...azért a 7 évvel ezelõtti technológia igencsak hátul kullog a maihoz képest, és ez igaz a carbonból készült eszközökre is. Találsz róla éppen elég cikket, csak vedd a fáradtságot és olvass. A másik fontos dolog, h a három évnél idõsebb alu váztól is viszket mindenki. Én valóban láttam már igen intenzíven igénybe vett 60kg-os rider alatt összetörni alu vázat, ami nagyban köszönhetõ a magyar fos -1 minõségû magyar utaknak. A kérdés már csak az, h a leendõ vázad mennyire volt meggyepálva. Valóban ma már a repülõgépek alkatrészei sokasága készül kompozit anyagból és sokáig bírják. De, Te is azt írtad: ma, és nem hét évvel ezelõtt! Szvsz én biztos, h nem ruháznék be egy iskoláskorú semmilyen kompozit cuccba. Igen nagy rizikófaktor van benne.
Azt írtam, hogy ma már komplett nagy repõlõgép törzset is csinálnak. De réges-rég óta csinálnak komplett kis repõlõt, vitorlázó gépet. Azért amit egy szárny kap az nem ugyan az. Nem kell hanyatt esni, hogy nasa meg, repülés. Mûgyanta, szövet, vákum és hõ, ebbõl épül fel. A lényeg a méretezésen van inkább és a technológiai fegyelmen. A kérdésem nem az Allee expresszes kétes eredetû vázakra vonatkozott egyébként. Valamint én nem akarok venni, csak kíváncsi vagyok. Ugye az acél amíg el nem rohad vagy meg nem folyik addig bírja. Az alu mindent megjegyez elfárad. Mi történik a karbonnal?