Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34366 replies to this topic

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts
nem, ez nagyon is jó ajánlat. Csak szokták mondani, hogy a kezdõknél mivel az árkategóriában a variáció lehetõsége nem túl nagy (aljas tiagra-xenon-veloce szint, minden bicón kb. ugyanaz a felszereltség) ezért sokszor a "dezájn" a meghatározó, meg a színek.

:D

De még mindig nem tudom, hogy vajon egy tiagra sokkal szarabb lenne-e mint egy veloce? Azért nem egy 105-ös, de ha már 100-as, az jó. A velocéval tuti nem lehet nagyon felfürdeni, de azért a sh alsóbb-alsóközepes termékeinél elég változóak a vélemények. :( :(

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
ja :-)
ne mondd hogy rossz ajánlat

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Vejnecske,

nem veszel vázat külön? "véletlenül " tudok egy kihagyhatatlan vételt :-)

Te is?
váz és egyéb alkatrészek « váz « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása

:D

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
Vejnecske,

nem veszel vázat külön? "véletlenül " tudok egy kihagyhatatlan vételt :-)

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts
áhh csak akkor az egyikre kvalifikálok, mert turista ugyan nem vagyok, de kezdõ az igen, mellette meg csóró deák. :D (azért fölöslegesen tudom verni a pénzt, de az más tészta.)

És gondolkoztam kezdõ outi masinán így vizsgaidõszak után, szorgalmi idõszak elõtt, téli áron. Klasszikus geójú acélvázasom 60-as méretû, magasságom kb. 188-187, amibõl 185 a belsõ lábszárhossz, a maradék 1 cm-ben található a felsõtest-fej, a karjaimmal meg át tudom ölelni a pa-dödöt is egyszerre.

Így végül kettõ darab maradt, ami büdzsébe belefér, meg még jónak is tûnik:

58-as, szlóping vázas Trek 1.5-ös, Tiagra fékváltókar-váltók-hajtány, kerekek nélkül, de szükség esetén tárgyalható hozzá bontróger felnis durace agyas gurulósdi.
XL-es méretû willier La Triestina, 10s veloce, khamsin kerékszett meg némi ultra torque-os hajtómû a "csodálatos mirázsból".

Elvileg az elsõ gép 2010-es, a második 2011-es, az elsõ sokat futott, de hazai terepen (szabócs) a második meg szobában rohad jó ideje, elõtte se ment szinte semmit. Elvileg az elsõt kicsit olcsóbbra ki tudnám hozni, mert 110 lenne a váz minden szir-szarral, még láncot-fogassort is kapnék, egyedül kerékrõl kéne gondoskodni, a második az áncúzzámen 190.

Ahogy néztem, "bótban" mindkét vas újonnan kb. 1 árban van, a vázszettek ára is ekvivalens, a tiagra-veloce szett ára szintén ugyanannyi, a khamsint ajánlották a valagam alá sokan, a trekbe meg kerék kéne. Vagy kisírnám a tulajtól, hogy adja a 32 lyukas fûzött DA-s kerekeket. A lustaság is egy faktor, a Trek akár házhoz jönne magától, vagy ha gondolok 1et, fél óra alatt meg tudom nézni, míg azért a willier pécsett lakik, ami... nem szabolcs :D

A velocetõl nem félek, igazából szerintem a kampányolók kezelése nagyon könnyû minden fogásból, fõleg hajlat-alsó határról, ahol amúgy is tartózkodom nagyrészt. A tiagrától kicsit, mert sokak szerint 105 alatt nem érdemes sh-t venni.

odázgathatnám a dolgokat, és megvehetném nyár közepén, csak van eg yolyan érzésem, hogy nem ennyiért :D meg akkor píz se biztos, hogy lesz.. :o

így könnyebb:

http://apro.bikemag....na-l135619.html

http://apro.bikemag....re-l140456.html

esetleg keréknek kaphatna ilyet:
http://apro.bikemag....do-l141300.html (megint a lustaság, nehogy már föl kelljen emelni a seggem...)

pufihus

pufihus

vendég

• fórumtag
  • 17 posts

9es lánctányért simán feltehetsz még. a 10-es már nem lesz annyira jó. azzal is elmenne,de hamarabb kopna. ha sikerülne legalább 7-es,8-as ultegra tányérokat szerezned,akkor nagyon hosszú távra megoldanád a problémád. ezek már kovácsoltak,sokkal tartósabbak,mint a többi. ez pl szerintem még elég sokat elmenne: biopace 53-39 alu « hajtás « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása

Nagyon köszönöm!

Bognár Miklós

Bognár Miklós

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
Üdv,
Köszönöm szépen a gyors válaszokat,akkor valószínûleg a bovden sérülhetett vagy megakad, mert a fék "visszamozog" kikötött állapotban.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts
..bowdenezést is cserélted? Nem ott feszül, törik valahol? Vagy elpattanhatott egy szál a huzalon és megakad a házban. Szerintem nézd át.

Ridley Noah Fast 

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
kosd ki a bovdent, es nyomogasd ossze a feket kezzel. ha ugy visszahuz akkor a bovdennel van baj (serult, vagy tores van benne) ha nem huz vissza akkor a fek maga a hibas
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok!
Valaki tudna segíteni? Egy kis technikai problémám adódott az országúti fékekkel. Valamiért nem sikerül a féket helyesen beállítani, olyan mintha a rugó nem nyomna vissza, behúzom a féket, majd nem enged vissza a fékfelületrõl.Egyforgáspontos fékekkel jó volt, viszont most a kétforgáspontosokkal nem akar valahogy összejönni.
A fékkarnál pedig holtjáték van.

Szorul a bovden.

A sebesség mindent megold.

Bognár Miklós

Bognár Miklós

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni? Egy kis technikai problémám adódott az országúti fékekkel. Valamiért nem sikerül a féket helyesen beállítani, olyan mintha a rugó nem nyomna vissza, behúzom a féket, majd nem enged vissza a fékfelületrõl.Egyforgáspontos fékekkel jó volt, viszont most a kétforgáspontosokkal nem akar valahogy összejönni.
A fékkarnál pedig holtjáték van.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
soraval szerelt bringat kezdok/turistak vesznek (csunyan altalanositva) akik azt se tudjak mi az az also fogas, vagy ha ki is probaljak akkor max 15masodpercig, mert onnantol faj a nyakuk. szoval ugyis nagyreszt felul fogjak a kormanyt.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts
nézegettem a belépõs alkatrészek közül a 3500ös sora STI-ket, sokkal használhatóbbnak látszanak, mint az elõd. Vagyis, azokat nem is tudom, hogy lehetett kényelmesen használkni alsófogásból ? :-\ Elég fura módon...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
szerintem igy akarta

Adding Water Bottle Cages to Bicycles without Braze

de amugy tenyleg eleg szimpatikus a kepen lathato versenyzo :D

RAUH-Welt
B E G R I F F

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 posts
Én sem látom a fától a erdõt :D vagy csak lemaradtak a kulacsok a képrõl :)

etilin

etilin

vendég

• fórumtag
  • 228 posts
Ave: Nem látok a képen kulacsot se kulacstartót.
Ez biztos valami optikai csalódás lesz.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
>és még sokféle megoldás Adding Water Bottle Cages to Bicycles without Braze
Ez a megoldas nagyon szimpatikus! :)
http://www.nordicgro...es/citybike.jpg

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

9es lánctányért simán feltehetsz még. a 10-es már nem lesz annyira jó. azzal is elmenne,de hamarabb kopna. ha sikerülne legalább 7-es,8-as ultegra tányérokat szerezned,akkor nagyon hosszú távra megoldanád a problémád. ezek már kovácsoltak,sokkal tartósabbak,mint a többi. ez pl szerintem még elég sokat elmenne: biopace 53-39 alu « hajtás « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása

Vastagságban szerintem nincs jelentõs eltérés a 7-es és a 10-es között sem, max pár század mm, pl a 10-es lánc elmegy gond nélkül a 7-es lánckeréken.

A sebesség mindent megold.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,693 posts

Elõször azt hittem a vázban lötyög a víz, mert olyan hangja volt, de a nyeregcsövet kihúzva és fejreállítva/mindenfelé döntve/mozgatva sem jött ki semmi. A kerékben meg durvább locsogás van, mint a tubeless montikerékben amiben még legalább fél deci lötty van. Az így saccolt mennyiségbõl gondolva a büdös életbe nem fog kipárologni. :D
Amúgy egy Csepel Royal 3-as az áldozat, tegnap tekertem 2 órát esõben és ez lett a vége...

Montival sokszor mentünk olyan túrákat, amiben van egy rakás patakátkelés. Gondolhatod, hogy ott mennyi víz jut be a kerékbe. Mégis mindig kiszáradt belõle a víz. Kár ezen aggódnod.
Max. annyit tehetsz, hogy a szelepet úgy állítod be, hogy állás közben legalul legyen. Talán úgy egy kicsit jobban szárad. De ez lehet, hogy nem igaz, csak az én elméletem. Mondjuk én soha nem foglalkoztam vele, szépen kiszáradt az magától.
Marci

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,436 posts