Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

gergo001

gergo001

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok volna egy olyan kérdésem, hogy most szeretnék országúti bringát venni, alapvetõen eddig montiztam, de nagyon megtetszett ez a fajtája is a bringázásnak, és most talán lesz lehetõségem beruházni egy gépre. Mit javasoltok, hol érdemes keresgélni, esetleg konkrét típusok. Elég sokat tekerek, meg használnám városban is rohangálni, de azért a fõ funkciója az a hosszabb aszfaltos utak maradna.
Köszi a segítséget

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

Vettem egy Shimano PD-5700-as pedált. Mielött beszerelem, érdemes szétszedni, ellenõrizni a csapágybeállítást, újrakenni?

az elsõ két hétben a kiáramló zsírt fogod törölgetni a tengelyérõl!! ;)
(nekem is az van)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

16 hatul divatbringaban? show me. Mellesleg azok nem ilyen kullok, nem ilyen felnivel, nem ilyen agyakkal.
Szerintem ez nagyon bator igy...

Feltöltött kép
Olyan sokat még én sem láttam belõle, most nem is találtam egyet sem, de a divatmajom városi ss/fixi bringásoknál láttam párat, az apróban is mindig feltûnik egy-egy ilyen bringa.
Milyen küllõk, felnik, agyak? Ezek 2mm-s dt küllõk, a felni küllõ nélkül is bírná a terhelést, az agy meg valójában 3,5 keresztre van fûzve, a pereme garantáltan nem törik le. Amikor fûznek gyárilag 20-24 küllõs kereket acél aero küllõkkel akkor azok sem merevebbek oldalirányban ennél, a normál kardküllõ oldalirányban a legkolbászabb küllõ. Én nem látom annyira bátornak, pénteken le lett tesztelve rendesen, kapott padkázást, kátyúkat, ugrálást és nem lett baja. A jobboldali küllõk törése valóban benne van a pakliban, de ezen a versenyen nulla volt ennek az esélye. Azt soha nem állítottam, hogy tartós használatra készült. :) Ha 16 küllõ lenne jobb oldalon és 8 a balon akkor már mezõnyben is merném használni.

A sebesség mindent megold.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

sztem nem kell szétszedni,ha új. a menetre tegyél zsírt,aztán ennyi.

Nem kell szétszedni, a pedálok jól vannak összerakva és megfelelõ mennyiségû zsír van bennük. Lehet már a sokadik stoplit fogod venni hozzá, amikor elõször hozzá kell majd nyúlni.

Kösz. Igen, pont ezért kérdeztem, mert talán pont te írtad, hogy az agyak nem jól vannak összerakva.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
16 hatul divatbringaban? show me. Mellesleg azok nem ilyen kullok, nem ilyen felnivel, nem ilyen agyakkal.
Szerintem ez nagyon bator igy...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Vettem egy Shimano PD-5700-as pedált. Mielött beszerelem, érdemes szétszedni, ellenõrizni a csapágybeállítást, újrakenni?

Nem kell szétszedni, a pedálok jól vannak összerakva és megfelelõ mennyiségû zsír van bennük. Lehet már a sokadik stoplit fogod venni hozzá, amikor elõször hozzá kell majd nyúlni.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.390 hozzászólás
sztem nem kell szétszedni,ha új. a menetre tegyél zsírt,aztán ennyi.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.390 hozzászólás

Valaki kérdezte a Fuji bringákat.
Ha Fuji kell valakinek akkor célszerû szeptember környékén szétnéznie osztrák Hervis sport üzletekben mert elmebeteg módon szoktak akciózni ilyen bringákat. Idén láttam egy Fuji Altamira vázas (Geox is ezzel megy) Ultegrás bringát Oval Karbon-alu kerékkel 2500 Euro helyett 1500-ért. Na ezen elgondolkodtam...

Más: a Road Tubeless gumik simán felmennek a furat nélküli Mavic peremes kerekekre is. Lehet találni Youtube videokat a felrakásról. Van aki defektbetömõs folyadékkal rakja össze és van aki nem. Semmi nem kell hozzá csak egy szelep meg egy jó pumpa. Szerintem felrakható az öszes belül furat nélküli kerékre.
Én már régen töröm a fejem, hogy ezt ki kéne próbálni de elõbb megvárnék vele mást (szívjon vele õ elõször ha nem jó) Na valaki? :-)

én ezt a 2 bringát találtam itt a neten: RR Roubaix 1.0 - Rennräder - Sportwelt Rad - SPORTWELTEN-Hervis
http://www.hervis.at...de=BASE:1338963
a 105-el szerelt bringa 206000 ft-ra jön ki. nem rossz.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Hat, hallod, tenyleg jobban tetted, hogy nem mentel ezzel az "idofutam" kerekszettel Pilisezni. :)
Nem tudsz kolcsonozni valakitol egy igazi idofutam biciklit, rendes kerekekkel (telivel hatul)?
Erdemes lenne megnezni, mennyit hoz a technika, es mennyit a sok edzes.

Az elsõ kerékkel edzettem 4órát és nem tapasztaltam, hogy különösképpen rugalmas lenne, a hátsóval csak kettõt mentem, de ott néha mintha éreznék valami "hullámzást", még használom majd így ezeket a kerekeket, aztán meglátjuk, hogy észreveszek-e jelentõs különbséget. Viszont kiállva nem veszek észre semmit a normál kerekekhez képest. Egyébként elég sokan használnak ilyen kevés küllõs kereket a divatbringájukban.

Felénk az idõfutamokról mindenki gyûlölködve beszél, (gondolom, mert gyengék benne :) ), így senkinek nincs idõfutambringája. Egy-két ironmanest ismerek, akinek van idõfutam bringája, egyszer majd elkérem valamelyiktõl. Egyébként szerintem egy teljes idõfutambringa és ruházat egy percnél többet nem jelenhetet mínuszba a mostani bringámhoz és ruhámhoz képest. Persze, ki tudja? :) Jettison ment tavaly idõfutambringával, de gyengébb idõt ment vele, mint az addigi csúcsa, õt kéne errõl kérdezni.
Nem voltam most erõsebb, mint tavasszal, csak változott a tekerési stílusom és ráéreztem hogyan tudok jól haladni. Tavasszal nagyon magas fordulattal tekertem, 110 alatt sehol nem mentem, most 100-as átlagom lehetett kb és a könyöklõt is kihasználom rendesen.

Ha lesz egyszer más bringám is akkor esélyes, hogy a mostaniból építek hasonló idõfutamgépet, mint ami a Horváth Balázsnak van.

>a Road Tubeless gumik simán felmennek a furat nélküli Mavic peremes kerekekre is.
Ez nem kerdes. :) Az a kerdes, fent maradnak-e. :) A 2wayfit nem annyit jelent, hogy nincs szervizlyuk a kullokhoz!
Autoknal tudom, mi a kulonbseg a belsovel tervezett (drag) felnik es a felkoznapiak kozott, bringanal nem, de feltetelezem hasonlo a cel: a gumi ne tudjon eltavolodni a felni peremetol nagy terheles alatt se.

A tubeless montin már régóta nem újdonság, a perem kialakítása abban különbözik a normál felnijétõl, hogy van benne egy olyan rész, ami segít szigetelni, de különben ugyanaz, mint a normál felni.
Arra kíváncsi vagyok, hogy mennyire könnyû felrakni és leszedni egy ilyen gumit, mert montira nem könnyû, országútira meg még szorosabbra kell csinálni.
Nem vagyok abban biztos, hogy ez jó országútra is, montin aszfalton kifejezetten hátrány.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>a Road Tubeless gumik simán felmennek a furat nélküli Mavic peremes kerekekre is.
Ez nem kerdes. :) Az a kerdes, fent maradnak-e. :) A 2wayfit nem annyit jelent, hogy nincs szervizlyuk a kullokhoz!
Autoknal tudom, mi a kulonbseg a belsovel tervezett (drag) felnik es a felkoznapiak kozott, bringanal nem, de feltetelezem hasonlo a cel: a gumi ne tudjon eltavolodni a felni peremetol nagy terheles alatt se.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Hat, hallod, tenyleg jobban tetted, hogy nem mentel ezzel az "idofutam" kerekszettel Pilisezni. :)
Nem tudsz kolcsonozni valakitol egy igazi idofutam biciklit, rendes kerekekkel (telivel hatul)?
Erdemes lenne megnezni, mennyit hoz a technika, es mennyit a sok edzes.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
szerény kis közösségünk itt Szhelyen úgy döntött hogy csináltat mezt. Kértünk próbadarabokat az elastictól és mindenkinek egy számmal kisebb kell, mint amúgy a többi márkákból.
Nekem pl S-es... dúrva! :)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Itt a tegnapi idõfutamról az írásom, az elejében szerepelnek az új idõfutam kerekeim és pár apró trükk a kisebb légellenállásért.
Márkus Jani kerékpáros blogja: MEFOB idõfutam - 2011.10.02.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Valaki kérdezte a Fuji bringákat.
Ha Fuji kell valakinek akkor célszerû szeptember környékén szétnéznie osztrák Hervis sport üzletekben mert elmebeteg módon szoktak akciózni ilyen bringákat. Idén láttam egy Fuji Altamira vázas (Geox is ezzel megy) Ultegrás bringát Oval Karbon-alu kerékkel 2500 Euro helyett 1500-ért. Na ezen elgondolkodtam...

Más: a Road Tubeless gumik simán felmennek a furat nélküli Mavic peremes kerekekre is. Lehet találni Youtube videokat a felrakásról. Van aki defektbetömõs folyadékkal rakja össze és van aki nem. Semmi nem kell hozzá csak egy szelep meg egy jó pumpa. Szerintem felrakható az öszes belül furat nélküli kerékre.
Én már régen töröm a fejem, hogy ezt ki kéne próbálni de elõbb megvárnék vele mást (szívjon vele õ elõször ha nem jó) Na valaki? :-)

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

Richie neked, hogy hogy centaur van a triestinán? Úgy kérted alapból?

Lassan szervezhetjük a Wilier találkozót :)

aham...de hogy pontos legyek a f/v-kar és a hajtómû karbon :) (majd persze ha lesz "felesleges" keretem akkor az elsõ-hátsó váltót is szénszálasítom)
úgy volt alapból, ráadásul az elsõváltó egy record volt amit lecseréltettem egy centaurra a különbözetbõl meg egy normális nyerget rakattam rá.
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

csabiuvb

csabiuvb

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás
Richie neked, hogy hogy centaur van a triestinán? Úgy kérted alapból?

Lassan szervezhetjük a Wilier találkozót :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Akkor azbeszt... Tenyleg repultel... :) Masodik mennyit kapott? Nincs eredmenylista valahol?

http://www.bpkerekpa...2011/efob_e.pdf

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Akkor azbeszt... Tenyleg repultel... :) Masodik mennyit kapott? Nincs eredmenylista valahol?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Es ez a szuper ido mire volt eleg?

Jettison kolléga távollétében az elsõ helyre.

Tavasszal en 17.77km-t mentem. Ha szel is volt, akkor foleg csunyat mentel. :) Bar azt gondolom az jobb, ha a masodik fele a hatszeles.

Igazából ma mindegy volt nekem, hogy honnan fúj a szél. :)