Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34366 replies to this topic

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
a nyeregkérdés szerintem mindenkinél erõsen személyre szabott...
nem biztos hogy az orr a leg mérvadóbb pontja a nyeregnek, inkább az a rész ahol a csontod nyomja, és ahol a combod belsõ része "dörzsöli".
azt kell ugyan olyan magasra-távolra állítani.(szerintem)
elsõre szerintem miniszerszámkészlettel menj kipróbálni, 2 óra bringázás után úgy is kiderül hogy min kell változtatni..:)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
3 hete nem írtak a nyereg, fotel ...sámli topikba, ezért inkább itt:

a 2005-ben használtan vett flite classic nyergem elõbb utóbb csereérett, így feltettem a piac legmegosztóbb nyergét egy airone wingflex-t. használ itt vki ilyet, mik a tapasztalatok, szimpla volt a beállítás? a flite teteje íves, ezé inkább egyenes (emiatt lejjebb is kellett tolni a csövet). a nyeregorrt ugyanolyan távra tettem a stucnitól mérve. elõtte olvastam a testbike-n véleményeket, remélem a zsibbadás elkerül. le tudom tenni az ujjaimat a földre (hajlékonyság ajánlott az arione-hoz).

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ha regi shimano termekkodok kellenek akkor ezt erdemes bogaraszni

ADFC Fachausschuss Technik - Gruppenübersicht 1990-1999
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Van pár régi RSX hetes, ST-A410-es, azt hiszem, az A416 már nyolcas. Sorából is lehet pár elfekvõ hetes, még a 3300ás szériából? Ugyan van most "tourney" névre hallgató valami, de az elég.. tejfelesdoboz.

: ) A "kék címkés eresiksz", azt kell vadászni általánosan.

Amúgy vicc, hogy mekkora a hasonlóság az ST-A410-A550-1055 közt, szinte ugyanaz. A 6400ás a legszebb szubjektíve. : )

Mintha kis fogalomzavar lett volna Shimanoék háza táján a 90-es években, mert az RX-100 meg pezsgõ 105 közt mintha csak felületkezelésben lenne különbség sokszor, míg az RSX is nagyon jó, csak hetes meg kicsit nehezebb, több benne az acél.

Mondjuk a 8as Campa-éra végén a fékváltókarok se voltak gyengék, még a velocét is alu pöcökkel, alu mechanikával gyártották, nem volt nagy különbség, szemben mondjuk azzal, mikor a 90-es évek elején-közepén a veloce szegény még nagyon.. low end volt (fékbõl csak a bátraknak és erõs ujjúaknak. A mûanyag Mirage váltókar fékereje meg olyan, mint a kar: nyúlós. Ahogy érzem, erõbõl kell néha húzni, hogy igazán fékerõs legyen.)

De hát, az a régi 8as Mirage felületkezelés is megér egy misét, én alig láttam olyat, ami ne lett volna gusztustalanul össze-vissza karcolva-kopva, nem túl esztétikus.

;)

Hetes fékváltókarból van ami próbál mindent megoldani, de szerintem az országban nincs 20 ember aki használta-használja (Modolo morphos) morphos

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
ST-A410 http://www.kurbelix...._ST-A410-95.jpg

valoban szebb.nem tudod veletlen a 7es rsx kodjat?turoma netet de csak 8ast dob.
bar gondolom sokkal dragabb es nekem csak jobbosra lenne szuksegem.nem hiszem hogy kulon is adnak.

GT-Atee

Alexander the Great

Alexander the Great

vendég

• fórumtag
  • 152 posts

koszi.ilyen kepet nem talaltam csak piciben.
testbike on elegge lehuzzak bar nincs sok velemenyezo.kulfoldrol jokat irnak rola.
elso fvk-nak megtenne?

Sora fvkart még egyszer nem vennék, az a belsõ pöcök kiállhatatlan, mindenképpen STI-set, ahogy Vejnemöjnen mondja RSX. ;)
Alex

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
valoban szebb.nem tudod veletlen a 7es rsx kodjat?turoma netet de csak 8ast dob.
bar gondolom sokkal dragabb es nekem csak jobbosra lenne szuksegem.nem hiszem hogy kulon is adnak.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

testbike on elegge lehuzzak bar nincs sok velemenyezo.kulfoldrol jokat irnak rola.
elso fvk-nak megtenne?

Tökéletes. Igazából a környezetemben úgy vettem észre, hogy ha normálisan van használva, szépen mûködik. Pedig nem lötyögõsen használják páran. Csak az RSX olyan szép.. : )

Feltöltött kép

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
elso fvk-nak megtenne?

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
a csõbõl jön ki a bovden, a szürke pöcökkel váltasz lefelé(kicsit hajaz a campára)
Feltöltött kép

Flickr

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
koszi.mindenkeppen 7es kar kellene.a sorat meg is talaltam szerintem o lesz a befuto.mar csak talalni kell belole egy elado jobbost.

http://www.ebay.com/...r-/221120862202
ennek pl full rejtett a bovdenezese?vagy oldalt a kiallo pocok az nem a valto resze?
talaltam ilyen is olyat is ezert szamomra nem egyertelmu.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts
Van pár régi RSX hetes, ST-A410-es, azt hiszem, az A416 már nyolcas. Sorából is lehet pár elfekvõ hetes, még a 3300ás szériából? Ugyan van most "tourney" névre hallgató valami, de az elég.. tejfelesdoboz.

A hetes-nyolcas hézag kb. azonos, elõbbi Shimanonál 5mm, utóbbi 4.8, viszont a campa 8as (meg a sachs.. pl. new success, az csemege menetes hátsó agyas matricázott chorus 8s) meg 5 mm, akárcsak a shimano hetes. (ezért jó pl. nyolcas campa drivetrain összerakva hetes shimano kerékkel.)

Egyes mendemondák szerint nyolcas soron is elváltogat, de szerintem ott hamar kijön a pontatlanság.

A J-tek nevû ámerikáner cég gyárt különbözõ adaptereket, amikkel pl. tízes campa váltókarokat tudsz összeházasítani 10s shimano váltóval 10es shimano soron, és így tovább. Sõt, õk gyártanak kifejezetten AGYVÁLTÓKHOZ (Nexus, Alfine) fejlesztett kormányvég-váltókarokat (ezt azért hoztam fel, mert RideLife kérdezte, s hát. Az agyváltó az Õ asztala.).

Pl. hetes nexushoz is van kormányvég váltókarjuk, stíl.

Kényelmes és szép megoldás a 8as kampa váltókar-váltó hetes soron, meg lehet, talán a nyolcast is elviszi. Még szebb az RSX-Shimano-hetes sor, a legprosztóbb meg a 9es campa kar, shimano váltóval hetes shimano soron.

http://www.ctc.org.u...-gears/shimergo

elnézést ezért a sok .. tráráráságért, vizsgaidõszak van, nem lát, nem hall, nem ért, csak beszél.

http://jtekengineeri...rendshifter.php

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Nem tudom, d nem kell 7-est keresni, a 8-as tokeletes, egyezik a lanckerekek tavolsaga.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
csak a shimano gyart 7es fekvaltokart (Shimano ST-A070) vagy mas gyarto is keszit ilyet?esetleg gyartanak mas modelt is 7esbol a japanok?

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts
Bikes of the Bunch: Colnago Mapei Master X-Light | Cycling Tips

ajánlom minden Sjögren szindrómásnak, ettõl jobb gyógyír a betegségre a mai napig nem létezik.

Sajnos biztos nincs olyan merev, mint egy mai testvére, de hát, egy ilyen bringánál kit érdekel?

csövekre nézve, mintha méretben lenne..

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 posts

biztos hogy nem erõsödtem, csak fogytam(diéta)
szeptember óta nincs bringa, se idõ..

ill. bringa még csak lett volna; a téli, de a tanulás miatt idõ semmi

ha csökken a tömeg akkor nõ a fajlagos teljesitmény :) persze ez csak elmélet,a fogyokúrával csökken az erõ is(általában) nálam most se erõ,se anaerob álloképesség, persze elég röhejes lenne egy 40-50-el száguldó söröshordó :)

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts

"emelkedõn most úgy vagyok gyors ha ülve maradok...
lehet hogy megerösödtél :) én emelkedön akkor vagyok gyors hogy ha lefelé megyek rajta :) nekem most 'aero' nyeregcsõvem van valami fizik arione nyereggel elvilág ráznia kellene de talán a carbon támvillák miat elég komfortos(persze 80 kilo vagyok,ha 50 lennék lehet hogy leesnék róla)

biztos hogy nem erõsödtem, csak fogytam(diéta)
szeptember óta nincs bringa, se idõ..

ill. bringa még csak lett volna; a téli, de a tanulás miatt idõ semmi

Flickr

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Nem tudom, szerintem meghivasos, engem legalabbis hivtak.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
Látom voltatok szép számmal, ezek hol szervezõdnek? van valami FB oldal esetleg?

BP-Kekes-BP group ride video. Sajnos a veget muszaj voltam levagni, mert kulonben nemitotta a zenet a Youtube.

Budapest - Kékestetõ - Budapest group ride - YouTube

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

BREAKING NEWS
The 19th stage of the Giro d'Italia has been cancelled because of snow.

ott is szep tavaszi idojaras van akkor.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F