Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34373 replies to this topic

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
Van nekem egy elég régi országútim, amivel nemrég kaptam defektet. Belsõt cseréltem, és az elsõ próbakörnél lefordult a gumi. Észrevettem, hogy a felni belsõ oldalán nincs "perem, vágat"(a belseje elég simának tûnik) , amiben a gumi pereme megkapaszkodhatna. Ugyanakkor a gumi pereme sem tûnik túl egészségesnek.
Kérdés: ezeket így együttesen érdemes kukába vágni, vagy csak a gumival van valami gond?

Elõre is köszi a segítséget, választ.

Izomtéridõninja-geológus!

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Túrtam az ebayon egy Bont cipõt, tegnap jött meg, ma már indult is az elsõ bevetésére egy fix Look stoplival. Elsõ benyomások:

-igényesen megmunkált, marha könnyû
-az egész tulajdonképpen egy fullkarbon "teknõ" amire rá van ragasztva némi bõr és szövet.
-még nem próbáltam ki, de mellékeltek egy leírást, hogy kell "kisütni" a cipõt, nem mertem betenni a sütõnkbe mert a minimumhõmérséklet 140fok, a cipõt meg 70-80fokon kell melegíteni.
-alig párnázott, de menet közben ez nem tûnt fel, nem volt kényelmetlen
-a kopórészek amik leérhetnek a földre, kaptak extra mûanyag védelmet
-menni benne viszont iszonyatos, a szokásosnál is jobban csúszik és kopog.

/me nagyon irigy :)

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 posts

-még nem próbáltam ki, de mellékeltek egy leírást, hogy kell "kisütni" a cipõt, nem mertem betenni a sütõnkbe mert a minimumhõmérséklet 140fok, a cipõt meg 70-80fokon kell melegíteni.

Ez a kisütés konkrétan mire való? Eddig csak iPhonenál hallottam, hogy bizonyos problémákra megoldást jelent, ha rövid idõre alacsony hõfokon sütõbe rakják. Nekem most jött meg az elsõ cipõm, valami használt Erox. Kopott is, zipzáras is, de az enyém. Majd ha szétnyúztam, jövõre beruházok egy normálisba, tanulgatni meg jó ez:)

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Amúgy szerintem bringabutikból fogok rendelni ilyen 2000ft-os alu-komposzt tartót, láttam olyat ami megfelelne. A BBB az 3000-nél kezd, olyan ami megfelelne, de 2000 már így is nagyon max ár/db..

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Túrtam az ebayon egy Bont cipõt, tegnap jött meg, ma már indult is az elsõ bevetésére egy fix Look stoplival. Elsõ benyomások:

-igényesen megmunkált, marha könnyû
-az egész tulajdonképpen egy fullkarbon "teknõ" amire rá van ragasztva némi bõr és szövet.
-alig párnázott, de menet közben ez nem tûnt fel, nem volt kényelmetlen
-a kopórészek amik leérhetnek a földre, kaptak extra mûanyag védelmet
-menni benne viszont iszonyatos, a szokásosnál is jobban csúszik és kopog.

Feltöltött kép
11:38:11 IM 2012

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,697 posts
Kicsit össze lehet nyomni és akkor már a feles kulacsot is tartja. Nem fog eltörni. Vagy használsz egy rendes méretõ kulacsot.
Marci

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

Nekem van 1pár Minoura. A hagyományos pálcika forma, fekete. Ha kell valakinek.

Feltöltött kép

Ilyenre gondolsz? Nekem is ilyen van, csak a feles kulacsot nem tartja valami jól... :/ Azért akarok valami ehhez hasonlóra, amit linkeltem. Aluból mondjuk.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Nekem van 1pár Minoura. A hagyományos pálcika forma, fekete. Ha kell valakinek.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Van valakinek 2db unused kulacstartója? Vagy két embernek 1-1, ami már nem kell neki, mert szebbre cserélt? Nem érdekel, ha le van kopva a festék, meg ilyen esztétikai gondok. Pláne, hogy 'nehéz'. :D Amit olcsón megszámít..

Ilyen kinézetû: (ofc nem ugyanilyen)

Feltöltött kép
Feltöltött kép
Feltöltött kép

Vagy ehhez hasonlók.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

lenne egy olyan kérdésem, hogy érdemes-e venni láncmosót?
valami hasonlóra gondoltam:
Bike24 - Park Tool CM-5 Chain Cleaner

Szvsz igen. Évek óta használok hasonlót, elég jól kitisztítja.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,470 posts

van

11es record-hoz????????????

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,470 posts

Campa-hoz van patentszem?

sztem a tiedhez nincs.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts

van

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Szerintem felesleges. Célszerû patentszemes láncot használni így azt egy mozdulattal le tudod venni és a tányérokat váltógörgõket meg nem sorolom szóval az egész meghajtást könnyen lehet tisztítani. A láncot meg valami szerves oldószerben pl benzin lehet áztatni. (3 edényt kell rendszeresíteni, minden tisztításkor az 1.számúba áztatod elõször a láncot így az hamarabb fog elkoszolódni, viszont a 2es és hármas edényekben levõ oldószereid akár évekig is elég lehet. Ja és a már koszos oldószert benzinkúton szakszerûen tudják kezelni.

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts
lenne egy olyan kérdésem, hogy érdemes-e venni láncmosót?
valami hasonlóra gondoltam:
Bike24 - Park Tool CM-5 Chain Cleaner

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts

Versenykörülmények között "toleránsak" ezek a rendszerek. A postásos srác akivel dumáltam, egyik versenyen 9-es soros kereket kapott defekt után a 10es rendszerhez, és azzal is elment valahogy...dobálta meg minden, de ment. :D

Valemelyik körversenyen volt talán tavaly, mikor Cadel E 11-es Campa rendszeréhez akartak a neutál kocsiból 10 SH-t adni...:)) és csodálkoztak miért nem tudják összehozni:)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Az indexeles elegge el volt csuszva... Hm, lehet a bukasban sikerult valamit azert elhajlitanom?
Akarhogy is, most hogy egyenesbe huztam a vezetogorgot a lanckerekkel ismet tokeletes minden.
De azert az nem akarmi, hogy ahhoz kepest, hogy el volt csuszva tokeletesen valtott felfele es lefele is, csak a kis "szalajtas" jelezte, hogy gond van.

Versenykörülmények között "toleránsak" ezek a rendszerek. A postásos srác akivel dumáltam, egyik versenyen 9-es soros kereket kapott defekt után a 10es rendszerhez, és azzal is elment valahogy...dobálta meg minden, de ment. :D

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Az indexeles elegge el volt csuszva... Hm, lehet a bukasban sikerult valamit azert elhajlitanom?
Akarhogy is, most hogy egyenesbe huztam a vezetogorgot a lanckerekkel ismet tokeletes minden.
De azert az nem akarmi, hogy ahhoz kepest, hogy el volt csuszva tokeletesen valtott felfele es lefele is, csak a kis "szalajtas" jelezte, hogy gond van.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Más: vki említette, hogy Michelin Speedium 2 külsõt fog felrakni, vannak már tapasztalatok?

Még mindig nem érkeztek meg...