Jelentkezz be Regisztrálj
Országútikról mindent
Posted 2011. October 02. - 17:43
Posted 2011. October 02. - 17:28
Ugyanaz a pálya volt. Szélcsend az nem volt (ahányszor itt voltam mindig szélcsendet ígértek, aztán mégsem úgy volt), de most a másik irányból fújt a szél, odafelé a hosszú egyenesben fújt teljesen szembõl és simán fújt úgy, mint tavasszal (a részidõm 13:40 és 11:25, amin azért szerintem rendesen látszik a szél). http://www.idokep.hu...omata/Timaran61Ez ugyanaz a tahitotfalui palya? Tavasszal ez 5. ido lett volna. (Mondjuk szep kis szel volt)
De az atlag szelcsendben is nagyon szep.
Tavasszal mennyit mértél km-ben? Szeretnék valós átlagot számolni, de senki nem mérte az ismerõsök közül, nekem meg nincs is km-órám majdnem egy hónapja, tavasszal meg elfelejtettem megállítani a célban.
A sebesség mindent megold.
Posted 2011. October 02. - 17:13
De az atlag szelcsendben is nagyon szep.
Posted 2011. October 02. - 16:16
Posted 2011. October 02. - 16:00
Szerintem inkább csak a csillagnak lett baja, mert azok a tengelyek az extrémfelhasználást is kibírják.
Úgy néz ki, neked lesz igazad. Ma alaposabban megvizsgáltam és nem egy ki-be járó mozgása van, ami esetleg egy elhajlott tengelyt jelentene, hanem csak egy ponton (a hajtókar alatt) üt, és mindenhol máshol egyenesen fut (mint egy keréken, ha meglazul egy küllõ).
Posted 2011. October 02. - 14:15
Ez amúgy az új Fizik Aliante VS (=versus), Mao-n még nem nagyon találkoztam vele, ezért is postolom a képet. Nekem nagyon bejött egy selle smp-t vátott fel. Az egygombos nyeregtáska/hátsó fény rögzítõ rendszer is hasznos extra (nekem legalábbis).

Na, lehet, hogy már kicsit túlragozzuk a témát, de az egész onnan indult, hogy "Minek a hátranyúló nyeregcsõ?" Ez szerintem kb. olyan, mintha valaki megkérdezné, hogy minek nekem 45-ös cipõ, amikor az átlagembernek 40-es a lába. Nem nagyon van váz, ami túlzottan eltérne a 73 fokos nyeregvázcsõtõl, tehát egyrészt "komoly geometriai probléma" nem is létezhet, másrészt meg nem véletlenül van többféle hátranyúlású nyeregcsõ, 50-tõl 150-ig terjedõ stucni hossz stb. A vázak egy sablonra készülnek, az emberek nem. De nem hiszem, hogy ezzel újat mondtam.
Posted 2011. October 02. - 08:20
mint már elõttem írták karbon a támvilla.
elõtte egy scott 909afd-m volt.annak alu a támvillája és én speciel érzek különbséget.szerintem picit jobban "vasalja" az utat.a mostani veloce-ról nem tudok semmit mondani mert nem próbáltam.a scotton 9s veloce volt. nekem már az etalonnak számított.a wilierem meg full centaur(10s)-ral van szerelve.asszem az én szintemhez ennél jobb nem kell.
a 200km-s távok simán mennek vele(ironman-t is ezzel csináltam).nekem kényelmes...
ráadásul anodizált-fekete fényezés van rajta(2010) így a kopástól sem kell tartanom.
összességében semmi rosszat nem tudok mondani róla.
és tényleg egy izoard-os összehasonlítás engem is érdekelne
Posted 2011. October 02. - 05:43
ohh...Holnap(vasárnap) délután valakinek nincs kedve velem országútizni egyet a Pilisben? Ritkán járok arra és most éppen ott van dolgom. Délelõtt idõfutamozok Tahitófaluban és kb egy órától ráérnék. Reggel hétig itt vagyok elérhetõ, utána a 06 húsz 203 negyven 54 -es telefonszámon.
kár,hogy nem reggel érsz rá.
korán (6-7) indulok és dél körül már otthon vagyok.
Posted 2011. October 02. - 01:22
Szuper palya, de tenyleg. A falut elkerulo ut minosege fantasztikus, jo szeles, raadasul itt van egy jo nagy lejto, szepeket lehetett gurulni. No persze ha van lejto, kell legyen emelkedo is, hat volt, ketto is, eleg nehezek es eleg hosszuak voltak, hogy a vege fele mar kistanyeron menjek ezeken.
A Garmin log: Garmin | Follow the leader
Megint hozott ujat szamomra a verseny.
Mezony kb. 60 fo, eleg sok ifivel.
Elso kor vegen a celhoz vezeto emelkedonel az egyik Velokis ment elore a mezony mellett, en meg pont ra tettem a kereket, igy a celvonalon a 7. helyen fordultam, Ivanics mellett.

Vilagos, hogy itt meg nem mentek kemenyen, de azert ez nagy elmeny.
Es akkor meg nem is mondtam tovabb... A cel utan jott a nagy lejto, ahol gurultunk jobbara, aztan sik szakasz, es hopp hat nem en vezetem a mezonyt? Raadasul hagytak is elol egesz sokaig (20mp?) nem kerult ki senki. Jol esett.
Aztan persze 2. kor vegen az emelkedon reszhajra volt, itt sajnos keves voltam, megusztam, es bar a lejton majdnem felertem, de elindult az emelkedo, es nem birtam tovabb, picit visszavettem. Eleg hamar utolert egy srac, vele maradtam vegig. Par embert meg osszeszedtunk, ok hol jottek, hol nem, a 8. kor vegen kb. oten jottunk egyutt, az utolso 300metert toltam rendesen, a vegso 100-ra meg nagytanyer, nem jott senki velem. Csak az a kar, hogy ez nem az elboly volt.
Ha meg szolidabb a mezony, meg penzt is nyerhettem volna, negyedik lettem az 19-40 amator kategoriaban, a 3. pedig 3k-t kapott.
Persze a valosag az, hogy a 3. helyezett 3k-t kapott, en meg 8percet tole. Osszesegeben pozitiv elmeny, jo volt elmenni.
Eleg messze van BP-tol, szoval tul sokat nem fogok Pecs korul versenyezni, pedig tenyleg jo bringas kornyek.
Ha jovore fejlodik a verseny (pl. nagyobb mezony, chipes idomeres) akkor biztos megyek ujra.
Posted 2011. October 02. - 00:26
Szivesen csatlakoznek, de sajnos en csak 4 korul fogok tudni tekerni holnap.
Milyen volt a pécsi verseny?
Posted 2011. October 01. - 23:01
Posted 2011. October 01. - 22:27
Posted 2011. October 01. - 19:22
Hervisben ma láttam egy fuji-t 300-ért
ultegra hajtás, váltás volt rajta, press fittes középcsapággyal, meg oval kerekekkel
elég minõségi bringának látszott, és ahogy én tudom a fuji nem is egy noném márka
Én tavaly láttam Hervisben egy carbon fuji XC gépet. SLX fékek, hajtás, váltás. Nem tudom... talán Recon teleszkóp, de ez nem tuti. Az is 300 volt.
Posted 2011. October 01. - 18:59
Hervisben ma láttam egy fuji-t 300-ért
ultegra hajtás, váltás volt rajta, press fittes középcsapággyal, meg oval kerekekkel
elég minõségi bringának látszott, és ahogy én tudom a fuji nem is egy noném márka
A Vuelta gyõztes márkája!
Posted 2011. October 01. - 18:49
Posted 2011. October 01. - 18:26
Posted 2011. October 01. - 18:13
Ez csak nekem ujdonsag?
Michelin Pro 4 Race Folding Tyre
Én is pár napja fedeztem fel. Innen akarsz rendelni? Egy idõben elég rossz hírük volt.
Posted 2011. October 01. - 17:57
Posted 2011. October 01. - 15:05
mint már elõttem írták karbon a támvilla.Sziasztok!
Tavasszal egy kölcsön FP2 -es (2009-es) Pinarello -val mentem a Pelso-n egy Balaton kört életemben elõször országútival, és nagyon élveztem, azóta tervezem hogy veszek egy országutit a mounti mellé.
A Pinarello nagyon jó volt, de az áruk nem annyira barátságos.
Szeretném megkérdezni hogy mi a véleményetek a errõl a Wilier-rõl:
Bikeexpress.hu
Ha jól láttam vannak a fórumon akiknek ilyen bringája van.
Amire kíváncsi lennék:
- Hosszú távokon mennyire kényelmes
- Mennyire hátrány hogy a hátsó támvilla nem karbon hanem alu (a Pinarello-n karbon volt)
- Meg még bármi ami eszetekbe jut és fontos lehet a döntésben.
Köszi,
Zsolt
elõtte egy scott 909afd-m volt.annak alu a támvillája és én speciel érzek különbséget.szerintem picit jobban "vasalja" az utat.a mostani veloce-ról nem tudok semmit mondani mert nem próbáltam.a scotton 9s veloce volt. nekem már az etalonnak számított.a wilierem meg full centaur(10s)-ral van szerelve.asszem az én szintemhez ennél jobb nem kell.
a 200km-s távok simán mennek vele(ironman-t is ezzel csináltam).nekem kényelmes...
ráadásul anodizált-fekete fényezés van rajta(2010) így a kopástól sem kell tartanom.
összességében semmi rosszat nem tudok mondani róla.
és tényleg egy izoard-os összehasonlítás engem is érdekelne
Posted 2011. October 01. - 09:36
Az elõzõ hozzászólásomban ígértem egy linket, ami ugyan nem ez lett volna, de érdemes elolvasni ezt is vázanyag témában. Egyszer találtam egy cikket, ami arról szólt, hogy laborban kimérték különbözõ anyagú országúti vázak azonos pontjainak azonos terhelés melletti elmozdulásait, amibõl a merevségre lehet következtetni. Ha jól emlékszem, függõleges irányban nem sok különbséget mértek. Ha valaki ismeri a cikket, belinkelhetné, mert érdekes!

Sign In
Create Account

Back to top