Osztrák Shimano forgalmazó egy elõadáson. Mindenesetre "üresen" nem forog túl szépen...
Ezzel kell etetni a vevõket, hogy ne a szemüknek higgyenek.
Osztrák Shimano forgalmazó egy elõadáson. Mindenesetre "üresen" nem forog túl szépen...
A sebesség mindent megold.
Ki volt az a zseni, aki ezt mondta neked? Szimplán rosszabb konstrukció csapágyazás szempontjából.
Én úgy tudom azért van ez így, mert az integrált hajtómû csapágyazása úgy van kitalálva, hogy tekerés közben, tehát amikor a pedálon súly van, akkor dolgozik finomabban.
Akkor biztos ez az oka,hogy nincs akkora tüzijáték a hegyeken,a versenyeken.Pedig már kezdtem elhinni,hogy régebben a koksz miatt volt,de úgylátszik akkor jobb volt a csapágyzás.
Hát erre mit is mondjak/írjak,ott már tényleg valami nem gömbölyû,ha csak 3/4-et fordul.Szereltem már én is jó párat,de ilyennel még nem találkoztam,hogy 1fordulat se jön ki belõle,hacsak nem tropa eleve a csapágy.Nekem simán fordul legalább 5-6-ot egy laza pörgetésre minden nélkül.
Hát erre mit is mondjak/írjak,ott már tényleg valami nem gömbölyû,ha csak 3/4-et fordul.Szereltem már én is jó párat,de ilyennel még nem találkoztam,hogy 1fordulat se jön ki belõle,hacsak nem tropa eleve a csapágy.Nekem simán fordul legalább 5-6-ot egy laza pörgetésre minden nélkül.
Annak idején Potty nevû felhasználó is írta, mikor szerelte, mennyire máshogyan forgatható a hajtómû.
Mindjárt elõ is keresem a postját.
Shimano-ban,szerintem pedig HT2-nél nincs jobb.Nem tudom milyen surlódásról írtak,de ha a középcsapágy gyengeségeire gondoltak,az is kiküszöbölhetõ,fõleg ha rendesen karban van tartva.
Persze van, pl. az általad linkelt helyen is, csak rosszul esik egy picit egy 5 Eurós bowdenre + 10-et fizetni postára. De hát a szükség nagy úr... Azért ma még kutatok Mo-i lelõhely után, hátha.
A DHL csodákra képes:) csak van valami webáruház ahol ilyen raktáron van, ha nem is Mo-n, de a közelben.
Közben megmértem a Campa kábelt, mivel az csak 2m hosszú, így ez a 2300 mm-es is bõven jó lenne nekem! Csak épp itthon nem találok sehol.
És hát viszonylag sürgõs lenne a dolog, mert 2 hét múlva mennénk egy hosszabb túrára (500 km e nap alatt) és oda már nem szeretnék betegesen mûködõ hátsó váltóval nekiindulni.
(ex)Cat: véletlen ez nem jó neked: Jagwire Schaltzug Teflon® für Campagnolo - BIKE-COMPONENTS.DE ?
Alsófogásból így rendesen tudsz fékezni és váltani?