Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34375 hozzászólás a témában

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás

Az elhiszem, hogy berendelni gyorsabban megy egy kis szervezetben.
De ugye sokan nem berendelni szeretnenek bringat, hanem beleszeretni egybe a boltban.
Mint en az elso teniszutommel, bakker, hetekig jartam be megnezni a boltba, fogni egy kicsit.
Aztan nagy nehezen kikuncsorogtam otthon, es megkaptam, fuu, volt orom.

Én pedig mindig olyan vagyok, hogy pont az kell ami nincs készleten:))

EPPTibi

EPPTibi

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás

Szerintem mindegy, melyiket választod, a cipõk 99%a kompatibilis mindkét rendszerrel, amelyik szimpatikusabb. Ha Sram mal vagy Campagnoloval szerelt a bringád, célszerûbb a Lookot venni a márkakavalkád miatt. Mindkét rendszernek van fix (a pedálba bekattintva nem tudod mozgatni a cipõt rajta) és mozgatható stoplija (pár fokban kimozdítható a cipõ a pedálban mindkét irányban, ezzel jobban lehet fészkelõdni) a mozgatható stoplija a Shimanonak nagyobb, a Looknak kisebb a kitérése. Számadatokat nem tudok mondani, majd biztos linkel valaki. A shimano ár/érték arányban jobb választás talán, ott már a 105ös is egy jó pedál (páran a tagok közül használják is) a Look meg könnyebb, de drágább is kicsit. A csapágyazása mindkettõnek kifogástalan.

Én meg valahogy úgy nézek ki, hogy Campa szett, Look pedál és Shimano cipõ :D Na ez a márkakavalkád!

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
jaro, gondolom nem SPD-SL-re gondoltal, hanem sima SPD-re...
Ha keveset is bringazol, de ha akkor csak bringazol akkor inkabb LOOK vagy SPD-SL (ezek kiallnak a cipo talpabol), ha biciklizessel osszekotve gyalogolnod is kell, akkor celszeru a sima SPD (ez a cipo talpaba van sullyeztve), mert az orszaguti stoplikkal nem jo gyalogolni, a montis SPD-vel meg majdnem olyan, mint utcai cipoben.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

De ugye sokan nem berendelni szeretnenek bringat, hanem beleszeretni egybe a boltban.
Mint en az elso teniszutommel, bakker, hetekig jartam be megnezni a boltba, fogni egy kicsit.

Pontosan így van.

A sebesség mindent megold.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Hajj errõl jut eszembe jó lenne elcserélni, a NW Lizzard MTB spd, cipõmet ugyanezen márka outis cipõjére mondjuk. :/ De akár másmilyen 'kényelmesre' is. Igazából annyi a baja, hogy kicsit kopott a nem cserélhetõ stopli már az alján + egyik cipõ kicsavarható stoplija (az egyik, mert kettõ van abból s) kiesett. A gyári sárga mûanyag, ami amúgy sem volt jó semmire.

41,5-es asszem. Megpendítem már itt is, hátha. Amúgy a csatok (egy ilyen pöckölgetõ csat + 2 tépõzár), a karbon talp, meg ilyenek kifogástalan állapotban vannak még mindig. Anno (~4 éve) 25ezer volt.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
kipage kimerítette a témát, én is azt mondom, hogy válassz márka szerint
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Szerintem mindegy, melyiket választod, a cipõk 99%a kompatibilis mindkét rendszerrel, amelyik szimpatikusabb. Ha Sram mal vagy Campagnoloval szerelt a bringád, célszerûbb a Lookot venni a márkakavalkád miatt. Mindkét rendszernek van fix (a pedálba bekattintva nem tudod mozgatni a cipõt rajta) és mozgatható stoplija (pár fokban kimozdítható a cipõ a pedálban mindkét irányban, ezzel jobban lehet fészkelõdni) a mozgatható stoplija a Shimanonak nagyobb, a Looknak kisebb a kitérése. Számadatokat nem tudok mondani, majd biztos linkel valaki. A shimano ár/érték arányban jobb választás talán, ott már a 105ös is egy jó pedál (páran a tagok közül használják is) a Look meg könnyebb, de drágább is kicsit. A csapágyazása mindkettõnek kifogástalan.
11:38:11 IM 2012

jaro1979

jaro1979

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
Sziasztok.
Tanácsért fordulok hozzátok,most készülök új pedált venni és érdekelne a ti véleményetek, melyet válasszam az spd-t vagy a look szisztámát?Bár nem vagyok profi kerekes,hetente 1-2 alkalommal bringázok,szóval melyik lenne a megfelelõbb és jobb megoldás?
A válaszokat,tanácsokat elõre is köszönöm!

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
"ugy ertem, hogy Trek idehaza! Orbeat lehet hogy tartanak itthon, de a Trek kepviselete azert nemileg erosebb, dealerhalozat is van."

Kíváncsi lennék, ha berendelnél egy olyan modellt ami nincs itthon Trek-bõl és Orbea-ból melyik jönne be gyorsabban. Gyanítom utóbbi. A Trek-nél volt nálunk 3 eset, 3 hét, 2 hónap és 4 hónap volt az érekzési idõ. Az Orbeám másfél hét alatt itt volt.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Pempõ

Pempõ

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Köszönöm a tanácsokat. Igyekszem valahol kipróbálni egy outit és az "élményrõl" majd beszámolok nektek.
Mondjuk ez megtetszett:
-27%::2010 ROAD 901-18 ( S) « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
Csak azok a piszkos anyagiak ne lennének...

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
ugy ertem, hogy Trek idehaza! Orbeat lehet hogy tartanak itthon, de a Trek kepviselete azert nemileg erosebb, dealerhalozat is van.

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás

Szerintem Trek is van noi, nem? Legalabbis piszok sokfele Treket listaznak. Mondjuk az nem eppen eros ar/ertek aranyban.
Meridaval semmi baj, ha jo a geometria.

Ne menjünk túl messzire az Orbea, Diva sorozata pont nõknek készült. Meg is magyarázzák mi az oka a nõi geometriának (mert a nõknek hosszabba a lábuk - jó esetben- és rövidebb a felsõ testük)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Szerintem Trek is van noi, nem? Legalabbis piszok sokfele Treket listaznak. Mondjuk az nem eppen eros ar/ertek aranyban.
Meridaval semmi baj, ha jo a geometria.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.475 hozzászólás
ezek már jók lehetnek: VUELTA-Shimano 105- hasznaltbiciklik.hu « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása Wenson Expert Racing gyönyörû eladó « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása kezdésnek megfelelnek

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.475 hozzászólás
nõi országúti asszem csak nekik van idehaza. ú.h. nem tudok mást ajánlani.

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás

ilyesmi kéne neked S-XS-es vázzal (50-47cm): 2011 Merida Road Ride Juliet 91-COM

Don, múltkor azt mondtad, hogy a Merida geometriája egy kalap...
Ajánlj akkor mást:)

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.475 hozzászólás
ilyesmi kéne neked S-XS-es vázzal (50-47cm): 2011 Merida Road Ride Juliet 91-COM

Pempõ

Pempõ

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
[quote name='gandros']Pempõ: persze az is kérdés, ha olyasmi nõi outit akarsz venni, amit lenkeltél, annak a gometriája, az üléspozíció ugyanolyan-e, mint egy "férfi" outin. viszont ha nem jönne be az outis testhelyzet, még mindig ott vannak a fitnesz bringák, simán hozza neked az aszfalton suhanást, csak éppen kicsit kényelmesebben.[/QUOTE]

Pont most vettünk egy fitness gépet. Lehet vele suhanni, de azért egy vérbeli országútival agyon aláznám a fitness gépet...[/QUOTE]

Azaz igazság, hogy a montim is férfi vázas, nekem azok jobban bejönnek. Linkelni azért linkeltem nõit, mert a 165 centimhez nem találtam férfi vázast. Mekkora méretet érdemes ilyen "magassággal" nézegetnem? Árban szerinted mennyitõl kezdõdik, amit még érdemes megvenni? Mire kell figyelni?

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Pempõ: persze az is kérdés, ha olyasmi nõi outit akarsz venni, amit lenkeltél, annak a gometriája, az üléspozíció ugyanolyan-e, mint egy "férfi" outin. viszont ha nem jönne be az outis testhelyzet, még mindig ott vannak a fitnesz bringák, simán hozza neked az aszfalton suhanást, csak éppen kicsit kényelmesebben.[/QUOTE]

Pont most vettünk egy fitness gépet. Lehet vele suhanni, de azért egy vérbeli országútival agyon aláznám a fitness gépet...