Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34375 replies to this topic

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
20-as helyett mindenkeppen szelesebbet vegyel, jobban gurulnak. (lasd pl. Giro Tech: Rise of the 25mm tire )
Pro3 szerintem a jo bolt most, szuper gumi, es mivel mar van 4-es, igy egesz olcso, 8000 Ft korul lehet venni.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Egyelore csak kezben neztem, igaz.
En is erre gondoltam, hogy biztos csak nem latom, de ugy emlekszem, hogy eleg nagy 8-as volt benne (feket nyitni kellett), es volt szemmel lathatoan serult kulloje is. (tort rajta a feny) Most meg nem tudnam megmondani, melyik lehetett serult, epnek tunik mind.

biker24

biker24

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
üdv!

Segitségre volna szükségem, hol és milyen külsõ köpenyt érdemes venni országutira ?
Jelenleg Michlen Pro2 Race (20-622, 700 x 20C van most), de töredezett.
Pro 3 vagy 4 esélyes?

Van neten olyan hely, ahonnan szoktatok rendelni, ahol jók a tapasztalatok?

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
Nem tudom a pontos okát, talán ez Forex EUR/GBP Chart Daily, de az angol online boltok most nagyon jók. pl õk Road Bike | Mountain Bike | Cycling Parts and Accessories - High on Bikes
kisebb választék de jobb árak a bike24.de sõt még a bikecomponents.de -nél is.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Hallottatok mar oncentirozo kerekrol?

A regi Fulcrum R3-am meg tavaly egy versenyen kapott 8-ast, felretettem, mert nem hianyzott.
Most elovettem, es nezem, de nem latom, hogy barmi baja lenne.
Persze ezt most csak szemre nezem, de szemre tok jonak tunik.

Szemre vázban vagy szemre a kezedben? Csak a kezedben megforgatva nem fogod látni a kis nyolcast.

A sebesség mindent megold.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Hallottatok mar oncentirozo kerekrol?

A regi Fulcrum R3-am meg tavaly egy versenyen kapott 8-ast, felretettem, mert nem hianyzott.
Most elovettem, es nezem, de nem latom, hogy barmi baja lenne.
Persze ezt most csak szemre nezem, de szemre tok jonak tunik.

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 posts
egy kis segítséget kérnék, ez a pressfit középcsapágy ( Truvativ Pressfit GXP BB | SRAM ) jó a sram outi hajtómûvekhez is?
ha nem, milyen középcsapágy kellene? itt a sram/truvativ oldalán nem találtam külön mtb/outi hajtómûvekhez való középcsapágyakat.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
En ugyanolyan formaju kompakt kormannyal hasznalok regi, a tiedhez hasonlo STI-t (RX-100), illetve modernebb 7800-as D/A-t is. Jelentos kulonbseg van. Es akkor az igazan ujakrol nem is beszeltunk.

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 posts

Ezt láttad-e már: Road Drop Bar Geometry : La Rueda Tropical (korábban többen idézték, én is)?

Igen láttam , de ebbõl számomra nem derült ki , hogy nincs megfelelõ méretû kompakt kormány amit berakhatnék a stucniba.

a kormány jó sztem, a fékváltókart kell lejjeb tenned, hogy jobban közelítsen ahhoz az egyeneshez, amit szeretnél. de elég nagy a kormány haljítása, szóval teljesen egyenesbe nemigen tudod tenni, csak közelíteni az egyeneshez.

pont ezt szeretném elkerülni , ha lejjebb helyezném a fékváltókart akkor csak még nagyobb lenne az az árok ami miatt nem sík a kormány és a fékkar átkötése.

Csak kompakttal lehet ezt összehozni, amihez másik stucni kell.

Köszönöm! Még gondolkozok rajta , de egyelõre nem szeretnék olyan stucnit ami nyitható ablakos , illetve az alapvetõ problémám , hogy ezt csak adapterrel tehetném fel. :(

Mi tobb, regi STI-vel sem lehet igazan jol megoldani a sikba hozast.
A berogzodes reszt nem ertem, ~40cm szeles kormany vs. ~60cm kezdesnek. Mashogy kell ulni is rajta, nem?

Bár a gumiborítást csak a bandázslásig bontottam fel nekem nem úgy tûnt , hogy ívelt lenne a belsõ fém lemez.
Persze más az üléspozíció meg más a kormányszélesség is , de ettõl még szerintem érthetõ , hogy mi az ami zavar az országútin és , hogy pontosan mire keresem a megoldást.

A morcos.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Mi tobb, regi STI-vel sem lehet igazan jol megoldani a sikba hozast.
A berogzodes reszt nem ertem, ~40cm szeles kormany vs. ~60cm kezdesnek. Mashogy kell ulni is rajta, nem?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

A montin hozzászoktam a szarvhoz , az is egyenes , ráfogok , semmi mélyedés nincs benne , ehhez képest fura az országúti fogása és a több éves berögzõdések ellen nehéz bármit is tenni. Ezen a bringán (bár látom , hogy más kategória és kompakt kormány) látványosan egyenes a kormányvonal és a fékváltókar fogásának vonala , ehhez szeretnék jobban közelíteni az enyémen. Viszont ha csak a diós stucni átalakításával oldható meg akkor nem erõltetném a dolgot.

Csak kompakttal lehet ezt összehozni, amihez másik stucni kell.

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 posts

A montin hozzászoktam a szarvhoz , az is egyenes , ráfogok , semmi mélyedés nincs benne , ehhez képest fura az országúti fogása és a több éves berögzõdések ellen nehéz bármit is tenni. Ezen a bringán (bár látom , hogy más kategória és kompakt kormány) látványosan egyenes a kormányvonal és a fékváltókar fogásának vonala , ehhez szeretnék jobban közelíteni az enyémen. Viszont ha csak a diós stucni átalakításával oldható meg akkor nem erõltetném a dolgot.

a kormány jó sztem, a fékváltókart kell lejjeb tenned, hogy jobban közelítsen ahhoz az egyeneshez, amit szeretnél. de elég nagy a kormány haljítása, szóval teljesen egyenesbe nemigen tudod tenni, csak közelíteni az egyeneshez.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

Ezt láttad-e már: Road Drop Bar Geometry : La Rueda Tropical (korábban többen idézték, én is)?

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 posts

A morcos.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Nem vettem észre , viszont itt a helyes link , jelenleg így áll.
Egy anatomikus kormánnyal azért jobb lenne a helyzet , vagy még annál sem emeli meg?

Ennél jobban semmi nem emeli meg. Mit szeretnél pontosan?

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 posts

3. kép ugyanaz, mint az 1.

Nem vettem észre , viszont itt a helyes link , jelenleg így áll.
Egy anatomikus kormánnyal azért jobb lenne a helyzet , vagy még annál sem emeli meg?

A morcos.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Országúti kormány témakörben szeretnék segítséget kérni!
Van egy nagyon szép 3T stucnim és egy szintén szép 3T Super Criterium kormányom ami a klasszikus kormányhajlítással rendelkezik (ha jól gondolom 25.4-es befogással?). Ezt úgy próbáltam meg kényelmesebbé varázsolni , hogy a 0 jelzéstõl egy egységgel feljebb állítottam a kormányt , így a feljebb került fékváltókarral már majdnem közel síkot értem el a hajlítás és a fékváltókar közti felületen. A kérdésem az lenne , hogy ilyen stucniba milyen kompaktabb hajlítású kormányok rakhatóak? Az ergonomikus/anatomikus kormányok hajlítása nem elég még a síkba hozáshoz?

3. kép ugyanaz, mint az 1.
25,8-26-os kormány való abba a stucniba. Kompakt kormány csak 31,8-asból létezik. Teljesen síkba csak kompakttal hozható vagy hülyén felfelé álló kormánnyal lehet még megoldani.

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 posts
Országúti kormány témakörben szeretnék segítséget kérni!
Van egy nagyon szép 3T stucnim és egy szintén szép 3T Super Criterium kormányom ami a klasszikus kormányhajlítással rendelkezik (ha jól gondolom 25.4-es befogással?). Ezt úgy próbáltam meg kényelmesebbé varázsolni , hogy a 0 jelzéstõl egy egységgel feljebb állítottam a kormányt , így a feljebb került fékváltókarral már majdnem közel síkot értem el a hajlítás és a fékváltókar közti felületen. A kérdésem az lenne , hogy ilyen stucniba milyen kompaktabb hajlítású kormányok rakhatóak? Az ergonomikus/anatomikus kormányok hajlítása nem elég még a síkba hozáshoz?

A morcos.

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 posts
Exile :)

Nem tudom ezt hol hallottad vagy kitol, de ha felragasztasz egy szettet, a kovetkezo guminal nem kell kaparni semmit, mert a jol felkent alapretegek megmaradnak, 180as csiszoloval egy ketszer finoman atmegy rajta az ember hogy sima legyen a felszine es csak egy reteget kell akkor mar felrakni a felnire!

Amugy a tisztara pucolasnak is ha feltetlen muszaj megvannak a gyors es hatekony modszerei

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

szingo ügyben gondolom a súly is erõs vonzalmat jelent. egy százassal könnyebbek a szingofelnik, mint a top peremesek, emellett nincs belsõ+felniszalag (összesen újabb 110-120 gramm)

egy elméleti hátsókerék:

felni: zipp 250 (279 gr)
küllõk: sapim cx-ray (139gr)
nipplik: alu (10 gr)
agy: amclass rd-205 (210 gr)
szingo: veloflex pave (196 gr)

össz: 834 gr menetkészen, (gyz nélkül)

de vinned kell magaddal egy tartalék szingót is :)

amúgy nekem errõl a szingózásról egy ford fairlane idézet jut eszembe

"olyan volt, mint sajtreszelõvel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas"