Az Aelee inkább alsó-középkategóriás szett volt a Columbus csöveken belül, de más gyártónál a hasonló szett inkább felsõ kategória volt. A "sorrend" valahogy úgy nézett ki, hogy Aelee, Gara, Cromor, az S-esek (SL, SLX..stb) és a MAX. De ez, ahogy én tudom csak súlyban jelent differenciát, merevségben nem igazán. Egy acélváznál meg manapság úgysem a grammokon van a lényeg, ha szép állapotban van akkor én simán bevállalnám. Én is majdnem vettem ilyen vázat, elég sok info van a colombus csövekrõl a neten, keress rá.
http://www.equusbicy...umbus-tubes.jpgAz már sokkal érdekesebb, hogy kilágyul egy váz?? Alunál el tudom képzelni, de acélnál is van ilyen?
Én még azt tanultam, hogy az acél nem gyûjti a feszültséget mint az alu és egy meghatározott terhelés alatt ugyanarra a szerkezetre visszaugrik és nem lesz ettõl gyengébb az anyag. Ha meg akkora terhelés éri, akkor simán elhajlok de azt észreveszed.
még a 90-es években 3 évig nyúztam egy ilyet, az konkrétan az egy pinarello volt. ez olyan csõ mint mondjuk a shima 105 szett, van felette is és alatta is. Elég könnyû bicot épitteni? nekem 54-es méretû váz 10 és fél kiló volt,mondjuk nem is csúcs szett volt rajta
hogy mennyire erõs? az 57 kilóm alatt nem tekeredett jobban mint más vázak(jó pár mezõnyhajrát megélt). az hogy mennyire élvezetes? NAGYON, ezt a vázat szerettem a legjobban, most is megvan(a padláson pihen) ami érdekes hogy 3 év után "kilágyult" persze az is lehet hogy én erõsõdtem de tény hogy vesztett a merevségébõl.