Jelentkezz be Regisztrálj

Országútikról mindent
Írta 2013. január 06. - 20:04

Írta 2013. január 06. - 20:03

Írta 2013. január 06. - 19:34

A "hétvégi fagyizós" hozzászólásra talán csak annyit: minden vázat alaposan megvisel, ha verseny körülményekhez hasonló terhelést kap, ahol az eredményesség a fõ szempont.
Ilyenkor senki nem kíméli a vázat, kereket, kap rendesen. Edzéseken belefér, hogy nem zúgok bele egy kátyúba, hanem lassítok, kikerülöm,ki tudom kerülni, rossz minõségû úton visszaveszek a tempóból.
Írta 2013. január 06. - 19:28

Írta 2013. január 06. - 19:09

Én speciel nem ismerek olyat a környezetemben akinek egy karbon vázzal a kora miatt adódott volna problémája.
Neked igen?
Írta 2013. január 06. - 18:58

Én meg azért írtam, hogy "Miért?", mert komolyan érdekel, mi alapján alakult ki ez a véleményed. Ezek szerint ezt nem fogjuk megtudni?
Senkivel,semmilyen módon nem szeretnék belefolyni a mi a jobb vitába.Ha neked a 8éves karbonváz a fejlövésed,használd még sokáig egészséggel.
Írta 2013. január 06. - 18:47

A 12 ezret bele lehet tenni hétvégi fagyizással is ahol a terhelés 0.Amit írtam az az én saját véleményem volt,ettõl eltérõ nem a képzelet szüleménye.Nem kell elmélyülni benne,merthát ugye van Trabant club is.
Én meg azért írtam, hogy "Miért?", mert komolyan érdekel, mi alapján alakult ki ez a véleményed. Ezek szerint ezt nem fogjuk megtudni?
Írta 2013. január 06. - 18:33

Írta 2013. január 06. - 17:59

Sokat írtatok már a karbon vázak tartósságáról. Találkoztatok már olyan vázzal, mely fáradás miatt tört el, és nem egy esetleges korábbi sérülés miatt?
Van egy vegyészmérnök végzettségû haverom, aki mûanyagokkal foglalkozik. Igaz, õ nem bringás, ilyen oldalról nincs rálátása. Viszont amikor sörözés közben felvetettem neki az aggályaimat a régi karbon bringámmal kapcsolatban, megnyugtatott, hogy elõbb fogok én elöregedni, mint a bringám váza.

Írta 2013. január 06. - 17:15

Sokat írtatok már a karbon vázak tartósságáról. Találkoztatok már olyan vázzal, mely fáradás miatt tört el, és nem egy esetleges korábbi sérülés miatt?Úgy értem, hogy ki tudja mennyit használták már elõttem, van benne X ezer km, és ha baja lenne, akkor az én 12ezer km-em alatt észrevettem volna. (Remélem továbbra sem lesz...)
Írta 2013. január 06. - 16:28

szerintem a 12K nem túl sok...az alatt nem nagyon használódott el, nap sem érte annyit.
Úgy értem, hogy ki tudja mennyit használták már elõttem, van benne X ezer km, és ha baja lenne, akkor az én 12ezer km-em alatt észrevettem volna. (Remélem továbbra sem lesz...)
Írta 2013. január 06. - 16:02

ilyen korú bringánál a karbon inkább hátrány.
Miért?
Nekem régi karbon vázam van (2004/5-ös), semmi gond vele, 12ezer km-t mentem vele mióta megvettem.
Írta 2013. január 06. - 14:35

érdekes hogy ad hozzá felnivédõ szalagot meg belsõt, mivel ez szingós felni.. ennyi erõvel egy bögre tejet is adhatna mellé

És ezt egy bolt árulja.
A sebesség mindent megold.
Írta 2013. január 06. - 14:30

kerék szent grál: http://www.bringapia..._kerekszett.htm
ezt az agyat csak ritkán lehet fellelni,elég rövid ideig gyártották. lehet mondani,hogy drága,de a 2 felni maga 30 körül van. szóval árában van.
Írta 2013. január 06. - 14:16

ezt az agyat csak ritkán lehet fellelni,elég rövid ideig gyártották. lehet mondani,hogy drága,de a 2 felni maga 30 körül van. szóval árában van.
Írta 2013. január 06. - 13:17

Na, hát mostanság elcsodálkozom, hol vannak az árak, bár a bringapiacon van egy karbonvázas hatvanas trek, ultegrával, még a kilences szettel szerelve, 160ért. Bár ugyanez az ember hirdetett ugyanilyen méretû concorde outit is, teljes pezsgõ 105-tel, 45ért.. szóval jóárúsított bringákat ad, az a trek meg még úgy használtan se lehet rossz...
http://www.bringapia..._Ultegraval.htm végül is, ha nézem, nem drága, ahhoz képest, hogy újonnan milyet kap valaki ilyen áron. Bár az a prizma a küllõk közt...
Idézet a hírdetésbõl: „Hátul gyári Mavic Krysum Racer iparicsapágyas professzionális kerék kifogástalan állapotban. Jó állapotú Michelin gumik. ”
Ksyrium Racer nincs, ez Aksium Racer, azaz egy szinttel lejjebbi (olvasható is a felirat nagyrésze). A szóbanforgó Michelin gumi alap, 7-10 €-s Orium vagy Dynamic, ehhez képest nem rossz amúgy.
A prizma meg életmentõ - sötétben, oldalról; az összes oúti biciklimre teszek, igaz, szebbeket (küllõpálcikákat), de ez apróság, cserélhetõ.
Van egy régebbi 8-as 600-as Ultegrám, szénszálas vázzal, nagyon kellemes (de eladó, 57-es, egy centinyit magas, ráadásul Campát hajtok).
Írta 2013. január 06. - 12:40

ez a bringa nagyon drága ennyiért...ilyen korú bringánál a karbon inkább hátrány.
hmm. Nem gondoltam volna. Csak a korosabb vázak közül nem szokták annyira szidni a karbont, az alut annál inkább. Bár nem kéne megint elkezdeni az ezerszer kitárgyalt vázanyag-mizériás dolgokat, most csendben maradok, s ha valamire kíváncsi vagyok, visszakeresem.

Írta 2013. január 06. - 12:35

ez a bringa nagyon drága ennyiért...ilyen korú bringánál a karbon inkább hátrány.Na, hát mostanság elcsodálkozom, hol vannak az árak, bár a bringapiacon van egy karbonvázas hatvanas trek, ultegrával, még a kilences szettel szerelve, 160ért. Bár ugyanez az ember hirdetett ugyanilyen méretû concorde outit is, teljes pezsgõ 105-tel, 45ért.. szóval jóárúsított bringákat ad, az a trek meg még úgy használtan se lehet rossz...
http://www.bringapia..._Ultegraval.htm végül is, ha nézem, nem drága, ahhoz képest, hogy újonnan milyet kap valaki ilyen áron. Bár az a prizma a küllõk közt...
Írta 2013. január 06. - 12:22