Jelentkezz be Regisztrálj

Országútikról mindent
Posted 2011. October 13. - 16:33

Posted 2011. October 13. - 16:22

5 perc alatt tönkre menne, mikor mennek a betakírtások...
valahol a kerékpárúton (teljesen új volt!) közlekedtek a traktorok.. szörnyû lett

Posted 2011. October 13. - 16:20

én a mezõgazdasági utakat asztaltoznám le. nem is kell ultratop minõség, elég a közepes. tudom, a traktor a földúton is eljut a szántóig, de ez az egy sáv nagy segítség lenne.
5 perc alatt tönkre menne, mikor mennek a betakírtások...
arról nem beszélve, hogy a traktorosok élvezik hogy leszoríthatnak az útról(megtörtént eset), úgy hogy örülhetsz hogy még élsz.
persze a kiérkezõ rendõr tehetetlen, mivel nem haltál meg, vagy tört apró darabokra a kezed-lábad-gerinced.
majd a kiérkezõ ügyeletes tiszt egy ilyen végkövetkeztetésre jutna:
azért nem látták a traktorosok a bicikliseket, mert nem volt rajtuk a mellény(a mellényrõl egyébként van egy teóriám).
majd az õrsre menet, mikor visszaszáll az autójába, még meghagyná a járõrnek, hogy hazafelé jövet büntessen meg néhány bringást, akin nincs mellény..
ezen az útszakaszon történt:
Kiindulás: Ismeretlen út Cél: Ismeretlen út - Google Térkép
naponta rengeteg bringás(hobbista)és futó használja mert amúgy forgalom alig van
amikor haver mesélte, azt hittem leadom a személyim és kivándorlok...ilyen egyszerûen nincs
Flickr
Posted 2011. October 13. - 16:15

Posted 2011. October 13. - 16:08

én a mezõgazdasági utakat asztaltoznám le. nem is kell ultratop minõség, elég a közepes. tudom, a traktor a földúton is eljut a szántóig, de ez az egy sáv nagy segítség lenne.
Posted 2011. October 13. - 16:04

kitiltanak, mert nem tudják rávenni az autósokat, hogy úgy közlekedjenek, hogy az a bringásokra ne legyen veszélyes (najó, van olyan is amikor a másik hibázik), így egyszerûbb megoldani. én kecskemétre szeretnék szegedrõl eltekerni már jóideje, de csak kerülõkkel lehetne, mert ugyan építik szépen lassan a kerékpárutat, még mindig vannak olyan részek, ahol szabályosan csak az árokban mehetnék...
Posted 2011. October 13. - 15:50

tegnap vlmi razzia lehetett a környéken,mert 1 csomó rendõrt láttam. az utolsó km-en meg is állított az 1ik idióta pöcs. van kb 200 méter vác elõtt,ahol ki van rakva a kerékpárral behajtani tilos tábla. ezzel kezdte,h láttam e. miért nem megyek a kerékpárúton,kötelezõ felszerelés,szokásos faxságok. feljelentéssel fenyegetett,meg ilyenek. válaszoltam is,de a én is kérdeztem. szinte mind1ikre az volt a válasz,h "az nem az én problémám". ilyen buzikat!!!!! elkezdett még a kresszel basztatni,csak rájött,h ez neki nem lesz jó,mert tudtam a dolgokat. talán még jobban is mint õ. olyan hülyeségekkel akart megvezetni,h öröm volt nézni. földobtam neki 1 jó témát: kb 2 órát tekertem,de a 2 kezemen nem tudom megszámolni mennyi szabálytalankodó sofõrt láttam. miért nem azokat veszik elõ? nem nagyon tetszett a dolog neki. tudják ezek a pondrók,h vaj van a fülük mögött! elengedett a faxszopó a végén,még a nevemet sem írta fel. szerencsére. a végeredmény? maradt két út vác környékén amin "nyugodtan",kerékpárút mentesen tekerhetek. 1: naszály (ez sajna nem túl hosszú,és nincs benne sík.) 2: rád felé (itt sok a lehetõség,de itt sincs sík terület.) szob és zebegény közt kb 11 éve épült meg a környék 1. kerékpárútja. akkor tudtam,h vlmi ilyesmi lesz. 1xüen kitiltanak mindenhonnan. hihetetlen milyen országban élünk.
kitiltanak, mert nem tudják rávenni az autósokat, hogy úgy közlekedjenek, hogy az a bringásokra ne legyen veszélyes (najó, van olyan is amikor a másik hibázik), így egyszerûbb megoldani. én kecskemétre szeretnék szegedrõl eltekerni már jóideje, de csak kerülõkkel lehetne, mert ugyan építik szépen lassan a kerékpárutat, még mindig vannak olyan részek, ahol szabályosan csak az árokban mehetnék...
Posted 2011. October 13. - 15:26

A rögzítés és a felni távolságát. Elöl a villán megy át, hátul általában egy kis hídon a támvillák közt. Újabb, sárhányó nélküli, sportolásra szánt biciklikhez a kisebb kell, régebbihez a nagyobb, de néha 65-75 mm-t igénylõ is van. Stp1 kolléga valamikor linkelt egy felvidéki céget, akik ilyen nagy lenyúlásút is gyártanak.A csepel shopban két méretben árulnak féket (45.5 és 58.6). Honnan tudom meg, hogy az én vasamra melyik lenne jó? Mit mérjek le?
Posted 2011. October 13. - 15:12

Posted 2011. October 12. - 20:54

Bicycle and motorcycle geometry - Wikipedia, the free encyclopedia
Posted 2011. October 12. - 20:53

Posted 2011. October 12. - 20:36

az a kérdés merült fel bennem,hogy két váz között nyilván lehet érezni a különbséget ha a fejcsõ-szög más.ez egyértelmû.
gondolom azt is lehet érezni ha más villa kerül bele azonos fejcsõszögbe.itt most a más villánál a rake-re gondolok.
és vajon két olyan geo között lehet-e érezni különbséget ahol a fejcsõszög más,de a villa rake-val ugyanazt a fejcsõközép-elsõtengely szöget adja mindkettõ.
tehát az egyik meredekebb fejcsõszöggel,de hosszabb rake-val rendelkezik a másik laposabb fejcsõszöggel,de rövidebb rake-val.vagy ha van különbség akkor melyik hogy viselkedik,akár egymáshoz képest is?
Posted 2011. October 12. - 20:15

>a gyapjú az jó
Regen csak az volt. Kibirtak benne, ez igaz.
a gyapjú nedvesen is tartja a meleget, ennyiben jobb, mint a mûszálasak
igaz, azoknak meg más elõnyük van
mondjuk nyáron nálam csak a tiszta pamut jöhet szóba
Posted 2011. October 12. - 16:14

Posted 2011. October 12. - 16:11

Posted 2011. October 12. - 15:48

Legyél Te a Jövõ Bajnoka - Pelikán János
Kérlek Titeket, kedves Fórumozók, szavazzatok, illetve, ha van lehetõségetek rá, osszátok meg! Nagyon sokat számítana! Köszönöm!
én megtettem, sok szerencsét!
Posted 2011. October 12. - 15:20

Legyél Te a Jövõ Bajnoka - Pelikán János
Kérlek Titeket, kedves Fórumozók, szavazzatok, illetve, ha van lehetõségetek rá, osszátok meg! Nagyon sokat számítana! Köszönöm!
fészbuk regisztráció hiányában én nem szavazhatok

Posted 2011. October 12. - 15:10

Posted 2011. October 12. - 10:09

tegnap vlmi razzia lehetett a környéken,mert 1 csomó rendõrt láttam. az utolsó km-en meg is állított az 1ik idióta pöcs. van kb 200 méter vác elõtt,ahol ki van rakva a kerékpárral behajtani tilos tábla. ezzel kezdte,h láttam e. miért nem megyek a kerékpárúton,kötelezõ felszerelés,szokásos faxságok. feljelentéssel fenyegetett,meg ilyenek. válaszoltam is,de a én is kérdeztem. szinte mind1ikre az volt a válasz,h "az nem az én problémám". ilyen buzikat!!!!! elkezdett még a kresszel basztatni,csak rájött,h ez neki nem lesz jó,mert tudtam a dolgokat. talán még jobban is mint õ. olyan hülyeségekkel akart megvezetni,h öröm volt nézni. földobtam neki 1 jó témát: kb 2 órát tekertem,de a 2 kezemen nem tudom megszámolni mennyi szabálytalankodó sofõrt láttam. miért nem azokat veszik elõ? nem nagyon tetszett a dolog neki. tudják ezek a pondrók,h vaj van a fülük mögött! elengedett a faxszopó a végén,még a nevemet sem írta fel. szerencsére. a végeredmény? maradt két út vác környékén amin "nyugodtan",kerékpárút mentesen tekerhetek. 1: naszály (ez sajna nem túl hosszú,és nincs benne sík.) 2: rád felé (itt sok a lehetõség,de itt sincs sík terület.) szob és zebegény közt kb 11 éve épült meg a környék 1. kerékpárútja. akkor tudtam,h vlmi ilyesmi lesz. 1xüen kitiltanak mindenhonnan. hihetetlen milyen országban élünk.
Posted 2011. October 12. - 08:58