Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34368 hozzászólás a témában

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Ugye ti sem rohantok a boltba egy ilyenre lecserélni a mostani bringátokat.

Feltöltött kép

kulacsgyártók köpködni fognak

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás

jövõ hét végén vagy ha az idõjárás közbeszól az utána következõn,tervezek egy kékes oda-visszát.
bp-i indulás(pirkadatkor),nyeregben étkezõs,kis dolgokon kívül nemkicsatolós :) nem szétszakadós(de haladós) szezonzáró tekerés.
aki szeretne csatlakozni, megteheti privátban. szívesen látom!

ez hány km/szint lesz kb.?

nem azért, hogy jelentekezzek-e utitársnak (innen Zalaegerszegrõl nem lenne egyszerû :)) csak úgy kiváncsiból.....

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

http://farm7.static....fde236560_b.jpg

Visszatart, hogy nem UCI-elõírás szerinti.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.462 hozzászólás
de........... mindenképp. holnap megyek,és megveszem. fõleg,h shimano van rajta. ;)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Allitolag nagyon kenyelmes. De hat bunronda...

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Feltöltött kép

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Ma számolgattam egy kicsit. Ha vázat kell majd egyszer cserélnem akkor a jelenlegi kormánymagassághoz nem lehet hosszabb a bringa fejcsöve kormánycsapággyal együtt 150mm-nél és ehhez már -17fokos stucni párosul, (178cm vagyok). Soha nem hittem, hogy valaha ennyire lent lesz a kormányom, emlékszem tavaly, még feljebb és közelebb akartam hozni, pedig akkor a mostaninál 4cm-rel feljebb volt.

Annyira rá vagy kattanva a kormánymagasságra, hogy ma kíváncsiságból lemértem az enyémet.
12,5cm-el van fentebb a nyereg ülõfelülete a fékválókar tövétõl, ahol fogom.
173-174cm vagyok, 52-es váz, 120mm-es -6 fokos kormányszár. Még lehetne lejjebb vinni, mert colos menetes/ahead átalakító van rajta és az elég magas.
De így pont jó, nem kell lejjebb tenni, 100km után így is szokott fájdogálni a nyakam a sok felfelé nézéstõl.

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás
jövõ hét végén vagy ha az idõjárás közbeszól az utána következõn,tervezek egy kékes oda-visszát.
bp-i indulás(pirkadatkor),nyeregben étkezõs,kis dolgokon kívül nemkicsatolós :) nem szétszakadós(de haladós) szezonzáró tekerés.
aki szeretne csatlakozni, megteheti privátban. szívesen látom!
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

www.cyclingnews.com news and analysis

jó ez az oldal. 2001-ben még volt 1 acélharcos (lent)

Még ott tartok 2011-ben is: szinte csupa acél (meg egy szénszálas Vitus, az alumínium kimaradt).

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
www.cyclingnews.com news and analysis

jó ez az oldal. 2001-ben még volt 1 acélharcos (lent)

bekkermarton

bekkermarton

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
köszi mindenkinek a választ/ötleteket. elég sokat kéne levágni, közel 3-4 centit, szóval majd valahogy kisakkozom melyik volna az ideális megoldás - ugyanis ragaszkodnánk a stucnihoz, legalábbis a barátnõm. 8)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Tour de Pécs szakaszain szokott valaki indulni?

A sebesség mindent megold.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Hát istenkém, a reszelgetés az mindig esélyes, hogy sorra kerül sufnituningnál. Még nem csináltam, de most elgondolkodtam, hogy esetleg opció lehet ferdén levágni és beszerezni egy hozzá való diót.

Ha a falvastagság megengedi. Általában a ferde diósok falvastagsága nagyobb. Mondjuk ha már annyit kell levágni, hogy teljesen eltûnnek a bevágások, akkor inkább vennék egy stucnit a vateráról egy ezresért.

Nem annyira! Ha jobban megnézed, a villa egy kicsit még magasabban is van, mint a hátsó papucs.

Tudom, de mondanom kellett valamit. :) Egyenes a nyereg és látszik, hogy milyen rövid a fejcsõ.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Kerék nélkül könnyû alacsonyra tenni a kormányt. :)

Nem annyira! Ha jobban megnézed, a villa egy kicsit még magasabban is van, mint a hátsó papucs.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Hát istenkém, a reszelgetés az mindig esélyes, hogy sorra kerül sufnituningnál. Még nem csináltam, de most elgondolkodtam, hogy esetleg opció lehet ferdén levágni és beszerezni egy hozzá való diót.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Lehet rövidíteni a szárát, csak kérdés, hogy van-e elég menet a csavaron, mert ugye azon is kell vágni.

Nem feltétlenül a csavar lesz a legnagyobb gond, hanem az, hogy az ilyen típusú kormányszárak változó falvastagságúak, szûkülnek befelé, és nem megy bele a dió, ha levág belõle. Két nappal ezelõtt végeztem el egy ilyen mûveletet, én csak 1centit vágtam le és így is kellett reszelgetni rendesen, hogy belemenjen.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

van egy 50-es váz amiben stucnicsere történt. apró kis gond, hogy annak ellenére, hogy a kormánybefogónak a vázba csúszó része nem az a gigantikus hosszúságú, mégis aránytalanul kilóg akkor is, ha teljesen betolom.

a kérdés az, hogy ér-e megvágni, utána bevágni oldalt majd belefúrni a kis kört a vájat végén, hogy ne repedhessen tovább [illetve az utolsó két mûveletet akár felcserélve is] - itt jön a magyarázat, hogy ennek a makkja nem az a rézsutas, hanem a vízszintes.

abszurdum az ötlet és tök hülye vagyok, hogy ez felmerült, vagy kivitelezhetõ?

élménytapasztalatokat és bátorítást szívélyesen várok. 8)

<<< [bekker.marton[kukacc]gmail[pont]com >>>

Lehet rövidíteni a szárát, csak kérdés, hogy van-e elég menet a csavaron, mert ugye azon is kell vágni.

bekkermarton

bekkermarton

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
van egy 50-es váz amiben stucnicsere történt. apró kis gond, hogy annak ellenére, hogy a kormánybefogónak a vázba csúszó része nem az a gigantikus hosszúságú, mégis aránytalanul kilóg akkor is, ha teljesen betolom.

a kérdés az, hogy ér-e megvágni, utána bevágni oldalt majd belefúrni a kis kört a vájat végén, hogy ne repedhessen tovább [illetve az utolsó két mûveletet akár felcserélve is] - itt jön a magyarázat, hogy ennek a makkja nem az a rézsutas, hanem a vízszintes.

abszurdum az ötlet és tök hülye vagyok, hogy ez felmerült, vagy kivitelezhetõ?

élménytapasztalatokat és bátorítást szívélyesen várok. 8)

<<< [bekker.marton[kukacc]gmail[pont]com >>>

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

MJani,
Bartoli 179cm ;)
http://autobus.cycli...bartoli_ct1.jpg

Kerék nélkül könnyû alacsonyra tenni a kormányt. :)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
MJani,
Bartoli 179cm ;)
Feltöltött kép