Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás

endomondo kell neked. [alkalmazas okostelefonra] az megmondja meterre pontosan.

endomondo nálam furán mûködött, elég gyakran úgy döntött, hogy az adott bicajozás 60-75%-ig mért/rögzített csak, aztán leállt, pedig hozzá se nyúltam közben a telefonhoz.

sportypal és a mytracks (nálam legalábbis) sokkal megbízhatóbb, persze azért ezektõl sem kell hú de nagy pontosságot várni (nem is passzol soha a km-óra által mért távolság a programok által jelzetthez)

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

Ez csak nekem ujdonsag?
Michelin Pro 4 Race Folding Tyre

Nem, mindenkinek:
Michelin Pro 4 Race tkp. négyféle jóminõségû külsõt jelent, igényeseknek:
1. Pro 4 Race Endurance az „alap”, kétszínû, kétkomponensû, de a gumikeverék a korábbinál tartósabb és nedves úton jobban tapad. Amatõröknek jó teljesítmény-tartósság arányú, a kilyukadásvédõ réteg az egész felület alatt van; a szövet 110 TPI.
2. Pro 4 Race Service Course versenyzõknek, nedvesen a tapadása a Pro Grip-éhez közeli, gördülési ellenállása pedig egy jó száraz gumiéjé. Új gumikeverék, fekete az egész, védelem csak a futófelület alatt, utóbbi körvonala „hegyesebb”, a nagyobb fajlagos nyomás, azaz a jobb kanyarodás illetve úttartás érdekében; 110 TPI.
E kettõ szeptembertõl kapható, 43€, a következõ kettõ csak 2012-tõl, 48 €-ért.
3. Pro 4 Race Comp Service Course, fekete, új gumikeverék, ami a gördülési ellenállást 7%-al csökkenti, 150 TPI (egy szál 2/10 mm), alakja ennek is „hegyes”; 180 g, pedig van még védelem is benne.
4. Pro 4 Race Comp Limited, még hegyesebb, ebben nincs védelem, s csak 165 g, jó idõben, jó utakon rendkívüli lesz, ígérik.
(Forrás: Le cycle francia biciklis folyóirat 2011. aug. Nº 414.)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Es ez a szuper ido mire volt eleg?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>endomondo kell neked. [alkalmazas okostelefonra] az megmondja meterre pontosan.
Hogy mondana, a telefonokban csak egy lassu, pontatlan GPS van. :) (Persze az is eleg pontos azert, de nem meterre)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Tavasszal en 17.77km-t mentem. Ha szel is volt, akkor foleg csunyat mentel. :) Bar azt gondolom az jobb, ha a masodik fele a hatszeles.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás
Tavasszal megtetszett a Lizard Skins kormányszalag (jó drága, kb 25€), vettem egy szép kéket (DSP 2.5 Bar Tape Blue - Bar Tape - Road - Products | Lizard Skins), de sürgõsen kellett egy barátnak, kissé írigykedve odaadtam. Most láttam viszont: Lizard Skins kormányszalagot szvsz nem érdemes venni, amíg nem javítanak a technológián. Pár hónap használat után ugyanis a fölsõ kék réteg eltûnt (a felsõ kormányfogás tetején), és alatta valami fehér mûanyag látszik. Az igazi gyíkbõr nyilván tovább tartana... Egy egyszerû BBB illetve akármilyen mûparafa is jobban bírja, évekig járok ugyanazzal a kormányszalaggal.
Hozzátartozik, hogy az illetõnek nagyon erõs marka van és 95 kg - no de akkor is.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
endomondo kell neked. [alkalmazas okostelefonra] az megmondja meterre pontosan.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

én baromi régen voltam ezen a versenyen. kb 10 éve,de én úgy emlékszem,h kb 16 km. régen 18ra írták,de nem volt annyi. lehet,h változtattak rajta azóta vlmit,ú.h. ezt ne vedd készpénznek.

Köszi, nem veszem készpénznek. :)
A google maps-en berajzolva 17,5km, de az tévedhet. Idén hosszabbítottak a pályán a tavalyihoz képest, de azt nem tudom, hogy 10éve milyen volt.

A sebesség mindent megold.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.390 hozzászólás
kb ilyen kilátás van a Naszályról: [IMG][IMG]http://kep.psharing.com/590508.t.jpg[/IMG][/IMG]
ha tiszta lett volna az idõ,akkor lehetne látni Budapestet. szóval,ha van lehetõségetek,és kedvetek,akkor gyertek erre edzeni 1et. a hegy elég lájtos. aránylag jó az útburkolat is. sajna csak az 1ik oldalán. a jobb minõségû oldala szerpentines. lefele néhol technikás emiatt,de élvezetes. :)

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.390 hozzászólás
én baromi régen voltam ezen a versenyen. kb 10 éve,de én úgy emlékszem,h kb 16 km. régen 18ra írták,de nem volt annyi. lehet,h változtattak rajta azóta vlmit,ú.h. ezt ne vedd készpénznek.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ez ugyanaz a tahitotfalui palya? Tavasszal ez 5. ido lett volna. (Mondjuk szep kis szel volt)
De az atlag szelcsendben is nagyon szep.

Ugyanaz a pálya volt. Szélcsend az nem volt (ahányszor itt voltam mindig szélcsendet ígértek, aztán mégsem úgy volt), de most a másik irányból fújt a szél, odafelé a hosszú egyenesben fújt teljesen szembõl és simán fújt úgy, mint tavasszal (a részidõm 13:40 és 11:25, amin azért szerintem rendesen látszik a szél). http://www.idokep.hu...omata/Timaran61

Tavasszal mennyit mértél km-ben? Szeretnék valós átlagot számolni, de senki nem mérte az ismerõsök közül, nekem meg nincs is km-órám majdnem egy hónapja, tavasszal meg elfelejtettem megállítani a célban.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Ez ugyanaz a tahitotfalui palya? Tavasszal ez 5. ido lett volna. (Mondjuk szep kis szel volt)
De az atlag szelcsendben is nagyon szep.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
25:05 :)
Ha tavasszal is tudnék így menni...

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Szerintem inkább csak a csillagnak lett baja, mert azok a tengelyek az extrémfelhasználást is kibírják.

Úgy néz ki, neked lesz igazad. Ma alaposabban megvizsgáltam és nem egy ki-be járó mozgása van, ami esetleg egy elhajlott tengelyt jelentene, hanem csak egy ponton (a hajtókar alatt) üt, és mindenhol máshol egyenesen fut (mint egy keréken, ha meglazul egy küllõ).

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Nekem az outimban hátranyúlásos volt a nyeregcsõ, mivel rövidek a combjaim koppra elõl volt a nyereg. Gondoltam egyet, átraktam az MTB-bõl az 0 offszetes csövet, a hátranyúlásos richey wcs meg ment a montiba, így most mindkettõ tökéletes, kb középen van a nyereg. Jobban is néz ki így :).

Ez amúgy az új Fizik Aliante VS (=versus), Mao-n még nem nagyon találkoztam vele, ezért is postolom a képet. Nekem nagyon bejött egy selle smp-t vátott fel. Az egygombos nyeregtáska/hátsó fény rögzítõ rendszer is hasznos extra (nekem legalábbis).

Feltöltött kép

Feltöltött kép

Na, lehet, hogy már kicsit túlragozzuk a témát, de az egész onnan indult, hogy "Minek a hátranyúló nyeregcsõ?" Ez szerintem kb. olyan, mintha valaki megkérdezné, hogy minek nekem 45-ös cipõ, amikor az átlagembernek 40-es a lába. Nem nagyon van váz, ami túlzottan eltérne a 73 fokos nyeregvázcsõtõl, tehát egyrészt "komoly geometriai probléma" nem is létezhet, másrészt meg nem véletlenül van többféle hátranyúlású nyeregcsõ, 50-tõl 150-ig terjedõ stucni hossz stb. A vázak egy sablonra készülnek, az emberek nem. De nem hiszem, hogy ezzel újat mondtam.

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
"Útvasalás" kapcsán: Nálam az alu villa --> karbon villa szinte észrevehetetlen volt komfortban (súlyban persze nem), ellenben az rigida --> ultegra váltás a kerékben nagyon érezhetõ volt. Elõzetesen pont a fordítottjára számítottam.

mint már elõttem írták karbon a támvilla.
elõtte egy scott 909afd-m volt.annak alu a támvillája és én speciel érzek különbséget.szerintem picit jobban "vasalja" az utat.a mostani veloce-ról nem tudok semmit mondani mert nem próbáltam.a scotton 9s veloce volt. nekem már az etalonnak számított.a wilierem meg full centaur(10s)-ral van szerelve.asszem az én szintemhez ennél jobb nem kell.
a 200km-s távok simán mennek vele(ironman-t is ezzel csináltam).nekem kényelmes...
ráadásul anodizált-fekete fényezés van rajta(2010) így a kopástól sem kell tartanom.
összességében semmi rosszat nem tudok mondani róla.
és tényleg egy izoard-os összehasonlítás engem is érdekelne :)

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

Holnap(vasárnap) délután valakinek nincs kedve velem országútizni egyet a Pilisben? Ritkán járok arra és most éppen ott van dolgom. Délelõtt idõfutamozok Tahitófaluban és kb egy órától ráérnék. Reggel hétig itt vagyok elérhetõ, utána a 06 húsz 203 negyven 54 -es telefonszámon.

ohh...
kár,hogy nem reggel érsz rá.
korán (6-7) indulok és dél körül már otthon vagyok.
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Mar akartam is irni...
Szuper palya, de tenyleg. A falut elkerulo ut minosege fantasztikus, jo szeles, raadasul itt van egy jo nagy lejto, szepeket lehetett gurulni. No persze ha van lejto, kell legyen emelkedo is, hat volt, ketto is, eleg nehezek es eleg hosszuak voltak, hogy a vege fele mar kistanyeron menjek ezeken.
A Garmin log: Garmin | Follow the leader

Megint hozott ujat szamomra a verseny.
Mezony kb. 60 fo, eleg sok ifivel.
Elso kor vegen a celhoz vezeto emelkedonel az egyik Velokis ment elore a mezony mellett, en meg pont ra tettem a kereket, igy a celvonalon a 7. helyen fordultam, Ivanics mellett.
Feltöltött kép
Vilagos, hogy itt meg nem mentek kemenyen, de azert ez nagy elmeny.
Es akkor meg nem is mondtam tovabb... A cel utan jott a nagy lejto, ahol gurultunk jobbara, aztan sik szakasz, es hopp hat nem en vezetem a mezonyt? Raadasul hagytak is elol egesz sokaig (20mp?) nem kerult ki senki. Jol esett.
Aztan persze 2. kor vegen az emelkedon reszhajra volt, itt sajnos keves voltam, megusztam, es bar a lejton majdnem felertem, de elindult az emelkedo, es nem birtam tovabb, picit visszavettem. Eleg hamar utolert egy srac, vele maradtam vegig. Par embert meg osszeszedtunk, ok hol jottek, hol nem, a 8. kor vegen kb. oten jottunk egyutt, az utolso 300metert toltam rendesen, a vegso 100-ra meg nagytanyer, nem jott senki velem. Csak az a kar, hogy ez nem az elboly volt. :D
Ha meg szolidabb a mezony, meg penzt is nyerhettem volna, negyedik lettem az 19-40 amator kategoriaban, a 3. pedig 3k-t kapott.
Persze a valosag az, hogy a 3. helyezett 3k-t kapott, en meg 8percet tole. Osszesegeben pozitiv elmeny, jo volt elmenni.
Eleg messze van BP-tol, szoval tul sokat nem fogok Pecs korul versenyezni, pedig tenyleg jo bringas kornyek.
Ha jovore fejlodik a verseny (pl. nagyobb mezony, chipes idomeres) akkor biztos megyek ujra.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Szivesen csatlakoznek, de sajnos en csak 4 korul fogok tudni tekerni holnap.

Milyen volt a pécsi verseny?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Szivesen csatlakoznek, de sajnos en csak 4 korul fogok tudni tekerni holnap.