Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Holnap(vasárnap) délután valakinek nincs kedve velem országútizni egyet a Pilisben? Ritkán járok arra és most éppen ott van dolgom. Délelõtt idõfutamozok Tahitófaluban és kb egy órától ráérnék. Reggel hétig itt vagyok elérhetõ, utána a 06 húsz 203 negyven 54 -es telefonszámon.

A sebesség mindent megold.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

Hervisben ma láttam egy fuji-t 300-ért

ultegra hajtás, váltás volt rajta, press fittes középcsapággyal, meg oval kerekekkel

elég minõségi bringának látszott, és ahogy én tudom a fuji nem is egy noném márka

Én tavaly láttam Hervisben egy carbon fuji XC gépet. SLX fékek, hajtás, váltás. Nem tudom... talán Recon teleszkóp, de ez nem tuti. Az is 300 volt.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

ultegra hajtás, váltás volt rajta, press fittes középcsapággyal, meg oval kerekekkel

elég minõségi bringának látszott, és ahogy én tudom a fuji nem is egy noném márka

A Vuelta gyõztes márkája! :) A szenzációs honlapjukon (mármint a Hervisén) nem lehet megnézni, mindenestre nem hangzik rosszul.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Egyelore nem veszek, telre minek. De tetszik, ez tenyleg feketenek latszik.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Ez csak nekem ujdonsag?
Michelin Pro 4 Race Folding Tyre

Én is pár napja fedeztem fel. Innen akarsz rendelni? Egy idõben elég rossz hírük volt.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Ez csak nekem ujdonsag?
Michelin Pro 4 Race Folding Tyre

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts

Sziasztok!

Tavasszal egy kölcsön FP2 -es (2009-es) Pinarello -val mentem a Pelso-n egy Balaton kört életemben elõször országútival, és nagyon élveztem, azóta tervezem hogy veszek egy országutit a mounti mellé.
A Pinarello nagyon jó volt, de az áruk nem annyira barátságos.
Szeretném megkérdezni hogy mi a véleményetek a errõl a Wilier-rõl:
Bikeexpress.hu
Ha jól láttam vannak a fórumon akiknek ilyen bringája van.
Amire kíváncsi lennék:
- Hosszú távokon mennyire kényelmes
- Mennyire hátrány hogy a hátsó támvilla nem karbon hanem alu (a Pinarello-n karbon volt)
- Meg még bármi ami eszetekbe jut és fontos lehet a döntésben. :)

Köszi,
Zsolt

mint már elõttem írták karbon a támvilla.
elõtte egy scott 909afd-m volt.annak alu a támvillája és én speciel érzek különbséget.szerintem picit jobban "vasalja" az utat.a mostani veloce-ról nem tudok semmit mondani mert nem próbáltam.a scotton 9s veloce volt. nekem már az etalonnak számított.a wilierem meg full centaur(10s)-ral van szerelve.asszem az én szintemhez ennél jobb nem kell.
a 200km-s távok simán mennek vele(ironman-t is ezzel csináltam).nekem kényelmes...
ráadásul anodizált-fekete fényezés van rajta(2010) így a kopástól sem kell tartanom.
összességében semmi rosszat nem tudok mondani róla.
és tényleg egy izoard-os összehasonlítás engem is érdekelne :)
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

lp1978

lp1978

vendég

• fórumtag
  • 22 posts
Frame Materials for the Touring Cyclist

Az elõzõ hozzászólásomban ígértem egy linket, ami ugyan nem ez lett volna, de érdemes elolvasni ezt is vázanyag témában. Egyszer találtam egy cikket, ami arról szólt, hogy laborban kimérték különbözõ anyagú országúti vázak azonos pontjainak azonos terhelés melletti elmozdulásait, amibõl a merevségre lehet következtetni. Ha jól emlékszem, függõleges irányban nem sok különbséget mértek. Ha valaki ismeri a cikket, belinkelhetné, mert érdekes!

lp1978

lp1978

vendég

• fórumtag
  • 22 posts
Bikeexpress.hu
Amire kíváncsi lennék:
- Mennyire hátrány hogy a hátsó támvilla nem karbon hanem alu (a Pinarello-n karbon volt)

Köszi,
Zsolt[/QUOTE]

Nekem ez a második országúti bringám, úgyhogy sokmindennel nem tudom összehasonlítani. Az elõzõ egy CrMo vázas Peugeot volt. Ég és föld a különbség, de ez jó részben betudható az elõzõ Sora és a mostani Veloce szettnek is. Keveset mentem még vele, ezért a hosszú távú kényelmességrõl sem tudok írni, de szerintem abban a beállításoknak van nagyobb szerepe. A kompakt kormány és a Veloce fékváltókar mindenesetre nagyon kényelmes. A kompakton simán tudom huzamosabb ideig alsó fogásban is fogni, mert kisebb a különbség az alsó és felsõ fogás között.
A Wilier elsõ és támvillája is karbon, de ettõl semmi különbséget nem érzek kényelemben a Peugeothoz képest. A függõleges irányú merevségkülönbség annyira kicsi a különbözõ anyagból épült vázak között, hogy csak mûszerrel lehet kimérni. Errõl majd linkelek egy cikket, ha megtalálom. A csavaró merevség számít a hajtásban, amit a jobb hajtókar adta többle merevséggel és a kisebb súllyal együtt már érzek kigyorsításoknál.
Az irányítása sokkal "agresszívebb", amirõl eddig nem értettem, mit jelent, amikor tesztekben olvastam. :) Most már tudom, sokkal nagyobb irányváltoztatással reagál ugyanakkora kormánymozdulatokra. Ami ennek látszólag ellent mond, hogy ezzel gondolkodás nélkül akármennyit tudok elengedett kézzel menni, míg a Peugeot-n halálfélelmem volt ha elengedtem a kormányt, mert képtelen voltam úgy irányítani.
Az én bringámon a sor és a lánc Miche, és sajnos a lánc sokkal hangosabb a 8-as rendszerû Shimanonál. Igaz, még az eredeti kenéssel fut, de ha olajozás után sem lesz jobb, akkor biztosan soha többet nem kell lánc ettõl a gyártótól.
Amúgy brutál akcióban van most a La Triestina és más Wilier modellek is, kicsit nézz ennek utána, ha most akarsz venni!

Szimba

Szimba

vendég

• fórumtag
  • 47 posts

Az én La Triestinám (és gondolom mindegyiké) hátsó támvillája karbon, csak a láncvilla nem az.
Mivel ez az elsõ outim, ezért nem tudom megmondani hogy más bringához képest mennyire kényelmes, de 200 km körül már többször mentem vele és kibírtam, bár nem olyan mintha fotelben ülnél.:)
Én szeretem, és újra megvenném; esetleg a belépõ szintû karbonvázas Izoard-ban gondolkoznék, de erre volt cash.
Izoard tulajdonosoktól szívesen olvasnék összehasonlítást én is, ha ültek mindkét modellen!

ZsoZ

ZsoZ

vendég

• fórumtag
  • 35 posts
Sziasztok!

Tavasszal egy kölcsön FP2 -es (2009-es) Pinarello -val mentem a Pelso-n egy Balaton kört életemben elõször országútival, és nagyon élveztem, azóta tervezem hogy veszek egy országutit a mounti mellé.
A Pinarello nagyon jó volt, de az áruk nem annyira barátságos.
Bikeexpress.hu
Amire kíváncsi lennék:

Köszi,
Zsolt

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

amit kb. csak súlynövekedéssel lehet elérni, az viszont homlokráncolást okoz.

Priceless :D

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts
(Tubeless, 2-way fit, azaz belsõ nélkülivel és belsõvel is szerelhetõ ráf.)

Mavicnak is van ilyen esetleg? [...]

Nincs, inkább (? helyette?) a kerékhez gumiabroncsot is „integrálnak”: K10 + Yksion.
A belsõnélküliség érve az autó- és motorgumik fejlõdésének útja, viszont ez a kerékabroncsra nagyobb feladatot ró, amit kb. csak súlynövekedéssel lehet elérni, az viszont homlokráncolást okoz.

csabiuvb

csabiuvb

vendég

• fórumtag
  • 55 posts

a campanak és a fulcrumnak(persze ezek ugyanazok :) ) van un. 2 Way Fit nevû rendszer amire mindenfajta gumi fel lehet tenni.szingót és peremest is..

Mavicnak is van ilyen esetleg?
Nem tudom eldönteni milyet vegyek majd :) Majd márc. tervezem a vásárlást.

Visszaolvasva a hozzászólásokat peremes lesz a nyerõ. Jelenlegi kerékszettemet edzésre akarom majd használni. Amit veszek azt versenyre meg normális utakra de nem minden edzéshez. Gumi cserével meg nem igazán van kedvem szarakodni.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Save up to 60% off new Road Bikes - Gravity Team | Save up to 60% off new road bikes

Ezt a honlapot most találtam. Hát... elég erõsen elkezdtem gondolkozni, hogy ez az egész csalás-e... (lásd a többi akciót is).
Ennek a linkelt bringának összeállításban annyira nincs értelme... :D De ahogy így számolgatom, alkatrészenként sem lehetne többért eladni, mint az akciós ár.

A váz geometriája egy hulladék.

A sebesség mindent megold.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Te csak ne nézegessél bringákat, hanem írjad serényen a már megint késõ beszámolót.;)

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
Save up to 60% off new Road Bikes - Gravity Team | Save up to 60% off new road bikes

Ezt a honlapot most találtam. Hát... elég erõsen elkezdtem gondolkozni, hogy ez az egész csalás-e... (lásd a többi akciót is).
Ennek a linkelt bringának összeállításban annyira nincs értelme... :D De ahogy így számolgatom, alkatrészenként sem lehetne többért eladni, mint az akciós ár.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
A 6700-as Ultegra is tyúblessz. ;)

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

1ébként létezik tubeless virsli külsõ ?
köszi

Igen, pl. Hutchinson Atom tubeless (291 g, 127 tpi) vagy Maxxis Padrone (319 g, 120 tpi), azaz súlyban még nem nyerõk (200 g alatti egy jó külsõ, 70g alatti egy jó belsõ, jobb ráfokhoz nem kell védõszalag). Az elsõt (53€) csak jó idõre és hasonló útra ajánlják, a másodikat (95€...) dicsérik kitûnõ úttartásáért és gördülékenységéért. Ennyiért ez a minimum... (Forrás: Le cycle fr. havilap 2011 április, Nº 411.)
Kerekeket serényen gyártanak ilyenre, pl. Fulcrum 0, Campagnolo Shamal Ultra 2-way fit.