Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás

Sziasztok!

Országúti technikai dolgokban nem vagyok otthon, nem tudom van e különbség bandázs és bandázs között. Tapasztalatok alapján tudnátok ajánlani jó minőségű bandázst kormányra?

Előre is köszönöm.

bontragert nem ajánlom, nekem ez van de ha lecserélem akkor valami parafásra(ha még van ilyen)

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Sziasztok!

Országúti technikai dolgokban nem vagyok otthon, nem tudom van e különbség bandázs és bandázs között. Tapasztalatok alapján tudnátok ajánlani jó minőségű bandázst kormányra?

Előre is köszönöm.

BBB BHT-03 zselés. Bár nekem semmi bajom sincs a sima, nem géles bandázsokkal sem, mert a kesztyű sokat segít. 

a ragasztócsíkkal vigyázni. Porozd össze, vagy valami, semmi szükség nincs rá.

oroberto

oroberto

vendég

• fórumtag
  • 108 hozzászólás

Sziasztok!

Előre is köszönöm.

Let's roll!

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás

Ez mondjuk érthető, ha bunnyzott egyet vele. Ilyenkor mindkét pedált nagy terhelés éri és ellentétes irányba akarják forgatni a féltengelyeket. A fogazás "kúpossága" miatt a két féltengely el akar távolodni egymástól amit a csavar akadályoz meg. Ha nem lenne összezsírozva annyira a fogak felülete akkor a nagyobb súrlódás miatt jobban összeállna a 2 fogazás és kevesebbet kapna a csavar is, de ilyenkor meg recsegne valószínűleg. Nem ismerem az UT-t, nem tudom mit ajánlanak az összeszerelés során, milyen zsírt és mennyit meg gondolom nyomatékot is megadnak. De szerintem az a csavar túl lett húzva, azért ezt illene kibírnia, a gyári előírásokat meg ezek szerint érdemes betartani.

Ha sima "körmös" kapcsolat lenne a féltengelyek között akkor nem ébredne tengelyirányú erő ami szét akarná tépni a csavart, akkor viszont nem lehetne rendesen összehúzni recsegésmentesen. A fogak lemunkálásának szögével lehetne még itt játszani, de gondolom ez nem annyira tipikus tönkremenetel, hogy kellene vele foglalkozni.

Arról ki tud valamit, hogy mi a baj a RED váltókkal, miért van most visszahívás rájuk? Talán csak a hosszúkanalasra vinatkozik

van az úgy.. :)

2baae24c5d0411e3b71c12d18ee1fab3_8.jpg847464345d0911e3b61712bf81f3d010_8.jpg

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

@Andris,

Ez a tied?  Ez milyen Ultra-torque?   Hogy a rakba sikerult?    Nyomatekkulccsal volt meghuzva?

nem az enyém, nekem D A-m van. Strava-n követem a srácot, átbánizott egy repedést az úton aztán a nyereg orrára érkezett, mivel a kar közepén a csavar kettétört.. :)

sok baja nem lett, visszasétált az elhullott darabkákért.

Mondjuk szerintem nagyon sokat kap alatt a bringa, mert idén már 26K km-nél jár, heti átlag 550-el.. :)

Steve

Andris_savaria módosította - 2013. december 05. - 17:44

SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

All right, ha már itt vagyunk a színeknél.

A Minardi 2000-es kanárisárga-sötétkék festésére ki emlékszik?

http://vehiclemy.com...i-M021.jpg.html

Nagyon bízom benne, hogy a Canyon színvilága is legalább a zöldeskék-kék tónusokkal bővül majd, ha már Movistar. 

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

@Andris,

Ez a tied?  Ez milyen Ultra-torque?   Hogy a rakba sikerult?    Nyomatekkulccsal volt meghuzva?

ave módosította - 2013. december 05. - 13:50

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Még eladó a bicaj? Nem mintha érdekelne, de szerintem a túl sok szín teszi eladhatatlanná. Ronda, illetve nem illik a vázhoz - véleményem szerint - a bandázs, a bowdenházak és főleg a nyeregcső. Bandázsból bordót vagy feketét tennék fel, bowdenház fekete, nyeregcső szintén.

hahó. valóban, sokak szerint szebb volt fekete bandázzsal, fekete bowdenházakkal, ezüst nyeregcsővel. De mindenképp papagájfazont akartam, nyeregcsőből meg ez volt olcsó.

Persze ha tehetném, akkor wet white lenne minden kiegészítő, meg fehér bowdenház, a váz meg mélykék-királykék vagy gyöngyházfehér. Ízlések : )

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

"must share"..

Ma megérkezett (vagyis az értesítő alapján ma vettem át) egy szép pár fvk. A legjobb, hogy nagyon nagyon erősek a kattanások, teljesen más érzete van.

A Modolo 315 grammos kormány 256 grammosra cserélésével és az 530 grammos fékváltókar-pár 400 grammosra cserélésével most biza jóság van.

Bandázs felfejtése szakadásmentesen sikerült, hála' a jó öreg WD-40-nek (BBB-BHT01, gusztustalanul erős a ragasztója).

A setup így annyit változott, hogy a korábbi record-chorus-athena fékváltókar átadta a helyét egy record titaniumnak, a kormány meg BBB-BHB03 fastbar lett. Nekem eddig tetszik a változás, a váltókar belsőségei sokkal frissebbnek hatnak, a gumiborítás meg fényévekkel szebb (apró szakadás van csak rajta, sok helyen még "bőrös", azaz érdes felületű, és abszolúte nem nyúlik-nem ragad)

http://www.flickr.co...57638374775884/

egyedül a bowdeneket kellett rövidebbre vágnom meg a házakat, mert az új kormány-fékváltókar beállítással kb. 5 cm-el kevesebb is elég lett. 

Szóval, szép kis Cockpitem lett, még amire várok egy San marco Concor Light nyereg, brutál 1500 ft-os áron. 

Még eladó a bicaj? Nem mintha érdekelne, de szerintem a túl sok szín teszi eladhatatlanná. Ronda, illetve nem illik a vázhoz - véleményem szerint - a bandázs, a bowdenházak és főleg a nyeregcső. Bandázsból bordót vagy feketét tennék fel, bowdenház fekete, nyeregcső szintén.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

"must share"..

Ma megérkezett (vagyis az értesítő alapján ma vettem át) egy szép pár fvk. A legjobb, hogy nagyon nagyon erősek a kattanások, teljesen más érzete van.

A Modolo 315 grammos kormány 256 grammosra cserélésével és az 530 grammos fékváltókar-pár 400 grammosra cserélésével most biza jóság van.

Bandázs felfejtése szakadásmentesen sikerült, hála' a jó öreg WD-40-nek (BBB-BHT01, gusztustalanul erős a ragasztója).

A setup így annyit változott, hogy a korábbi record-chorus-athena fékváltókar átadta a helyét egy record titaniumnak, a kormány meg BBB-BHB03 fastbar lett. Nekem eddig tetszik a változás, a váltókar belsőségei sokkal frissebbnek hatnak, a gumiborítás meg fényévekkel szebb (apró szakadás van csak rajta, sok helyen még "bőrös", azaz érdes felületű, és abszolúte nem nyúlik-nem ragad)

http://www.flickr.co...57638374775884/

egyedül a bowdeneket kellett rövidebbre vágnom meg a házakat, mert az új kormány-fékváltókar beállítással kb. 5 cm-el kevesebb is elég lett. 

Szóval, szép kis Cockpitem lett, még amire várok egy San marco Concor Light nyereg, brutál 1500 ft-os áron. 

scbb

scbb

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

Köszi, de ez sajnos a mirage I decal setje, nekem a II hez kellene. Velocalson nincs hozzá sajnos.

scbb

scbb

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

ha megfelel az utángyártott cucc is, bringadekor@citromail.hu

készítesz fotókat a gépről meg elmondod, milyen matricákat szeretnél, és 2-3 ezer ft-ból megoldják. Legalábbis nekem 3ezer lett volna egy Coral matricaszett ^^

Teljesen jó az utángyártott, főleg hogy e-bayen elég borsos ára van az eredeti matricáknak, meg pont ilyen ugye nincs is... Hálás köszönet.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Sziasztok!

Egy Motobecane Mirage II női országúti kerékpárt újítok fel éppen és az a gondom, hogy sehol nem találok eredeti matricákat hozzá. A külföldi oldalakon csak egyéb Motobecane tipusok matricáiba futottam bele. Van valami tipp, hogy merre érdemes keresgélni?

ha megfelel az utángyártott cucc is, bringadekor@citromail.hu

készítesz fotókat a gépről meg elmondod, milyen matricákat szeretnél, és 2-3 ezer ft-ból megoldják. Legalábbis nekem 3ezer lett volna egy Coral matricaszett ^^

• scbb kedveli ezt

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

Sziasztok!

Egy Motobecane Mirage II női országúti kerékpárt újítok fel éppen és az a gondom, hogy sehol nem találok eredeti matricákat hozzá. A külföldi oldalakon csak egyéb Motobecane tipusok matricáiba futottam bele. Van valami tipp, hogy merre érdemes keresgélni?

http://www.velocals....5-decals/Detail

• scbb kedveli ezt

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

van az úgy..:)

2baae24c5d0411e3b71c12d18ee1fab3_8.jpg847464345d0911e3b61712bf81f3d010_8.jpg

SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

Szkandiumos kérdésem lenne.. Miért nem terjedt el, mint vázanyag? Ahogy néztem, sokat kihoztak belőle 1200 gr alá vagy afölé kicsikével, és felvetődik: Miért nem jó, mint vázanyag, hogy még a titántól is ritkább? : )

Köszönöm.

valószinű túl drága, ahoz képest mint amennyi "eladható" előnye van. meg kb egy gyártócég (hodaka) állt rá igazából, feltételezhetően véges kapacításokkal.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

scbb

scbb

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

Sziasztok!

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

No, mai meglepetés. BBB BHB-03 Fastbar, gyárilag 287 grammnak írják. Szerintem nem.

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

ráadásul, mivel a fékváltókar is lecserélődik egy 130 grammal könnyebbre, így a kormánnyal együtt már tényleg 200 gramm tömeg jön le az öreg olaszból. Ráadásul fillérekért, mert a kormány 3k volt, a fékváltókar meg fedeződött abból, amit kaptam a saját eladásából. Ráadásul ez a kormány duplagrúvos, szóval nem lesz többé bulging bowdenház.

Egyetlen aggodalmam az, hogy még nem jött meg az ergopower, de hát.. A postának is szüksége van időre.

A szkandiumos pongyolaságért elnézést :)

Vejnecske módosította - 2013. december 04. - 17:39

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.214 hozzászólás

Szkandiumos kérdésem lenne.. Miért nem terjedt el, mint vázanyag? Ahogy néztem, sokat kihoztak belőle 1200 gr alá vagy afölé kicsikével, és felvetődik: Miért nem jó, mint vázanyag, hogy még a titántól is ritkább? : )

Köszönöm.

Vázanyagként nem, legfeljebb ötvözőanyagként használták, nem? :) Feltételezem, nem volt kifizetődő gyártani.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Köszönöm.