Aki részt akar venni a közúti közlekedésben, annak legyen fogalma az alapvetõ közlekedési szabályokról. Legyen az 12, 14 vagy 60, mindegy.
régen volt ált iskolában kresz oktatás. most nem tudom van e.
Aki részt akar venni a közúti közlekedésben, annak legyen fogalma az alapvetõ közlekedési szabályokról. Legyen az 12, 14 vagy 60, mindegy.
Akkor ez a gondolatmenet alapján Mariska néni és Pista bácsi, hogy közlekednének? Pici faluban, nulla tömegközlekedés, nincs pénze tanfolyamra, meg már egyensúlyérzéke se Pista bának a kocsma után hazamenni.
Jó ötlet jogsihoz kötni a kerékpározást. de csak az országúti kerékpározást. Ha én lennék az orbánviki bevezetném a sportkerékpáros fogalmát, akit azonos jogok illetnének mint a segédmotorosokat. Asszem bármelyikünk örömmel elmenne akár egy fizetõs kressz tanfolyamra is, csak használhassa legálisan az országutat ahonnan egyébként mindenféle bringaútnak nevezett járdaszerû förmedvényekre vagyunk leterelve.
mondjuk lenne 1 fiam aki 14 éves. elkezdene komolyabban kerékpározni,mert versenyezni szeretne. neki milyen jogsit adnának? ez nem járható.
Nem látom ennyire sötéten a helyzetet, mint ti. Szerintem sokat fejlõdtek az autósok az elmúlt években és ez nem csak az én véleményem, hanem azoké akik már nagyon régóta bringáznak és ez a pesti autósokra is igaz. Közlekedésnél jobban kell figyelnünk kerékpárral az autósok hibáira, mintha autóval lennénk, mert ilyenkor mi vagyunk a gyorsabbak, elõrelátóbbak (szép szó
) és persze mi vagyunk a sérülékenyebbek.
Az én ötletem nem tenne jót az autógyáraknak, mert max minden 10. autósnak adnék jogsit, kemény alkalmassági vizsgálatokon kéne átmennie annak, aki autót szeretne vezetni, ezzel megoldódnának a dugók okozta problémák és annyit az utat sem kéne javítani, plusz lehetne gyorsabban vezetni, mert mindenki jó képességû. De bringára is simán kéne a jogsi a jelenlegi rendszerben is, kresz ismeret és alapszintû kerékpározási technika lenne a követelmény.
Jó ötlet jogsihoz kötni a kerékpározást. de csak az országúti kerékpározást. Ha én lennék az orbánviki bevezetném a sportkerékpáros fogalmát, akit azonos jogok illetnének mint a segédmotorosokat. Asszem bármelyikünk örömmel elmenne akár egy fizetõs kressz tanfolyamra is, csak használhassa legálisan az országutat ahonnan egyébként mindenféle bringaútnak nevezett járdaszerû förmedvényekre vagyunk leterelve.
A sebesség mindent megold.
Megint csak az egyik oldalról nézed a dolgokat. Én jogsihoz kötném a kerékpározást. Elvégre jármûvet vezetsz, amikor bringázol. Nem nagyon van piros lámpa, aminél ne látnék minden további nélkül áthaladó bringást. A jobbkézszabályról sokaknak fingja nincs, hogy mi is stb. Ez persze, hogy tovább fokozza az autós-kerékpáros ellentétet, aminek meg következménye, hogy a korlátolt autós a bringáson éli ki a dühét.
Írjatok! Ki milyen karbonvázat használ? Milyen tapasztalatokkal? Szar magyar útjainkon, kátyús, kavicsfelverõdéses környezetben is mûkszik a dolog? Nekem eddig alu volt. most szeretnék váltani. Milyen szempontok alapján válasszak? Pazar vázak vannak. Pl nagyon tetszik az új 2012-es kellys 5.0, de az új trek vagy ktm vázak se csúnyák.
Vicces volt de figyelmeztettek minket, hogy óvatosan menjünk mert sok a makk az úton amin könnyû elcsúszni. Ezt õk érzik fent a fülkében? He-He!
a jogsi megszerzését 10-12 óra kerékpározáshoz kötném. külterületen,és forgalomban is kéne tekerniük. ha meglátná több sofõr,h milyen amikor túl közel mennek el mellettük,akkor másképp állnának a dolgokhoz.
egyetértek, és a közlekedés nem harc, hanem csapatjáték. szerintem.
Abban igazad van, hogy valami nagyon nincs rendben, ebben az országban. De a legnagyobb baj ebben a mentalításban van, amit a mondndód további része tartalmaz: mindenkire haragszunk, mindenkiben az ellenséget látjuk, minden rosszról a másik tehet. Én, ha autóba ülök, nem érzem, hogy hirtelen átváltoznék "hülye autóssá". Kicsit több empátia kéne, kicsit több elõzékenység, pozitívabb hozzáállás.
vlmi kibaszott nagy gond van ebben az országban,ha az autósokat rá kell venni arra,"hogy úgy közlekedjenek, hogy az a bringásokra ne legyen veszélyes". nem hinném,h az osztrákoknál,olaszoknál,v bárhol máshol rá kell venni az autósokat,h ne legyen balesetveszélyes. ezek a gyökér buckalakók inkább a bringást büntetik,mint hogy utánajárnának a dolgoknak. a bíróságokon is babusgatják soxor a sofõröket. olvastam,hallottam olyan esetekrõl,h lazán megúszták a gázolást az autósok. most ott van a bárdosi vs Vanik Zoli esete. lecsukhatnák azt a barmot is 1 évre legalább. ez az eset is csak azért került a hírekbe,mert van benne 1 buzi celebmajom. mondjátok már meg,hányszor akartak már titeket szándékosan leszorítani? esetleg megverni? már írtam 1 párszor: kb 18 éve bringázok, versenyeztem is nem keveset,de mikor kezdtem kevesebb gond volt az autósokkal. nem volt ennyi kerékpárút sem. mégsem akartak elütni annyian. mondom: vlmi kibaszottul megváltozott ebben az országban.