Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34368 hozzászólás a témában

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni. Kezdõ nõi bringás vagyok. MTB-m van, de gondoltam kipróbálnám milyen nem montin, hanem otin suhanni aszfalton...
Ezt a kettõt néztem ki:
Nõi Kerékpár,Schwinn csepel
Csepel nõi versenykerékpár nmá
Szerintetek megéri valamelyiket megvenni? Sok gond lehet ezekkel? Alkatrészt egyáltalán lehet kapni hozzájuk?

Köszönöm

Szerintem ezekkel nem éri meg veszõdni. Nem tudom mit értesz kipróbálás alatt, de érdemesebb volna egy kicsit többet rááldozni.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
En is buktam... :/
45-tel mentunk, es bar eppenhogy meg tudtam volna allni, hatulrol azert jott az "aldas", szepen arokba, valaki ram is esett rendesen.
2perc esett ki, mire el tudtam indulni.

Szamitottam a nagy tempora, es a bizonytalan utminoseg miatt visszatettem a regi R3-as kerekeket. Az elsobe lett is egy rendes 8-as, de nagy baj nincs, es en is tuleltem vegulis.
A bukasig az atlag 44.2-es volt (en az eles rajttol mertem), nekem elegge hatareset volt, hogy a mezonnyel maradjak.
(A vegen 38.7-es atlag lett, ebben nincs bent a megallas.)

Pempõ

Pempõ

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni. Kezdõ nõi bringás vagyok. MTB-m van, de gondoltam kipróbálnám milyen nem montin, hanem otin suhanni aszfalton...
Ezt a kettõt néztem ki:
Nõi Kerékpár,Schwinn csepel
Csepel nõi versenykerékpár nmá
Szerintetek megéri valamelyiket megvenni? Sok gond lehet ezekkel? Alkatrészt egyáltalán lehet kapni hozzájuk?

Köszönöm

karlitoe30

karlitoe30

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás

na EZ most jó volt :) 80kili 1:56 alatt 370m szinttel, volt egy nagyoncsúnya bukás.

Sajna én benne voltam abban a bukásban, de csak a technika bánta.
Többek között letört a storck váltópapucsom. Sûrgõs lenne pótolni, mert hétvégén Glockner, hol lehetne beszerezni? Valakinek ötlet?
Thx!

A többieknek egyébként innen is mielõbbi felépülést.
K

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Jobb lett volna, ha az utolsó kanyar elõtt elõrébb helyezkedem, mert a célegyenesben már nem nagyon tudtam elõrébb menni. A végén durva tolakodás volt.
3. hely kategóriám(nál eggyel feljebb)ben
Fehér trikót megõriztem. :)

Kanyar elõtti "hegyen" kicsit sokat vállaltam, csapattársamat felvittem az elejére, aztán a célegyenesben csakúgy mentek el mellettem az emberek... :D

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Jobb lett volna, ha az utolsó kanyar elõtt elõrébb helyezkedem, mert a célegyenesben már nem nagyon tudtam elõrébb menni. A végén durva tolakodás volt.
3. hely kategóriám(nál eggyel feljebb)ben
Fehér trikót megõriztem. :)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
na EZ most jó volt :) 80kili 1:56 alatt 370m szinttel, volt egy nagyoncsúnya bukás.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

van két kimaradt majdnem zsírúj campagnolo gamma felnim. nem sok infó van róla a neten, de amit találtam, asszerint 19-25 ös szélességû gumi menne rá. én csótánybicajba akarom városi használatra, és inkább 28 as neadjistem 32 (inkább hátra) gumit szeretnék bele tenni, egyrészt mert abból van, másrészt meg a strapabírás miatt. kérdésem, hogy ez a határ mit jelent? nem megy rá fel, felmegy, de nem marad ott rendesen, nagyobb lesz a defektveszély, ledobja magáról menetközben? és van e valami tapasztalat hasonlóval?

Nem értem, mi a probléma a vékonyabb gumival. Ha felraksz egy 25-öst, azzal teljesen jól elleszel, igazából én már a 23-ast is nagyollom most már. Ezzel is annyi kátyút elkaptam már sötétben és nem lett defektes, meg felütés sem lett (mondjuk az a -másféle, mint ez- felnim erõsségét tükrözi, mind1). Szóval nyugodtan tegyél fel rá 23-25-öst nem lesz vele gond. Ellenben a nagyobbal igen, mert nem kompatibilis vele, csak gondolj bele. hogy nézne ki, ha azt felraknád rá és mi benne a hiba.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Gyomron mikor van rajt holnap, tudja valaki?

Harom kiiras harom helyen ket idopontban...
11:45
http://akesz.hu/cont...1/2011_07_k.pdf
Erstetour

De a gyomroiek sajat lapjan meg 9:30-tol irjak.
http://www.giantgyom...gyomro_2011.pdf

Mi 9kor indulunk Pestrõl, lábon, szóval gyanítom 11:45. Bár hogy megyek-e azt még nem tudom, taknyom-nyálam egybefolyik...

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Gyomron mikor van rajt holnap, tudja valaki?

Harom kiiras harom helyen ket idopontban...
11:45
http://akesz.hu/cont...1/2011_07_k.pdf
Erstetour

De a gyomroiek sajat lapjan meg 9:30-tol irjak.
http://www.giantgyom...gyomro_2011.pdf

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

nem muszaj alatet

és az alátét nélküli látvány élménye: priceless :-)

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás
van két kimaradt majdnem zsírúj campagnolo gamma felnim. nem sok infó van róla a neten, de amit találtam, asszerint 19-25 ös szélességû gumi menne rá. én csótánybicajba akarom városi használatra, és inkább 28 as neadjistem 32 (inkább hátra) gumit szeretnék bele tenni, egyrészt mert abból van, másrészt meg a strapabírás miatt. kérdésem, hogy ez a határ mit jelent? nem megy rá fel, felmegy, de nem marad ott rendesen, nagyobb lesz a defektveszély, ledobja magáról menetközben? és van e valami tapasztalat hasonlóval?

bucman

bucman

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás
Ja, amúgy én is gépben mosok, semmi baja sincs.. Fszom fogja kézzel tunkolgatni:)

bucman

bucman

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás

Sziasztok,
Országúti cipõt szeretnék vásárolni kb 20-25k árkategóriában.
Hol érdemes körülnézni? Hol van viszonylag nagy választék cipõkbõl (ahol próbálni is lehet) ?

Én a Berguson-ban vettem legutóbb (vihar utca), elég nagy választék volt. Esetleg érdemes a Bringaland-ba is benézni. Bringaland - Bringaland.hu

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Regen szerettem volna mar egy ilyen megoldast turazos napokra, vegre megtalaltam!
Feltöltött kép
Exustar Cycling

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Nha de nyáron 50 fokban, azért gyorsan kiszárad. :D

Amúgy én is gépbe mosom, általában heti 1-szer. :D Pedig minden nap használom, de szerencsére nem büdösödik. Meg ki van téve napra, hogy ne pálljon bele az izzadtság sem.

Aztán gépbe 40 fok/1000rpm fordulaton. 4 éves és az utóbbi 3-4 mosásnál kezdett már el most már szétmenni és cserére megérni. Amúgy tényleg minõség függõ, ez mondjuk egy jobb volt anno, szóval jól bírja/ta.

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás

Mindig kézzel mosom a bringás ruháimat. Nagyon nincs is rajta mit mosni, az izzadságon kívûl. Nem is csavarom ki, ha csurog is belõle a víz, a száradási ideje így is töredéke a pamuténak.

igen az anyag gyorsan szárad, de a betét nem.... az sokszor nedves marad

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Mindig kézzel mosom a bringás ruháimat. Nagyon nincs is rajta mit mosni, az izzadságon kívûl. Nem is csavarom ki, ha csurog is belõle a víz, a száradási ideje így is töredéke a pamuténak.

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás

most némelyik shimano cipõhöz adnak pedált is,így elgondolkodtam én ezen,hogy beruházzak egy országúti pedálba

én is néztem, csak az tart vissza, hogy már felszerelkeztem télre/nyárra spd-s cuccokkal. mivel amúgy sem vagyok "igazi" outis (a lábamat se szõrtelenítem :D) simán felveszem a kánikulában az spd szandált is.....

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 hozzászólás

kicsit pang a fórum:

Lenne egy országúti ruházattal kapcsolatos kérdésem.
Nézem a ruhákon feltüntetett mosási utasításokot.
ne használjunk mosógépet
ne centrifugázzuk
ne használjunk semmilyen vegyszert hozzá

ti betartjátok ezeket?
Centrifugálás nélkül a ruhámból folyik a víz, még kézzel sem lehet kinyomkodni belõle csak kb 50%-ot. Mégis hogy kellene normálisan kezelni a ruhát? A mosógép ennyire hazavágja a ruhát? Én csak 400 fordulat/perc centrifua sebességet használok.

Ugyan drágább ruháim még nem nagyon voltak, de nekem simán kibírták a gépi mosást, centrifugát, stb. Ugyanúgy lélegzik, mint újkorában, bár tényleg, az enyém is fakóbb.