Jelentkezz be Regisztrálj
Országútikról mindent
Posted 2011. October 03. - 16:09
Posted 2011. October 03. - 15:42
Valaki kérdezte a Fuji bringákat.
Ha Fuji kell valakinek akkor célszerû szeptember környékén szétnéznie osztrák Hervis sport üzletekben mert elmebeteg módon szoktak akciózni ilyen bringákat. Idén láttam egy Fuji Altamira vázas (Geox is ezzel megy) Ultegrás bringát Oval Karbon-alu kerékkel 2500 Euro helyett 1500-ért. Na ezen elgondolkodtam...
Más: a Road Tubeless gumik simán felmennek a furat nélküli Mavic peremes kerekekre is. Lehet találni Youtube videokat a felrakásról. Van aki defektbetömõs folyadékkal rakja össze és van aki nem. Semmi nem kell hozzá csak egy szelep meg egy jó pumpa. Szerintem felrakható az öszes belül furat nélküli kerékre.
Én már régen töröm a fejem, hogy ezt ki kéne próbálni de elõbb megvárnék vele mást (szívjon vele õ elõször ha nem jó) Na valaki? :-)
én ezt a 2 bringát találtam itt a neten: RR Roubaix 1.0 - Rennräder - Sportwelt Rad - SPORTWELTEN-Hervis
http://www.hervis.at...de=BASE:1338963
a 105-el szerelt bringa 206000 ft-ra jön ki. nem rossz.
Posted 2011. October 03. - 15:31
Az elsõ kerékkel edzettem 4órát és nem tapasztaltam, hogy különösképpen rugalmas lenne, a hátsóval csak kettõt mentem, de ott néha mintha éreznék valami "hullámzást", még használom majd így ezeket a kerekeket, aztán meglátjuk, hogy észreveszek-e jelentõs különbséget. Viszont kiállva nem veszek észre semmit a normál kerekekhez képest. Egyébként elég sokan használnak ilyen kevés küllõs kereket a divatbringájukban.Hat, hallod, tenyleg jobban tetted, hogy nem mentel ezzel az "idofutam" kerekszettel Pilisezni.
Nem tudsz kolcsonozni valakitol egy igazi idofutam biciklit, rendes kerekekkel (telivel hatul)?
Erdemes lenne megnezni, mennyit hoz a technika, es mennyit a sok edzes.
Felénk az idõfutamokról mindenki gyûlölködve beszél, (gondolom, mert gyengék benne
Nem voltam most erõsebb, mint tavasszal, csak változott a tekerési stílusom és ráéreztem hogyan tudok jól haladni. Tavasszal nagyon magas fordulattal tekertem, 110 alatt sehol nem mentem, most 100-as átlagom lehetett kb és a könyöklõt is kihasználom rendesen.
Ha lesz egyszer más bringám is akkor esélyes, hogy a mostaniból építek hasonló idõfutamgépet, mint ami a Horváth Balázsnak van.
A tubeless montin már régóta nem újdonság, a perem kialakítása abban különbözik a normál felnijétõl, hogy van benne egy olyan rész, ami segít szigetelni, de különben ugyanaz, mint a normál felni.>a Road Tubeless gumik simán felmennek a furat nélküli Mavic peremes kerekekre is.
Ez nem kerdes.Az a kerdes, fent maradnak-e.
A 2wayfit nem annyit jelent, hogy nincs szervizlyuk a kullokhoz!
Autoknal tudom, mi a kulonbseg a belsovel tervezett (drag) felnik es a felkoznapiak kozott, bringanal nem, de feltetelezem hasonlo a cel: a gumi ne tudjon eltavolodni a felni peremetol nagy terheles alatt se.
Arra kíváncsi vagyok, hogy mennyire könnyû felrakni és leszedni egy ilyen gumit, mert montira nem könnyû, országútira meg még szorosabbra kell csinálni.
Nem vagyok abban biztos, hogy ez jó országútra is, montin aszfalton kifejezetten hátrány.
A sebesség mindent megold.
Posted 2011. October 03. - 13:54
Ez nem kerdes.
Autoknal tudom, mi a kulonbseg a belsovel tervezett (drag) felnik es a felkoznapiak kozott, bringanal nem, de feltetelezem hasonlo a cel: a gumi ne tudjon eltavolodni a felni peremetol nagy terheles alatt se.
Posted 2011. October 03. - 13:37
Nem tudsz kolcsonozni valakitol egy igazi idofutam biciklit, rendes kerekekkel (telivel hatul)?
Erdemes lenne megnezni, mennyit hoz a technika, es mennyit a sok edzes.
Posted 2011. October 03. - 10:22
Márkus Jani kerékpáros blogja: MEFOB idõfutam - 2011.10.02.
Posted 2011. October 03. - 09:41
Ha Fuji kell valakinek akkor célszerû szeptember környékén szétnéznie osztrák Hervis sport üzletekben mert elmebeteg módon szoktak akciózni ilyen bringákat. Idén láttam egy Fuji Altamira vázas (Geox is ezzel megy) Ultegrás bringát Oval Karbon-alu kerékkel 2500 Euro helyett 1500-ért. Na ezen elgondolkodtam...
Más: a Road Tubeless gumik simán felmennek a furat nélküli Mavic peremes kerekekre is. Lehet találni Youtube videokat a felrakásról. Van aki defektbetömõs folyadékkal rakja össze és van aki nem. Semmi nem kell hozzá csak egy szelep meg egy jó pumpa. Szerintem felrakható az öszes belül furat nélküli kerékre.
Én már régen töröm a fejem, hogy ezt ki kéne próbálni de elõbb megvárnék vele mást (szívjon vele õ elõször ha nem jó) Na valaki? :-)
Posted 2011. October 03. - 09:17
Richie neked, hogy hogy centaur van a triestinán? Úgy kérted alapból?
Lassan szervezhetjük a Wilier találkozót
aham...de hogy pontos legyek a f/v-kar és a hajtómû karbon
úgy volt alapból, ráadásul az elsõváltó egy record volt amit lecseréltettem egy centaurra a különbözetbõl meg egy normális nyerget rakattam rá.
Posted 2011. October 03. - 07:48
Lassan szervezhetjük a Wilier találkozót
Posted 2011. October 03. - 01:22
Akkor azbeszt... Tenyleg repultel...
Masodik mennyit kapott? Nincs eredmenylista valahol?
http://www.bpkerekpa...2011/efob_e.pdf
Posted 2011. October 03. - 00:24
Posted 2011. October 02. - 23:29
Jettison kolléga távollétében az elsõ helyre.Es ez a szuper ido mire volt eleg?
Tavasszal en 17.77km-t mentem. Ha szel is volt, akkor foleg csunyat mentel.
Bar azt gondolom az jobb, ha a masodik fele a hatszeles.
Igazából ma mindegy volt nekem, hogy honnan fúj a szél.
Posted 2011. October 02. - 20:50
endomondo kell neked. [alkalmazas okostelefonra] az megmondja meterre pontosan.
endomondo nálam furán mûködött, elég gyakran úgy döntött, hogy az adott bicajozás 60-75%-ig mért/rögzített csak, aztán leállt, pedig hozzá se nyúltam közben a telefonhoz.
sportypal és a mytracks (nálam legalábbis) sokkal megbízhatóbb, persze azért ezektõl sem kell hú de nagy pontosságot várni (nem is passzol soha a km-óra által mért távolság a programok által jelzetthez)
Posted 2011. October 02. - 20:39
Nem, mindenkinek:Ez csak nekem ujdonsag?
Michelin Pro 4 Race Folding Tyre
Michelin Pro 4 Race tkp. négyféle jóminõségû külsõt jelent, igényeseknek:
1. Pro 4 Race Endurance az „alap”, kétszínû, kétkomponensû, de a gumikeverék a korábbinál tartósabb és nedves úton jobban tapad. Amatõröknek jó teljesítmény-tartósság arányú, a kilyukadásvédõ réteg az egész felület alatt van; a szövet 110 TPI.
2. Pro 4 Race Service Course versenyzõknek, nedvesen a tapadása a Pro Grip-éhez közeli, gördülési ellenállása pedig egy jó száraz gumiéjé. Új gumikeverék, fekete az egész, védelem csak a futófelület alatt, utóbbi körvonala „hegyesebb”, a nagyobb fajlagos nyomás, azaz a jobb kanyarodás illetve úttartás érdekében; 110 TPI.
E kettõ szeptembertõl kapható, 43€, a következõ kettõ csak 2012-tõl, 48 €-ért.
3. Pro 4 Race Comp Service Course, fekete, új gumikeverék, ami a gördülési ellenállást 7%-al csökkenti, 150 TPI (egy szál 2/10 mm), alakja ennek is „hegyes”; 180 g, pedig van még védelem is benne.
4. Pro 4 Race Comp Limited, még hegyesebb, ebben nincs védelem, s csak 165 g, jó idõben, jó utakon rendkívüli lesz, ígérik.
(Forrás: Le cycle francia biciklis folyóirat 2011. aug. Nº 414.)
Posted 2011. October 02. - 19:55
Posted 2011. October 02. - 19:53
Hogy mondana, a telefonokban csak egy lassu, pontatlan GPS van.
Posted 2011. October 02. - 19:50
Posted 2011. October 02. - 18:40
Hozzátartozik, hogy az illetõnek nagyon erõs marka van és 95 kg - no de akkor is.
Posted 2011. October 02. - 18:20
RAUH-Welt
B E G R I F F

Sign In
Create Account

Back to top