sikerült kikölcsönöznöm egy Flite teszt nyerget. eddig csak egy bő órát mentem vele,de néhány tapasztalat azért összejött. még az üzletben feldobtam a nyerget. szemre lőttem be a vízszintes síkot. magasságot nem állítottam. ahogy elindultam,éreztem,h alacsonyabban ülök. törpejárás fíling. aztán elkezdtem azt is érezni,h rövidebben fogok. szóval a magassága alacsonyabb a régi max flite nyergemnél,és néhány milit tévedtem a vízszintes síkon is. kb 7 mm-el alacsonyabb a profilja,a régihez képest. ennek örülök,mert esztétikailag jobban mutat a bringa egy hosszúnak tűnő nyeregcsővel,és alacsony nyereggel. itthon már belőttem a megfelelő magasságot,és távolságot a kormánytól. holnap egy hosszabb teszt karika következik.
annyi biztos,h keményebb,mint a flite max. alapvetően kényelmesnek éreztem,de ebből jobb lehet nekem a flow verzió. 145x275 mm,és 212 gramm,amit mértem. a régi 260 gramm fölött van. jó cucc. tetszik. ezt a teszt nyereg dolgot meg kifejezetten támogatom. ha már ennyire drágák,akkor tényleg jó,h ki lehet próbálni őket.
néhány képecske:
elég érdekesen mutat ez a 2018-as nyereg a 80-as évek szülötte c-record nyeregcsövön.