Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34366 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

A planet-x-en es mashol is ahonnan szoktam vasarolni kb. 1000 Ft-vel dragabb, mint a Decaban volt legutobb, amikor megvettem a keszletet (2db-t :)) Es hat akkor meg ott a postakoltseg is.

Én is akciósan vettem a decatlonban, de valószínû azért volt olcsó, mert meg akartak tõlük szabadulni. A rendes ára tavasz végén már annyi volt, mint külföldön.

A sebesség mindent megold.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
A planet-x-en es mashol is ahonnan szoktam vasarolni kb. 1000 Ft-vel dragabb, mint a Decaban volt legutobb, amikor megvettem a keszletet (2db-t :)) Es hat akkor meg ott a postakoltseg is.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

don,
Ha ezt a Deca keszletre erted, Budaorson ugy tunik atalltak a light butil keszleten tartasara.

Nekem külföldrõl lett, planet-x-rõl rendeltem.

A sebesség mindent megold.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
don,
Ha ezt a Deca keszletre erted, Budaorson ugy tunik atalltak a light butil keszleten tartasara.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,393 posts
sztem kell lennie nekik mindig.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Tegnap megcsinaltam a Matrakoros defektemet.
Egyetlan apro lyuk a belso felni fele eso reszen. Valoszinuleg ott, ahol a kulloanya lyukja van, de persze nem jegyeztem meg, hogy melyik iranyban volt felteve a belso.
(Michelin latex belso, Shimano gyari felniszalag, 7900 C24 CL kerek)
Szokott ilyen defekt lenni nektek? Nekem ez az elso ilyen.
Megfoltoztam meg tegnap reggel, delutanra vesztett kb. 1.5 bart, de azert felpumpaltam es mentem is vele egy jo kis kort estefele, de mara mar sokat eresztett (3-4 bar lehet benne max)
Majd megbuborekolom azert, nehezen hiszem, hogy rossz a foltom.

B kerdes: Decathlonban valaki latott mostanaban meg keszletem rovidszelepes Michelin latex belsot? Ilyet. (Budaorsiben nincs azt tudom)

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 posts

Sziasztok! szedett már szét esetleg valaki 7400-as, elsõ szériás 8-as dura ace jobbos fékváltókart? mennyire bontható ez? Minden tapasztalatot szívesen vennék. Van egy ilyenem a hozzá tartozó váltóval de a váltás hátul néha pontatlan, a könnyebb fokozatokba váltáskor néha nem teszi oda a láncot ahova kéne és kicsit bekerreg (nem teszi eléggé föl), ilyenkor picit rá tudok nyomni még a karra és általában megtalálja a helyét. Picit olyan az érzés, mintha a hátsó fokozatokat is úgyanúgy lehetne trimmelni mint az elsõ váltó állásait. Odafigyeléssel használható így is de zavar. Az érdekes az, hogy lefelé váltáskor nincs ilyen gondom és felfelé váltáskor sincsenek meg olyan határozottsággal a fékváltókar kattanásai mint a mai daraboknál.
Szóval ha érdemes akkor belenéznék, hátha megtalálom az okát (WD-40 kúrán már túl vagyok)

Elasztomeres támvillás bringákkal kísérletezett a trek is valamikor a 2000-es évek elején. pár Roubaix-ot mentek ilyenekkel. de ez még mindig semmi ehhez képest (az olaszoknak akkor nagyon elgurult a gyógyszere, meg menõ volt a rugóstag elöl-hátul) Bianchi's Paris-Roubaix Project Came Right When Road Suspension Was At The Height Of Its Popularity But A High-profile Failure Doomed The Concept Almost Before It Started. Photos | Cyclingnews.com

a Moldávnak bejött az "elöl teleszkop", Museuuw-nak viszont nem az elöl hátul rugózik Bianchi. PARIGI ROUBAIX 1994 TCHMIL.avi - YouTube

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
részben abbahagyták a hazudozást
Biciclette GIOS
itt már nem kamuznak a tömegadattal, bár nagyon valószínû, hogy az 1900gr náluk a 48-as vagy 50-es
az viszont gyász, hogy a futottak még acélvázaikhoz nem mernek grammot írni, csak a teljes bringára. nna igen, mert úgy tényleg kevesen vennék a 20 éve is nehéznek számító 2,3kg-s vázaikat. nem értem miért primitívkednek. csinálnának egy master könnyûségû vázat, eladnának évi 3000 db-t

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
Sima HG-50-es 8-as sor, de az csak mítosz, hogy a 8-as DA hézagolása más volt. Több forrás szerint is (többek között gyári shimano kompatibilitási táblázat) bármelyik 8-as shimano sor jó hozzá.
Egyébként egész pofás kis anyagokat találtam arra, hogyan kell bontani egy ilyet. Nem agysebészet de figyelni kell, meg ugye a szétszedés mindenkinek megy, nem az a kunszt...
Nagyon remélem, hogy csak a zsír van beállva benne, a képek alapján jó masszív a mechanika benne

milyen sor van hátul? eredeti dura ace,v sima 8as shimano sor? más a hézagolása a dura ace-nek. kicsi a különbség,de épp elég a pontatlansághoz. nem biztos,h a fékváltókar a hiba.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,393 posts

Sziasztok! szedett már szét esetleg valaki 7400-as, elsõ szériás 8-as dura ace jobbos fékváltókart? mennyire bontható ez? Minden tapasztalatot szívesen vennék. Van egy ilyenem a hozzá tartozó váltóval de a váltás hátul néha pontatlan, a könnyebb fokozatokba váltáskor néha nem teszi oda a láncot ahova kéne és kicsit bekerreg (nem teszi eléggé föl), ilyenkor picit rá tudok nyomni még a karra és általában megtalálja a helyét. Picit olyan az érzés, mintha a hátsó fokozatokat is úgyanúgy lehetne trimmelni mint az elsõ váltó állásait. Odafigyeléssel használható így is de zavar. Az érdekes az, hogy lefelé váltáskor nincs ilyen gondom és felfelé váltáskor sincsenek meg olyan határozottsággal a fékváltókar kattanásai mint a mai daraboknál.
Szóval ha érdemes akkor belenéznék, hátha megtalálom az okát (WD-40 kúrán már túl vagyok)

Elasztomeres támvillás bringákkal kísérletezett a trek is valamikor a 2000-es évek elején. pár Roubaix-ot mentek ilyenekkel. de ez még mindig semmi ehhez képest (az olaszoknak akkor nagyon elgurult a gyógyszere, meg menõ volt a rugóstag elöl-hátul) Bianchi's Paris-Roubaix Project Came Right When Road Suspension Was At The Height Of Its Popularity But A High-profile Failure Doomed The Concept Almost Before It Started. Photos | Cyclingnews.com

milyen sor van hátul? eredeti dura ace,v sima 8as shimano sor? más a hézagolása a dura ace-nek. kicsi a különbség,de épp elég a pontatlansághoz. nem biztos,h a fékváltókar a hiba.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Talán a 90es években a Principia kísérletezett hasonlóval, ott elasztomer "pogácsákat" lehetett variálni ha jól emlékszem. Zsákutca is lett.
11:38:11 IM 2012

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Hatso rugozas orszagutin!

Easton Cycling: Craig Calfee Introduces the Dream Bike Charity Raffle - YouTube

Feltöltött kép

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
Ez aktuális még?

Nekem Ksyrium elite-m van, 4-5 éves modell, 1550g-os már a könnyített felnis változat. Olyan 15-20.000 km után a csapágyak és a szabadonfutó reteszelés is rendben van. Az külön jó, hogy "ipari" csapágyas agyak ellenére egy hozzá adott célszerszámmal 10 másodperc alatt állítható a csapágy elõfeszítése és be tudod állítani, hogy szépen finoman fusson de éppen ne kotyogjon. A hátsó agy szabadonfutója lehetne jobb csapágyazású is. Ha állványon lassan visszafelé forgatom a hajtókart emelt hátsó kerékkel akkor pár másodperc után inkább elforog a kerék, mintsem racsnizni kezdjen az agy de ez ilyen újkora óta, ez a gyakorlatban semmi hátrányt nem jelent. (egy dura ace agyas kerekem azért többet racsnizik ilyenkor) A szabadonfutó nem halk, ez jó, ha utolérsz valakit mert észrevesz de én nem szeretem, én jobban szeretek hangtalanul gurulni. Egyébként nagyon jól gyorsítható betonmerev kerék. Ebbõl adódóan inkább merev mint kényelmes. Ha felütöd akkor nem lehetetlen hozzá felnit rendelni csak várni kell rá. Adnak még hozzá küllõkulcsot és egy kis fogantyút is amivel a lapított küllõt meg tudod támasztani elfordulás ellen centrírozáskor.
A fékezõfelülete barázdált amivel az ultegra fékeim az elején úgy fogtak, hogy megijedtem tõle. A barázdák egyébként azért idõvel eltûnnek de így is jól fékezhetõ és nem zabálja a betétet (ez elsõ fékbetétem még az eredeti 25.000 kili után!úgy, hogy más kerékkel is használom)
A legújabb Ksyriumokkal, amikhez adnak fékbetétet is állítólag sokan szívnak, hangosak.
Ha sokat mész idõfutamon akkor inkább Shimano, annak jobbak az aero tulajdonságai. Campát nem ismerem
Ha a merevség kell meg a súly is fontos akkor mindenképpen ajánlom. Ha inkább a kényelem és szervizelhetõség a fontosabb akkor fûzess kereket (32-es open pro-ból valami jó aggyal vékony küllõvel kijöhet 1600-1700g körül)

Sziasztok!

Az érdekelne engem, hogy ti melyik kerékszettet ajánljátok?
Mavic Ksyrium Elite vagy Campagnolo Zonda, légyszi ha tudtok egy rövid véleményt is.

Elõre is köszönöm.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts
Mali Ironman Campa Chorus « kerékpár « ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR « Kategóriák tallózása

szett-váz misszmeccs. Bár az elõbbi árában van az egész :) azokkal a kerekkel, cuccokkal nagyon megéri..

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,393 posts
a shimanonak is volt hasonló,csak az levegõvel mûködött. az is ment a süllyesztõbe.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

Még mit fognak vajon a gyártók lenyomni a torkunon? :)

EB13: Prototype Road Bike Acros A-GE RDA Hydraulic Shifters, Derailleurs w/ Formula RR1 Brakes

Na de hogy ez miért jobb mint a bowdenes azt nem fogom megérteni... Súlyban szerintem semmivel. Olyan rohadt nehéz lesz jól légteleníteni, hogy tized annyi idõ lesz behúzni egy új bowdenszettet.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Még mit fognak vajon a gyártók lenyomni a torkunon? :)

EB13: Prototype Road Bike Acros A-GE RDA Hydraulic Shifters, Derailleurs w/ Formula RR1 Brakes
11:38:11 IM 2012

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts

PBG,
A sprinted, mint mondtam ez nem egy jo felvetel.

(A fene se gondolta, hogy Arvai Ata jon veled. :))

Azért ez valahol szimbolikus, Mr. Jövõ párbajra hívja Mr. Múltat.
Hajrá Pelikán Jani, olyan jó lenne pár év múlva újra magyar névvel találkozni a Protour mezõnyben....

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
PBG,
A sprinted, mint mondtam ez nem egy jo felvetel.

(A fene se gondolta, hogy Arvai Ata jon veled. :))