Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34368 replies to this topic

csabiuvb

csabiuvb

vendég

• fórumtag
  • 55 posts
Komolyabb kerékszett cserénél ti szingósat vagy peremeset vennétek?

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts
Barátomnak volt Token karbon kereke, ott a csapágyakat kellett cseréni, mert megadták magukat...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Errõl kerékszettrõl vélemények?Peppe Kerékpár - Peppe Kerékpár

A sebesség mindent megold.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

:(

Mekkora kulaccsal jársz Te? Angliáig kerékpáron mentél utántöltés nélkül? :)

Sima 6dl-es kulacs, nemtudom miért látszik ekkorának a képen, de jobban megnézve tényleg nevetséges.
Ugyanekkora:
Feltöltött kép

Rájöttem miért tûnik ekkorának az én képemen :) Mert a váz festése is pont ott van, olyan ívben, és ezért úgy néz ki mintha szélesebb lenne.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
vagy ha terhelt bovdent csavargatsz, akkor nyomj rá a váltókarra hogy feljebb mozduljon. ha feszítettél rajta, akkor fentebb fog maradni ;)

nem nagy trükk!
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
Én elsõ váltót mindig terheletlenül szoktam állítani ugyanilyen bovdenházra tett tekerõs cuccal.
A terheletlen állapot azt jelenti, hogy nem feszül a bovden, vagyis leváltok kistányérra úgy, hogy a váltó a végállás csavarra üljön fel. Ilyenkor laza a bovden és a ház is. Ha összetekered akkor rövidül a bovedenház és befelé fog mozdulni a váltó az elõzõ állapothoz képest ha széttekered akkor pont fordítva vagyis a nagytányér felé fog mozdulni a váltó de csak akkor ha újra megfeszül a bovden. laza bovdennél nem fogsz látni változást.
Ha nagytányéron - feszülõ bovdennel - állítottam akkor én sem láttam változást, mondjuk nem is tekergettem 1-2 fordulatnál többet soha.

Ezek shimano váltókra igazak de gondolom Campa is ugyanilyen elven mûködik

Elsõ váltó beállításában szeretnék egy kis segítséget kérni. Campa Veloce útmutató alapján eljutottam egészen addig, hogy a nagytányér-legnagyobb fogaskerék állásban van a lánc, és itt kéne a kábelfeszítõ csavarral igazítanom a kábel feszességén, hogy a váltó belsõ lemeze éppen ne érintse a láncot. Mivel a vázban megy a kábel, nincs hagyományos kábelfeszítõ csavar az alsó csövön, hanem a kormányszalag alól kijövõ váltókábel egy csavaros szerkezettel van megszakítva, amivel feszességet lehetne állítani. Na, ez nem sikerül, hiába csavargatom. Soha nem találkoztam még ilyen állítócsavarral, úgyhogy nem tudom, mit csinálok rosszul, de a csavarástól semmi nem történik a kábel feszességével. Van még valami egyéb trükk, amit szerintetek kihagyok?

lp1978

lp1978

vendég

• fórumtag
  • 22 posts
Elsõ váltó beállításában szeretnék egy kis segítséget kérni. Campa Veloce útmutató alapján eljutottam egészen addig, hogy a nagytányér-legnagyobb fogaskerék állásban van a lánc, és itt kéne a kábelfeszítõ csavarral igazítanom a kábel feszességén, hogy a váltó belsõ lemeze éppen ne érintse a láncot. Mivel a vázban megy a kábel, nincs hagyományos kábelfeszítõ csavar az alsó csövön, hanem a kormányszalag alól kijövõ váltókábel egy csavaros szerkezettel van megszakítva, amivel feszességet lehetne állítani. Na, ez nem sikerül, hiába csavargatom. Soha nem találkoztam még ilyen állítócsavarral, úgyhogy nem tudom, mit csinálok rosszul, de a csavarástól semmi nem történik a kábel feszességével. Van még valami egyéb trükk, amit szerintetek kihagyok?

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts

1. gratulálok (Wilier Triestina); 2. szintén!

grat!...
akkor már talán 4-en is vagyunk wilier-l. a végén tömegcucc lesz :)

Na, lehet, hogy már kicsit túlragozzuk a témát, de az egész onnan indult, hogy "Minek a hátranyúló nyeregcsõ?" Ez szerintem kb. olyan, mintha valaki megkérdezné, hogy minek nekem 45-ös cipõ, amikor az átlagembernek 40-es a lába. Nem nagyon van váz, ami túlzottan eltérne a 73 fokos nyeregvázcsõtõl, tehát egyrészt "komoly geometriai probléma" nem is létezhet, másrészt meg nem véletlenül van többféle hátranyúlású nyeregcsõ, 50-tõl 150-ig terjedõ stucni hossz stb. A vázak egy sablonra készülnek, az emberek nem. De nem hiszem, hogy ezzel újat mondtam.

ennyi :)
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

Hétvégén vettem át az új bringát (Wilier La Triestina) Veloce szettel. Csodálkozva tapasztaltam, hogy lefelé lehet vele egyszerre ötöt váltani, és persze fölfelé hármat. Lehet, hogy félreértettem valamit a Campa honlapján, de mintha ott azt írnák, hogy lefelé csak egyet tud egyszerre váltani. Kellemes meglepetés volt! :)

A másik meglepetésem a bringával kapcsolatban, hogy a Veloce szettbe becsúszott valahogy egy Miche fogaskeréksor és lánc. Szerintetek ezek minõsége hogy viszonyul a Velocéhez?

1. gratulálok (Wilier Triestina); 2. szintén! Az én 10-es Veloce-m csak egyet vált lefele. Ahogy mondod, a Campa honlapján is, mellesleg a a tavasszal próbált 11-es Athena is. Többen megjegyezték viszont, hogy a régebbi Centaur egy nyomásra végigvált lefele (nekem is ilyen van egy készülõ biciklin!). Szerencséd van, véletlenül valami jobbat kaptál.
3. A Miche olyasmi, mint a Campa, valamivel olcsóbb, ennyivel kisebb is a presztizse, nekem nem volt még. Ha elkoptattad, ír meg, meddig tartott!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Na, lehet, hogy már kicsit túlragozzuk a témát, de az egész onnan indult, hogy "Minek a hátranyúló nyeregcsõ?" Ez szerintem kb. olyan, mintha valaki megkérdezné, hogy minek nekem 45-ös cipõ, amikor az átlagembernek 40-es a lába. Nem nagyon van váz, ami túlzottan eltérne a 73 fokos nyeregvázcsõtõl, tehát egyrészt "komoly geometriai probléma" nem is létezhet, másrészt meg nem véletlenül van többféle hátranyúlású nyeregcsõ, 50-tõl 150-ig terjedõ stucni hossz stb. A vázak egy sablonra készülnek, az emberek nem. De nem hiszem, hogy ezzel újat mondtam.

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts

Én még sosem próbáltam, valahogy riaszt, hogy bekenem magam egy krémmel aztán meg ráhúzom a nadrágot.

ne riasszon!
100-130km körüli távokat simán lehet nyomni... afölött erõsen ajánlott.
ne egy átlagos krémre gondolj amitõl bepálik mindened.
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts

ez te alattad tört így el?

elég durva, valahogy ezekrõl az üregelt hajtõmûvekkel kapcsolatban nem feltételeztem, hogy megtörténhet

elindultam a lámpánál, kicsit nagyobb erõvel, mert be akartam állni a mellettem lévõ motoros mögé. aztán hirtelen elmozdult a lábam. elõször azt hittem, hogy csak simán kiléptem a pedálból. lenézek és látom, hogy bent van a láncvilla és a lánc között a hajtókar...

csabiuvb

csabiuvb

vendég

• fórumtag
  • 55 posts
Köszi az infókat! Egyik scott nadrágomnál van ez, de majd letesztelem a többit is. Btwines nadrág lesz a végén a nyerõ....Volt szerencsém 14-ért! termós Mavic nadrágot venni és októbertõl egy Salle Italia SLR TT nyereggel fogom nyomni. Azt hiszem én mindent megteszek :)

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

Na igen de ez a váz 54-es, az 57-es felsõcsõhossz meg ejtett felsõcsõre vonatkozik, a vizszintes felsõcsõhossz kb 54-55 cm lehet.
Azért nézegettem ezeket én is mert szintén 178 vagyok és a Scottom M-es - ez 54-es klasszikus méretezés szerint - és nekem pont jó.

Akkor a chamois krém ezt tudja? Nézegettem már Assost is meg Raphat-is de eddig úgy gondoltam ezt megelõzõ jelleggel tekerés elõtt szokták kenni. Ha ez egy bõr regeneráló cucc akkor mitõl jobb egy baba krémnél vagy Neogranormonnál?

biztos? a vízszintes felsõcsõcsõhossz nem lehet rövidebb.........btw Danielson nyeregcsöve viszont épp nem hátranyúló

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts
Ha veszel Assos nacit, (gondolom csak a jobb Assosoknál, de lehet mindegyiknél) adnak ilyen krémet. Be kell vele kenni a kényes helyeket. Én még sosem próbáltam, valahogy riaszt, hogy bekenem magam egy krémmel aztán meg ráhúzom a nadrágot.

Na igen de ez a váz 54-es, az 57-es felsõcsõhossz meg ejtett felsõcsõre vonatkozik, a vizszintes felsõcsõhossz kb 54-55 cm lehet.
Azért nézegettem ezeket én is mert szintén 178 vagyok és a Scottom M-es - ez 54-es klasszikus méretezés szerint - és nekem pont jó.

Akkor a chamois krém ezt tudja? Nézegettem már Assost is meg Raphat-is de eddig úgy gondoltam ezt megelõzõ jelleggel tekerés elõtt szokták kenni. Ha ez egy bõr regeneráló cucc akkor mitõl jobb egy baba krémnél vagy Neogranormonnál?

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
Bocs, benéztem! Azt hittem te is az Assos chamois krémre gondoltál.
Az Alsol-t nem ismerem de ha mûködik veszek.

(assost nem vettem meg, aranyárban volt osztrák intersportban)

Ha kidörzsölte kend be alsol krémmel, egy nap alatt meggyógyul.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts

és egy ellenpélda, 178 cm magasság, egész más vázgeo Pro Bike: Tom Danielson's Cervélo R5ca | Cyclingnews.com (pl 57-es felsõcsõ)

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts
Az Assos azt mondja, hogy ne lepõdj meg, ha normális állás közben a ruha nem kényelmes és nagyon feszes és kényelmetlenül nyúlik, mert a ruha fazonja a bringa pozícióra van tervezve. Ha felveszed a bringás testartást, akkor lesz kényelmes. Ezt meg tudom erõsíteni.

Szar nadrágbetét okozza leginkább. Nekem is volt ilyen gondom. Az volt a furcsa, hogy 1-2 gatyámmal semmi gond nem volt viszont 1-2-vel meg akár 30-40 km után már éreztem, hogy van valami. De ilyenkor nyilván nem mész haza rögtön és amikorra hazaérsz már régen rossz, kidörzsölte. Ilyenkor 4-5 napig nem volt õszinte a mosolyom a nyeregben (az sokat segít ha leucoplasttal finoman leragasztod)
Tapasztalatom szerint azok a betétek a jók amik nem hajlamosak a gyûrõdésre.
De az sem mindegy, hogy hogyan igazgatja el az ember magán a gatyát még tekerés elõtt és benne a dolgokat. Asszem Ossos ajánlja is, hogy még mielõtt felülsz görnyedj be úgy mintha tekernél, akkor feszül fel mindenhova a gatya rendesen.
A gatyára (és nyeregre is) egyébként érdemes költeni mert kényes terület de akár bele is lehet nyúlni a tutiba akár olcsón is (az egyik legkényelmesebb gatyámat 4500-ért vettem)

Ha már nyereg hátranyúlás a téma érdemes ezt a beállítást és méretezést megnézni

Miért megy valaki aki 178 cm magas "Pro" szinten XS-es vázzal úgy, hogy koppra hátra van tolva a nyereg, 130-as a stucni és 3-4 centi hézagoló van alatta???
Simán mehetne 1, de akár 2 mérettel nagyobb vázon? Mindegy, õ tudja....

Gallery: Pro Bike: Jonny Clarke?s Boardman SLR 9.8T Elite - BikeRadar

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Szar nadrágbetét okozza leginkább. Nekem is volt ilyen gondom. Az volt a furcsa, hogy 1-2 gatyámmal semmi gond nem volt viszont 1-2-vel meg akár 30-40 km után már éreztem, hogy van valami. De ilyenkor nyilván nem mész haza rögtön és amikorra hazaérsz már régen rossz, kidörzsölte. Ilyenkor 4-5 napig nem volt õszinte a mosolyom a nyeregben (az sokat segít ha leucoplasttal finoman leragasztod)
De az sem mindegy, hogy hogyan igazgatja el az ember magán a gatyát még tekerés elõtt és benne a dolgokat. Asszem Ossos ajánlja is, hogy még mielõtt felülsz görnyedj be úgy mintha tekernél, akkor feszül fel mindenhova a gatya rendesen.
A gatyára (és nyeregre is) egyébként érdemes költeni mert kényes terület de akár bele is lehet nyúlni a tutiba akár olcsón is (az egyik legkényelmesebb gatyámat 4500-ért vettem)

Ha már nyereg hátranyúlás a téma érdemes ezt a beállítást és méretezést megnézni

Miért megy valaki aki 178 cm magas "Pro" szinten XS-es vázzal úgy, hogy koppra hátra van tolva a nyereg, 130-as a stucni és 3-4 centi hézagoló van alatta???

Ha kidörzsölte kend be alsol krémmel, egy nap alatt meggyógyul.

A sebesség mindent megold.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

és egy ellenpélda, 178 cm magasság, egész más vázgeo Pro Bike: Tom Danielson's Cervélo R5ca | Cyclingnews.com (pl 57-es felsõcsõ)