Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34365 hozzászólás a témában

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Ha ezt felrakod a nyeregre, akkor vehetsz is egy új nadrágot.
profiknál ez nem téma, de nálunk kicsit fájobb...

Csúszásgátló szalag tulajdonképpen egy felragasztható smirgli. Ezt szokták a lépcsõkre rakni nyílvános helyeken (gondolom leginkább azért,hogy ne pereljék be õket)

Posted Image

TT bringán elõszeretettel alkalmazzák.

Posted Image

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Csúszásgátló szalag tulajdonképpen egy felragasztható smirgli. Ezt szokták a lépcsõkre rakni nyílvános helyeken (gondolom leginkább azért,hogy ne pereljék be õket)

Posted Image

TT bringán elõszeretettel alkalmazzák.

Posted Image

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.392 hozzászólás
az a 3t kormány igazából azért kunkorodik fel annyira,mert a végére rakott fékkar ugyanazt a fogást adja ki mint a hagyományos kormányon lévõ karnál. tehát emelkedõn megmarad a fékkarfogás is. a légellenállása természetesen nem annyira jó mint a z egyenes,de sztem nem számottevõ amatõr szinten. rövidebb stucnit érdemes használni hozzá. kb úgy kell belõni,h a nyereg és a fékkar távolsága megegyezzen a sima kormány ugyanilyen értékével. az idõfutam vázak egyébként is rövidebbek,de úgy tudom te csak kormányt szeretnél. így érdemesebb rövidebbre cserélni.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Nem olyan sok az. Emlékeim szerint Cancellara bringáján lehetett elõször látni ezt a megoldást, a Tour londoni prológján.

http://www.tritalk.c...tra_brake_1.jpg

mintha kicsit sok lenne fékkar a képen....

Tavasszal én is írtam, hogy kéne fékkar a könyöklõre. :)

ha jól emlékszem a bringád fotóin elég mélyen volt a kormányod. ezért inkább az acor félét javasolnám. a 3t-vel már túl mélyen lenne a fogás sztem.

Végiggondoltam párszor. Nem látom elõnyét a 3t-nek, az integrált könyöklõ megoldáson kívül. Szerintem nem lenne alacsonyabban a fogás, mint jelenleg a normál kormányommal, de csak alsófogásom lenne, ami dombosabb pályán (pl Tarján Kupa, Pilis Kupák) hátrány, mert fekve nem tudok emelkedõre menni. A másik gond, hogy nem tudnék rajta melegíteni görgõn, mert fekve görgõzni sem tudok hosszú távon.
Két bringást találtam, aki ilyen 3t-féle kormányt használ.
http://x-iont.hu/fot...s/TIR_9309.html
http://x-iont.hu/fot...s/TIR_9287.html
Mindkettõn látszik, hogy kb ugyanott van minden ezeken a kormányokon, mint egy normál koskormányon.

Én is láttam, gondoltam is, hogy meg fog rajta akadni a szemed, csak mivel "tudományosan" cserélgeted az alkatrészeket az országútin, el fogod vetni a kunkori vége miatt. Vágd le egyenesre és úgy rakj bele valami kis fékkart.

Szerintem ezt nem lehet teljesen egyenesre levágni, mert akkor elfogy a kormány.

Vegyél egyeneset és oldd meg úgy, mint a profik, csúszásgátló szalaggal (tudom, hogy nem errõl a részrõl beszélsz, de oda is szoktak tenni)

http://cdn4.media.cy...ar_tape_600.jpg
Itt van még egy példa a csúszásgátló szalagos megoldásra.
http://collinallin.c...tt_bars_600.jpg

Pontosan mi ez a csúszásgátló szalag?

A sebesség mindent megold.

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
(aki jó kis aluvázat keres olcsón, az outi vázam ára 99Eur-ra esett a bike24-en, én még 140-ért vettem....)
Bike24 - Drssiger R-SL 10.0 Rennrad-Rahmen

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
kipage,
A sajat tapasztalatom az, hogy 5-bol 1 sem postaz kulfoldre. (Mondjuk nem nemetek, hanem britek)

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Vittore ezeknél az adásvételeknél meg kell kérdezni az eladót, hogy EUba postáz-e? Általában szoktak szinte 99,9% csak a feltöltésnél lusták/vagy nem tudják rendesen kitölteni a postázásra/postaköltségre vonatkozó adatokat.

nincs para. a 11-es okosság megjelenésével ezek az alkatrészek ilyen olcsók lesznek/maradnak

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás

irigylem ezeket a ebay.de ügyleteket, amikor csak országon belül szállítanak. pl ez a cucc Campagnolo Chorus 10-fach Ergo-Power Bremsschalthebel | eBay nekem is megért volna ennyit még akkor is ha csak faldísz (legörgetve)

Vittore ezeknél az adásvételeknél meg kell kérdezni az eladót, hogy EUba postáz-e? Általában szoktak szinte 99,9% csak a feltöltésnél lusták/vagy nem tudják rendesen kitölteni a postázásra/postaköltségre vonatkozó adatokat.
11:38:11 IM 2012

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Nem olyan sok az. Emlékeim szerint Cancellara bringáján lehetett elõször látni ezt a megoldást, a Tour londoni prológján.

Feltöltött kép

Itt van még egy példa a csúszásgátló szalagos megoldásra.

Feltöltött kép

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

Vegyél egyeneset és oldd meg úgy, mint a profik, csúszásgátló szalaggal (tudom, hogy nem errõl a részrõl beszélsz, de oda is szoktak tenni)

Feltöltött kép

mintha kicsit sok lenne fékkar a képen....
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.392 hozzászólás

Onnan jött elõ nekem ez a kérdés, hogy elterveztem, hogy jövõre lesz külön kormányom idõfutamra. Néztem ezeket a kormányokat és van olyan aminek egyenes a vége, ilyet használnak nagyon sokan, de bennem az a kérdés merült fel ezzel kapcsolatban, hogy mennyire biztonságos ez, nem tud-e elõre lecsúszni róla a kezem. A régi idõfutam kormányoknál viszont láttam olyat, ami visszakanyarodik 90fokban (pl a hirdetésben szereplõ: Apróságok kis pénzért « kormányzás « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása ). Ez biztos biztonságos, kb olyan fogást biztosít, mint a normál kormányokon az alsófogás, de ennek meg van-e aerodinamikai elõnye, mert ha nincs akkor ennyi erõvel lehetne normál kormányom is.
A kérdés az, hogy milyet vegyek (pengealakú karbonra nincs pénzem). Van jó könyöklõm, vehetek acor/csepel féle sima kormányt (ami a fényképen szerepelt) is vagy egy ilyen 3t idõfutamkormányt. Mondjuk a 3t-be sima fékkar való, de ha vágok a végébõl akkor egy idõfutam fékkar is jó lehet rá. Vélemények? :)

ha jól emlékszem a bringád fotóin elég mélyen volt a kormányod. ezért inkább az acor félét javasolnám. a 3t-vel már túl mélyen lenne a fogás sztem.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
irigylem ezeket a ebay.de ügyleteket, amikor csak országon belül szállítanak. pl ez a cucc Campagnolo Chorus 10-fach Ergo-Power Bremsschalthebel | eBay nekem is megért volna ennyit még akkor is ha csak faldísz (legörgetve)

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

A régi idõfutam kormányoknál viszont láttam olyat, ami visszakanyarodik 90fokban (pl a hirdetésben szereplõ: Apróságok kis pénzért « kormányzás « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása ).

Én is láttam, gondoltam is, hogy meg fog rajta akadni a szemed, csak mivel "tudományosan" cserélgeted az alkatrészeket az országútin, el fogod vetni a kunkori vége miatt. Vágd le egyenesre és úgy rakj bele valami kis fékkart.

Stukov

Stukov

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás
Helo!
Egy kis segítséget kérnék! Összeraknék egy országúti kerékpárt. Nagyjából ismerem az alkatrészeket, viszont nem igazán tudom, hogy mi teszi erõssé a kereket? A felni? a küllõk száma? A fûzés típusa? Az agyperem magassága?
Ezek közül melyik ami fontos? Viszonylag keveset használnám, szeretném ha sokáig kibírná, de nem tudom, hogy az átlagos aszfalt úton való hobbi használat során mennyire strapabíró pl egy 20 küllõs szett. Vagy pl a Campa G3 bírná? ( a Khamsin egész jó árban van, de elöl 20, hátul 27 küllõ).

Mi a vélemény az ebayen árult Rotaz, Dixi stb néven futó könnyû agyakról? Pl egy ilyen szett 28 (elég?) küllõvel, valami könnyû felnivel egész jó súlyban lenne...

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Feltöltött kép

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

azért nem vízszintes,mert a kormány vége felfelé hajlik.

Onnan jött elõ nekem ez a kérdés, hogy elterveztem, hogy jövõre lesz külön kormányom idõfutamra. Néztem ezeket a kormányokat és van olyan aminek egyenes a vége, ilyet használnak nagyon sokan, de bennem az a kérdés merült fel ezzel kapcsolatban, hogy mennyire biztonságos ez, nem tud-e elõre lecsúszni róla a kezem. A régi idõfutam kormányoknál viszont láttam olyat, ami visszakanyarodik 90fokban (pl a hirdetésben szereplõ: Apróságok kis pénzért « kormányzás « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása ). Ez biztos biztonságos, kb olyan fogást biztosít, mint a normál kormányokon az alsófogás, de ennek meg van-e aerodinamikai elõnye, mert ha nincs akkor ennyi erõvel lehetne normál kormányom is.
A kérdés az, hogy milyet vegyek (pengealakú karbonra nincs pénzem). Van jó könyöklõm, vehetek acor/csepel féle sima kormányt (ami a fényképen szerepelt) is vagy egy ilyen 3t idõfutamkormányt. Mondjuk a 3t-be sima fékkar való, de ha vágok a végébõl akkor egy idõfutam fékkar is jó lehet rá. Vélemények? :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

fiúk. harisnya? biztosak vagytok benne, hogy kényelmes az..?
én csak egyszer próbáltam bringázáshoz, azóta sosem, dörzsöl, beizzadsz.... szoknyához való, nem sporthoz.

Az enyém csak szerû, de nem az. És kényelmes, de nem látom hasznát, mert a lábam nem izzad, a hõtartó funkciója meg kb nulla.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

én csak egyszer próbáltam bringázáshoz, azóta sosem, dörzsöl, beizzadsz.... szoknyához való, nem sporthoz.

Lehet, hogy nem jó anyagból volt. Nekem komolyan bevált. Egy baja, hogy elég gyorsan rongyolódik.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.392 hozzászólás

Köszi. Valamiért azt hittem, hogy ezek a fékkarok közel vízszintesen állnak.

azért nem vízszintes,mert a kormány vége felfelé hajlik.

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 hozzászólás