Nekem ugyanez volt a TdP-n, kb 160-170km után teljesen bemeveredett a nyakam meg a vállaim a végére, annyira, hogy már hátranézni sem tudtam a görcstõl. 3/4 óra alatt gyúrta ki belõle két masszõr a célban

Mjanitól azt tippet kaptam, hogy "montisan" ülök a biciklin, ami igaz is, így utólag látva magamat a képeken. De ahogy néztem a hobbista mezõny 90%-a ugyanígy tekert: nyújtott kézzel vagy hanem akkor széttartott könyökkel, merev, behúzott vállal.
szóval úgy kéne tekerni hogy: leengedett vállak, kicsit görbített hát, enyhén hajlított könyök, könyökök a test mellett. Azóta figyelek erre, és kezd automatizmussá válni.
De suhancnak is igaza lehet, hogy a feszkót nem a tekeréskor szeded össze, csak akkor jön ki. Ha számítógép mellett dolgozol akkor külön valószínû.
Edzés közben is lehet 1-2 vállkörzést, kar lerázást engedélyezni magadnak. Meg egy jó masszõr is segít.
sziasztok!
a múltkor kértem segítséget, új országútisként nagyon fájt mindenem a bringán. az akkori tippek sokat segítettek, derekem, hátam, nyakam szinte egyáltalán nem fáj, de a bal vállam (csuklyás izom) egy óra elteltével borzasztóan fájni kezd. valami még mindig a beállítással lehet? de akkor miért csak a bal vállam? vagy még szoknom kell? sz@rügy, mert tudnék nagyokat edzeni, de ez meggátol a fejlõdésben. légyszi segítsen akinek volt hasonló gondja. köszönöm.