2 dolog nem tetszett: az elsõ váltókar csak 3 állást tud és vagy kistányéron, vagy a nagytányéron nem lehet "trimmelni", vagyis finoman odébtenni a váltót, hogy ne érjen a láncba. Ha jól tudom akkor az újabb szériáknál a nagytányérhoz tartozik csak 1 állás. Én utálom, ha cicereg a lánc a váltókeretben és ahogy néztem itt bizony felülrõl a 3. fogaskeréknél már nagyon közel volt (ezt a fokozatot még elhajtom sokáig is ha kell) Biztos be lehet állítani, hogy beleférjen az összes vagy majdnem az összes fokozat cicergés nélkül de nagyon kényes lehet erre.
A másik meg a fékváltókar mûködése volt. Az ergonómia jó, de egy ismerõsöm aki ment már mindennel nem szerette mert jópárszor elõfordult vele is meg csapattársaival is, hogy meredek emelkedõn (versenyen) benézte és a legkönnyebb fokozatban még váltott volna eggyel könnyebbe. Tolta is a váltókart de ilyenkor át kell tolni a kart a lefelé váltási pozíción és csak utána kezd felfelé váltani. na most ilyenkor ha nincs több fokozat akkor mi történik? a kar nem megy tovább, te elengeded, a váltó meg egyel nehezebbe vált.
Súlyban egyébként nyerõ szett. Meg nyilván ezt is meg lehet szokni, sokan szeretik.
Sziasztok!
Hajt valaki SRAM Rival szettel? Érdekelne a tapasztalat.
THX!

Sign In
Create Account

Back to top