hát igen, ebben igazad van. szerintem amíg nem lát valaki igazán hozzáértõ bringástól, addig maradok a szopóágon... (egyébként orbea aqua váz)
Jelentkezz be Regisztrálj

Országútikról mindent
Írta 2011. július 26. - 21:33

Írta 2011. július 26. - 21:32

Írta 2011. július 26. - 21:28

Azt mondják hogy az arány 2-2.2 szokott általában esni, ahol a 2 körül és alatta a hosszú láb-rövid felsõtest a 2.2 körül és fölötte meg a fordított véglet.
Elég rövid az átlépésije akkor, mert nekem is ennyi 168-as magassággal. De ha jól emlékszem, még 3 centivel többet is mértek (84cm)..
Írta 2011. július 26. - 21:18

Írta 2011. július 26. - 21:12

Ebben az esetben egy 54 cm körüli felsõcsõhosszú váz biztosan rövid neked.
És pont ez a baj a canyon méretezõjével hogy csak az átlépésit veszi figyelembe a teljes magasságot nem.
sziasztok!
már egyszer-kétszer megbeszéltük a beállítási problémáimat, de még mindig nem vagyok biztos abban, hogy nem egy hozzám nem passzoló vázat sóztak-e rám. elméletileg a 183cm magasságomhoz nem 54-es váz kellene, de rábeszéltek, hogy jó lesz az, stucnicsere megtörtént, most egy 120-as van rajta, de még mindig baromira fáj a bal vállam+nyakam egy óra tekerés után. érdekes, mert amúgy kényelmesnek érzem, a nyereg is rendesen hátra van tolva. át lettem én b...va vagy elképzelhetõ, hogy tényleg jó lehet az 54-es váz egy ekkora embernek? az átlépési magasságom 80-82cm körül mértem. tudom, hogy unalmas téma, csak kiadtam egy rakás pénzt a bringára, imádok tekerni, de egy óránál többet nem bírok rajta. a montimon simán elvagyok 7-8 órát is.
köszi, ha van még kedve valakinek ezzel foglalkozni
Írta 2011. július 26. - 21:11

Amúgy a Xenonos Colnagoval kapcsolatban: a Xenon ugyan nagyon alap szettje a Campagnolonak, de szerintem pl magasan veri a Soráját a Shimanonak (így, hogy használtam - Soránnál túlzás, hogy használtam, de mentem vele többet - mind a kettõt már, tudom mondani). Kényelmesebb és ha jól be van állítva (meg persze Campa a váltó, sor, de még mondjuk ha a lánc is mondjuk egy Campa Record - 9ezer körül van asszem - akkor pláne) szépen vált.
A Sramokról kár, hogy nincs tesztélményem, kipróbálnám, még ha csak az Apexet is tudnám..
115ezer és free shipping chainreactioncycles-en a full set Apex...

Írta 2011. július 26. - 21:00

Én a 176 cmmel 53as vázat használok. Szerintem felülrõl súrolod a határt, lehet az eleje kicsit alacsony is. Szerintem egy 55-56ossal is ellennél. A Canyon vázméretezése nem általános, kisebb vázat ajánl, mint az átlag gyártók egy számmal. Pl montiban ami náluk Ses az máshol simán elmegy egy 17,5" ös Mesnek. Az M es vázuk meg 19"os, ami máshol Les inkább.
Írta 2011. július 26. - 20:58

sziasztok!
már egyszer-kétszer megbeszéltük a beállítási problémáimat, de még mindig nem vagyok biztos abban, hogy nem egy hozzám nem passzoló vázat sóztak-e rám. elméletileg a 183cm magasságomhoz nem 54-es váz kellene, de rábeszéltek, hogy jó lesz az, stucnicsere megtörtént, most egy 120-as van rajta, de még mindig baromira fáj a bal vállam+nyakam egy óra tekerés után. érdekes, mert amúgy kényelmesnek érzem, a nyereg is rendesen hátra van tolva. át lettem én b...va vagy elképzelhetõ, hogy tényleg jó lehet az 54-es váz egy ekkora embernek? az átlépési magasságom 80-82cm körül mértem. tudom, hogy unalmas téma, csak kiadtam egy rakás pénzt a bringára, imádok tekerni, de egy óránál többet nem bírok rajta. a montimon simán elvagyok 7-8 órát is.
csak viszonyításképpen, én a 175 centimmel használok ekkora vázat, igaz, rövidebb, 90-es stucnival (és egy egésznapos, 300 km-es túra végén se éreztem azt, hogy elegem van belõle, és mindjárt belehajítom az árokba

ettõl persze még jó lehet neked is ekkora váz, de ha egy óra után kényelmetlen, akkor az azért arra utal, hogy valamilyen méret/beállítás nagyon nem megfelelõ.
az átlépési magasság egy dolog, de mivel van többfajta váz (slopingos, hagyományos) sztem nem igazán mérvadó.
Írta 2011. július 26. - 20:33

érdekes 1 jószág. lassú tempónál elég nehéz irányítani. sztem van néhány hibája is: az elsõ váltó konzolja baromira hajlékony,és csak 3 apró popszegecs rögzíti a vázhoz. a rotor hajtómû pedig nem merev. az én 4szögtengelyes,alu record karom merevebb. a nyergérõl is rakok fel képet,mert az meg botrányos. igaz nem nekem kell vele menni,ú.h. nekem mind1. http://kep.psharing.com/563295.jpg
Írta 2011. július 26. - 20:33

hát igen, ebben igazad van. szerintem amíg nem lát valaki igazán hozzáértõ bringástól, addig maradok a szopóágon... (egyébként orbea aqua váz)
Ami tényleg nagyon fontos, meg kell tanulni ülni az országútin.
A sebesség mindent megold.
Írta 2011. július 26. - 20:17

Azt hittem vmi jó cucc a Contour, de akkor ezek szerint vannak még betegségei.
Írta 2011. július 26. - 20:04

Én a 176 cmmel 53as vázat használok. Szerintem felülrõl súrolod a határt, lehet az eleje kicsit alacsony is. Szerintem egy 55-56ossal is ellennél. A Canyon vázméretezése nem általános, kisebb vázat ajánl, mint az átlag gyártók egy számmal. Pl montiban ami náluk Ses az máshol simán elmegy egy 17,5" ös Mesnek. Az M es vázuk meg 19"os, ami máshol Les inkább.
Sly nem érdekel egy 9 alkalmas szegedi úszóbérlet?váratlanul hirtelen el fogok költözni más városba, így nem tudom lejárni sajnos.
érdekel! mennyiért passzolnád? és meddig érvényes? bár ha megnézed az edzésnaplómat az edzésonlineon, akkor elég durván teletoltam futás tervekkel és még tekerni is kéne hetente legalább háromszor

Írta 2011. július 26. - 19:55

Írta 2011. július 26. - 19:48

Sly nem érdekel egy 9 alkalmas szegedi úszóbérlet?

Írta 2011. július 26. - 19:37

Engem a Canyon méretkalkulátora 56-os (felsõ határon) vázra számít és 188 vagyok, ez alapján neked is jó lehet az 54. De a helyes beállítás még nem merül ki a vázmérettel.
Írta 2011. július 26. - 19:27

sziasztok!
Engem a Canyon méretkalkulátora 56-os (felsõ határon) vázra számít és 188 vagyok, ez alapján neked is jó lehet az 54. De a helyes beállítás még nem merül ki a vázmérettel.
Írta 2011. július 26. - 19:20

Írta 2011. július 26. - 19:05

Írta 2011. július 26. - 18:57

Tényleg annyi az egész (350 €, nem alkuszikmost ezt nem ertem (nem beszelek franciaul) csak vaz vagy egesz gep elado?es az arat en neztem be vagy tenyleg 350 juro?
vagy ez realis ar?
Colnago acier, Vente Occasion vlo route course sur Troc-Vlo

Írta 2011. július 26. - 18:01

Ez 54-es. Ami stimmelhet is, mert az pl. az én 54-es vázamon is 51 cm a nyeregvázcsõ a felsõcsõ felsõ széléig. A felsõcsõ hosszt meg elírta a hirdetõ.
Ez nincs 55-56-os, szerintem.