Jelentkezz be Regisztrálj

Országútikról mindent
Írta 2011. október 03. - 17:58

Köszi a segítséget
Írta 2011. október 03. - 17:37

16 hatul divatbringaban? show me. Mellesleg azok nem ilyen kullok, nem ilyen felnivel, nem ilyen agyakkal.
Szerintem ez nagyon bator igy...

Olyan sokat még én sem láttam belõle, most nem is találtam egyet sem, de a divatmajom városi ss/fixi bringásoknál láttam párat, az apróban is mindig feltûnik egy-egy ilyen bringa.
Milyen küllõk, felnik, agyak? Ezek 2mm-s dt küllõk, a felni küllõ nélkül is bírná a terhelést, az agy meg valójában 3,5 keresztre van fûzve, a pereme garantáltan nem törik le. Amikor fûznek gyárilag 20-24 küllõs kereket acél aero küllõkkel akkor azok sem merevebbek oldalirányban ennél, a normál kardküllõ oldalirányban a legkolbászabb küllõ. Én nem látom annyira bátornak, pénteken le lett tesztelve rendesen, kapott padkázást, kátyúkat, ugrálást és nem lett baja. A jobboldali küllõk törése valóban benne van a pakliban, de ezen a versenyen nulla volt ennek az esélye. Azt soha nem állítottam, hogy tartós használatra készült.

A sebesség mindent megold.
Írta 2011. október 03. - 16:34

sztem nem kell szétszedni,ha új. a menetre tegyél zsírt,aztán ennyi.
Nem kell szétszedni, a pedálok jól vannak összerakva és megfelelõ mennyiségû zsír van bennük. Lehet már a sokadik stoplit fogod venni hozzá, amikor elõször hozzá kell majd nyúlni.
Kösz. Igen, pont ezért kérdeztem, mert talán pont te írtad, hogy az agyak nem jól vannak összerakva.
Írta 2011. október 03. - 16:31

Szerintem ez nagyon bator igy...
Írta 2011. október 03. - 16:20

Vettem egy Shimano PD-5700-as pedált. Mielött beszerelem, érdemes szétszedni, ellenõrizni a csapágybeállítást, újrakenni?
Nem kell szétszedni, a pedálok jól vannak összerakva és megfelelõ mennyiségû zsír van bennük. Lehet már a sokadik stoplit fogod venni hozzá, amikor elõször hozzá kell majd nyúlni.
Írta 2011. október 03. - 16:16

Írta 2011. október 03. - 16:09

Írta 2011. október 03. - 15:42

Valaki kérdezte a Fuji bringákat.
Ha Fuji kell valakinek akkor célszerû szeptember környékén szétnéznie osztrák Hervis sport üzletekben mert elmebeteg módon szoktak akciózni ilyen bringákat. Idén láttam egy Fuji Altamira vázas (Geox is ezzel megy) Ultegrás bringát Oval Karbon-alu kerékkel 2500 Euro helyett 1500-ért. Na ezen elgondolkodtam...
Más: a Road Tubeless gumik simán felmennek a furat nélküli Mavic peremes kerekekre is. Lehet találni Youtube videokat a felrakásról. Van aki defektbetömõs folyadékkal rakja össze és van aki nem. Semmi nem kell hozzá csak egy szelep meg egy jó pumpa. Szerintem felrakható az öszes belül furat nélküli kerékre.
Én már régen töröm a fejem, hogy ezt ki kéne próbálni de elõbb megvárnék vele mást (szívjon vele õ elõször ha nem jó) Na valaki? :-)
én ezt a 2 bringát találtam itt a neten: RR Roubaix 1.0 - Rennräder - Sportwelt Rad - SPORTWELTEN-Hervis
http://www.hervis.at...de=BASE:1338963
a 105-el szerelt bringa 206000 ft-ra jön ki. nem rossz.
Írta 2011. október 03. - 15:31

Az elsõ kerékkel edzettem 4órát és nem tapasztaltam, hogy különösképpen rugalmas lenne, a hátsóval csak kettõt mentem, de ott néha mintha éreznék valami "hullámzást", még használom majd így ezeket a kerekeket, aztán meglátjuk, hogy észreveszek-e jelentõs különbséget. Viszont kiállva nem veszek észre semmit a normál kerekekhez képest. Egyébként elég sokan használnak ilyen kevés küllõs kereket a divatbringájukban.Hat, hallod, tenyleg jobban tetted, hogy nem mentel ezzel az "idofutam" kerekszettel Pilisezni.
Nem tudsz kolcsonozni valakitol egy igazi idofutam biciklit, rendes kerekekkel (telivel hatul)?
Erdemes lenne megnezni, mennyit hoz a technika, es mennyit a sok edzes.
Felénk az idõfutamokról mindenki gyûlölködve beszél, (gondolom, mert gyengék benne

Nem voltam most erõsebb, mint tavasszal, csak változott a tekerési stílusom és ráéreztem hogyan tudok jól haladni. Tavasszal nagyon magas fordulattal tekertem, 110 alatt sehol nem mentem, most 100-as átlagom lehetett kb és a könyöklõt is kihasználom rendesen.
Ha lesz egyszer más bringám is akkor esélyes, hogy a mostaniból építek hasonló idõfutamgépet, mint ami a Horváth Balázsnak van.
A tubeless montin már régóta nem újdonság, a perem kialakítása abban különbözik a normál felnijétõl, hogy van benne egy olyan rész, ami segít szigetelni, de különben ugyanaz, mint a normál felni.>a Road Tubeless gumik simán felmennek a furat nélküli Mavic peremes kerekekre is.
Ez nem kerdes.Az a kerdes, fent maradnak-e.
A 2wayfit nem annyit jelent, hogy nincs szervizlyuk a kullokhoz!
Autoknal tudom, mi a kulonbseg a belsovel tervezett (drag) felnik es a felkoznapiak kozott, bringanal nem, de feltetelezem hasonlo a cel: a gumi ne tudjon eltavolodni a felni peremetol nagy terheles alatt se.
Arra kíváncsi vagyok, hogy mennyire könnyû felrakni és leszedni egy ilyen gumit, mert montira nem könnyû, országútira meg még szorosabbra kell csinálni.
Nem vagyok abban biztos, hogy ez jó országútra is, montin aszfalton kifejezetten hátrány.
Írta 2011. október 03. - 13:54

Ez nem kerdes.

Autoknal tudom, mi a kulonbseg a belsovel tervezett (drag) felnik es a felkoznapiak kozott, bringanal nem, de feltetelezem hasonlo a cel: a gumi ne tudjon eltavolodni a felni peremetol nagy terheles alatt se.
Írta 2011. október 03. - 13:37

Nem tudsz kolcsonozni valakitol egy igazi idofutam biciklit, rendes kerekekkel (telivel hatul)?
Erdemes lenne megnezni, mennyit hoz a technika, es mennyit a sok edzes.
Írta 2011. október 03. - 10:22

Márkus Jani kerékpáros blogja: MEFOB idõfutam - 2011.10.02.
Írta 2011. október 03. - 09:41

Ha Fuji kell valakinek akkor célszerû szeptember környékén szétnéznie osztrák Hervis sport üzletekben mert elmebeteg módon szoktak akciózni ilyen bringákat. Idén láttam egy Fuji Altamira vázas (Geox is ezzel megy) Ultegrás bringát Oval Karbon-alu kerékkel 2500 Euro helyett 1500-ért. Na ezen elgondolkodtam...
Más: a Road Tubeless gumik simán felmennek a furat nélküli Mavic peremes kerekekre is. Lehet találni Youtube videokat a felrakásról. Van aki defektbetömõs folyadékkal rakja össze és van aki nem. Semmi nem kell hozzá csak egy szelep meg egy jó pumpa. Szerintem felrakható az öszes belül furat nélküli kerékre.
Én már régen töröm a fejem, hogy ezt ki kéne próbálni de elõbb megvárnék vele mást (szívjon vele õ elõször ha nem jó) Na valaki? :-)
Írta 2011. október 03. - 09:17

Richie neked, hogy hogy centaur van a triestinán? Úgy kérted alapból?
Lassan szervezhetjük a Wilier találkozót
aham...de hogy pontos legyek a f/v-kar és a hajtómû karbon

úgy volt alapból, ráadásul az elsõváltó egy record volt amit lecseréltettem egy centaurra a különbözetbõl meg egy normális nyerget rakattam rá.
Írta 2011. október 03. - 07:48

Lassan szervezhetjük a Wilier találkozót

Írta 2011. október 03. - 01:22

Akkor azbeszt... Tenyleg repultel...
Masodik mennyit kapott? Nincs eredmenylista valahol?
http://www.bpkerekpa...2011/efob_e.pdf
Írta 2011. október 03. - 00:24

Írta 2011. október 02. - 23:29

Jettison kolléga távollétében az elsõ helyre.Es ez a szuper ido mire volt eleg?
Tavasszal en 17.77km-t mentem. Ha szel is volt, akkor foleg csunyat mentel.
Bar azt gondolom az jobb, ha a masodik fele a hatszeles.
Igazából ma mindegy volt nekem, hogy honnan fúj a szél.