Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34368 replies to this topic

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Engem a Canyon méretkalkulátora 56-os (felsõ határon) vázra számít és 188 vagyok, ez alapján neked is jó lehet az 54. De a helyes beállítás még nem merül ki a vázmérettel.

hát igen, ebben igazad van. szerintem amíg nem lát valaki igazán hozzáértõ bringástól, addig maradok a szopóágon... (egyébként orbea aqua váz)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

sziasztok!
már egyszer-kétszer megbeszéltük a beállítási problémáimat, de még mindig nem vagyok biztos abban, hogy nem egy hozzám nem passzoló vázat sóztak-e rám. elméletileg a 183cm magasságomhoz nem 54-es váz kellene, de rábeszéltek, hogy jó lesz az, stucnicsere megtörtént, most egy 120-as van rajta, de még mindig baromira fáj a bal vállam+nyakam egy óra tekerés után. érdekes, mert amúgy kényelmesnek érzem, a nyereg is rendesen hátra van tolva. át lettem én b...va vagy elképzelhetõ, hogy tényleg jó lehet az 54-es váz egy ekkora embernek? az átlépési magasságom 80-82cm körül mértem. tudom, hogy unalmas téma, csak kiadtam egy rakás pénzt a bringára, imádok tekerni, de egy óránál többet nem bírok rajta. a montimon simán elvagyok 7-8 órát is.
köszi, ha van még kedve valakinek ezzel foglalkozni :)

Engem a Canyon méretkalkulátora 56-os (felsõ határon) vázra számít és 188 vagyok, ez alapján neked is jó lehet az 54. De a helyes beállítás még nem merül ki a vázmérettel.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts
sziasztok!
már egyszer-kétszer megbeszéltük a beállítási problémáimat, de még mindig nem vagyok biztos abban, hogy nem egy hozzám nem passzoló vázat sóztak-e rám. elméletileg a 183cm magasságomhoz nem 54-es váz kellene, de rábeszéltek, hogy jó lesz az, stucnicsere megtörtént, most egy 120-as van rajta, de még mindig baromira fáj a bal vállam+nyakam egy óra tekerés után. érdekes, mert amúgy kényelmesnek érzem, a nyereg is rendesen hátra van tolva. át lettem én b...va vagy elképzelhetõ, hogy tényleg jó lehet az 54-es váz egy ekkora embernek? az átlépési magasságom 80-82cm körül mértem. tudom, hogy unalmas téma, csak kiadtam egy rakás pénzt a bringára, imádok tekerni, de egy óránál többet nem bírok rajta. a montimon simán elvagyok 7-8 órát is.
köszi, ha van még kedve valakinek ezzel foglalkozni :)

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
kar hogy franciaorszagban van.ittho nem talaltam annyira meggyozo veteleket.ha nem teher tudtok ebben az arkategoriaban valami erdekeset?

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

most ezt nem ertem (nem beszelek franciaul) csak vaz vagy egesz gep elado?es az arat en neztem be vagy tenyleg 350 juro?
vagy ez realis ar?

Colnago acier, Vente Occasion vlo route course sur Troc-Vlo

Tényleg annyi az egész (350 €, nem alkuszik :) ), szvsz reális, mert a Xenon az alsóbbszintû Campa (de jó), a kerekek is régiek. A váz szép, ha nincs hibája, örök darab, fejleszthetõ Athena-val meg újabb kerekekkel.

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Itt van egy szemre ugyanakkora: TurbochargedBikes: Look KG 381 Team Jalabert Limited Edition 54cm Campgnolo Record Mavic SSC SL Road Bike
Ez 54-es. Ami stimmelhet is, mert az pl. az én 54-es vázamon is 51 cm a nyeregvázcsõ a felsõcsõ felsõ széléig. A felsõcsõ hosszt meg elírta a hirdetõ.

Ez nincs 55-56-os, szerintem.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
Jó ez francia oldal, köszi.
Filter tökéletes, Où 67 + vázméret és láthatol az elsaszi bringákat (sajnos nincs sok, a "jófélék" messze vannak)

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 posts

Prologo nyergekkel vannak tapasztalatotok?

Nekem egy Prologo Scratch Nack van feketeben! SLR utan eg es fold a megepitettsege, valamint baromi kenyelmesnek erzem, nagyon jo! ;) A beallitassaval kellett szoszolni, de 2-3 tekeres alatt kitapasztaltam!

Feltöltött kép

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
most ezt nem ertem (nem beszelek franciaul) csak vaz vagy egesz gep elado?es az arat en neztem be vagy tenyleg 350 juro?
vagy ez realis ar?

Colnago acier, Vente Occasion vlo route course sur Troc-Vlo

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
uff..ez odab@sz. bejövös.
Most a méret. S-es montit használok, netes számolások alapján max. 52 volna jó a 169-170cmhez.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Ez nincs 55-56-os, szerintem. Fejcso is segit, de hatul is latszik, hogy ez eleg kicsi vaz.
De mivel a felsocsore meg nem letezo meretet ir, igy tokeletesen fogalmam sincs, mekkora lehet. Talan 53-as?

Itt a merettablazat:
http://weightweenies...d7af79fab1b1bbc

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

Használt, erröl mi a véleményetek
LOOK KG 381 Carbon-Rennrad komplett Campagnolo Record 10f - Rennrad-News.de - Rennrad-Markt

Vagy 10 éves váz, itt dicsér egy ilyesmit Look KG 381 Team | Blog-cyclisme a tulaj 40000 km után (merev, mint a fa...).
Itt egy jobb hasonló, szintén 10-es Campa Recorddal, igazi Ksyrium Elite kerekekkel, 800 €-ért:
Look kg 381, Vente Occasion vélo route course, azaz az általad talált túl van árazva szvsz is.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Szoval a Contour HD kamera...
Sisakra nem valo, nehez. 2 ora itthoni tekeres utan tudtam, hogy ezt tobb oran nem akarom hordani. Downhillhez biztos jo.
Kormanyadaptert hekkelni kellett az oversize kormanyra, de vegulis nem volt rossz, bar a sulyatol a vegere azert elegge elfordult, igy kicsit ferde a kep, de gondolom erre lehet figyelni jobban, nem szamitottam ra.
Akksi 2o 45p korul birt, ez nem rossz, egy atlagos hazai versenyre eleg.
A kepminoseg nem rossz, bar a kormanyra valo fix rogzites miatt nagyon rezeg/mozog. A felfeleken jo azert. Ott a hang is jo, de 20km/h felett mar szelzaj dominal.

Hogy miert fagyott le, nem tudom. Az elso akksi csereje utan nem vett fel semmit, pedig vilagitott a led, es bar beazonositatlan akar videonak is beillo adathalmaz szeru van is a kartyan, de fajl nincs hozza kotve, es az en informatikai tudasommal nem tudtam belole lejatszhato MOV-ot csinalni. (Bar ertek hozza, de megsem a Kurtnel dolgozom)
Amikor ugy gondoltam tele van az elso SD kartya, megalltam cserelni, akkor vettem eszre, hogy lefagyott. Onnan felvett 10 percet, a Giau labaig, majd ott lekapcsolt. Nem az akksi, nem szolt, hogy lemerult, vagy barmi, csak egyszeruen nincs tovabb. Az utolso hegy elott csereltem meg egy akkut, onnantol mukodott a celig.

Nem szivesen vennek, de jobbat se nagyon tudok, egyelore. Talan Replay XD HD, de az meg nagyon uj.

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Gondolom feltûnt a képeken, hogy gyakorlatilag végetér a nyeregvázcsõ a felsõcsõnél, tehát ez az "Rahmenhöhe: 51cm (Mitte-Ende)" valójában egy átlagos 51-esnél jóval magasabb vázat jelent (ránézésre 55-56-os vázakéhoz mérhetõ az átlépési magassága). Ugyanakkor ha ez igaz:
"Oberrohrlänge: 51cm (Mitte-Mitte)" akkor nagyon rövid a felsõcsõ a vázmagassághoz képest. A képek alapján a nyeregvázcsõ szöge igen lapos, összességében szokatlan geo, én nem merném megvenni. Az én 170 centimhez biztosan túl magas lenne, magasabb embernek meg túl rövid.

Használt, erröl mi a véleményetek
LOOK KG 381 Carbon-Rennrad komplett Campagnolo Record 10f - Rennrad-News.de - Rennrad-Markt

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
köszi, akkor ez kiesik a kompakt miatt.

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts
Valószínûleg egy top karbon szettel használta, amit beletett az új bringájába.

Ati46

Ati46

törzsvendég

• fórumtag
  • 627 posts
Milyen tapasztalataid voltak a kamerával, mért nem rögzített?
Jöhet akár priviben is.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
a szovegben azt irja hogy a kerekszett Ksyrium race, na olyan ha jol tevedek nem letezik. Olyan van hogy Aksium race, es a kepen is annak latszik. A legalapabb Mavic kerek es a legjobb Campa szett szerintem nagyon nincs osszhangban.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts
nagyon szép, az árához még hozzá kell adni egy kompakt hajtómûvet, meg könnyen lehet, hogy egy nyerget, eléggé minimalista. felhasználói teszteket az outi bringákra és alkatrészeikre a roadbikereview.com oldalon érdemes nézegetni. Azt nem tudom, hogy a Look vázak mennyire jók

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Vegigfilmeztem egy kolcsonzott Contour HD-vel az egeszet, sajnos a kamera hibajabol ~2.5 ora hianyzik. bummer.
De vegulis orulok annak, ami megvan, pl. ez is.

Ha eszlelem, se csinaltam volna semmi kulonoset, de csak rakoszontem volna! A videon hallhato, hogy masok meg is tettek. "Ciao Paolo!"
Meg hatbaveregettem volna egy picit. ;)