Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34368 hozzászólás a témában

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

Kezdönek a 2 bringa közül melyiket ajánlanátok?

BeOne Mistral Road Bike 2010 | Buy Online | ChainReactionCycles.com
https://www.canyon.c...ike.html?b=2106

ismeröseim szerint ide compakt meghajtás javasoltak.
Canyonra 2-3 hetet kell várni.

A BeOne tripla - ez szvsz nem olyan nagy baj (hegyes vidéken lakom, van tripla és dupla hajtású biciklim is), de a kompakt divatosabb; kb ugyanolyan hegyre megy föl mindkettõ (bármire, 12% alatt, afölött ki kell állni (nekem legalábbis...)), a BeOne (52 vagy 53 fogat föltételezve) valamivel jobban lejtõzik. Az Ultegra nagyon jó váltórendszer, versenyzõk használják. A BeOne kép alapján úgy tûnik, mintha azon még nem a markolatvédõ alatt vezetnék a váltóhuzalt, emellett NEW Ultegrát hangsúlyoznak, ez tisztázandó. A Canyoné tényleg újnak (rejtett kábelvezetés - jobb) látszik. A BeOne hátsó váltója bizonyára tripla, a Canyoné dupla, utóbbi kissé gyorsabb.
A Mavic Aksium jó kerék, tartós, erõs (emellett olcsó is, de ha elkopik, 2-3 év múlva lehet följebb is menni).
Magamnak a Canyont venném, jóval könnyebb, egységesebb, pl. a fékek is Ultegrák, jobb a gumija is - de drágább is. A Canyont dicsérik, a BeOne-t nem ismerem.

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
Én ha kezdõ lennék, nem vennék 1200 euróért alu gépet. Sõt még így sem :)
Szóval szerintem ezt https://www.canyon.c...ike.html?b=2103 a Canyonok minden outi teszten jól szerepelnek, a Sram Apex kifejezetten kezdõknek lett kifejlesztve a nagy áttételtartománnyal. Ha a Sram valamiért nem szimpatikus, akkor vennék egy 105össel szereltet, esteleg Stevenst vagy Cube-ot, azok is elég jók.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
Kezdönek a 2 bringa közül melyiket ajánlanátok?

BeOne Mistral Road Bike 2010 | Buy Online | ChainReactionCycles.com
https://www.canyon.c...ike.html?b=2106

ismeröseim szerint ide compakt meghajtás javasoltak.
Canyonra 2-3 hetet kell várni.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

az alu niplik és a revo küllõk miatt is leugrik pár gr az aksiumhoz képest. szerintem is könnyeb az open pro felni. én inkább az aksium agyra szavaznék. 50gr nem számít az agynál, viszont a tiagránál szerintem jobb az aksium. küllõszám stimmelne mindkét esetben? de ezt az alapján is eldöntheted, hogy kónuszos, vagy iparis agyat akarsz-e. új kónusszal és golyókkal egy tiagra is tud nagyon szépen futni. persze ha van minõségi kónusz bele...

A tiagra agyakban eddig 4-5e km van, még új korukban átkentem õket metabond kék zsírral. A montimban is kónuszos xt agyak vannak, nekem semmi gondom a kónusz beállításával és zsírcsere után remekül forognak. Ez a mostani 2010es alap merida cx kerékszett, Alex Race24 felnikkel, réz anyákkal és sima 2mm-es küllõkkel. Az Aksium 250, a másik verzió 300g fogyást eredményezne.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás

2011-es Mavic Aksium, vagy a mostani Tiagra agyszettre fûzzek át egy pár Open Pro felnit, alu anyákkal és revo küllõkkel? Az aksium 1795g, a másik verzió kb. 50g-mal könnyebbre jönne ki. Árban ugyan ott lennék a végén a maradék eladása után. Elvileg az Open Pro könnyebb mint az Aksium felnije, jól gondolom?

az alu niplik és a revo küllõk miatt is leugrik pár gr az aksiumhoz képest. szerintem is könnyeb az open pro felni. én inkább az aksium agyra szavaznék. 50gr nem számít az agynál, viszont a tiagránál szerintem jobb az aksium. küllõszám stimmelne mindkét esetben? de ezt az alapján is eldöntheted, hogy kónuszos, vagy iparis agyat akarsz-e. új kónusszal és golyókkal egy tiagra is tud nagyon szépen futni. persze ha van minõségi kónusz bele...

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Csak egy kis erdekesseg a hetvegerol.
Az 7.8km idofutamon a legjobb ido 10:26 volt Lengyel Gabortol, ez ~45 km/h.
Ugyanezen a szakaszon vegigment a Budapest GP mezonye is, 9:30 koruli idovel. Ez ~49 km/h

Nekem egyebkent 12:07, 38.6 km/h. Odafele volt hatszel, mint a fordito utan kiderult, jo nagy marha voltam, hogy nem tapasztaltam ki elore.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
2011-es Mavic Aksium, vagy a mostani Tiagra agyszettre fûzzek át egy pár Open Pro felnit, alu anyákkal és revo küllõkkel? Az aksium 1795g, a másik verzió kb. 50g-mal könnyebbre jönne ki. Árban ugyan ott lennék a végén a maradék eladása után. Elvileg az Open Pro könnyebb mint az Aksium felnije, jól gondolom?

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Most öltöztem fel, hogy elindulok egy ~60km-es körre itt a környéken, viszem le a bringám, hát nem elkezd szakadni az esõ?! A csatornából ömlik a víz.

(Nem Pesten vagyok most.)

Hajj, asszem a következõ pár napban nem fogok tudni kimenni még. -.-'
Ott virágozz, ahova elültettek!

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Mûködni fog. Nekem pl 9-es Tiagra karom,váltóm, sorom van 10-es kompakt hajtómûvel és 10-es sram lánccal, tökéletes.
Az elõzõ gen. shimano váltók max 27 fogszámot tudtak hátul hivatalosan (a gyakorlatban a 28-al is elboldogulnak), tehát itt már nem nagyon van mozgástered.
Itt írtam le a tapasztalataimat: http://forum.bikemag...tml#post1109976

Szevasztok!
Szükségem lenne egy kompakt hajtómûre, csak az a baj, hogy 8-as (régi Sora) rendszerem van és ehhez nem találok kompatibilis modellt. Az lenne a kérdésem, hogy mennyire mûködne egy 9-es vagy 10-es rendszerhez tervezett hajtómû a 8-as rendszerrel? Csak egy pár napra kellene, amíg az osztrák Alpokban túrázunk, meg esetlegesen késõbb... Jelenleg 39-26 a legkisebb áttételem, de 8-as Shimano sorból már nincsen nagyobb fogszámú. Esetleg van még vmi mód kisebb áttétel létrehozására?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Mûködni fog.

De vehetsz mtb sort is akár.

Dzsoviszter

Dzsoviszter

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Szevasztok!
Szükségem lenne egy kompakt hajtómûre, csak az a baj, hogy 8-as (régi Sora) rendszerem van és ehhez nem találok kompatibilis modellt. Az lenne a kérdésem, hogy mennyire mûködne egy 9-es vagy 10-es rendszerhez tervezett hajtómû a 8-as rendszerrel? Csak egy pár napra kellene, amíg az osztrák Alpokban túrázunk, meg esetlegesen késõbb... Jelenleg 39-26 a legkisebb áttételem, de 8-as Shimano sorból már nincsen nagyobb fogszámú. Esetleg van még vmi mód kisebb áttétel létrehozására?

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
prologo choice:aszfaltra hibátlan,betonkemény,de pozitív értelemben.egy ideig el kell bajlódni a beállítással,de utána kényelmes,hosszú távon(150+)már problémáim vannak vele,elég zsibbad tõle a hátsóm,de ez alatt nekem bejött

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Prologo nyergekkel vannak tapasztalatotok?

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 hozzászólás
Jobbos kanyarban a lejtõ alján esõ után sártenger meg sok béka párszor taknyoltam már ott. Pedig ezen a környéken élek de mindig tud meglepetést okozni.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás

Holnapi idofutamon megy valaki? Semmit se tudok, csak azt, hogy hol a rajt. :)

Ave más nem is kell nem? :) max még annyit hogy mikor indulsz. :D
11:38:11 IM 2012

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás

Állítgattam rajta, most már minden oké, csak 10 kilométerenként 300 méterrel többet mér mindig (GPS-es adatokhoz hasonlítva)

mindig is lesz pár száz méter eltérés a gps/telefon és a km-óra által mért távolságok között....de nálam a telefonban még a sporty-pal ès az endomondo se mér egyformán, ha mindkettõ megy, pedig ugyanattól a gps-tõl kapja az adatokat.

ha a km-órában pontosan van beállítva a kerékméret, akkor az tuti pontosabb, mint a gps.

VoGRoN

VoGRoN

vendég

• fórumtag
  • 81 hozzászólás
Állítgattam rajta, most már minden oké, csak 10 kilométerenként 300 méterrel többet mér mindig (GPS-es adatokhoz hasonlítva)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Holnapi idofutamon megy valaki? Semmit se tudok, csak azt, hogy hol a rajt. :)

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Étrend stb topicba szerintem olvass bele, múltkor én is olvasgattam így random az oldalakat és mint ha ilyenekrõl is lett volna szó itt-ott.

http://forum.bikemag...fogyokura-2112/
Ott virágozz, ahova elültettek!

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Tudom nem témába vág, de érdekel, hogy milyen vitamint javasoltok sportoláshoz. Akár priviben is.