Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34366 replies to this topic

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,883 posts
Azért egy aluváz nem ûrtechnika. Pl. én is fúrtam lyukat pályaváz fékhídra és megfelelõ adapterrel féket tettem rá.
Ugye a kulacstartó az alsócsõre szokott menni, vagy a nyeregvázcsõre. Itt szerintem az okoz gondot, hogy ezek elég vékonyak, mm nagyságrendûek, tehát a kérdés az, hogy eléggé tartós-e, mondjuk rázkódáskor.

Az ember keres nagyságrendileg pl. egy pár tizeddel kisebb fúrót, kifúrja. (utólag láttam, hogy a pdf-ben ott az ajánlott furatméret, de elég komoly túlfedéseket akarnak elõállítani, ami kulacstartónál teljesen indokolatlan lenne)
Utána hõlégfóvóval felmelegíti a vázat, a betétet meg lehûti mélyhûtõben, és jó esetben kézzel belemegy, rosszabb esetben meg bele kell kocogtatni.

Most az átfedést hasra mondom, de ha ismertek a tûrések, akkor szépen be lehet lõni.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

néztem a csapokat,és még az a kérdés merült fel bennem,h csõfalba hogyan lehet normálisan belesajtolni.

Valahol olvastam, h valami hidraulikus kütyüvel csinálják. Megpróbálom megkeresni Neked :D
..hogy nyugodtan tudj aludni:
http://www.zetakft.h...o_csap_kotoelem
http://www.biotek.hu/index.php?m=16877

Ridley Noah Fast 

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 posts

jaj anyám. na ez a kókány meló. :)

:) ezt tovább fejlesztve még volt olyan hogy csavaranyát finoman belehegeszteni a vázcsõbe :D dinamótartót le flexezni :D

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,437 posts

régen nem gatyáztam vele,vázat kifúrni aztán a kulacstartót lemezcsavarral rögziteni. :D De ez ma már nem mûködne.

jaj anyám. na ez a kókány meló. :)

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 posts

...mûködne az! Csak meddig?:D

acélnál örökké, carbonnál..... ki az a hülye aki megfúr egy carbon vázat :D

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,437 posts

Az a baj, h maga a szem filléres áru, de a szerszám amivel besajtolják a helyére, egy kisebb vagyon. Valakit, valamely céget aki foglakozik ilyennel, kellene megkeresni valahogy. Hasonló mint a Helicoil rendszer. Ott is pár forint egy menetbetét, de egy egész készletet kellene megvenni azért, h egy nyamvadt menetet fel tudj újítani.

néztem a csapokat,és még az a kérdés merült fel bennem,h csõfalba hogyan lehet normálisan belesajtolni.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts
...mûködne az! Csak meddig?:D

Ridley Noah Fast 

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 posts

én itthon nem furkálnám meg semelyik vázat. meg a menet is bajos lehet. te hogyan csinálnád?

régen nem gatyáztam vele,vázat kifúrni aztán a kulacstartót lemezcsavarral rögziteni. :D De ez ma már nem mûködne.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts
Az a baj, h maga a szem filléres áru, de a szerszám amivel besajtolják a helyére, egy kisebb vagyon. Valakit, valamely céget aki foglakozik ilyennel, kellene megkeresni valahogy. Hasonló mint a Helicoil rendszer. Ott is pár forint egy menetbetét, de egy egész készletet kellene megvenni azért, h egy nyamvadt menetet fel tudj újítani.

Ridley Noah Fast 

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,437 posts

pl. így:
http://www.besajtolh...s/katalogus.pdf

hmmm. ez nem rossz. kéne vlmi videó a berakásról,h kicsit jobban átlássam a dolgot. ezeket vajon csavarboltban kéne keressem?

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts
pl. így:
http://www.besajtolh...s/katalogus.pdf

Ridley Noah Fast 

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,437 posts

Lehet rá másikat rakni.

én itthon nem furkálnám meg semelyik vázat. meg a menet is bajos lehet. te hogyan csinálnád?

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

Segítene valaki kiigazodni ezen a vázgeometrián?

Montegrappa: Road Bike | Wilier Triestina

178 centihez melyik az ideális méret? (mert itt az XL-es is csak 53as, ha jól látom)

felsõcsövet nézd. M és L méret , mindkettõ jó lehet

Bubó88

Bubó88

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Segítene valaki kiigazodni ezen a vázgeometrián?

Montegrappa: Road Bike | Wilier Triestina

178 centihez melyik az ideális méret? (mert itt az XL-es is csak 53as, ha jól látom)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

nálam kizáró ok a vázaknál,ha csak egy kulacstaró hely van. ;)

Lehet rá másikat rakni.

A sebesség mindent megold.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,437 posts
nálam kizáró ok a vázaknál,ha csak egy kulacstaró hely van. ;)

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

jaj. ez a váz pont a méretem: Colnago Master « váz « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása:o

vigasztaljon hogy ez nem az x-light. tehát sanszosabb a 126-os pacskertáv, a tömeg pedig 2-2,1kg között van valahol

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,437 posts
jaj. ez a váz pont a méretem: Colnago Master « váz « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása:o

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts
én olyasmit szeretnék kérdezni, hogy nagyon nag ykülönbségek lehetnek váz és váz közt?

Pl. nézegettem, hogy egy Willier Izoard váz újonnan 250-300 körül van, most apróban van 85-be egy, valószínûleg valami régebbi évjárat. Egy Willier Triestina váza már csak 120, míg pl. a Tuttiéknál "nagyonakciós" Orbea Aqua szett 85.

Igaz, utóbbi csak "kétszer húzott", elõbbiek triplán húzottak, valószínûleg könnyebbek. De csak könnyebbek, vagy jobbak is lehetnek? Alu vázakról sok tapasztalatom nincs, csak a ngyon low-end kategóriából, a nevesebb nyugati cégek termékeirõl sajnos szinte semmi : -) Akármerre keresgéltem, mindenhol csak azt találtam, hogy a falvastagság-súly az, ami a fõ különbség egy kétszer húzott és triplán húzott csöves aluváz közt. Ennyit sikerült csak kiszúrnöm. :(

belbo

belbo

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
Én rendszeresen járok a Tuttibringába, nagyon korrektek, nagyon jó dolgaik vannak jó áron.