Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34368 replies to this topic

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Szerintem mindegy, melyiket választod, a cipõk 99%a kompatibilis mindkét rendszerrel, amelyik szimpatikusabb. Ha Sram mal vagy Campagnoloval szerelt a bringád, célszerûbb a Lookot venni a márkakavalkád miatt. Mindkét rendszernek van fix (a pedálba bekattintva nem tudod mozgatni a cipõt rajta) és mozgatható stoplija (pár fokban kimozdítható a cipõ a pedálban mindkét irányban, ezzel jobban lehet fészkelõdni) a mozgatható stoplija a Shimanonak nagyobb, a Looknak kisebb a kitérése. Számadatokat nem tudok mondani, majd biztos linkel valaki. A shimano ár/érték arányban jobb választás talán, ott már a 105ös is egy jó pedál (páran a tagok közül használják is) a Look meg könnyebb, de drágább is kicsit. A csapágyazása mindkettõnek kifogástalan.
11:38:11 IM 2012

jaro1979

jaro1979

vendég

• fórumtag
  • 22 posts
Sziasztok.
Tanácsért fordulok hozzátok,most készülök új pedált venni és érdekelne a ti véleményetek, melyet válasszam az spd-t vagy a look szisztámát?Bár nem vagyok profi kerekes,hetente 1-2 alkalommal bringázok,szóval melyik lenne a megfelelõbb és jobb megoldás?
A válaszokat,tanácsokat elõre is köszönöm!

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
"ugy ertem, hogy Trek idehaza! Orbeat lehet hogy tartanak itthon, de a Trek kepviselete azert nemileg erosebb, dealerhalozat is van."

Kíváncsi lennék, ha berendelnél egy olyan modellt ami nincs itthon Trek-bõl és Orbea-ból melyik jönne be gyorsabban. Gyanítom utóbbi. A Trek-nél volt nálunk 3 eset, 3 hét, 2 hónap és 4 hónap volt az érekzési idõ. Az Orbeám másfél hét alatt itt volt.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Pempõ

Pempõ

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Köszönöm a tanácsokat. Igyekszem valahol kipróbálni egy outit és az "élményrõl" majd beszámolok nektek.
Mondjuk ez megtetszett:
-27%::2010 ROAD 901-18 ( S) « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
Csak azok a piszkos anyagiak ne lennének...

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
ugy ertem, hogy Trek idehaza! Orbeat lehet hogy tartanak itthon, de a Trek kepviselete azert nemileg erosebb, dealerhalozat is van.

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts

Szerintem Trek is van noi, nem? Legalabbis piszok sokfele Treket listaznak. Mondjuk az nem eppen eros ar/ertek aranyban.
Meridaval semmi baj, ha jo a geometria.

Ne menjünk túl messzire az Orbea, Diva sorozata pont nõknek készült. Meg is magyarázzák mi az oka a nõi geometriának (mert a nõknek hosszabba a lábuk - jó esetben- és rövidebb a felsõ testük)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Szerintem Trek is van noi, nem? Legalabbis piszok sokfele Treket listaznak. Mondjuk az nem eppen eros ar/ertek aranyban.
Meridaval semmi baj, ha jo a geometria.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,462 posts
ezek már jók lehetnek: VUELTA-Shimano 105- hasznaltbiciklik.hu « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása Wenson Expert Racing gyönyörû eladó « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása kezdésnek megfelelnek

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,462 posts
nõi országúti asszem csak nekik van idehaza. ú.h. nem tudok mást ajánlani.

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts

ilyesmi kéne neked S-XS-es vázzal (50-47cm): 2011 Merida Road Ride Juliet 91-COM

Don, múltkor azt mondtad, hogy a Merida geometriája egy kalap...
Ajánlj akkor mást:)

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,462 posts
ilyesmi kéne neked S-XS-es vázzal (50-47cm): 2011 Merida Road Ride Juliet 91-COM

Pempõ

Pempõ

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
[quote name='gandros']Pempõ: persze az is kérdés, ha olyasmi nõi outit akarsz venni, amit lenkeltél, annak a gometriája, az üléspozíció ugyanolyan-e, mint egy "férfi" outin. viszont ha nem jönne be az outis testhelyzet, még mindig ott vannak a fitnesz bringák, simán hozza neked az aszfalton suhanást, csak éppen kicsit kényelmesebben.[/QUOTE]

Pont most vettünk egy fitness gépet. Lehet vele suhanni, de azért egy vérbeli országútival agyon aláznám a fitness gépet...[/QUOTE]

Azaz igazság, hogy a montim is férfi vázas, nekem azok jobban bejönnek. Linkelni azért linkeltem nõit, mert a 165 centimhez nem találtam férfi vázast. Mekkora méretet érdemes ilyen "magassággal" nézegetnem? Árban szerinted mennyitõl kezdõdik, amit még érdemes megvenni? Mire kell figyelni?

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts
Pempõ: persze az is kérdés, ha olyasmi nõi outit akarsz venni, amit lenkeltél, annak a gometriája, az üléspozíció ugyanolyan-e, mint egy "férfi" outin. viszont ha nem jönne be az outis testhelyzet, még mindig ott vannak a fitnesz bringák, simán hozza neked az aszfalton suhanást, csak éppen kicsit kényelmesebben.[/QUOTE]

Pont most vettünk egy fitness gépet. Lehet vele suhanni, de azért egy vérbeli országútival agyon aláznám a fitness gépet...

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 posts

nekem a testhelyzettõl jön meg a kedvem az országutizáshoz. Ha ráülsz egy akármilyen más bringára akkor érzed a különbséget. Ilyenkor jönnek a kérdõjelek, hogy a másik bringákkal hogy lehet tekerni??? mert sehogy sem kényelmes... leginkább a pedál van mindig nagyon alattam... meg persze a többi probléma..

mondjuk én még két éve sem outizok (most állt össze a bicaj olyanra, amilyenre az érzem, hogy pont jó nekem), de mostanában azt veszem észre magamon, hogy egyre többet tekerek alsó fogásban.
az emberek nagy része meg azt mondja erre, hogy "mennyire görnyedezni kell egy ilyen bicajon"

Pempõ: persze az is kérdés, ha olyasmi nõi outit akarsz venni, amit lenkeltél, annak a gometriája, az üléspozíció ugyanolyan-e, mint egy "férfi" outin. viszont ha nem jönne be az outis testhelyzet, még mindig ott vannak a fitnesz bringák, simán hozza neked az aszfalton suhanást, csak éppen kicsit kényelmesebben.

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts
micsoda cikk:

Ellopták a rekordállításra készült egyedi kerékpárt - Kerékagy

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts

Sajna nincs ismerõsöm. Most elgondolkodtattál ezzel a testhelyzettel :-) Ezen még eddig nem aggódtam. Van akinek ez miatt megy el a kedve az outizástól?

nekem a testhelyzettõl jön meg a kedvem az országutizáshoz. Ha ráülsz egy akármilyen más bringára akkor érzed a különbséget. Ilyenkor jönnek a kérdõjelek, hogy a másik bringákkal hogy lehet tekerni??? mert sehogy sem kényelmes... leginkább a pedál van mindig nagyon alattam... meg persze a többi probléma..

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Sajna nincs ismerõsöm. Most elgondolkodtattál ezzel a testhelyzettel :-) Ezen még eddig nem aggódtam. Van akinek ez miatt megy el a kedve az outizástól?

Milyen választ szeretnél hallani? :)

Van. :(

Pempõ

Pempõ

újonc

• fórumtag
  • 5 posts

nincs ismerõs outis, aki odaadná kicsit a bicaját? igaz, hogy a méretnek is jónak kellene lennie, mert különben nem igazán kapsz reális képet az otuizásról....
esetleg valamelyik boltban kipróbálni legalábba testhelyzetet, lehet már attól elmenne a kedved :) esetleg (ha van a környéken) merida teszt center.

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 posts

Köszi, akkor még gyûjtögetek és nézelõdöm.

nincs ismerõs outis, aki odaadná kicsit a bicaját? igaz, hogy a méretnek is jónak kellene lennie, mert különben nem igazán kapsz reális képet az otuizásról....
esetleg valamelyik boltban kipróbálni legalábba testhelyzetet, lehet már attól elmenne a kedved :) esetleg (ha van a környéken) merida teszt center.

Pempõ

Pempõ

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Köszi, akkor még gyûjtögetek és nézelõdöm.