Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34366 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

ebbõl milyen tuti könnyû kereket lehetne fûzni: VeloBase.com - Component: Araya Aero 1 (ADX-1)?

Ez pálya felni?

A sebesség mindent megold.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,393 posts
ebbõl milyen tuti könnyû kereket lehetne fûzni: VeloBase.com - Component: Araya Aero 1 (ADX-1)?

modolo-ból meg ez van a nyitható elejû: VeloBase.com - Component: Modolo Q-Even Multilink. sztem elírták a a kormánybefogó átmérõjét,mert több más helyen 26-osnak írták. én úgy vagyok vele,h a kormány,és a stucni lehetõleg azonos márkától legyen. egyrészt,mert ált. ez a adja legszebb kombinációt. másrészt,mert a befogó átmérõvel így lehet a legkevesebb gond. persze a mai vackoknál szinte tök mind1.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts
Köszönöm a linket :) Anno majdnem vettem egy olyan zoom levehetõ elõlapos stucnit, csak nem akartam megkockáztatni, hogy ne menjen bele a 26-os befogójú Modolo.

25.4-esben meg kormányom nincs. : ) az egyetlen ok, ami miatt váltanék a 3ttt pipáról, az pont az, hogy bújtatós. Nem lenne ezzel gond, ha át lehetne bújtatni a bandázzsal-fékváltókarral együtt, csak az kissé lehetetlennek látszik, bár még nem próbáltam (...hehe)

Talán egy napon megint "fölkapott" lesz a 25.4-es kormány, ha már a nyeregcsõátmérõbõl rehabilitálták az incsest.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,393 posts
a 3T-nek tudok 2-3 stucniját ami 26-os,és nyitható a kormány bilincse. evol,és motus a nevük. az evol-ból van 2 féle is. az 1ik jobban ki van könnyítve. hosszában meg van fúrva. ebbõl a 2 evol-ból nekem van otthon. baromi szép mind a 2.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Na ezzel én vitatkoznék, nekem pont 26-os bedugós kellett volna de sehol nem találtam.
25.4-es meg van egy rakás újonnan is. Csak egy tanács: bizonyos hajlítású kormányokat egyáltalán nem lehet beerõszakolni az 1 csavaros bedugós stucnikba mert helyenként olyan pici a hajlítás rádiusza, hogy nem megy fel, vagy összekaristolja a kormányt nagyon. A szétszedhetõ elõlaposak sokkal jobbak, szerelhetõbbek.

Egyetértek.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
Szerencse, hogy 26-os befogóhoz egyszerubb azért stucnit-kormányt szerezni, mint 25.4-eshez.[/QUOTE]

Na ezzel én vitatkoznék, nekem pont 26-os bedugós kellett volna de sehol nem találtam.
25.4-es meg van egy rakás újonnan is. Csak egy tanács: bizonyos hajlítású kormányokat egyáltalán nem lehet beerõszakolni az 1 csavaros bedugós stucnikba mert helyenként olyan pici a hajlítás rádiusza, hogy nem megy fel, vagy összekaristolja a kormányt nagyon. A szétszedhetõ elõlaposak sokkal jobbak, szerelhetõbbek.
A vége az lett nálam, hogy volt egy 25,4-es kormányom és ahhoz vettem egy új UNO levehetõ ellõlapos stucnit, kemény 1500 Forintért, ja és kíváncsiságból megmértem és ez a 3ttt-nél vagy 50-60g-al könnyebb is - cserébe ronda :-) az adapteres megoldásnál meg jóval könnyebb. Nekem a súly mondjuk nem volt szempont, ez a buta design meg megy is bringához amibe kellett.
Itt lehet még ilyet kapni: RetroBringa.hu

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,393 posts

A Berardis indoklás jónak tunik, ezt aláirom. Bár az eladó (wiga) szokott ilyen szedett-vedett dolgokat árulni (felemás fékváltókar, mirage-chorus-veloce cuccok keverve egy gépen)

én azért kereskedésben nem árulnék ilyen katyvasz bringát. még akkor sem,ha használt dolgokkal foglalkozok. lesülne a képemrõl a bõr,ha egy vevõt rábeszélnék ilyenre. nagyon gáz.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

...9 ojrós...

jurós, ha már planet-x :D

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

ezt a stucnit manapság is meg lehet venni: Murex
murex a neve. és,igen: levehetõ elõlapos. nem kell végig húzni benne a kormányt.

akkor jöhet az alkudozás az eladóval. Igaz, planet-xen szinte ingyen vannak stucnik-kormányok, de nincs kedvem 9 ojrós postával szórakozni.

A Berardis indoklás jónak tunik, ezt aláirom. Bár az eladó (wiga) szokott ilyen szedett-vedett dolgokat árulni (felemás fékváltókar, mirage-chorus-veloce cuccok keverve egy gépen)

Az elhozott Kotter Pfiff géppel az új tulaja csapott már edzést, és meg volt lepõdve, hogy mennyivel kényelmesebb, meg "lágyabb" menet közben, mint az alu meridája. Örülök, hogy azt a vasat választotta, mert enyhén elfogult vagyok az eladójával szemben. : D

Stucniügyben meg megnézem, mi lenne a legjobb. Ahead adapterrel egy olcsó aheades stucni dögnehéz felépitést eredményezne (maga az adapter majd' 200 gramm, stucnival együtt bõven 300 fölött van..) Nem tudom, mennyit mérlegelhet a régi Modolo kormány, de szerintem 330 körül lehet (nem kompakt, elég nagy az esése-elõrenyúlása). Meg nem hinném, hogy egy adapterrel gányolt ahead stucni bármiben jobb lenne egy hagyományosnál, cserébe drágább.

Szerencse, hogy 26-os befogóhoz egyszerubb azért stucnit-kormányt szerezni, mint 25.4-eshez.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,393 posts

Más:
stucni 120-130as hosszban 26-os befogójú kormányhoz, menetes collos villához.
Deda Elementi Stem 130mm 25 8mm | eBay

jól látom, levehetõ elõlapos? Kis alku belefér.. : )

ezt a stucnit manapság is meg lehet venni: Murex
murex a neve. és,igen: levehetõ elõlapos. nem kell végig húzni benne a kormányt.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,393 posts

Még nem kaptam választ! Pedig megköszönném ;)

õszintén szólva a denti jobban "egyben van". a berardi-n több dolog nem kerek. 1.: a fékváltókarhoz nem passzol a 7-es elsõ váltó. ez probléma forrás lehet. 2.: nekem régi váznak tûnik. leginkább a bovdenvezetésen látszik. lehet,h tágítani kellett a hátsó villát,h beférjen a szélesebb agy. szóval,nekem kicsit gyanús ez a váz. ha nem szükséges a fékváltókar,akkor a denti a jobb választás. igaz,nem sl a váz,"csak" aelle. a denti-n úgy néz ki,h a szett kb azonos évjáratból került ki. a berardi-n nagyon szedett-vedett a cucc. olyan,mintha amijük volt,felpakolták 1 vázra. aztán lesz ami lesz. szóval én nem adnék,csak max annyit érte,mint a denti-ért.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

bocs, ne haragudj, nem figyeltünk :-)

az a helyzet hogy bármit mondhatunk, úgyis rajtad áll a döntés, ha valamit javaslunk és neked nem jön be, nincs reklamáció :-)

én úgy nézem a használtbringa kereskedõknél az árakat, hogy vajon mennyiért vehette, amit pl 95-ért árul? a bikemag alaõján egy 8-as 600 szettet mennyiért lehet eladni? kábé 25-30 ezer forintért fékváltókarral. marad 65-70: ebben ott van a kereskedõ haszna (legyen 20%), a váz, kerekek stb.

a Denti sokkal olcsóbb, viszont 10-15 e ft-ért lehet hozzá szerezni 8-as fvkart és akkor felszereltségben ua mint a másik

a denti aelle, a berardi sl csöves.
a tricolor 600as szetteket nem annyiért osztják :)
a dentin hetes rendszer van, ahhoz szerezz jó állapotú rsx-et.
a berardin 9es rendszer van, amihez ma könnyebb jó fékváltót szerezni (3500)
a berardin lehet, régi a gumi, de inkább menjen alattam egy régi conti gp3000, mint egy deestone, ami 2 hét alatt cserés.

A tricolor szetteket ált. 65-körül árulják kerékszettel, így vázza-kormánnyal-kiegészítõkkel együtt nem sok. Ráadásul azért egy columbus SL-t ne vessünk össze egy aellevel :) ugyanakkor elismerem, hogy a dentin jobbak a fékek :) meg a felnik. tömegre nem lehet nagy diffi, igaz, hogy az sl-váz biztos könnyebb 3-4száz grammal, csak a fékváltókar-felni kezeskedik róla, hogy ne legyen különbség :)

azzal sajnos nem tudok vitázni, hogy túlárazottak a masinák :( 15-15-öt lehetne belõle engedni, lazán.

én akkor is az sl-t választanám, "váz legyen jó" alapon.

Más:
stucni 120-130as hosszban 26-os befogójú kormányhoz, menetes collos villához.
http://cgi.ebay.com/...em=121182520211

jól látom, levehetõ elõlapos? Kis alku belefér.. : )

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
bocs, ne haragudj, nem figyeltünk :-)

az a helyzet hogy bármit mondhatunk, úgyis rajtad áll a döntés, ha valamit javaslunk és neked nem jön be, nincs reklamáció :-)

én úgy nézem a használtbringa kereskedõknél az árakat, hogy vajon mennyiért vehette, amit pl 95-ért árul? a bikemag alaõján egy 8-as 600 szettet mennyiért lehet eladni? kábé 25-30 ezer forintért fékváltókarral. marad 65-70: ebben ott van a kereskedõ haszna (legyen 20%), a váz, kerekek stb.

a Denti sokkal olcsóbb, viszont 10-15 e ft-ért lehet hozzá szerezni 8-as fvkart és akkor felszereltségben ua mint a másik

MakaiMark

MakaiMark

vendég

• fórumtag
  • 74 posts

Sziasztok!
Szerintetek melyik a jobb választás?
Melyik éri meg jobban az árát? Vagy ha egyik sem éri meg igazán azt is mondjátok el lécci!

Hasznltbiciklik.hu - Bicikli shop
Hasznltbiciklik.hu - Bicikli shop

Elõre is köszi a válaszokat.

Még nem kaptam választ! Pedig megköszönném ;)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Piszok jo verseny volt! Annyira sajnaltam Nibalit, hogy nyilvanvalo volt, hogy nem nyerhet. Ha hagyja elmenni Rodriguezt, akkor az siman nyer, ha nem, akkor meg Valverde. Erre meg Costa nyert. :)
Valverdenek mennie kellett volna Costaval, szerintem. Persze lehet, hogy egyszeruen nem birt. Meg az is lehet, hogy tevedek. ;)

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
Nagyon jó verseny volt! A kis törpe megint nem nyert semmit, egyszer összejöhetne neki valami, bár nem a kedvencem. Costa meg azt tette, amit kell.
A spanyolok meg jól megcsinálták maguknak, simán nyerhettek volna ha Rodrigez nyugton marad a sprintig amikor már csak 4-en voltak. Aztán meg elkezd nézelõdni meg magyarázni... Costa olyan szinten kész volt mikor felért rá, hogy csak na.
Megértem Rodrigezt amikor pityergett a dobogón, ez ilyen "vánsz in a lájftájm" szituáció volt neki.
Nibalinak mindenre mennie kellett mert egyedül volt, tõle az is szép, hogy felért a bukás után

:D

mondjuk sajnálom, hogy Purritot meccselte le

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts
Oria csõszettekkel ki ismerõs jobban?

Találtam egy GM0.0ás csöves vázat, gyönyörû, bordázott csövek, az egész váz 58as felsõcsõhosszal együtt 2100 gr alatt van, nem rossz.

Régebben láttam olyan Oria-szettet is, ahol a merevítõbordák helikálisan futottak le a fõcsövek mentén, mint az SLX-nél, az se tûnt rossznak. Azé' kérdezem, mert nagyon kevés tisztességes Oria csövekbõl épített vázat találni itthon,fõleg a TT0.9 megy.

Oria tubing chart | Flickr - Photo Sharing!

More tables on bike steel | Kitesurf Bike rambling

a képek nagyíthatóak. :)

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
mindig akartam kézzel festett stucnit + metálszegecsekkel televert nyerget :-)

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 posts

kedvenc hirdetésem Eredeti Campanolo vázas « kerékpár « ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR « Kategóriák tallózása
ki az az Oszi?
végre egy igazi Campa váz!
120e helyett egy nullával kevesebb a realitás

ez egy komoly gép,az elsõ villán ott van a tárcsafék konzol :)

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 posts

:D

mondjuk sajnálom, hogy Purritot meccselte le

lehet hogy több ilyen éve nem lesz a portugálnak. Uran meg szépen kiesett a versenybõl.