Bikeexpress.hu
Ha jól láttam vannak a fórumon akiknek ilyen bringája van.
Amire kíváncsi lennék:
- Hosszú távokon mennyire kényelmes
- Mennyire hátrány hogy a hátsó támvilla nem karbon hanem alu (a Pinarello-n karbon volt)
- Meg még bármi ami eszetekbe jut és fontos lehet a döntésben.
Köszi,
Zsolt[/QUOTE]
Nekem ez a második országúti bringám, úgyhogy sokmindennel nem tudom összehasonlítani. Az elõzõ egy CrMo vázas Peugeot volt. Ég és föld a különbség, de ez jó részben betudható az elõzõ Sora és a mostani Veloce szettnek is. Keveset mentem még vele, ezért a hosszú távú kényelmességrõl sem tudok írni, de szerintem abban a beállításoknak van nagyobb szerepe. A kompakt kormány és a Veloce fékváltókar mindenesetre nagyon kényelmes. A kompakton simán tudom huzamosabb ideig alsó fogásban is fogni, mert kisebb a különbség az alsó és felsõ fogás között.
A Wilier elsõ és támvillája is karbon, de ettõl semmi különbséget nem érzek kényelemben a Peugeothoz képest. A függõleges irányú merevségkülönbség annyira kicsi a különbözõ anyagból épült vázak között, hogy csak mûszerrel lehet kimérni. Errõl majd linkelek egy cikket, ha megtalálom. A csavaró merevség számít a hajtásban, amit a jobb hajtókar adta többle merevséggel és a kisebb súllyal együtt már érzek kigyorsításoknál.
Az irányítása sokkal "agresszívebb", amirõl eddig nem értettem, mit jelent, amikor tesztekben olvastam.
Az én bringámon a sor és a lánc Miche, és sajnos a lánc sokkal hangosabb a 8-as rendszerû Shimanonál. Igaz, még az eredeti kenéssel fut, de ha olajozás után sem lesz jobb, akkor biztosan soha többet nem kell lánc ettõl a gyártótól.
Amúgy brutál akcióban van most a La Triestina és más Wilier modellek is, kicsit nézz ennek utána, ha most akarsz venni!

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére