Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34368 replies to this topic

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,462 posts
sztem sincs gond a tartásoddal. a vállad fáj,ugye? nem volt vállsérülésed? nem fázott e meg? elég laza e? nicoflexel kend be,és úgy tekerj. sokat segíthet. így elsõre azt mondtam volna,h kicsi a váz a magasságodhoz képest,de a fotók alapján sztem pont jó neked.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Az jó. :)

Amúgy bloke nem a görnyedéssel van a gond, szerintem, hanem az, hogy nagyon elõre dõl, egyenes a hát, az király, de nagyon elõre dõl ettõl még. Ilyen szögben a hát kb idõfutam bringán van.

Például ezen az idõfutam bringán? ;)

Feltöltött kép

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Amúgy bloke nem a görnyedéssel van a gond, szerintem, hanem az, hogy nagyon elõre dõl, egyenes a hát, az király, de nagyon elõre dõl ettõl még. Ilyen szögben a hát kb idõfutam bringán van.

igen, és is azt érzem, hogy messze van a fékkar :)

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

Ott virágozz, ahova elültettek!

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts
na most egy barátom révén jött egy lehetõség, jövõ héten felmegyek pestre és az egyik üzletben segítenek beállítani, testreszabni az orbeát.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Nekem úgy tûnik, hogy a fékkar fogós képen már eléggé görnyedsz, hogy elérd a fékkarokat rendesen. A hátad már-már vizszintes, kis túlzással. Ilyen felsõtest helyzet akkor szokott adódni amikor alsó fogásban megy az ember.
Szoktál alsó fogásban menni? Akkor is eléred kényelmesen a kormányt (nem a legalsó törést hanem a középsõt)? Mennyit tudsz így menni kényelmesen?
Szerintem fékkar fogásban nem kéne ennyire görnyedni.
Ha nagyon elõre dõl a test akkor több terhelést kap a kar / vállak és kevesebben a fenék. Ha jön a kormány közelebb vagy magasabbra akkor csökken a kar/vállak terhelése és nõ a fenéké. Ehhez jön még az, hogy nagyon görnyedve állandóan felfelé fordítod a fejed, hogy elõre nézz, ez is nyak / váll terheléssel jár.
Látom, hogy a stucni koppon fent van már. Esteleg megfordíthatod a stucnit (ezzel hátrébb is jön a kormány). Így legalább 1,5-2cm-el lesz magasabban. Ez egyébként elég nagy változás. Amatõr szinten átlagos csípõ/hát hajlékonysággal ilyen méretben a fékkar teteje (ahol normál esetben átfogod) és a nyereg közötti függõleges ejtés 7-9 cm szokott lenni. én megmérném ezt is. Szemre ez több.
Hasonló pozíció változást lehetne elérni 1cm-el rövidebb stucnival is. Ha a kormány/fékkar ejtés rendben van és nem túl sok akkor én a stucnival próbálkoznék.
Egyébként és 178 vagyok, 54-es vázzal, 11-es stucnival és 8cm-es fékkar eséssel elég mély ejtésû kormánnyal. Sõt, szezon elején ez a kombináció is sokszor tûnik hosszúnak, míg szezon végén meg rövidnek.

Szerintem meg alapvetõen nincs probléma a tartásával. Pont, hogy nem görnyed, viszonylag egyenes háttal ül. A karja is hajlított, könnyedén eléri a fékkart. Az x-iont oldalán mindig jókat derülök, hogy milyen testartással képesek emberek megülni egy kerékpárt. Ott látni nagyon magasan, nyújtott karral, elõrecsapott vállal és görbe háttal ülõ emberkéket. Inkább nem teszek be képet, (már nem tudom kitõl lopva a hasonlatot, ha van egy zsákban 99 pin@ és egy f@sz, én garantáltan a f@szt húzom) nehogy innen legyen valaki. :)

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Szerintem a négy állításból csak a második igaz.

semmi különbség nincs. az ultegra pár gr-al könnyebb, 105 kicsit tartósabb. általában ugyanannyiba is kerül a két szett.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Ezt én is javasolnám, úgy látom a térded a pedál középvonalnál hátrébb van valamivel elsõ pedál állásban, bár nem látszik pontosan a képen.

megpróbálom ezt is. megpróbálok mindent :)

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts

Sok külömbség van a 105 és az Ultegra között?

semmi különbség nincs. az ultegra pár gr-al könnyebb, 105 kicsit tartósabb. általában ugyanannyiba is kerül a két szett.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

ja, majd holnap forgatunk a nejemmel egy kis tízperces szösszenetet :D

meandmywife.avi

arra figyelj nehogy 18+ anyag legyen :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Ezt én is javasolnám, úgy látom a térded a pedál középvonalnál hátrébb van valamivel elsõ pedál állásban, bár nem látszik pontosan a képen.

Meg szerintem próbáld a nyerget is elõbbre tolni.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

meg videót is csináljatok,ahogy görgõzöl. lehetõleg bringás ruházatban :) rángatunk itt téged,mint 1 marionett babát. :)

ja, majd holnap forgatunk a nejemmel egy kis tízperces szösszenetet :D

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Nekem úgy tûnik, hogy a fékkar fogós képen már eléggé görnyedsz, hogy elérd a fékkarokat rendesen. A hátad már-már vizszintes, kis túlzással. Ilyen felsõtest helyzet akkor szokott adódni amikor alsó fogásban megy az ember.
Szoktál alsó fogásban menni? Akkor is eléred kényelmesen a kormányt (nem a legalsó törést hanem a középsõt)? Mennyit tudsz így menni kényelmesen?
Ha nagyon elõre dõl a test akkor több terhelést kap a kar / vállak és kevesebben a fenék. Ha jön a kormány közelebb vagy magasabbra akkor csökken a kar/vállak terhelése és nõ a fenéké. Ehhez jön még az, hogy nagyon görnyedve állandóan felfelé fordítod a fejed, hogy elõre nézz, ez is nyak / váll terheléssel jár.
Látom, hogy a stucni koppon fent van már. Esteleg megfordíthatod a stucnit (ezzel hátrébb is jön a kormány). Így legalább 1,5-2cm-el lesz magasabban. Ez egyébként elég nagy változás. Amatõr szinten átlagos csípõ/hát hajlékonysággal ilyen méretben a fékkar teteje (ahol normál esetben átfogod) és a nyereg közötti függõleges ejtés 7-9 cm szokott lenni. én megmérném ezt is. Szemre ez több.
Hasonló pozíció változást lehetne elérni 1cm-el rövidebb stucnival is. Ha a kormány/fékkar ejtés rendben van és nem túl sok akkor én a stucnival próbálkoznék.
Egyébként és 178 vagyok, 54-es vázzal, 11-es stucnival és 8cm-es fékkar eséssel elég mély ejtésû kormánnyal. Sõt, szezon elején ez a kombináció is sokszor tûnik hosszúnak, míg szezon végén meg rövidnek.

köszi a részletes választ! szoktam alsó fogásban menni, és talán még kényelmesebb, mint a fékváltót fogni, de túl sokat így sem tudok menni, még van egy kis pocakom, az kicsit akadályoz :) a stucnimegfordítást ki fogom próbálni, már más is ajánlotta.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,462 posts

oké, majd holnap csinálunk ilyeneket is!

meg videót is csináljatok,ahogy görgõzöl. lehetõleg bringás ruházatban :) rángatunk itt téged,mint 1 marionett babát. :)

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Nha látom nem csak én ajánlom a stucni megfordítását. :) Meg szerintem próbáld a nyerget is elõbbre tolni.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Amúgy jha, amit Ave is írt, még elõbb, amikor a méretmegadáshoz postoltam a képet gondoltam kérek képet olyat is, de aztán kitöröltem a kérést.

Postolj egy olyat is légyszi, ha tudsz, amin tekerési pozícióban van a pedálon a lábad, a hajtókar függõlegesen áll, meg rendesen fogod a kormányt fékkar fogásnál. Meg postolj egy olyat is légyszi, amin csak simán kiegyenesedve vagy a nyeregben a kéz tartás nem érdekel, de a sarkad van a pedálon, nem a lábad eleje.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Amúgy jha, amit Ave is írt, még elõbb, amikor a méretmegadáshoz postoltam a képet gondoltam kérek képet olyat is, de aztán kitöröltem a kérést.

Postolj egy olyat is légyszi, ha tudsz, amin tekerési pozícióban van a pedálon a lábad, a hajtókar függõlegesen áll, meg rendesen fogod a kormányt fékkar fogásnál. Meg postolj egy olyat is légyszi, amin csak simán kiegyenesedve vagy a nyeregben a kéz tartás nem érdekel, de a sarkad van a pedálon, nem a lábad eleje.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

nekem a vállam és felkarom akkor fáj, ha nem figyelek oda és nyújtott karral megyek. kicsit hajlítani kell, ebben segít a hosszú stucni is.

Sly! ha kiállva tekersz, nem ér a térded a kormányhoz?

nem, nem ér hozzá. amúgy nagyon is lehetséges, hogy tartáshiba is van a dologban!

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
nekem a vállam és felkarom akkor fáj, ha nem figyelek oda és nyújtott karral megyek. kicsit hajlítani kell, ebben segít a hosszú stucni is.

Sly! ha kiállva tekersz, nem ér a térded a kormányhoz?