Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34366 replies to this topic

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
Szerintem normál használatra tökéletes egy jó 32 küllõs fûzött kerék, akár használtan is. Könnyebb javítani, ha gond van vele, régebbi bringában szerintem szebben is mutat. Én openproval versenyeztem nem is keveset, és nagyon szeretem még most is. Opensport edzõkeréknek van.
Az opensport meg az ambrosio nekem szimpatikus, bár picit drágállom õket.
A hátsó agyat kell eldöntened, hogy mit is szeretnél. Campa vagy Shimano/Sram kompatibiliset. Szerintem ez legyen a vezérfonal. Ha sh szettet szeretnél, akkor legyen az agy is sh. Kilences rendszerû aggyal jársz a legjobban Sh esetében, mert arra 8-10seb rámegy, lehet vele variálni (10es esetében kell egy 1mm-s hézagoló, ha 9-esre akarod feltenni).

Nos, gondolkodom én is persze, hogy a uniglide rendszerû hátsó agy nem sokáig vihetõ-fejleszthetõ dolog, tulajdonképpeni cul de sac evolúció szempontjából. Így nézegettem a kerék dolgot, a sajátom meg retró kategóriában mindig kelendõ. :)

Mivel az UG rendszer miatt "csere fullra" lesz a dolog vége, így akár Campa is szóba jöhet, abból van itt egy pár egész jónak tûnõ: Campagnolo Vento és egyéb kerekek « kerék « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts
Nos, gondolkodom én is persze, hogy a uniglide rendszerû hátsó agy nem sokáig vihetõ-fejleszthetõ dolog, tulajdonképpeni cul de sac evolúció szempontjából. Így nézegettem a kerék dolgot, a sajátom meg retró kategóriában mindig kelendõ. :)

Mivel az UG rendszer miatt "csere fullra" lesz a dolog vége, így akár Campa is szóba jöhet, abból van itt egy pár egész jónak tûnõ: Campagnolo Vento és egyéb kerekek « kerék « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása

Azonban, van itt egy Shima, ami kb. 3000 km-t futott, ami nem sok, még ha valaki mondjuk csak munkába járásra használja a kerót és boltba, akkor is pár hónap alatt belemegy.
AMBROSIO EXCELLIGHT/DURA ACE/DT!!! « kerék « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása

És természetesen "aki vesz, az ad is" címen:
Mavic Open Sport - Shimano 105 5700 kerékszett « kerék « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása

Valamint azon a gyönyörû külföldi oldalon szemezgettem az RS20-as simával. Meg az RS30-al, csak ott "delivery unknown..."

Bike24 - Shimano WH-RS30 Wheelset black

Bike24 - Shimano WH-RS20 Wheelset

csak ahogy néztem, itthon ezek borsosabb áron futnak ám.

Nem tûnik rossznak a "review"-k alapján egyik sem. Súlyra nem tudom mondjuk, hogy az aprókban hirdetett szettek hogy állnak a gyári szettekhez képest. Meg sokszor hallani, hogy gyárit azért éri meg venni, mert jobb minõségben-stabilabban van fûzve? :-| vagy sem?

>továbbra is kezdõ vagyok, továbbra is éltetõ nektárként szívom a szavait minden tapasztaltabb arcnak,és továbbra is várok minden negatív kritikát, amennyiben irritáló-idegesítõ-tenyérbemászó lenne a stílusom. EL kell küldeni a halálba és akkor kussba maradok, de ha nem szólnak le, hajlamos vagyok sajnos ilyen hülyén viselkedni<

edit: még találtam egy igazi "kérdést" is felniügyben :o)
http://www.justridin...xcellight-rims/

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

ööö rajtam kívül gurul még itt vki 32 küllõn/1kerék? ;)

Én is.

A sebesség mindent megold.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts

A 7801 az volt, ahol a kulloanyak az agynal voltak, nem? Max a felni azonos.

tényleg!

6700-nál a felniben vannak az anyák..:)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
Meg én.

én :cool2:

GT-Atee

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

Nem velem boltolta. Közös ismerõsünktõl vásárolta Nyáron mentünk együtt mindannyian.
A problémát,a kerékkel, én is észleltem akkor.
Nekem egy Fsa Trimax V. kerék adta meg magát, de csúnyán fél év alatt.
Fulcrumra váltottam , most kettõ van belõle. Eddig ok, pedig hozzád képest én + 10 kg.

..akkor majdnem gurultunk együtt. ;) Sajnálom a történteket, azt gondoltam egyedi eset. Nagyon megszenvedte azt a gurigát. S, lám van kerék és kerék között különbség. Azt gondolom, sokat számít hol és mennyit kerekezel, a Délalföldi régió nem híres a jó útjairól. Ha ehhez még párosul egy selejt kerék, hát még az a csoda, h tragédia nem történt. Persze ez szélsõséges dolog. Viszont ha nem hozzáértõ teker vele, nem elképzelhetetlen a krakk.

Ridley Noah Fast 

coffein

coffein

vendég

• fórumtag
  • 129 posts

..vágom! Te adtad el, netán vetted meg a kereket?;)

Nem velem boltolta. Közös ismerõsünktõl vásárolta Nyáron mentünk együtt mindannyian.
A problémát,a kerékkel, én is észleltem akkor.
Nekem egy Fsa Trimax V. kerék adta meg magát, de csúnyán fél év alatt.
Fulcrumra váltottam , most kettõ van belõle. Eddig ok, pedig hozzád képest én + 10 kg.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,438 posts

én :cool2:

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts
Hát persze, a CW Mach1-es felnijébe annyit raktam/kerék:)

Ridley Noah Fast 

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts
..vágom! Te adtad el, netán vetted meg a kereket?;)

Ridley Noah Fast 

coffein

coffein

vendég

• fórumtag
  • 129 posts

....most, h írod! Egy kedves ismerõsöm is ezért adott túl az Easton gurigáján, azt gondoltam egyedi eset. :confused: Így akkor a SRAM S30-is felejtõs. THX!

Az ismerõs közös! (ex...)

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts
....most, h írod! Egy kedves ismerõsöm is ezért adott túl az Easton gurigáján, azt gondoltam egyedi eset. :confused: Így akkor a SRAM S30-is felejtõs. THX!

Ridley Noah Fast 

coffein

coffein

vendég

• fórumtag
  • 129 posts

Remélem nem a Sram, terveztem a megvételét.:confused:

Baráti körben ill., ezt fórumon is megtalálva Easton, fórumon Sram hátsó agy elõfeszítõ gyakori fellazulása.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

Most már tényleg osszátok meg melyek ezek! :D

.....Most egy Ksyrium Elite kereket nyúzok pár hónapja.......

Második éve gyötröm ezt a típust, 88-95kg közötti teherrel, és semmi baja.

Ridley Noah Fast 

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,576 posts

A felsorolt márkák közül kettõ tipushibával küzd, küzdött.

Most már tényleg osszátok meg melyek ezek! :D

Egyébként én hosszú évek óta Mavic mániás vagyok (nem az alap modelleket preferálom) így én az Elite-re szavaznék. Az is igaz, hogy az Ultegra jó árban van, és biztosan nem lehet rossz. Most egy Ksyrium Elite kereket nyúzok pár hónapja egy CX bringán amivel köves és ilyen-olyan MTB terepeket látogatok :D Hiba nélkül teszik a dolgukat felütések és nyolcasok nélkül. Az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy az MTB-s Crossmax ST kerekemnél és ennél is egy szétszedéssel kezdõdött a történet. Gyárilag valami zárógyûrû a csapágyaknál zsíros volt, így mindig utána kellett húzni a csapágyakat. Probike fél nap alatt megcsinálja csúcsidõben is annyira semmilyen munka, és még pénzt sem nagyon mernek érte kérni (pedig ismeretlen vagyok ott)....

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

Remélem nem a Sram, terveztem a megvételét.:confused:

Ridley Noah Fast 

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
A 7801 az volt, ahol a kulloanyak az agynal voltak, nem? Max a felni azonos.

coffein

coffein

vendég

• fórumtag
  • 129 posts

...várom az érvelésed! :)

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts

Alföldön tekerek, idén 9000 kilómétert mentem az edzõ bringával. Úgy néz ki marad az ultegra, elég jó árban van (35% off) és sok pozitív véleményt olvastam róla.

nekem ugyan ez van(csak akkor még 7801-nek hívták)
nekem bejött, elõtte WH R500 volt, ég és föld.
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr