Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34366 replies to this topic

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 posts

kicsi reklámot csinálok városkám versenyének: Hegyi Idõfutam Verseny http://meszkoember.webnode.hu/ a hegy nem vészes. a héten tekertem már rajta,az út is aránylag jó. gyertek minél többen. :)

Kösz, jól hangzik, nem hallottam még errõl a versenyrõl. Kár, hogy nem vészes a hegy, akkor még szívesebben jönnék :D

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,434 posts
kicsi reklámot csinálok városkám versenyének: Hegyi Idõfutam Verseny http://meszkoember.webnode.hu/ a hegy nem vészes. a héten tekertem már rajta,az út is aránylag jó. gyertek minél többen. :)

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,434 posts

Semmi extra, egyszerû columbus cromor csövekbõl van, 2100g a váz, 700g a villa, donciccio-nak van jó csövekbõl a váza. A puch-nak kb 9kg-ra le tudnám vinni a tömegét, de amikor versenyeztem vele 9,5kg körül volt, most téli felszereléssel szerintem max 11kg lehet.

Az olasz menetes.

köszi Jani. :) az a vicc,h nekem sincs 9 kg alatt a bringa,de le tudnám vinni alá. 3 dolgot kéne lecserélnem a 9 kg alatti tömeghez: look delta pedálok,kulacstartók,nyeregcsõ. így kb 8,6 kg lenne.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Olcsón könnyût és jót. Ebben jó vagyok. :) A gyárihoz képest új sor, új kerekek, új nyeregcsõ, új kormány, új bandázs.

: -) diéta nem horrorból. sajna az acélnál néha a romantika jobban elkap, mint a tömeg, így az új kerék, új stucni, új váltó, (na jó, valójában az egész bicót széthordta a postás, és a nagy Sbõl szinte semmi sem maradt.. )

de ahogy cserélõdtek az alkatrészek, úgy hízott a gépezet. Az 6401-es tricolor hátsó váltó pl. 223 grammos volt mérlegen, az Athena meg 280 körüli. Az eredeti kerékszett is jó 20 dekával volt könnyebb, a váltókarokról nem beszélve, stucni szintén adta magát. Egyedül a fékeknél jött le tömeg, bár az nem érdekes, a fékhatás annál inkább. Szerencsére az is óriásit javult.

De elégedett vagyok ezzel a felállással jelenleg. A kerekek nehezebbek, de érezhetõen merevebbek, és sokkal finomabban futnak, kisebb erõkifejtéssel lehet tempót tartani. Hiába nehezebb, a jobb áttétek miatt a gyorsíthatóság nem szenvedett csorbát, a hajtókar rel. könnyû (FC-6400), és lehet, én vagyok puding, de nem nagyon látom, hogy hajladozna. Az elsõ váltó terelõlapjába meg hál'égnek nem szokott a lánc beleérni, eddig nagyon bíbor.

Végeredményben jó fél kilót hízott a masina, de sebességben még talán jobb lett. A végáttét mondjuk 53-12rõl 53-13-ra nõtt, de az lényegtelen, síkra tökéletes, lejtõ meg alig létezik.

Szent, életem vétele volt, mert minden eltöltött perc eddig álomszerû volt rajta, nem beszélve arról, hogy kezelhetõségre igazán tökéletes. Bárányka.

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts

Én 1615 km-nél tartok.
Két hete látszólag minden ok nélkül bal térd nem akar mûködni ( nem tudom rendesen behajlítani ). Naponta minimális javulás,de még mindig feszül, gondolom vizesedik.
További pihentetést javasoltok, vagy laza edzéseket.

Akkor ezért nem láttalak sose se Makó fele, se a Bodzásin. :( Jobbulást! Nekem 5 évvel ezelõtt volt hasonló problémám. 1 teljes év kimaradt szinte tekerés nélkül és a következõ is csak olyan lightos év volt, bár ebben az addigra kialakult lustaság is szerepet játszott.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Hm, az szép. Elvileg ugyanaz a csõszett, mégis fél kilóval könnyebb. Valamit nagyon jól válogattál össze alkatrészeknél, annyi szent.

Olcsón könnyût és jót. Ebben jó vagyok. :) A gyárihoz képest új sor, új kerekek, új nyeregcsõ, új kormány, új bandázs.

A sebesség mindent megold.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Nekem max 100km van szabadban, emellett van nettó 19 óra görgõs edzésem és úsztam már idén 52 km-t. Nem túl acélos, de így is meló mellett a legjobb évkezdéseim egyike, márciusban eddig semmisokat tudtam menni, a fõnököm kivett másfél hét szabit, úgyhogy bennt vagyok egész nap a cégnél.
11:38:11 IM 2012

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
Tekerés van,csak nem országútival,azt még nem volt szivem kivinni,mountiban van már 1,5-1,6ekm.

Papírbicósok vagytok! :P Azért volt már jó idõ, nem sokat, de kb. 500km-t mentem már az outival.

GT-Atee

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts

175km országúti edzés, de úgysem a km-ek számítanak.

Ez így igaz.

De én amúgy is csak hobbibiciklista vagyok, nekem nem a teljesítmény a lényeg, csak a tekerés élvezete. :) - Épp a múltkor beszéltük tekerés közben baromi kemény pofaszéllel, hogy mi se vagyunk normálisak, ha ez az egyetlen dolog, ami eszünkbe jut annak kapcsán, hogy jól érezzük magunkat. :)

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Semmi extra, egyszerû columbus cromor csövekbõl van, 2100g a váz, 700g a villa, donciccio-nak van jó csövekbõl a váza. A puch-nak kb 9kg-ra le tudnám vinni a tömegét, de amikor versenyeztem vele 9,5kg körül volt, most téli felszereléssel szerintem max 11kg lehet.

Az olasz menetes.

Hm, az szép. Elvileg ugyanaz a csõszett, mégis fél kilóval könnyebb. Valamit nagyon jól válogattál össze alkatrészeknél, annyi szent.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
donciccio-nak van jó csövekbõl a váza neki is :-)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Tényleg, itt is kezd beborulni.. Frányaélet.

Jani, ha jól rémlich a Puch-od valami nagyon piperkõc csõszettbõl van. Mekkorát nyom a mérlegen a masina?

egyébiránt ha a középcsapágyon a 36x24 T 70 felirat ékeskedik, akkor gondolom, hogy nem angol menetes lesz, jól tipkelem?

Az olasz menetes.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts
Tényleg, itt is kezd beborulni.. Frányaélet.

Jani, ha jól rémlich a Puch-od valami nagyon piperkõc csõszettbõl van. Mekkorát nyom a mérlegen a masina?

egyébiránt ha a középcsapágyon a 36x24 T 70 felirat ékeskedik, akkor gondolom, hogy nem angol menetes lesz, jól tipkelem?

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 posts

hanem a díjak :D 1000-1100 ebbõl 300 53x15-el dehát én kezdõ vagyok.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

coffein

coffein

vendég

• fórumtag
  • 129 posts
Én 1615 km-nél tartok.
Két hete látszólag minden ok nélkül bal térd nem akar mûködni ( nem tudom rendesen behajlítani ). Naponta minimális javulás,de még mindig feszül, gondolom vizesedik.
További pihentetést javasoltok, vagy laza edzéseket.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
En meg csak 1800-at mentem, de eddig csak heti 3 bringas edzes volt, a tobbi futas. Most mar elvileg csak bringa van.

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts
Én az idén kb.2100 km-nél tartok, de ebbõl csak olyan 700 - 800 környéket, ami országútival volt, a többi csak trekkinges szenvedés.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
idén ami edzésnek mondható, az 600Km, ebbõl 90 Km volt amit napsütésben, 16°C-ba tettem meg, a többi sz@r idõben volt
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 posts

Papírbicósok vagytok! :P Azért volt már jó idõ, nem sokat, de kb. 500km-t mentem már az outival.

Nekem csak 100km körül jött össze, mert amikor jó idõ volt, akkor dolgozni kellett. De ilyenkor résen kell lenni. Tegnap este 8-kor még elmentünk tekerni egyet az asszonnyal. Mert most 2 hétig nuku bicaj megint. :(