Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.393 hozzászólás

Állítólag nagyon gyorsan elrepedtek.

nem tudom. lehet. bár a felnik nem hinném,h gyorsan tönkrementek volna. a szingós kerék felnije a reflex,a peremesé meg az open pro volt. ezek meg elég jól bírják a gyûrõdést. arra tudnék tippelni repedés ügyében,h nagyon meghúzták volna a küllõket. amikor ezek a kerekek kijöttek akkor elég sok bukás volt a profik között. új gumikeverékek is bejöttek. gyakori volt a magas nyomás országúton is. sokkal merevebbek voltak ezek,mint a sima kézzel fûzöttek. a vázaknál is kifutóbban volt az acél. inkább alura,karbonra tértek át. az egész bringa sokkal merevebb lett. gondolom szokni kellett még nekik is az új technikát. ezért lehetett a sok bukás. volt olyan tour amin szinte minden nap estek. a sík szakaszokon tuti volt bukás.

én kb a 90-es évek végén láttam olyan gumit elõször ami országútra való volt,12 bar fölé lehetett fújni,és sima felülete volt. viszont tapadt a kanyarokban. állítólag,mert én nem használtam ilyet. :) egyébként a tufo amirõl írok. én a legolcsóbb verziót vettem mindig. az is elég sirály volt.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

ezer éve nem láttam ilyen kerékszettet: mavic helium kerékszett « kerék « ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR « Kategóriák tallózása
ma már soknak tûnik a tömege,de régen nagyon jónak számított. ez volt a hegyekre való kereke a mavicnak.

Állítólag nagyon gyorsan elrepedtek.

A sebesség mindent megold.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.393 hozzászólás
ezer éve nem láttam ilyen kerékszettet: mavic helium kerékszett « kerék « ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR « Kategóriák tallózása
ma már soknak tûnik a tömege,de régen nagyon jónak számított. ez volt a hegyekre való kereke a mavicnak.

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás
halkan megjegyzem hogy az Osztrák kör idõfutamán 25-ös gumikkal mentek,ez nekem is furcsa volt,na meg a 25-ös fogaskerék hátul.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

De bizony, aero okok miatt szelesek a kerekek. Fura, de igy van.

Viszont elokerestem a cikket, amire emlekeztem (rosszul), a 25-osoket inkabb mezonyversenyben hasznaljak a profik (kenyelem, jobb tapadas,stb), idofutamon ma meg a 23 koruli a "tuti".

Biztos így van, ehhez nem értek, de tényleg fura. Érdekes dolog, hogy bizonyos formájú tárgyakról a levegõ, hogy válik le. Lehet egy gömb alakú tárgynak jobb az aerodinamikája, mint egy penge alakúnak, ezek a felnik nekem még azért furcsák, mert elõször szélesednek, aztán utána kezdenek keskenyedni, meg az a golflabda minta rajtuk, ami állítólag jó. Múltkor valamelyik mérnök írta, hogy jelenleg ott tart a légellenállás számolás, hogy kiszámolják a dolgokat, aztán szélcsatornában tesztelik, mert sokszor más az eredmény, mint a számítás során.

Akkor még is hátrány volt a 25-ös gumi hátul. :D

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
De bizony, aero okok miatt szelesek a kerekek. Fura, de igy van.

Viszont elokerestem a cikket, amire emlekeztem (rosszul), a 25-osoket inkabb mezonyversenyben hasznaljak a profik (kenyelem, jobb tapadas,stb), idofutamon ma meg a 23 koruli a "tuti".

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Teny, hogy csak modern kerekekkel hasznaljak a 25-ost, es ugye a modern kerekek bazi szelesek. Szoval ezek egyutt mukodnek igazan jol. Aero is, es jobb gordulesi ellenallasu is.

A széles kerék inkább a merevség és kis tömeg miatt van, szerintem nem aerodinamikai elõnyök miatt tervezik szélesre. A jobb gördülési ellenállás nem biztos, mert csak kisebb nyomáson lehet használni, ami növeli a gördülési ellenállást.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Teny, hogy csak modern kerekekkel hasznaljak a 25-ost, es ugye a modern kerekek bazi szelesek. Szoval ezek egyutt mukodnek igazan jol. Aero is, es jobb gordulesi ellenallasu is.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Hat nem rossz, hogy meg igy is nyersz, szep! A 25-os gumi az egyebkent a mai allas szerint mar elony, nem hatrany.

Nem volt ellenfél, Lóri mindkét hegyinek nevezett idõfutamon sokat kapott tõlem, várható volt, hogy síkon is jobban haladok, rajta kívül még egy ironman-es srác volt, de tõle annyira nem tartottam.
Miért elõny? Nagy sebességnél már a légellenállás nem számít többet, mint a a gördülési ellenállás? Mondjuk hátul lehet határeset.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Hat nem rossz, hogy meg igy is nyersz, szep! A 25-os gumi az egyebkent a mai allas szerint mar elony, nem hatrany.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Azert a mindent megtettem, hogy ne nyerjek eros tulzasnak tunik. Konyoklo, "aero" sisak. ;)

>"gyerekek idõfutamversenye"
Bakker, csak a kisfiam meg ne tudja, hogy mirol maradt le. Minden nap ovi utan idofutamokat megy itt a teren. Rendesen fogni kell, meg visszaszamolni neki. :) (elotte "gorgozik is", ez hatrafele tekerest jelent egyhelyben)
Tetszett volna neki. Talan jovore.

Indulhattam volna háromkerekûvel is, de az már nagyon átlátszó lett volna. :) A nyereg mezõnypozícióban, a könyöklõ rossz helyen, hátul 25-ös gumi, lobogott rajtam a kamásli és a lényeg, eléggé fáradt voltam + elõzõ nap nem ettem 11 és 19 óra között semmit. Ezt az idõt mezõnybringával könyöklõ nélkül is tudom pihenten.

Majd küldök meghívót.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Azert a mindent megtettem, hogy ne nyerjek eros tulzasnak tunik. Konyoklo, "aero" sisak. ;)

>"gyerekek idõfutamversenye"
Bakker, csak a kisfiam meg ne tudja, hogy mirol maradt le. Minden nap ovi utan idofutamokat megy itt a teren. Rendesen fogni kell, meg visszaszamolni neki. :) (elotte "gorgozik is", ez hatrafele tekerest jelent egyhelyben)
Tetszett volna neki. Talan jovore.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Ave, itt a kért bejegyzés :) :
Márkus Jani kerékpáros blogja: ABC - HIB - 2013.09.23.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.393 hozzászólás

még a kilencvenes évek elején láttam olyan modolo fékkarokat amiket lehetett igy is ugy is vezetni,akkor ez is valami hasonló? én 105-ben nem láttam ilyen szabad bovdenest, csak régi 600-ban, Ex-ben is rejtettbovdenesek voltak akkoriban. 91-ben láttam elösször fékváltokart, de az olyan volt mint egy ufo :)

a campa fékkaroknál is lehetett választani,h rejtett bovdenezés legyen,v sem.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

óhh, voltak olyanok, ahol tényleg "opcionális" volt a rejtett vezetés.

meg tényleg volt nyitott tricolor sõt, nyitott 1050

szubjektív, de jó is lehet: szép íveket adni a háznak, szép színben. Inkább dvatbringára, de azt földobja :)

ígérem, utolsó ilyen "dizájnkocka" megnyilvánulás, de a fúró is csodákra képes:

Feltöltött kép

Drillium - drilling on racing bicycles

Ezek a kifestett lyukak te jó ég :D Amúgy is ronda ez a fúrkálás, de ez aztán tényleg hazavág mindent :)
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

még a kilencvenes évek elején láttam olyan modolo fékkarokat amiket lehetett igy is ugy is vezetni,akkor ez is valami hasonló? én 105-ben nem láttam ilyen szabad bovdenest, csak régi 600-ban, Ex-ben is rejtettbovdenesek voltak akkoriban. 91-ben láttam elösször fékváltokart, de az olyan volt mint egy ufo :)

óhh, voltak olyanok, ahol tényleg "opcionális" volt a rejtett vezetés.

meg tényleg volt nyitott tricolor sõt, nyitott 1050

szubjektív, de jó is lehet: szép íveket adni a háznak, szép színben. Inkább dvatbringára, de azt földobja :)

ígérem, utolsó ilyen "dizájnkocka" megnyilvánulás, de a fúró is csodákra képes:

Feltöltött kép

http://www.classicli...ium-extras.html

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

én "pina" rajongó vagyok,de a Denti jobb. a pinarellon miért kivül mennek a bovdenek?

átmeneti idõszak az a shimanonál.

BL-1050: nyílt bowden
BL-1051 már rejtett

SL-1050 6seb, SL-1051 7 seb.

a tricolornál is a BL-6400 nyílt bowdenes, a 6401 rejtett, aztán persze abból volt fékváltókaros szett is (meg persze az elsõ tricolor fékek 1forgáspontosak voltak, BR-6400, szemben a kétforgáspontos 6403-asokkal)

csak "szégyenszemre" akkoriban egy sorozatot elég sokáig gyártottak. a "tricolor" széria is kb. 87-98 közt készült, elég nagy evolúción ment el, az 1forgáspontos 126mm-es hátsó UG-s agytól, fékváltókaros modern szetté érett a dolog, a 64.. sorszámot meg meghagyták.

Bezzeg ma már a 66-os ultegra is "kriptaszökevény" : D

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
'92 korul lattam Denti posztert egy bringabolt falan... Nagyon tuti gep volt akkoriban, de fogalmam sincs 10-es skalan ez mit jelent.