Jelentkezz be Regisztrálj
Országútikról mindent
Posted 2012. March 24. - 17:48
stellaz: Persze, az is fontos; de ne csináljunk úgy mintha a minta csak dísz lenne. Igenis vizes, poros, havas úton mérföldekkel jobb egy rendes mintás mint egy kopasz. A hungaroringen egál lenne... A V69eseken meglepõen jól bírja a minta, szinte semmit sem kopott, pedig egy láncot pont most koptattam el - még megnézem, de szerintem az 'morog', pedig nincs benne több mint 2500 az tuti.
Szoktam télen, melóba is. Fékpofából is kapásból olyat rakok be, ami vizes felnin is rögtön fog (ACS-eket szeretem a legjobban).
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Posted 2012. March 24. - 17:30
De q..a jó hogy megint eltûnt a hsz... Akkor már csak röviden: cyclocross nem jó, cross van itthon, az lesz páromé (azt akartunk venni, de a használt kínálat túl drága(55-65), és amiket néztem minden valami (felni szinte összesen) cserés. Ennyiért adják a megmaradt darabokat merevvillával is, újonnan (bár 1-2 dolog szintén még a boltban cserés). Na most a whisper ennek a tetejéért elhozható, és melóba járásra, edzésre használnám, amihez az egyenes kormány, mintás gumi kell. Volt a Corazonomon sportcontact, kanyarban leheletnyi nedvesség vagy por esetén csúszott mint az állat... A Rubena V69 annyira jól tapad, hogy szárazon is kanyarban beérem lefele az outis kollégákat (meg 2× segített a dobogóra vakondfutamon csapatversenyben). Úgyhogy fitness és minta...
esõben a keverék számít, nem a minta, ha megnézel egy schwalbe ultremo aqua gumit, az is majdnem sima, enyhén reszelõs a felülete, ami úgyis lekopik pillanatok alatt, viszont extra lágy a keveréke
télen szoktál bringázni? csak mert akkor máshogy értékelnéd, a csúszik, mint állat kifejezést
Posted 2012. March 24. - 15:06
gyárilag 32-essel vannak szerelve, de sztem bõven belefér nagyobb is
ott látszik fotón is
Merida 2010 Speeder T5
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2012. March 24. - 13:18
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Posted 2012. March 24. - 09:08
A sebesség mindent megold.
Posted 2012. March 24. - 08:51
Posted 2012. March 24. - 08:15
Posted 2012. March 23. - 09:38
Üdv!
Most lárom csak topikot, lehet itt kellett volna kezdenem.
Fitness gépet nézek, a Sprint Whisper ár nyerésre, ha
1, vagy tudom 28mm-es gumival használni
2, vagy találok némi mintával rendelkezõ gumipárt 25 és 28ból - Michelin Dynamicnál erõsebb (pl Rubena V70 szerû) jó lenne(gondolom hátul simán elfér)
Melóba is járnék vele, olykor télen is, meg amúgy is jó lenne ennyi ballonosság; plusz lejtõs kanyarokban a víztõl/portól sem akarok fosni kopasz gumival - akkor marad a cross gép.
Gumi csak próba után derülhet ki, vagy kép alapján is ki lehet zárni?
Az ilyen gumis villára fogatós outi sárvédõ nem megy be a nyak alá, azt nem oszt nem szoroz semmit ugye?
Segítségeteteket köszönöm!
hi,
fitness gépekrõl itt eddig nem nagyon dumáltunk, de majd a többiek megszakértik a kérdést :-)
Posted 2012. March 23. - 07:53
Posted 2012. March 22. - 20:57
Most lárom csak topikot, lehet itt kellett volna kezdenem.
Fitness gépet nézek, a Sprint Whisper ár nyerésre, ha
1, vagy tudom 28mm-es gumival használni
2, vagy találok némi mintával rendelkezõ gumipárt 25 és 28ból - Michelin Dynamicnál erõsebb (pl Rubena V70 szerû) jó lenne(gondolom hátul simán elfér)
Melóba is járnék vele, olykor télen is, meg amúgy is jó lenne ennyi ballonosság; plusz lejtõs kanyarokban a víztõl/portól sem akarok fosni kopasz gumival - akkor marad a cross gép.
Gumi csak próba után derülhet ki, vagy kép alapján is ki lehet zárni?
Az ilyen gumis villára fogatós outi sárvédõ nem megy be a nyak alá, azt nem oszt nem szoroz semmit ugye?
Segítségeteteket köszönöm!
Posted 2012. March 21. - 09:27
Posted 2012. March 21. - 08:47
Posted 2012. March 21. - 07:25
Posted 2012. March 21. - 07:11
Posted 2012. March 20. - 23:34
Ilyennel járok (gyakran), számomra jobb, mint a 10-es Veloce (amivel szintén gyakran gurulok), mert az Athena egyszerre (egyetlen hüvelykujj-nyomásra) több hátsó lánckereket is le tud mozgatni egymásután, ez ma már csak a 11-es SR, Record, Chorus kiváltsága (no meg EPS-é). Lehet néha régebbi Centaur-t kapni (kb. 2010-ig) ami még tudja a többszörit, de az újakat lebutították. Amúgy még a 9-es Veloce is tudta, régen jobb volt... Itt korábban volt arról vita, hogy van-e értelem egyszerre többet váltani bármely irányban, és mennyi az elegendõ, annak fényében, hogy csak a Campa tud lefele egyszerre többet, és az újabb mechanikus DA, Ultegra már fölfele is csak kettõt tud (a korábbi három helyett, növekvõ hátsó lánckerék-fogra); a 105 egyelõre (?) még hármat.ez elég jó vétel lenne: 8-as Campagnolo Athena szett kerekekkel egyben « váltó / fék « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása persze még kellenének a fékek,meg a középrész is. elvileg a 105össel volt pariban régen.
Posted 2012. March 20. - 20:01
Posted 2012. March 20. - 09:27
elvileg jó lehet neked az 53as. kicsit a stucni rövid lehet,m csak 90mm-est adnak hozzá gyárilag. sztem hosszabb fog kelleni bele. kb 110mm-es. nagyon jól leírja a cég a méreteket. nem ártana,ha a többi is ilyen részletes lenne. van 1 ilyen: Effektive cockpitlänge / effective cockpit. ezt szerintetek honnan hová mérik? gondolom a nyeregorrtól vlmeddig.
bocsi,h csak ma írtam vissza,de nekem folyton szerver hibát írt ki tegnap este.
nyeregorr - fékváltókar hosszra tippelek
Posted 2012. March 20. - 09:20
„A fájdalom elmúlik, a gyõzelem örökké megmarad."
Posted 2012. March 20. - 06:23
GHOST BIKES:*Race 5000
Elvileg 53-as vázmérettel ez a bringa tökéletes lenne?
Egyedül a szinével nem vagyok kibékülve (meg az árcédulával)...
elvileg jó lehet neked az 53as. kicsit a stucni rövid lehet,m csak 90mm-est adnak hozzá gyárilag. sztem hosszabb fog kelleni bele. kb 110mm-es. nagyon jól leírja a cég a méreteket. nem ártana,ha a többi is ilyen részletes lenne. van 1 ilyen: Effektive cockpitlänge / effective cockpit. ezt szerintetek honnan hová mérik? gondolom a nyeregorrtól vlmeddig.
bocsi,h csak ma írtam vissza,de nekem folyton szerver hibát írt ki tegnap este.

Sign In
Create Account

Back to top