Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34366 replies to this topic

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,693 posts

a vége az lesz, hogy írok egyet a Martensnek, hogy ugyan, gyártsanak már spd-sl cipõt õk is, aztán megoldódna a méretezés-probléma ; )

A Martens-ed is a netrõl vetted tippelgetve a méretet vagy esetleg cipõboltban, fölpróbálva ?
Elég nagy tud lenni a különbség.
Marci

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 posts

Tok jol fest ez a Chain Nova. Es ahogy olvasom volt Sidi es Gaerne alkalmazottak cege csinalja, szoval nem hiszem, hogy barmiben rosszabb lenne, mint a nagy nevek.
A cipok meretet (es foleg formajat) nem csak talpbetetek hosszu jellemzi, szoval az semmit sem jelent, hogy Sidibol 43 kell, mig Shimanobol 42. Ettol meg lehet az egyik kenyelmetlen.

ez igy van, nekem pld. a sidi 42-es keskeny a 43-as pedig hosszú volt, feles méret már nincsen(a régi 42,5 volt) csak tépõzárast nem akartam ezért lett a chain, ez egy picit szélesebb mint a 42-es sidi , állitolag a régi sidi talpra épûlnek a cipõik(talán igaz talán nem) A fertõ kerülõ versenyre is 50 euro a nevezés, nem tudom most mit adnak érte(holnap megtudom:) ) de régen egy hátizsákra való cuccal jöttünk haza. az osztrákoknál nem gond 50 euro, egy délelõtt megkeresik.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Nem lehet rossz, vegulis, de kisse draganak talalom.
Gondolom a motoros rendezvenyekhez hasonloan inkabb az osztrakoknak van kitalalva.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Tok jol fest ez a Chain Nova. Es ahogy olvasom volt Sidi es Gaerne alkalmazottak cege csinalja, szoval nem hiszem, hogy barmiben rosszabb lenne, mint a nagy nevek.
A cipok meretet (es foleg formajat) nem csak talpbetetek hosszu jellemzi, szoval az semmit sem jelent, hogy Sidibol 43 kell, mig Shimanobol 42. Ettol meg lehet az egyik kenyelmetlen.

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 posts

szintén zenész! a méret is u.az..:)
nekem fekete-arany van

fekete-ezüst az enyém, sidit akartam de nem volt a lábamra való. lett volna még 1000 euros mavic de annak meg a sárga színe nem tetszet :) Andris ez neked sincsen messze: Route 666 RingoStar powered by Bikecity ez valami lámpafényes verseny lesz mint a Gemenci nagydíj kritériuma?

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,434 posts

a vége az lesz, hogy írok egyet a Martensnek, hogy ugyan, gyártsanak már spd-sl cipõt õk is, aztán megoldódna a méretezés-probléma ; )

olyan ez, mint a vázméretezésben az s-m-l-xl féleség, s mégis, mennyivel jobb, mikor a BMC-n látod a matricát a csõhosszokkal föltüntetve, s esetleg még szögeket is megadnak. Mennyivel egyszerûbb lenne úgy a választás, ha méret helyett talphossz-szélesség-magasság (mert akinek "torkosborz lába van" annak gyakran elég magas a lábfeje) lenne megadva a termékeknél. : ) Mint ahogy kajánál is elvárom, hogy min. a szh-feh-zsír tart. legyen föltüntetve, rost-cukor, telített-telítetlen, n3:n6, Na, Ca, Mg, K.. bár étkezésnél ez más, aki "anós" annak úgyis egy kalóriatáblázat-lexikon az agya ilyen téren, szóval kifejlõdik hamar.

az új cipõtõl-rendszertõl leginkább azt várnám, hogy természetesebbnek érezzem a pörgetõs áttéteket, gondolom, ha a pedálfordulat nagyobb részében tudok erõt kifejteni, akkor maga a gyors csapás is könnyebben kivitelezhetõ, mint mikor csak "tolom". Meg hosszú-egyenletes tempót tartani nem gondolom, hogy sokat segít majd, de sebességet fölépíteni mindenképp, s az már annyit biztosít, hogy le nagyon ne szakadjon az emberfia.

délelõtt próbálgatok méretet, aztán meglátom, mi lesz.

amit ave linkelt az elég jó vétel: http://www.berguson....s/pedalcipo.png nekem ilyen cipõm van,és tényleg elég kényelmes.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Nekem 43-as lábra tökéletes a 43-as Shimano cipõ,utcai cipõim meg 44-esek.Szóval próba mindenképp.

olyan ez, mint a vázméretezésben az s-m-l-xl féleség, s mégis, mennyivel jobb, mikor a BMC-n látod a matricát a csõhosszokkal föltüntetve, s esetleg még szögeket is megadnak. Mennyivel egyszerûbb lenne úgy a választás, ha méret helyett talphossz-szélesség-magasság (mert akinek "torkosborz lába van" annak gyakran elég magas a lábfeje) lenne megadva a termékeknél. : ) Mint ahogy kajánál is elvárom, hogy min. a szh-feh-zsír tart. legyen föltüntetve, rost-cukor, telített-telítetlen, n3:n6, Na, Ca, Mg, K.. bár étkezésnél ez más, aki "anós" annak úgyis egy kalóriatáblázat-lexikon az agya ilyen téren, szóval kifejlõdik hamar.

az új cipõtõl-rendszertõl leginkább azt várnám, hogy természetesebbnek érezzem a pörgetõs áttéteket, gondolom, ha a pedálfordulat nagyobb részében tudok erõt kifejteni, akkor maga a gyors csapás is könnyebben kivitelezhetõ, mint mikor csak "tolom". Meg hosszú-egyenletes tempót tartani nem gondolom, hogy sokat segít majd, de sebességet fölépíteni mindenképp, s az már annyit biztosít, hogy le nagyon ne szakadjon az emberfia.

délelõtt próbálgatok méretet, aztán meglátom, mi lesz.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts

Chain Nova 2 , nekem is ez van,41-es lábra 42-es cipõ kellet

szintén zenész! a méret is u.az..:)
nekem fekete-arany van
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,693 posts

elszántam magam beszerezni végre pedált és cipõt, s úgy néz ki, a vége Chain Nova 2 cipellõ lesz meg Look Keo Easy. Ezek nagyon ellenjavallt termékek, vagy valószínûleg semmi problémám nem lesz velük?
Look pedálokról hallani, hogy hamar "kotyogósak" lesznek, de nem befolyásolja a mûködésüket semmilyen módon, a cipõre meg nem akarok vagyont áldozni. A méretezés ezeknél közel mérethû, nem? Pl. Lábujjam végétõl sarkamig mértem 29.7 cm-t, akkor egy 45.5-tel egész jól elbicajozhatok akár? Sajnos nem találtam belsõ talphosszra utaló leírásokat, talán jó lesz, talán nem.
Sokáig tartott, mire rászántam magam, de már ideje volt. Optimistán nézegettem a deka kinálatában is esetleg, de lehet, blfsz voltam, itthon nem találtam, csak UK-ben, õk meg arrafelé szállítanak kizárólag..

Itt az oldal alsó harmadában van egy táblázat a cipõk belsõ talphosszáról és a különbözõ márkák méretezésérõl. Szerintük a te lábadra Shimano-ból 47-es kéne.
Én is eszerint a táblázat szerint rendeltem tõlük cipõt, haverom is és mindkettõnknek tökéletes lett a méret.
Fahrrad, Fahrrder, Rennrder, Mountainbikes, Trekkingbikes, Kinderrder, Rahmen, Radteile, Bekleidung, Zubehr
De tényleg az lenne a legjobb ha fölpróbálod a cipõt a boltban.
Marci

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
Nekem 43-as lábra tökéletes a 43-as Shimano cipõ,utcai cipõim meg 44-esek.Szóval próba mindenképp.

Shimanoból plö egyel nagyobb kell. Úgyhogy azért kérdezz rá, mielött rendelsz.

GT-Atee

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 posts

lehet mázlista vagyok, de eddig 2 cipõt rendeltem vakon, meg egyszer kaptam s mindhárom jó volt, nem nyomott, nem szorított, nem tört sehol. Csak épp' azok utcai cipõk voltak

próba cseresznye, ami jó méret, azt fölveszem, kifizetem és boldogan használom. Ami meg nem az, az ottmarad a boltban egy másik vevõnek. Ami szent, hogy kb. 15 éves korom óta valamennyi utcai cipõm mérete 45-ös volt, szóval valszeg 46 vagy ha "mérethelyes" a cipellõ, akkor talán 45 lesz az, ami kényelmes lesz.

Ne csúszkáljon, ne legyen instabil, onnantól kezdve klappol számomra.

Köszönöm a segítségetek-linket, tapasztalatokat!

Chain Nova 2 , nekem is ez van,41-es lábra 42-es cipõ kellet

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts
lehet mázlista vagyok, de eddig 2 cipõt rendeltem vakon, meg egyszer kaptam s mindhárom jó volt, nem nyomott, nem szorított, nem tört sehol. Csak épp' azok utcai cipõk voltak

próba cseresznye, ami jó méret, azt fölveszem, kifizetem és boldogan használom. Ami meg nem az, az ottmarad a boltban egy másik vevõnek. Ami szent, hogy kb. 15 éves korom óta valamennyi utcai cipõm mérete 45-ös volt, szóval valszeg 46 vagy ha "mérethelyes" a cipellõ, akkor talán 45 lesz az, ami kényelmes lesz.

Ne csúszkáljon, ne legyen instabil, onnantól kezdve klappol számomra.

Köszönöm a segítségetek-linket, tapasztalatokat!

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Ja szerintem is célszerû felpróbálni inkább, bár én vettem már cipõt netrõl is, de csak olyan márkát aminek tudtam a méretezését korábbi cipõbõl így tudtam hogy nagyjából mekkora kell.
11:38:11 IM 2012

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
en meg soha nem vennek cipot felprobalas nelkul.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Ez tenyleg egesz jo ajanlat, szerintem.
http://www.berguson....s/pedalcipo.png

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Re: Madfiber. A forgo kerek kulloi koze jo ha nem kerul targy, mert akkor kanyec, de egyebkent szerintem tartos. Nem olvastam meg egy forumon se panaszt.

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 posts

elszántam magam beszerezni végre pedált és cipõt, s úgy néz ki, a vége Chain Nova 2 cipellõ lesz meg Look Keo Easy. Ezek nagyon ellenjavallt termékek, vagy valószínûleg semmi problémám nem lesz velük?

Look pedálokról hallani, hogy hamar "kotyogósak" lesznek, de nem befolyásolja a mûködésüket semmilyen módon, a cipõre meg nem akarok vagyont áldozni. A méretezés ezeknél közel mérethû, nem? Pl. Lábujjam végétõl sarkamig mértem 29.7 cm-t, akkor egy 45.5-tel egész jól elbicajozhatok akár? Sajnos nem találtam belsõ talphosszra utaló leírásokat, talán jó lesz, talán nem.

Sokáig tartott, mire rászántam magam, de már ideje volt. Optimistán nézegettem a deka kinálatában is esetleg, de lehet, blfsz voltam, itthon nem találtam, csak UK-ben, õk meg arrafelé szállítanak kizárólag..

Kerékpáros ruházat és túrafelszerelés - Berguson Kerékpár Szaküzlet és Szervíz Itt görgess egy kicsit lejjebb, és meglátod az akciót. A Specialized cipõ nagyon jó (nekem ilyen van, csak 2011-es modell), meg a Look pedál is (nekem Classic van). Persze nekem nincs viszonyítási alapom, mert ez az elsõ pedálom és cipõm, de elégedett vagyok velük.
Ha interneten rendelsz, jó eséllyel adod is tovább az apróban.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts

Akkor a váz szélessége, ahová a monoblokkom megy, csak számít. De majd kigúglizom, h integráltnál ez hogyan van megoldva.

Nem kell azt se figyelni, mert közölõgyûrûket adnak gyárilag a rendszerhez.
11:38:11 IM 2012

Kocka

Kocka

vendég

• fórumtag
  • 221 posts
Ez vajon mennyire lehet tartós?
2011 Mad Fiber Road Wheels - YouTube

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 posts
Shimanoból plö egyel nagyobb kell. Úgyhogy azért kérdezz rá, mielött rendelsz.