a diós rögzítés nem fedi a valóságot. ez ékes.
A 10s ergopowerek közül van pár, ahol a fékváltókar-gumin a hüvelykváltó alatti "kivágás" csak egy pont, gondolom, azoknál, amiknél csak egyesével léphetsz, meg a balos indexelt (xenonon, mirage-on, veloce-n, centauron meg athenan láttam ilyet).
http://www.rosebikes...hift/aid:477902
Itt a képen úgy néz ki, végig van "vágva" a gumi, ahogy kell (a saját 10es velocemon is végig van vágva, igaz, csak 5-lánckereket vált lefelé, 3-at fel, a balos meg frikciós). Az azt hiszem, 2010-es, mert már az új magas-csúcsos fékváltókar-formával megy (ami szerintem nagyon komfortos, tényleg jól megalkotta C)
Egy ismerős keres 10es váltókart, talán apróból lenne érdemes? Csak egy veloce fékváltókar nem sokkal drágább boltban kábellel, mint használtan KÁBEL NÉLKÜL. (ie. boltban 30, kábellel, újonnan, frissen, míg apróban 20ért látni most, de ugyebár a rugók kopnak, nem lehet tudni, mennyit futott, meg kábel sincs hozzá)
Mondjuk az ő döntése, én csak ajánlottam neki, hogy ne 8as clarist vagy 2300ast vegyen, hanem 10es campyt. Azzal is tökéletesen vált a 8as shimano váltó shimano soron (ld. rose vásárlói vélemények) és sokkal könnyebb, robusztusabb, nomeg árra ugyanannyi.