Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás

Elozd Meg a Fogaskerekut volt ma, masters kategoriat nyertem. :) Olle!
Tavalyi idomnel majdnem 1:42-vel mentem jobbat, az eddigi legjobb 2011-es idomnel pedig 42mp-vel, pedig most kifejezetten lassan kezdtunk.
Persze az elso meredeken leszakadtam, a celig 1:30-at kaptam a gyoztestol.

Abszolutban
1. Juhasz Zsolt
2. Vigh Zoli
3. Arvai Ata
4. Szalay Peti
5. en
6. Borbely Gyuri
7. Monostori Akos
8. Joe Bowman (54 eves!)
9. Zóka-Újhelyi Zoltán
10. Berkes Mészáros János

Mar van online eredmenylista: http://balaton-team....yek/fogas13.xls

Tok jo videot csinaltam hatrafele nezo kameraval, egesz latvanyos. Ha youtube-on lesz, posztolok linket.

gratula, mostantól hivhatlak Hornernek? :)

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás

Sziasztok!
Nem tudom kinek volt már dolga columbus aelle csöves országútival, de akinek volt elmondhatná a tulajdonságait. Mennyire jó ez a csõszerkezet? Elég könnyû bicót lehet belõle építeni, és erõs is ahoz képest? Mennyire élvezetes egy ilyen országúti?
Válaszokat elõre is köszönöm!

még a 90-es években 3 évig nyúztam egy ilyet, az konkrétan az egy pinarello volt. ez olyan csõ mint mondjuk a shima 105 szett, van felette is és alatta is. Elég könnyû bicot épitteni? nekem 54-es méretû váz 10 és fél kiló volt,mondjuk nem is csúcs szett volt rajta :) hogy mennyire erõs? az 57 kilóm alatt nem tekeredett jobban mint más vázak(jó pár mezõnyhajrát megélt). az hogy mennyire élvezetes? NAGYON, ezt a vázat szerettem a legjobban, most is megvan(a padláson pihen) ami érdekes hogy 3 év után "kilágyult" persze az is lehet hogy én erõsõdtem de tény hogy vesztett a merevségébõl.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Elozd Meg a Fogaskerekut volt ma, masters kategoriat nyertem. :) Olle!
Tavalyi idomnel majdnem 1:42-vel mentem jobbat, az eddigi legjobb 2011-es idomnel pedig 42mp-vel, pedig most kifejezetten lassan kezdtunk.
Persze az elso meredeken leszakadtam, a celig 1:30-at kaptam a gyoztestol.

Abszolutban
1. Juhasz Zsolt
2. Vigh Zoli
3. Arvai Ata
4. Szalay Peti
5. en
6. Borbely Gyuri
7. Monostori Akos
8. Joe Bowman (54 eves!)
9. Zóka-Újhelyi Zoltán
10. Berkes Mészáros János

Mar van online eredmenylista: http://balaton-team....yek/fogas13.xls

Tok jo videot csinaltam hatrafele nezo kameraval, egesz latvanyos. Ha youtube-on lesz, posztolok linket.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
Ezt még vittore30 linkelte nem rég:How To Climb Faster - Light Bike Or Light Body? - YouTube

A kerékpár súlyának csökkentése(mondjuk 50 dkg)mekkora teljesirmény növekedéssel jár?

GT-Atee

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

A sebesség stabilitást ad a dolgoknak.

Meg kevés idõt reagálni, és nagy erõket :D
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

MakaiMark

MakaiMark

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás
Sziasztok!
Nem tudom kinek volt már dolga columbus aelle csöves országútival, de akinek volt elmondhatná a tulajdonságait. Mennyire jó ez a csõszerkezet? Elég könnyû bicót lehet belõle építeni, és erõs is ahoz képest? Mennyire élvezetes egy ilyen országúti?
Válaszokat elõre is köszönöm!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A kerékpár súlyának csökkentése(mondjuk 50 dkg)mekkora teljesirmény növekedéssel jár?

Nullával.

A sebesség mindent megold.

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.317 hozzászólás

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Az eddigi 3 esésembõl kétszer gyakorlatilag állva estem el. Nem szabad lassan menni. :)

hmm autóval könnyû parkolóházi csiki-csukiban koccolni a lökhárítót, ellenben autópályatempónál kevesen szenvednek balesetet.

A vadkacsa amíg gyorsan halad, addig repül, viszont ha megáll, lepottyan. Amíg úszok, haladok. Abbahagyom, merülök.

A sebesség stabilitást ad a dolgoknak.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
fékkaron én is félnék 60 felett. magason van a törzsed, magason a kezed.alsó fogásban van kontroll, elõredõlve alacsony súlypont meg kis légellenállás.
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

de azért vigyázni kell a nagy sebeségnél is,pláne mezõnyhajrá közben :) caduta impressionante - YouTube

:D
Errõl az a kis srác jut eszembe, aki múltkor Pécsen lógott mellettem a sor végén. A kormány folyamatosan forgatta tekerés közben. Biztos õ is esett már párszor hasonlót.

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás

Az eddigi 3 esésembõl kétszer gyakorlatilag állva estem el. Nem szabad lassan menni. :)

de azért vigyázni kell a nagy sebeségnél is,pláne mezõnyhajrá közben :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

lehet hogy 60-nál semmi bajod nincsen, én volt hogy 5-el burultam el

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás

Most szombaton lesz két hete hogy buktam egyet egy kanyarban, igaz montival, de csak 30-cal mentem. Nem akarom megtudni milyen lehet 60-al, vagy 100-al!!! elesni bringás öltözékben. Már majdnem minden seb begyógyult, igaz a csuklóm még fáj egy kicsit. Na én pl. innentööl félek a sebességtööl és a kanyartól, így együtt.

lehet hogy 60-nál semmi bajod nincsen, én volt hogy 5-el burultam el (verseny elött mikor a rajthoz gurultam) és napokig fájt mindenem, persze aztán olyan is volt hogy elgázoltak és a korházban raktak össze :) a legdurvább talán egy esõs Pilisi verseny volt aholt lezuztam az útról az erdõbe és a lánctányér széthasitotta a lábam, a célban varták össze egy mentõautóban. a célig persze szenvedtem eleget. Ami érdekes hogy ezek nekem természetes dolgok, a kerékpározás részei.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
hmm mondjuk azok, akik láttak néha kerékpározni v lejtõn menni, nem tartanak "félõsnek", inkább "meggondolatlannak" meg "kockázatosan kerekezõnek", pedig én fenntartom, hogy soha nem vállalom túl magam se kanyarban, se lejtõn, városi huszárkodásról meg szó sem lehet (eg: köröcske letudva "kint, városon kívül", a városi közlekedés meg szigorúan elõzékenyen-szabályosan.)

Ki nem állhatom, hogy minden normális ember képes arra, hogy az edzést az országúton végezze, míg a városban értelmesen és figyelmesen közlekedik, miközben sok hipszter a járdán-bringaúton-zebrákon villog. Ha sebességhiánya van, menjen ki, oszt' tekerjen, ne a gyalogosok közt szlalomozzonmá'.

mind1, még friss vagyok, relatíve.

kornel.regent

kornel.regent

vendég

• fórumtag
  • 42 hozzászólás
Most szombaton lesz két hete hogy buktam egyet egy kanyarban, igaz montival, de csak 30-cal mentem. Nem akarom megtudni milyen lehet 60-al, vagy 100-al!!! elesni bringás öltözékben. Már majdnem minden seb begyógyult, igaz a csuklóm még fáj egy kicsit. Na én pl. innentööl félek a sebességtööl és a kanyartól, így együtt.

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás
azért életveszélyes uton ne erõltesd,mert baj lesz a vége, errefelé is van olyan lejtõ ahol elvileg lehetne 60 -al menni, de csak 25-el csorgok le mivel nem akarom hazavágni a bringát :) itt lehet gyakorolni a kanyarodást :) még az út is jó, bár elég sok motoros is jár arra: http://app.strava.com/segments/4410385

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Vejnecske: "Szép lejtõzõs tempókat emlegettek, annyi szent, hogy ott nálam már erõsen érzõdne a félelem bûze." zuhanás közben észre sem veszed mennyivel mész :) esetleg azon hogy nagyobb lett a fékút. De mitõl félsz? a sebeségtõl? vagy a kanyaroktól? a sebeségtõl nem kell félni mert az nem bánt, kanyarok meg mindenhol vannak nem csak a gyors lejtökön. Inkább a versenyzõ társaktól kell félni, amatör mezõnyben. A profik vigyáznak magukra(és ezért a másikra is) mivel féltik azt amivel a kenyeret keresik,tehát a testüket :) régen ezért nem lehetett amatör versenyen látni mondjuk FTC-és bringásokat. Aztán az is számit hogy ki hol nõ fel, aki gyerekként sokat száguldozik(és nem töri magát) az valoszinû hogy késöbb sem fog félni. vagy aki gyereként pályaversenyzett az sem fog félni a test-test elleni küzdelemtõl,na meg a féket sem fogja olyan sürün használni :)

hmm 80tól továbbb még engedtem, az viszont jó úton-aszfalton volt, így nem volt féltõs, ellenben kátyús-faleveles-vizes lejtõn már 60 körül sem érzem magam 100%-osan stabilnak. : )

Mindenképp többet fogom erõltetni a gyors lejtmenetet, lehet, hogy pár év múlva röhögni fogok azon, hogy ilyet leírtam ;)

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás
Vejnecske: "Szép lejtõzõs tempókat emlegettek, annyi szent, hogy ott nálam már erõsen érzõdne a félelem bûze." zuhanás közben észre sem veszed mennyivel mész :) esetleg azon hogy nagyobb lett a fékút. De mitõl félsz? a sebeségtõl? vagy a kanyaroktól? a sebeségtõl nem kell félni mert az nem bánt, kanyarok meg mindenhol vannak nem csak a gyors lejtökön. Inkább a versenyzõ társaktól kell félni, amatör mezõnyben. A profik vigyáznak magukra(és ezért a másikra is) mivel féltik azt amivel a kenyeret keresik,tehát a testüket :) régen ezért nem lehetett amatör versenyen látni mondjuk FTC-és bringásokat. Aztán az is számit hogy ki hol nõ fel, aki gyerekként sokat száguldozik(és nem töri magát) az valoszinû hogy késöbb sem fog félni. vagy aki gyereként pályaversenyzett az sem fog félni a test-test elleni küzdelemtõl,na meg a féket sem fogja olyan sürün használni :)

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás

Azt csak olvastam valahol, hogy sok profinak a lefele farasztobb, mint a felfele. (mondjuk szerintem nem egy hegyibefuto vs. lejtore gondoltak)

Ez így van. Nagy, és gyors mezõnyben nagyon gyorsan hátra lehet kerülni. A kanyarok után meg azonnal kigyorsítás, fõleg, ha a mezõny végén vagy. Fárasztó, tényleg. Nyílt terepen meg a szélezés is szóba jöhet, megszakad a sor, kész.

Az isztriai adatot egy csapattársam mondta, nekem, ha jól emlékszem, akkor épp' nem volt fent a Garmin.