Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34373 hozzászólás a témában

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás

>"elsõ országútim.." típusú szövegek és ilyen gépet épít magának elsõre a tulaj..
En nem tudom irigyelni. So? Mire megy vele? Ezen mit fog tuni fejleszteni? Mire vagyik majd? Nem olyan jo a hegyteton kezdeni a tekerest.

Akinek ilyen gép az elsõ országútija, az valószínûleg 2-3-4 év múlva (amikor frissülnek az aktuális csúcszettek, vagy a vázak) kompletten feldobja 1 dollárról az ebayra és építi a 2.at. Vagy a másik eset, hogy hozzá nem nyúl soha többet hanemígy ahogy van hajtja és csak a kopóalkatrészeket cseréli.

Szerintem van takarítóbrigád. Csak azt a szurkolók már nem látják, ha nem is a táv teljes hosszában de a városok környékén biztos. Valamelyik nagyatádi triatlonverseny után az egyik falu lakói lázadoztak, hogy a versenyzõk teleszemetelik az út mentét (persze nem Ötvöskónyiban ott semmi nem esik le a földre) azóta ott pl van takarítóbrigád úgy tudom és ez csak egy pici verseny. Az orfûi versenyen is van takarítás, jó ott mondjuk egy 10kmes szakaszt kell megtisztítani. Úgy egy éve figyelem egyébként a természet regeneráló képességét az egyik út mentén valami nagyokos elejtett egy nagy festékesvödröt aminek a tartalma ráfolyt a földre. Mára tart ott a folyamat, hogy a festék mint a pala sárgás színû apró lemezekre törött és kezdik átnõni a növények. Még egy év és amit tudnak lebontanak majd belõle.
11:38:11 IM 2012

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
Abban biztos vagyok, hogy a kompakt Mirázs UT-n a kistányér acél..

Campagnolo 2008 Mirage Ultra Torque Cranks Black All Sizes Compact or Standard | eBay

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás

>"elsõ országútim.." típusú szövegek és ilyen gépet épít magának elsõre a tulaj..
En nem tudom irigyelni. So? Mire megy vele? Ezen mit fog tuni fejleszteni? Mire vagyik majd? Nem olyan jo a hegyteton kezdeni a tekerest.

mit tud fejleszteni? pld. tárcsafék :)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

nem akar mindenki fejleszteni, megelégszik vele ha kiváló a paripa és jó vele menni, persze nem árt ha tudja, milyen a kevésbé jó :D

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>"Versenyeken se marad ott csak úgy a kulacs. A mezõny elhaladtával jönnek a komplett bringádok akik lebontják a standokat, kordonokat, és jön egy komplett takarítóbrigád is, akik begyûjtik a szeletek zselék kulacsok maradványait. (már amit nem visznek haza ereklyeként a szurkolók) Sipiék is elmélkedtek errõl valamelyik közvetítés alatt, hogy pl a Zoncolan lábánál már egy méter magas kulacshalomnak kellene lennie, ha azt nem vinnék el a versenyek után. "

Nem kell mindent elhinni, amit a tv-ben mondanak. De tenyleg.

En lattam eloben hogy mi van. Semmi. Elmegy a karavan, a mezony meg a kiserokocsik es koszonik szepen a figyelmet. Direkt neztunk sik szakasz kozepet is a Touron. Vrooom... es ennyi. Nincs semmifele takaritas. Kordonok/standok?? Hegymenet utolso 3km-n van kordon. Stand meg az utolso 100meteren, ha sik a szakasz. :) Persze vannak kanyarok, helyek, km jelzo tablak, ahol van munka a szakasz utan is, de hidd el, azoknak csak az dolguk, hogy mondjuk elbontsak a 25km-s kaput es masnap az uj helyen felallitsak.

A VB-n mas a helyzet, a zart palyan tobb szazezer ember utan kell szemetet szedni, nem a 200 bringas utan. Ha a Touron nincs takaritas, akkor egy 2.2-es versenyen gondolhatod.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>Szerintem edzésen a kísérõautóba dobálják.

Kiseroauto???? :D ZSSSIR. Edzotaborban van kiseroauto, de edzeni ugyanugy jarnak a profik is mint mi.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Tud valaki olyan kompakt hajtómûrõl, amin a 34-es kistányér acélból van?

A sebesség mindent megold.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

kicsit bõvebben?
esetleg link?

Velo-n van róla hír.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Én csak a velon levõ rövidhírben olvastam, hogy betojt a villanyváltója aztán youtubeon találtam még ezt a kis rövidvideót:

videofilm - YouTube

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

Láttam a közvetítést, úgy vágta oda bringát, hogy "öröm" volt azt nézni. Rá is ment a szakasz.

kicsit bõvebben?
esetleg link?
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
negatív diszkrimináció a második bicaj tulajdonosával szemben, hogy az õ vázszettje boltban ua., mint az elsõ, holott az elsõbe kb. kétszer annyi anyag kell. Hosszabb a homlokcsöve, mint a másodiknak a nyeregvázcsöve : D

-->nem ugyanaz a két vázszett ugyan, de mindegy.. setét van, nem látok.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Feltöltött kép

Szerintetek hány centis lehet a tulaj? :D

Illetve a másik kedvencem az "elsõ országútim.." típusú szövegek és ilyen gépet épít magának elsõre a tulaj..

Feltöltött kép

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás

Láttam a közvetítést, úgy vágta oda bringát, hogy "öröm" volt azt nézni. Rá is ment a szakasz.

itt azért nem csak az elektromosság volt gyenge, de a csapat is.

feeder67

feeder67

vendég

• fórumtag
  • 120 hozzászólás

Wiggins lehet már nincs annyira oda az elektromos váltásért. :)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás

Pont erre gondoltam én is a hírt olvasván.. :)

Milyen baktériumról beszéltek itt? Szerintem nem azért dobják el, odaérnek a nehéz részhez, vagy a végén a sprinthez közeledve, mindenki belekortyol a kulacsba aztán eldobják, hogy ne kelljen cipelni plusz 2-300grammot feleslegesen.

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás

kulacs-mosogatás közben jutott eszembe, hogy a kulacseldobálás mikor lett divat az élvonalban?
edzésen is elszórják, hogy ne kelljen hazavinni és mosogatni?

1905-ben René Pottier a Ballon d' Alsace-ra menet eldobálta a kulacsait és az esõkabátját, ez volt az elsõ feljegyzett kulacsdobálás :) szerintem azota divat mióta mûanyag kulacsok vannak. én minden "edzésre" új "kulacsot" viszek mert lusta vagyok mosogatni :)

Mars

Mars

vendég

• fórumtag
  • 527 hozzászólás

kulacs-mosogatás közben jutott eszembe, hogy a kulacseldobálás mikor lett divat az élvonalban?
edzésen is elszórják, hogy ne kelljen hazavinni és mosogatni?

Alapvetõen azért dobálják el, mert még véletlenül sem akarják megkockáztatni a mosogatásból (vagy inkább annak felületességébõl, hiányából) adódó esetleges bakteriális fertõzéseket. Fõleg a többnapos versenyeken fontos ez.
Az úton pedig nem marad, vagy így vagy úgy valaki felveszi:)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Versenyeken se marad ott csak úgy a kulacs. A mezõny elhaladtával jönnek a komplett bringádok akik lebontják a standokat, kordonokat, és jön egy komplett takarítóbrigád is, akik begyûjtik a szeletek zselék kulacsok maradványait. (már amit nem visznek haza ereklyeként a szurkolók) Sipiék is elmélkedtek errõl valamelyik közvetítés alatt, hogy pl a Zoncolan lábánál már egy méter magas kulacshalomnak kellene lennie, ha azt nem vinnék el a versenyek után.