Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Rouleur-t esetleg nem járat valaki?
belepillantanék egyszer ilyenekbe is

es lattad azt is mennyibe kerul? minosegi darab az teny, de szerintem nagyon huzos aron.

a magazin elonyet en abban latom hogy (ha) vannak benne jo irasok. Nem a 100ezredik esokabat/lampa/multiszerszam/stb teszt meg 2000euro alatti bringak osszehasonlitasa, ha csak adat meg info, esetleg egy velemeny kell, azzal tenyleg tele van a net. Egy minosegi magazinban vannak jol megfogalmazott velemenyek, irasok, (tobb) egesz oldalas terjedelemben, ami nem evul el, es ket ev mulva elolvasva is ugyanannyira helytallo lesz mint nyomtataskor.

Anno rendeltem amerikabol egy Mountain Bike cimu ujsagot, volt egy akciojuk, hogy kuldenek 3 szamot ingyen, es eldontod hogy meg akarod-e rendelni azok alapjan vagy nem. Nyilvan penzem nem volt, ezert a megrendeles sajnos nem volt alternativa, de nagyon szerettem volna. Mert ujra meg ujra elovettem, es mindig talaltam bennuk egy irast amit egyszeruen jo erzes volt olvasni. A fogalmazasa, a szohasznalat, a logikai felepitese a legjobb minosegu termek erzeset adta. Teszt alig volt az ujsagban, mondjuk hirdetes viszont rengeteg, de ez mas teszta.

A magyar magazinok (MBAH, Bikemag, Bringa, Velo amiket olvastam) ehhez a szinthez meg csak nem is kozelitettek kb soha. Talan Dave Ericcsonnak voltak jo kis szosszenetei (gondolom mivel o ilyeneken nott fel), meg Jorus tudott olyan felmondatokat csempeszni a tesztjeibe amitol konnyesre rohogtem magam. De ez csepp a tengerben. A tobbi szerzo (nev nelkul, mert sokan szemelyes ismeroseim) sajnos eros joindulattal 90% biciklis 10% ujsagiro, es ez mindegyikuk irasan meg is erzodik.

Amig ezen a szinten tudnak csak mozogni, es nincs mas otlet mint bemutatni a huszadik meridat az adott evben, meg Eurobike osszefoglalo 6ik resz (novemberben... konyorgom ) addig igy is marad.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
Panasonic országúti kerékpár Exage szettel Nyíregyháza ? apród.hu

egy ideje fenn van mar.vagy csak nekem tunik jo vetelnek?

regi/hibas agyvaltokat veszek.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Rouleur-t esetleg nem járat valaki?
belepillantanék egyszer ilyenekbe is

Rouleur

Én járatom mind a ProCycling-et és a Cycling+-t, papírformában, mert azon reggelizni is tudok, az iPad lemorzsázásáért viszont legyilkol a feleségem :)

Zacskózva jönnek a számok, megbízhatóan. Egyszer sokat késett, írtam nekik emiatt és újraküldték az adott hónapot.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Na mi van Dagi, kell új cucc a bótosnak?
Nekem spec a trikolor 600-as az egyik kedvenc szettem külalakra bár tény, hogy sosem mentem ilyennel. Ha engem kérdezel akkor maradnék ennél és vennék egy FVK-t hozzá és az egészet felpakolnám egy fajintos kis acélvázra.
9-es rendszerrel viszont elég sokat mentem (105-ös), azt én szerettem nagyon de az is tény, hogy láncok elég keveset bírtak. A 10-es láncaim többet mennek valamiért. Egy barátom viszont nemrég 9esítette a szaladgálós bringáját és 4500-as karokat vett rá. Õ azt mondja, hogy a valaha volt legkényelmesebb váltókarja és ugyanúgy vált mint bármelyik másik shimanoja. A nyári országútiján 9-es Dura ace van, annál ezt jobban szereti. Inkább vennék új Tiagrát mint használt Ultegrát. 8 vagy 9 sebesség? Õszintén, nem mindegy?
Ha költenél rá, akkor inkább én 10-es felé mozdulnék. Használt ultegra vagy 105-ös karokat lehet kapni egész jó áron, sort meg úgyis venned kell nem?
Vagy a másik, hogy veszel mindenbõl újat a 600-as cumókat meg eladod nekem bagóért, na?
Kakas

Ha eladná Dagi a 600-as cuccait, megkaphatom a kormánycsapit? :)

tolli

tolli

vendég

• fórumtag
  • 94 hozzászólás
  • LocationZalaegerszeg, Hungary
Én járatom mind a ProCycling-et és a Cycling+-t, papírformában, mert azon reggelizni is tudok, az iPad lemorzsázásáért viszont legyilkol a feleségem :)

Zacskózva jönnek a számok, megbízhatóan. Egyszer sokat késett, írtam nekik emiatt és újraküldték az adott hónapot.

Van ilyen lehetõség is. Én még nem próbáltam.
Procycling Magazine Subscription, 13 Digital Issues*| Zinio - The World's Largest Newsstand

Itt kb. egy tizes per év. Igaz nem megfogható.

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Kicsi a világ...:)
10-es nem pálya, akkor mindenbõl új kéne...és maradnék a szürkés színnél...ha már cserélek, szép is legyen.
Köszi az infót!
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Na mi van Dagi, kell új cucc a bótosnak?
Nekem spec a trikolor 600-as az egyik kedvenc szettem külalakra bár tény, hogy sosem mentem ilyennel. Ha engem kérdezel akkor maradnék ennél és vennék egy FVK-t hozzá és az egészet felpakolnám egy fajintos kis acélvázra.
9-es rendszerrel viszont elég sokat mentem (105-ös), azt én szerettem nagyon de az is tény, hogy láncok elég keveset bírtak. A 10-es láncaim többet mennek valamiért. Egy barátom viszont nemrég 9esítette a szaladgálós bringáját és 4500-as karokat vett rá. Õ azt mondja, hogy a valaha volt legkényelmesebb váltókarja és ugyanúgy vált mint bármelyik másik shimanoja. A nyári országútiján 9-es Dura ace van, annál ezt jobban szereti. Inkább vennék új Tiagrát mint használt Ultegrát. 8 vagy 9 sebesség? Õszintén, nem mindegy?
Ha költenél rá, akkor inkább én 10-es felé mozdulnék. Használt ultegra vagy 105-ös karokat lehet kapni egész jó áron, sort meg úgyis venned kell nem?
Vagy a másik, hogy veszel mindenbõl újat a 600-as cumókat meg eladod nekem bagóért, na?
Kakas

Helló!
Van egy bringám egész sok 600 tricolor alkatrésszel, de a fékváltókarjaim (2x8) RX100-RSX vegyes-páros (jól mûködnek egyébként).
Lassan kell új kazit+láncot vennem, és megfordult a fejemben a 9-re való átállás...
Van érdemi külömbség mondjuk egy 6510-es használt és a 4500-as új fékváltókar között?
Vagy maradjak a 8-asnál? Akkor meg kell egy tricolor fékváltókar, mert azzal szebb lenne a bringa...:)
Elõre is köszi a válaszokat!
Péter

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Szemezek is vele, köszi!
Csak ezért eljátszom a 9-es rendszer gondolatával is...de ha az lenne, nem tudom, hogy régebbi, de jobb széria (6510) vagy újabb, de "rosszabb (4500) lenne a jó választás...
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Most van is egy pár szép az apróban.

Shimano 600 fékváltó « váltó / fék « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
11:38:11 IM 2012

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Helló!
Van egy bringám egész sok 600 tricolor alkatrésszel, de a fékváltókarjaim (2x8) RX100-RSX vegyes-páros (jól mûködnek egyébként).
Lassan kell új kazit+láncot vennem, és megfordult a fejemben a 9-re való átállás...
Van érdemi külömbség mondjuk egy 6510-es használt és a 4500-as új fékváltókar között?
Vagy maradjak a 8-asnál? Akkor meg kell egy tricolor fékváltókar, mert azzal szebb lenne a bringa...:)
Elõre is köszi a válaszokat!
Péter

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
én hülye meg most szereztem kazettatestet az ug-s agyamra, hogy tudjon hg-st is.. igaz, csak egy ezres volt (vagy egy doboz cigi és egy kávé tejszínnel) de akkor is brr :)

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.437 hozzászólás

Újszerû Dura-ace agyas kerékszett « kerék « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása :) ilyenkor gondolkozik az ember: "ezekhez a felnikhez megéri egy komoly agyat befûzni vagy az agyhoz éri meg egy komoly felnit befûzni vagy most akkor mi van, hagyjuk békén az egészet..."

erre a kerekekre érdemes lecsapni. nem rég néztem én is. profi cucc nagyon jó áron.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
Újszerû Dura-ace agyas kerékszett « kerék « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása :) ilyenkor gondolkozik az ember: "ezekhez a felnikhez megéri egy komoly agyat befûzni vagy az agyhoz éri meg egy komoly felnit befûzni vagy most akkor mi van, hagyjuk békén az egészet..."

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
A velohoz kepest mindennel csak jol lehet jarni, de a nyomtatott sajtonak nem tul fenyes a jovoje, foleg nem egy kis piacon egy szuk celkozonsegnek.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
a Tour magazin-t magyarra lefordítva tuti csipázná a nép, csak egy gáz lenne: a hirdetõk (illetve azok valószínû hiánya)

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Nekem 4-5 évnyi Bikemagom van otthon és heti rendszerességgel veszem le õket a polcról, lapozok bele, vagy konkrétan keresek meg olyan cikket amire emlékszem, hogy olvastam valamikor. Szerettem pl. Horváth Blázs cikkeit, azok elég összeszedettek voltak, de õ mondjuk a Revomagon most is publikál. Net cikket így szinte sosem kerestem még utólag. Vannak velo-k is itthon de annak tartalmi része és megjelenése annyira silány, hogy eszembe nem jut elõvenni, átlapozni régi számokat. Egyszer-egyszer viszont az angoloknál járva mindig megvettem az aktuális procyclinget és ezeket a mai napig õrzöm és ugyanúgy elõveszem és átlapozom õket idõnként. Annyira jó a minõsége és a képanyaga is jó, hogy élmény kézbe venni. És mennyire jó lenne most pl. 15-20 évvel ezelõtti ilyeneket lapozgatni!!! legalábbis nekem tetszene. Na én ezért rendeltem most meg.
Néha azért eszembe jut, hogy nem bánnám ha a kisújság is megszûnne és akkor talán a teljesen üres bringás nyomtatott média piacra bejönne mondjuk egy Tour magazin és megjelentetné az ottani számot lefordítva némi hazai tartalommal persze és azt se bánnám ha a fele meg lefordított montis tartalom lenne. Az autós média vonalon ez egy bevett gyakorlat. Szerintem nem járnánk rosszul.

Nekem durvan ~10 evjaratnyi Cycle Sport van, kis szunettel.
De rajottem, hogy nagyon keves ertelme van. Ami erdekes tartalom van bennuk, az felkerul a netre is ilyen-olyan formaban, de leginkabb joval azelott, mielott a lap megjelenik.
Az internet elotti idokben persze szuper volt.
A nagy felbontasu profi versenyfotok az egyetlen, amit nehez a neten talalni. De azert nem lehetetlen.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Szerintem ez nem rossz vétel:

Újszerû Dura-ace agyas kerékszett « kerék « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Nekem durvan ~10 evjaratnyi Cycle Sport van, kis szunettel.
De rajottem, hogy nagyon keves ertelme van. Ami erdekes tartalom van bennuk, az felkerul a netre is ilyen-olyan formaban, de leginkabb joval azelott, mielott a lap megjelenik.
Az internet elotti idokben persze szuper volt.
A nagy felbontasu profi versenyfotok az egyetlen, amit nehez a neten talalni. De azert nem lehetetlen.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.437 hozzászólás
ilyet kérek: Paniagua EPO Coffee ? Just In - BikeRadar :)

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

Kis olvasnivaló télire aki beszéli az angolt annak. Magazines Download - All in PDF | Procycling - December 2011

A témához tartozik, hogy tudja valaki azt, hogy a jobb újságosoknál miért csak német nyelvû bringás sajtó van? Simán vennék havonta egy jó magazint értelmes cikkekkel de angol sajnos sehol sincs (montis magazin néha van) németül meg nem tudok. Mondjuk a Procyclinget meg most rendeltem meg neten egyenlõre csak egy próbaszámot, kíváncsi vagyok hogy milyen formában (hogyan csomagolva) jön meg és nem kallódik-e el valahol. Ha belegondolok abba, hogy milyen minõségû kiadvány ez akkor a 2 ropi érte nem drága, fõleg egy velohoz viszonyítva...

Magazines Download - All in PDF | Procycling - December 2011

Van ilyen lehetõség is. Én még nem próbáltam.
Procycling Magazine Subscription, 13 Digital Issues*| Zinio - The World's Largest Newsstand

Itt kb. egy tizes per év. Igaz nem megfogható.