Én kék RSP-t használok, ami elvileg nedves idõre való.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Országútikról mindent
Started by
Endroo
, 2006. January 10. 21:34
Posted 2011. May 16. - 00:16
Posted 2011. May 15. - 23:42
En egyszer tettem ilyen finommechanikai (varrogep, stb) olajat lancra, mert nem voltam otthon es muszaj volt kenni. Nem ajanlom. Kenni ken, de nem csak a lancot. En nem ajanlom.
Zefal dry lube: Nem tart sokaig, 300-400km utan kenni kell, viszont egeszen tiszta maradt minden.
Motorex dry lube: Sokaig tart, de a Zefalhoz kepest eleg dzsuva tole minden, persze az olajnal sokkal jobb.
Zefal dry lube: Nem tart sokaig, 300-400km utan kenni kell, viszont egeszen tiszta maradt minden.
Motorex dry lube: Sokaig tart, de a Zefalhoz kepest eleg dzsuva tole minden, persze az olajnal sokkal jobb.
Posted 2011. May 15. - 21:15
Defekt és vágásnak jobban ellenálló külsõt keresek. [...] Tavaly egy Maxxis Detonator volt az áldozat, futófelületen vágás.
Most gondolkodom a Ceramic Wet kenõanyagukon. Használta már valaki?
Gumi: A Detonatoron nekem is lett egy vágásom, pedig alig van benne. Hátul Schwalbe Luganom van, elég puha összetétel, kb. 700-at raktam bele idén, a középsõ sávban már látszik kopás, bár szerintem kétszer annyi vagyok, mint néhány sporttársam. Vágás még nem került bele, pedig egyszer hegyes kavicsokon is blokkoltam.
Olaj: Én a varrógépolajra esküszöm. Nem tudok konkrét márkát, itthon találtam, elég híg olaj, esõben nem a legjobb, illetve az elsõ 25 km-en elég csúnya, ahogy a felesleg kifolyik és kimossa az összes dzsuvát belülrõl. 500 km-t mentem vele, kb. 3-szor áttöröltem száraz ronggyal, hogy a felesleg lejöjjön, de egyáltalán nem nyikorgott még. A lánc lazábbnak tûnik tõle, de sokkal jobban fut, könnyebb a váltás is.
Posted 2011. May 15. - 19:51
Köszönöm a hozzászólásokat!
Most van ~3800Ft-ért a bike24-en a Vittoria gumi, amit bloke ajánlott. Szerintem veszek belõle. Jókat írnak róla.
Száraz kenõanyagból még próbáltam PTFE tartalmú sprayt. Na az néhány km-en belül elfogyott a láncról.
Teszek egy próbát a Ceramic Wet csodával. Majd referálok.
GT_Atee thx, utánanézek.
Most van ~3800Ft-ért a bike24-en a Vittoria gumi, amit bloke ajánlott. Szerintem veszek belõle. Jókat írnak róla.
Száraz kenõanyagból még próbáltam PTFE tartalmú sprayt. Na az néhány km-en belül elfogyott a láncról.
Teszek egy próbát a Ceramic Wet csodával. Majd referálok.
GT_Atee thx, utánanézek.
Posted 2011. May 15. - 19:45
Próbáld ki a Rohloff láncolajat,én amióta megismertem csak azt használom,ami már elég régen volt.
GT-Atee
Posted 2011. May 15. - 19:33
Én Joe's nanotechnológiás olajat /száraz idõre valót/ próbáltam, de egyáltalán nem voltam vele megelégedve,
páran írták a fórumon hogy mekkora szuper cucc... nekem sajna nem jött be
csak országuton használtam 60km-t nem bírt ki.
Hasonló problémát tapasztaltam én is mint te, azóta visszatértem az olajhoz,
igaz ettõl tiszta dzsuva lesz a hátsókerék de legalább nincs gond a kenéssel.
Finish Line Wax kenõanyagot használok a láncra egy hónapja, de leírásukkal egybevágva tényleg nem tart sokáig. Ahogy tapasztalom, kb 50km után elkezd nyikorogni egy-egy láncszem, illetve addig is olyan mintha tök szárazon menne a lánc. A láncot megfelelõen elõkészítettem zsírtalanítással. Ennek ellenére hamar kimegy belõle.
Most gondolkodom a Ceramic Wet kenõanyagukon. Használta már valaki?[/QUOTE]
Próbáltam a Rohloffot, sõt használom is, de szerintem iszonyat drága.....
páran írták a fórumon hogy mekkora szuper cucc... nekem sajna nem jött be
csak országuton használtam 60km-t nem bírt ki.
Hasonló problémát tapasztaltam én is mint te, azóta visszatértem az olajhoz,
igaz ettõl tiszta dzsuva lesz a hátsókerék de legalább nincs gond a kenéssel.
Finish Line Wax kenõanyagot használok a láncra egy hónapja, de leírásukkal egybevágva tényleg nem tart sokáig. Ahogy tapasztalom, kb 50km után elkezd nyikorogni egy-egy láncszem, illetve addig is olyan mintha tök szárazon menne a lánc. A láncot megfelelõen elõkészítettem zsírtalanítással. Ennek ellenére hamar kimegy belõle.
Most gondolkodom a Ceramic Wet kenõanyagukon. Használta már valaki?[/QUOTE]
Próbáltam a Rohloffot, sõt használom is, de szerintem iszonyat drága.....
Posted 2011. May 15. - 12:22
Szerintem a Maxxis simán szar, a Conti meg luxus mindennapos guminak. Én most vettem Vittoria Zaffiro Pro-t, mert leginkább a hosszú élettartamát dícsérték. Jó ár mellett (bolttól függõen 4-5000 Ft) nem is túl nehéz (240g). Ami ennél olcsóbb, az már mind drótperemes és/vagy 300g felett van.
The Official Rules of the Euro Cyclist-----------------The Rules > Velominati
Posted 2011. May 15. - 11:54
Üdv,
Defekt és vágásnak jobban ellenálló külsõt keresek. Mostanában nem tudom elkpotatni minden külsõmet, mert általában vágás végez velük. Tavaly egy Maxxis Detonator volt az áldozat, futófelületen vágás. A héten egy Continental GP4000S ment a levesbe, oldalfalon van egy jókora vágás. Mindkettõvel a vágás végzett. Defekt nem volt egyikkel sem.
Van értelme egy rakás pénzt áldozni a különféle védelmekre? Itt nem a defektvédelemre gondolok, hanem pl a Schwalbe Ultremo DD vagy a Continental Gatorokra, vagy a GP 4 Season gumik oldalfalvédelmére. Másik megoldásként vegyek egy marék olcsó külsõt és sérülés esetén kidobni, majd fel a következõt?
Más:
Defekt és vágásnak jobban ellenálló külsõt keresek. Mostanában nem tudom elkpotatni minden külsõmet, mert általában vágás végez velük. Tavaly egy Maxxis Detonator volt az áldozat, futófelületen vágás. A héten egy Continental GP4000S ment a levesbe, oldalfalon van egy jókora vágás. Mindkettõvel a vágás végzett. Defekt nem volt egyikkel sem.
Van értelme egy rakás pénzt áldozni a különféle védelmekre? Itt nem a defektvédelemre gondolok, hanem pl a Schwalbe Ultremo DD vagy a Continental Gatorokra, vagy a GP 4 Season gumik oldalfalvédelmére. Másik megoldásként vegyek egy marék olcsó külsõt és sérülés esetén kidobni, majd fel a következõt?
Más:
Posted 2011. May 15. - 07:25
[quote name='vittore30']hali, nekem volt egy szinte 100% ugyanilyen vázam. eggyel korábbi verzió, Gios Compact Pro Evolution
bár ahogy nézem ez a Gios sem az a Gios, mert nem olyan a papucs, mint itt http://www.excelspor...t Pro Frame.jpg
bármennyire szép, sajnos nekem nem jött be
- nehéz. c-c 55 és toptube 55 méretben 1960 gramm, sajnos épp az állítható papucs teszi nehézzé. a meghirdetett 1850 gramm valószínûleg e nélkül értendõ, vagy pedig 48-as méretben. a villa viszont könnyû 610 gramm, igaz menetes
- 74 fokos a nyeregvázcsõ szög. talán ezért, talán másért, de rövidnek éreztem 55 cm felsõcsõ + 12 cm stucni + teljesen hátratolt nyereggel, állandóan hátra akartam csúszni rajta a 178 cm-el
- nehéz eladni hiába legenda. a bikemagon a legjobb ajánlat 25e ft -os vicc volt (villával, kormánycsapággyal) végül az ebayon adtam el kb 55 ezerért, bõven bukóban így is.
erre a vázra mehetne is fel a c record: Gios Compact Pro « váz « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása[/QUOTE][/QUOTE]
igazából mind1,mert ez csak elméleti bringaépítés volt. nincs rá keretem,úh ennyi. ez így nem igaz,mert meg tudnám venni a váltó szettet,de szeretnék 1 kicsit nyaralni is,és elmenne rá a lóvé.
bár ahogy nézem ez a Gios sem az a Gios, mert nem olyan a papucs, mint itt http://www.excelspor...t Pro Frame.jpg
bármennyire szép, sajnos nekem nem jött be
- nehéz. c-c 55 és toptube 55 méretben 1960 gramm, sajnos épp az állítható papucs teszi nehézzé. a meghirdetett 1850 gramm valószínûleg e nélkül értendõ, vagy pedig 48-as méretben. a villa viszont könnyû 610 gramm, igaz menetes
- 74 fokos a nyeregvázcsõ szög. talán ezért, talán másért, de rövidnek éreztem 55 cm felsõcsõ + 12 cm stucni + teljesen hátratolt nyereggel, állandóan hátra akartam csúszni rajta a 178 cm-el
- nehéz eladni hiába legenda. a bikemagon a legjobb ajánlat 25e ft -os vicc volt (villával, kormánycsapággyal) végül az ebayon adtam el kb 55 ezerért, bõven bukóban így is.
erre a vázra mehetne is fel a c record: Gios Compact Pro « váz « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása[/QUOTE][/QUOTE]
igazából mind1,mert ez csak elméleti bringaépítés volt. nincs rá keretem,úh ennyi. ez így nem igaz,mert meg tudnám venni a váltó szettet,de szeretnék 1 kicsit nyaralni is,és elmenne rá a lóvé.
Posted 2011. May 14. - 23:32
Posted 2011. May 14. - 23:09
A Park Tool oldalán írták, hogy amennyit vesztesz a két bowden surlódásán, annál többet nyersz a szebben futó házzal.
Posted 2011. May 14. - 22:39
nekem az alsocso alatt keresztezi egymast a ket bovden jo specializedes szokas szerint
semmi baj nincs a valtassal.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2011. May 14. - 21:00
Biztos kapsz. Pl a tõlem 400méterre levõ üzletben egy egész doboz ilyen alkatrész van.
A sebesség mindent megold.
Posted 2011. May 14. - 20:53
mondjuk én enélkül is elvagyok, nem okoz problémát a keresztben futó bowden
Posted 2011. May 14. - 20:50
várjál csak! 
az itthoni viszonyokat ismerve egyelõre ott tartok, hogy bármi, csak legyen!
amúgy ez tényleg elmés találmány, közben szoktam is csodálkozni 1-2 bringán, hogy hogy csinálták, hogy a másik oldalra mennek a kábelek...
az itthoni viszonyokat ismerve egyelõre ott tartok, hogy bármi, csak legyen!
amúgy ez tényleg elmés találmány, közben szoktam is csodálkozni 1-2 bringán, hogy hogy csinálták, hogy a másik oldalra mennek a kábelek...
SOHA TÖBBET magyar országon!
Flickr
Posted 2011. May 14. - 20:49
Ha már veszel, vegyél ilyet. Nagyon okos találmány, így lehet a bowdenházat a fejcsõ ellenkezõ oldalára vinni de nem kell az alsócsõ alatt keresztezni. Mondjuk a BH saját szabadalma, nem tudom, hogy beszerezhetõ-e külön.
Posted 2011. May 14. - 20:34
olyan bovdenvezetõt, ami a középcsapágy alatt fordítja irányba a váltóbovdeneket, lehet valahol külön kapni?
Igen, pár forintos alkatrész. Szerintem minden boltban van.
A sebesség mindent megold.

Sign In
Create Account

Back to top