Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Nem megy fel. Lehet, ha kistanyer 28-rol fel lehetne tenni nagyra, de annyira nem akarom, hogy mukodjon.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

>Rövid a láncod.
Talaltam fotot rola:
http://timeslip.hu/f...liLanchossz.jpg

Akkor nem tudom.
Hogy nem teszi fel a 28-ra? Elfogy a lánc vagy csak nem megy fel rá?

A sebesség mindent megold.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>Rövid a láncod.
Talaltam fotot rola:
Feltöltött kép

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

De ott 11-21 sor van általában, max 12-25, mert ugye felfelé felvonó vagy kisteher viszi õket, nem a lábuk :)

Ja. :)
Mondjuk mostanában egyre több a tekerhetõ nagy dög.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Az extrémebb szakágakban meg még inkább elterjedtebb az outi váltó használata.

De ott 11-21 sor van általában, max 12-25, mert ugye felfelé felvonó vagy kisteher viszi õket, nem a lábuk :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Valamit nagyon tudtok.
En 53x28-at mar nem tudom hasznalni a 1055-os valtoval.
Az pedig, hogy mekkora lanckereknel fer el a felso gorgo a valtofultol fugghet, szerintem az nem egyforma minden vazon. Aztan lehet igen.

Rövid a láncod. Nálam 53-39 11-28-cal volt használva a Hegyek Poklán, simán mûködött. Ha még egy szemmel hosszabb lenne a láncom akkor 32-es is mehetne hátra.
Elvileg szabvány a váltófül helye.

Orszagutit valtot? Melyiket es miert?

Igen. Sorát, tiagrát, 105-t, ultegrát. Jobban tartja a láncot, könnyebb. Nálam pl láncfeszítõnek volt véve, aztán tavaly bekerült az edzõmontimba, 42-32-22 11-32-vel volt használva tavaly az egyik versenyen, nem volt vele gond, persze a 22-esrõl csak a nagyokat váltottam hátul. Az extrémebb szakágakban meg még inkább elterjedtebb az outi váltó használata.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>53-39-et 11-32-es sorral, úgy, hogy minden áttétel váltható
Valamit nagyon tudtok.
En 53x28-at mar nem tudom hasznalni a 1055-os valtoval.
Az pedig, hogy mekkora lanckereknel fer el a felso gorgo a valtofultol fugghet, szerintem az nem egyforma minden vazon. Aztan lehet igen.

>Montin mi használjuk.
Orszagutit valtot? Melyiket es miert?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

>Hátul a 32-est nem viszik el a sram outi váltók?
Azert ez a valtofultol is fugg szerintem.
De pl. Di2-vel csinaltak egy demo MTB-t, sok helyen volt rola foto, no az peldaul nem volt hasznalhato, csak demonak raktak ossze.

Egyebkent a hosszu kanal is muszaj egy 11-32-es sornal, szoval edesmindegy, elviszi-e a Red hatso valto a 32-t onmagaban.
Az nem elfogadhato, hogy "figyu, ez igy jo lesz, csak ne hasznalj kistanyeron 13-nal kisebb lanckereket , es 52x28-nal nagyobbat."

Pedig jó a rövid kanalas is. Montin mi használjuk. Országútin is elviszi az 53-39-et 11-32-es sorral, úgy, hogy minden áttétel váltható. Nagyobb a valós kapacitásuk, mint amit a shimano megad.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Írja hogy villámár rosszul lett megadva. Egyébként haver bikemag apróból lõtt egy szettet 30ért...+valaki mondta hogy tud szerezni felniket, de már fogalmam sincs ki volt az :D

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Feltételezem lomis az eladó.. nem igen ért hozzá. Elég csak a többi termékére ránézni. Remélem valaki kimenti tõle. Sokszor vérzik a szívem amit ezek mûvelnek a piacon a ritkaságokkal. Gyanítom hogy tia956 nevû licitálók is õk lehetnek.. :(
11:38:11 IM 2012

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>Hátul a 32-est nem viszik el a sram outi váltók?
Azert ez a valtofultol is fugg szerintem.
De pl. Di2-vel csinaltak egy demo MTB-t, sok helyen volt rola foto, no az peldaul nem volt hasznalhato, csak demonak raktak ossze.

Egyebkent a hosszu kanal is muszaj egy 11-32-es sornal, szoval edesmindegy, elviszi-e a Red hatso valto a 32-t onmagaban.
Az nem elfogadhato, hogy "figyu, ez igy jo lesz, csak ne hasznalj kistanyeron 13-nal kisebb lanckereket , es 52x28-nal nagyobbat."

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Ez most komoly? Campognolo Shamal bicikli kerék eladó

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Azért az ciki lenne ha egy szakasz alatt tönkremenne egy Apex szintû rendszer. Nem semmi, mi mindent találnak ki a szerelõk. Jameg a hosszú láncot a rövid kanalas váltó nem is vinné el. Vajon Millar xxes meghajtásához hány láncszemû lánc kellett?

Egy olyan Zipp 202õt hozzám vághatna valaki..

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Hátul a 32-est nem viszik el a sram outi váltók? A shimanok ezt simán tudják.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.390 hozzászólás
Millar meg XX-el ment: www.velo.hu

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Rossz kepet tettem be, mert az nem Contadore ugye hanem Astanas.
De ugyanolyan az ove is.
Feltöltött kép

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 hozzászólás
Continental Ultra Sport hajtogatható (Kerék | Gumiköpeny | Országúti/Trekking) | Kerékpár Webshop
Hutchinson Fusion2 Team Series (Saunier Duval) (Kerék | Gumiköpeny | Országúti/Trekking) | Kerékpár Webshop
Panaracer Stradius Elite Z (Kerék | Gumiköpeny | Országúti/Trekking) | Kerékpár Webshop

Tapasztalat valamelyikkel? Ezek közül melyiket választanátok?

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Akkor úgy látszik az olcsó kategóriás cuccok is elég jól bírják a gyûrõdést....
Gondolom volt váltogatás, mert terhelés rendesen, mégis kibírta a váltó.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
A hatso valto Contadornal pl. Apex volt, az ugye egy olcso, de orszaguti cucc "turistaknak".

Feltöltött kép

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás

Az index fórumról volt valaki a Zoncolan-on, õ fotózta. Azt hiszem Contador-é és ha jól nézem 32-es. És 34-es kompakt hajtómûvel van párosítva. 42-es kistányérok idejében hogy mentek fel? :)

Feltöltött kép

Hogy hozták össze hogy elvigye a Red váltó a 32õt hátul? Arról nincs képetek, leírásotok? Ott valami olyasmi gond van, hogy a váltógörgõ tengelye kisebb mint a szabvány, talán csak m3as és nem nagyon lehet hozzá kapi 11fogas kereket. Meg akkor ez egy xx sor? Nem semmi.