Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

MakaiMark

MakaiMark

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás
Köszi srácok a gyors válaszokat. A Denti mennyire jó váz, mert erõl még nem hallottam. Egy 10-es skálán pl hol áll, a pinarellohoz képest.

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás
én "pina" rajongó vagyok,de a Denti jobb. a pinarellon miért kivül mennek a bovdenek?

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
Hasznltbiciklik.hu - Bicikli shop

Hasznltbiciklik.hu - Bicikli shop

denti. HG-s sor, jobb szett, a váz ugyan rosszabb, de legalább a méreted.
jobb felnik, jobb fékek (kétforgáspontos..).

Jobb a Denti ;) csak elég drágák :(

még egy pont a dentihez: 7s rendszer, amihez mázlival tudsz szerezni rsx fékváltókart. a pinarellon levõ 6oshoz kizárt.

MakaiMark

MakaiMark

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás
Nagyon köszönöm az eddigi kommenteket. Ha leírok kettõ biciklit(váz, villa, kerekek, alkatrészek), el tudnátok dönteni nekem melyik ér többet(melyik éri meg jobban az árát)? Mármint nem úgy értem, hog yhelyettem döntsétek el mi jó nekem, mert ezt nyilván én tudom, de én az alkatrészek és maga a váz márkájának az értékében nem vagyok otthon. Ez alapján kérném a segítségeteket.

1. Bicikli:
Mino Denti C-C:53cm (ez lenne a legjobb vázméret, pontosan 53,46cm lenne a tökéletes lapon)
Váz: Colombus Aelle
Villa: Colombus Aellle
Váltókarok: Shimano 600
Váltó (hátsó): Shimano 600
Váltó (elsõ): Shimano 600
Pedál: van
Nyeregszár: Kalloy
Nyereg: Selle San Marco Laser
Lánc: Shimano
Külsõ gumi: új! Deestone
Kormányszár: SR
Kormány: SR
Hajtómû: Shimano 600
Fogaskoszorú: Shimano 600
Felni: Mavic Open 4CD
Fék: Shimano 600
Agy: Shimano 600
Ára: 65,000 Ft-

2. Bicikli:
Pinarello Prologe C-C:52cm (ugyebár ez egyel kisebb mint ami kéne, de gondolom még nem vészes)
Váz: Colombus CROMOR
Villa: Colombus CROMOR
Váltókarok: Shimano 105
Váltó (hátsó): Shimano 105
Váltó (elsõ): Shimano 105
Pedál: van
Nyeregszár: Kalloy
Nyereg: Selle Italia Turbo
Lánc: Shimano 105
Külsõ gumi: Deestone új!! (622x28-7bár)
Kormányszár: ITM
Kormány: ITM
Hajtómû: Shimano 105
Fogaskoszorú: Shimano 105
Felni: Nisi HR26
Fék: Shimano 105
Agy: Shimano 105
Ára: 70,000 Ft-

Válaszokat elõre is köszönöm!

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás

Az Aelee inkább alsó-középkategóriás szett volt a Columbus csöveken belül, de más gyártónál a hasonló szett inkább felsõ kategória volt. A "sorrend" valahogy úgy nézett ki, hogy Aelee, Gara, Cromor, az S-esek (SL, SLX..stb) és a MAX. De ez, ahogy én tudom csak súlyban jelent differenciát, merevségben nem igazán. Egy acélváznál meg manapság úgysem a grammokon van a lényeg, ha szép állapotban van akkor én simán bevállalnám. Én is majdnem vettem ilyen vázat, elég sok info van a colombus csövekrõl a neten, keress rá.
http://www.equusbicy...umbus-tubes.jpg

Az már sokkal érdekesebb, hogy kilágyul egy váz?? Alunál el tudom képzelni, de acélnál is van ilyen?
Én még azt tanultam, hogy az acél nem gyûjti a feszültséget mint az alu és egy meghatározott terhelés alatt ugyanarra a szerkezetre visszaugrik és nem lesz ettõl gyengébb az anyag. Ha meg akkora terhelés éri, akkor simán elhajlok de azt észreveszed.

ezért is irtam hogy érdekes,persze azért ez a váz kapott anyait és apait is,nagyon nem volt kimélve.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Az Aelee inkább alsó-középkategóriás szett volt a Columbus csöveken belül, de más gyártónál a hasonló szett inkább felsõ kategória volt. A "sorrend" valahogy úgy nézett ki, hogy Aelee, Gara, Cromor, az S-esek (SL, SLX..stb) és a MAX. De ez, ahogy én tudom csak súlyban jelent differenciát, merevségben nem igazán. Egy acélváznál meg manapság úgysem a grammokon van a lényeg, ha szép állapotban van akkor én simán bevállalnám. Én is majdnem vettem ilyen vázat, elég sok info van a colombus csövekrõl a neten, keress rá.
http://www.equusbicy...umbus-tubes.jpg

Az már sokkal érdekesebb, hogy kilágyul egy váz?? Alunál el tudom képzelni, de acélnál is van ilyen?
Én még azt tanultam, hogy az acél nem gyûjti a feszültséget mint az alu és egy meghatározott terhelés alatt ugyanarra a szerkezetre visszaugrik és nem lesz ettõl gyengébb az anyag. Ha meg akkora terhelés éri, akkor simán elhajlok de azt észreveszed.

még a 90-es években 3 évig nyúztam egy ilyet, az konkrétan az egy pinarello volt. ez olyan csõ mint mondjuk a shima 105 szett, van felette is és alatta is. Elég könnyû bicot épitteni? nekem 54-es méretû váz 10 és fél kiló volt,mondjuk nem is csúcs szett volt rajta :) hogy mennyire erõs? az 57 kilóm alatt nem tekeredett jobban mint más vázak(jó pár mezõnyhajrát megélt). az hogy mennyire élvezetes? NAGYON, ezt a vázat szerettem a legjobban, most is megvan(a padláson pihen) ami érdekes hogy 3 év után "kilágyult" persze az is lehet hogy én erõsõdtem de tény hogy vesztett a merevségébõl.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
ma én is kipróbálhatom, mit reagál egy gyártó ha reklamációs levelet kap. deda alu stucniban (villanyaknál) a 4mm-es csavar "kiforgatta" a menetmarást.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Nem, ez hulyeseg. Eleg logikus, hogy nem uthet el csak azert, mert nem segedmotorral mesz, hanem kerekparral...
Mas kerdes, hogy a rendor persze megbuntet, ha kihivod, de a balesetert nem leszel ettol felelos.

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás

a 2-es úton nagyjából békén hagynak a rendõrök, ezt mindenki tudja. de mi a helyzet baleset esetén? hiába az autós a hibás - pl kikanyarodik elém, miközben jövök - hivatkozhat arra hogy tilos helyen bringáztam? (nem megtörtént eset szerencsére, csak ezen gondolkodtam tegnap)

ilyenkor mindkét fél hibás,és mindkét fél fizet :) és ez jó az államháztartásnak. jelige: csak óvatossan a tilosban.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
a 2-es úton nagyjából békén hagynak a rendõrök, ezt mindenki tudja. de mi a helyzet baleset esetén? hiába az autós a hibás - pl kikanyarodik elém, miközben jövök - hivatkozhat arra hogy tilos helyen bringáztam? (nem megtörtént eset szerencsére, csak ezen gondolkodtam tegnap)

Szimba

Szimba

vendég

• fórumtag
  • 47 hozzászólás
Gratulálok ave, jól nyomtad!

Szimba

Szimba

vendég

• fórumtag
  • 47 hozzászólás

A kerékpár súlyának csökkentése(mondjuk 50 dkg)mekkora teljesirmény növekedéssel jár?

Semennyivel.
A teljesítményt te adod le, az nem lesz nagyobb.
Az azonos leadott teljesítmény gyorsabb haladást tesz lehetõvé, ha csökken a bringa tömege, de hogy mennyivel az attól függ, hogy milyen a terep.
Síkon meg se érzed, hosszú emelkedõn (7%-os mondjuk), nálam (75kg saját tömeg +10 kg bringa tömeg) 1 órás idõtartam alatt jelentene kb 20 másodperc diffit.

coffein

coffein

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

heti 3 x 2 ora + 2 x 2.5 egy atlagos het.

Tavaly nekem is hasonló volt a az edzésidõm, és a km is, csak a szint volt szinte nulla , itt az Alföldön biciklizve.
Nem gondoltam volna, hogy ennyi szint belefér heti 11 órába.
Most éppen késõi nyaraláson van lehetõségem megismerkedni a lejtõk, emelkedõk világával. Teljesen más, irigylésre méltó ilyen, és hasonló domborzati viszonyok között kerékpározni.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
heti 3 x 2 ora + 2 x 2.5 egy atlagos het.

coffein

coffein

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

Serpaperec,
Meg 1 evet edzenem kell, aztan kihagyni fel evet, majd 2 het tekeres utan ha lenyomom a magyar elmezonyt, na majd utana hivhatsz Hornernek. ;)

petter78,
Minden edzesem fent van a Stravan. Iden eddig 9000km-t mentem, nem valami sok, de nem is lenne tobbre idom. (100 000m szinttel, ez mar lehet nem szamit kevesnek, egy Szegedinek legalabbis biztos nem :) )

Ez napi, heti beosztásban mennyi edzésidõt jelent? Gondolom, legalább heti 5-6 alkalommal 3 óra?
Le a kalappal teljesítményed elõtt.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
: ) Gratula. Hétrõl-hétre szállítod a jobbnál-jobb eredményeket, nagy tisztelet érte. ;)

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Na itt a trükk! 9000 azért nem kevés, év végére bõven 10.000 fölött leszel ami amatõrben már jó szerintem. Hányszor mész hetente?
az én idei 6000-em csak arra elég, hogy ne felejtsek el biciklizni :-)

Serpaperec,
Meg 1 evet edzenem kell, aztan kihagyni fel evet, majd 2 het tekeres utan ha lenyomom a magyar elmezonyt, na majd utana hivhatsz Hornernek. ;)

petter78,
Minden edzesem fent van a Stravan. Iden eddig 9000km-t mentem, nem valami sok, de nem is lenne tobbre idom. (100 000m szinttel, ez mar lehet nem szamit kevesnek, egy Szegedinek legalabbis biztos nem :) )

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.317 hozzászólás
Köszi!

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Serpaperec,

petter78,

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Na ,akkor idén valamit nagyon jól csinálsz, gratulálok. Kíváncsi lennék mennyit edzel ezért és milyeneket, Feldobhatnád az edzésterved ha van (az érdekelne, hogy a szezon közben milyen intenzitásokat csinálsz és mennyi ideig, illetve mennyit mész aeróbban)
Joe Bowman kemény arc, a múlt héten volt egy kis coffe-ride háziverseny a Pilisben, 47 km 1400 szinttel, ott is 3. lett. Szeretnék az 50-es éveimben igy menni.

Elozd Meg a Fogaskerekut volt ma, masters kategoriat nyertem. :) Olle!
Tavalyi idomnel majdnem 1:42-vel mentem jobbat, az eddigi legjobb 2011-es idomnel pedig 42mp-vel, pedig most kifejezetten lassan kezdtunk.
Persze az elso meredeken leszakadtam, a celig 1:30-at kaptam a gyoztestol.

Abszolutban
1. Juhasz Zsolt
2. Vigh Zoli
3. Arvai Ata
4. Szalay Peti
5. en
6. Borbely Gyuri
7. Monostori Akos
8. Joe Bowman (54 eves!)
9. Zóka-Újhelyi Zoltán
10. Berkes Mészáros János

Mar van online eredmenylista: http://balaton-team....yek/fogas13.xls

Tok jo videot csinaltam hatrafele nezo kameraval, egesz latvanyos. Ha youtube-on lesz, posztolok linket.