Beszéltem velük,álítólag mindegy,hogy 18/24 vagy 20/27 küllő ehhez a súlyhoz még. viszont ajánlottak egy ilyet ,hogy fulcrum racing sport,erről hallottatok?nincs fenn az oldalon,de igen jó áron van.
ez mintha olyan lenne mint a régi 7-es.
Beszéltem velük,álítólag mindegy,hogy 18/24 vagy 20/27 küllő ehhez a súlyhoz még. viszont ajánlottak egy ilyet ,hogy fulcrum racing sport,erről hallottatok?nincs fenn az oldalon,de igen jó áron van.
ez mintha olyan lenne mint a régi 7-es.
Erről szvsz jó ötlet lenne megkérdezni akár őket is. persze akár azt is, hogy 40-45 körül mit tudnának még ajánlani, mert sokszor van, hogy bontott kincsek vannak elrejtve.
Nekem 2010-es Khamszín van, szerintem lazán bevállalnék velük akár egy weight vestes tekerést is a macskaköves utakon.. Legalább kevéssé pattognék el.
A régi évjáratú khamszinok eléggé strapabíró hírnévnek örvendnek idehaza és keleti szomszédainknál is, ellenben az újakról még kevés a feedback. Szigorúan küllőszámból kiindulva: egy haverom vásárolt Axxiumot a Mavictól, és hetente kellett vinnie centríroztatni. Az sem vicces.
Legjobb (jajj, én is mindig romantikázok) persze ilyen felhasználásra a 32-32 3X3X DB-DB küllők valami strapabíró felnin és kb. Ultegra szintű aggyal.. <3
smokk módosította - 2014. július 11. - 16:02
elnézést..18/24 küllő,de tasláltam tavalyit is 20/27 küllő párosítással. kérdés melyik lenne jobb...
Erről szvsz jó ötlet lenne megkérdezni akár őket is. persze akár azt is, hogy 40-45 körül mit tudnának még ajánlani, mert sokszor van, hogy bontott kincsek vannak elrejtve.
Nekem 2010-es Khamszín van, szerintem lazán bevállalnék velük akár egy weight vestes tekerést is a macskaköves utakon.. Legalább kevéssé pattognék el.
A régi évjáratú khamszinok eléggé strapabíró hírnévnek örvendnek idehaza és keleti szomszédainknál is, ellenben az újakról még kevés a feedback. Szigorúan küllőszámból kiindulva: egy haverom vásárolt Axxiumot a Mavictól, és hetente kellett vinnie centríroztatni. Az sem vicces.
Legjobb (jajj, én is mindig romantikázok) persze ilyen felhasználásra a 32-32 3X3X DB-DB küllők valami strapabíró felnin és kb. Ultegra szintű aggyal.. <3
Nem kevés ez a 18/20 küllő az én 85 kilómhoz? a régebbi khamsin 20/27 küllős az már jó lenne,de azt nem találok sehol..
elnézést..18/24 küllő,de tasláltam tavalyit is 20/27 küllő párosítással. kérdés melyik lenne jobb...
De gondolom abból nincs shimano rotoros,vagy tévedek?
update: Most látom,hogy van shimano rotorral..
Nem kevés ez a 18/20 küllő az én 85 kilómhoz? a régebbi khamsin 20/27 küllős az már jó lenne,de azt nem találok sehol..
Khamszin? Nekem még nem kellett a 3G-hez sem hozzányúlni, bírja a strapát. Ha csak az kell, hogy átmenj vele árkon-bokron-féltéglán és fekvőrendőrön, akkor teljesen korrekt. Ha mérlegre is tennéd, vagy éjszaka szeretnél észrevétlen hazagurulni a kocsmából, akkor sajnos felejtős.
De gondolom abból nincs shimano rotoros,vagy tévedek?
update: Most látom,hogy van shimano rotorral..
smokk módosította - 2014. július 11. - 10:07
Sziasztok!
Edzésre,túrázgatásra,ilyesmikre kellene egy kerékszett. max 40 ezret költenék rá.Van valami tippetek?
Eddig ezeket néztem ki:
Olcsóbbak:
Miche excite,Ambrosio Varo,Shimano WH-R501,
Drágábban,bár ezek már erősen feszegetik a költségvetést..csak akkor venném ha sokkal jobban megéri a felsorolt olcsóbbaknál..
FSA vision team 25,Fulcrum racing 7 és 7 cx,miche race 707
Khamszin? Nekem még nem kellett a 3G-hez sem hozzányúlni, bírja a strapát. Ha csak az kell, hogy átmenj vele árkon-bokron-féltéglán és fekvőrendőrön, akkor teljesen korrekt. Ha mérlegre is tennéd, vagy éjszaka szeretnél észrevétlen hazagurulni a kocsmából, akkor sajnos felejtős.
nekem az R 501 nagyon nem jött be(törött rotor,kónusz),fulcrum 7- ben nem rég cseréltem csapágyakat(skf) de már "kotyognak" lehet hogy megprobálkozok sikló csapágyakkal
én kerekek/agyak közt csak egyben csalódtam: a shimano 10-es 105-öse (FH-5600) illetve a kazettatest kb 1-2 ezer km után már lötyögött
nekem az R 501 nagyon nem jött be(törött rotor,kónusz),fulcrum 7- ben nem rég cseréltem csapágyakat(skf) de már "kotyognak" lehet hogy megprobálkozok sikló csapágyakkal ![]()
Sziasztok!
Edzésre,túrázgatásra,ilyesmikre kellene egy kerékszett. max 40 ezret költenék rá.Van valami tippetek?
Eddig ezeket néztem ki:
Olcsóbbak:
Miche excite,Ambrosio Varo,Shimano WH-R501,
Drágábban,bár ezek már erősen feszegetik a költségvetést..csak akkor venném ha sokkal jobban megéri a felsorolt olcsóbbaknál..
FSA vision team 25,Fulcrum racing 7 és 7 cx,miche race 707
Az a rugó cserélhető, ha elgyengülne, már keresgéltem ilyesmit, és kapható. Te is legkissebb-legkissebb fogaskereken tárolod a bicajt, mint én, úgyhogy annak a rugónak nagy baja nem lesz sokáig.
viszont kipróbáltam ma szándékosan egy hosszabb körön a csavar pár fordulattal való kitekerését. Mintha új hátsó váltóm és váltókarom lett volna...
Sokkal kisebb erőfeszítéssel váltottam a nagyobb lánckerekek felé, sokkal simábban futott át a nagyobb lánckerék felé a lánc, s egyáltalán nem volt "térdenrúgós-csattogós" érzése a váltásnak.
Donciccionak köszönet a tippért ismételten. Jellemző módon már hónapokkal ezelőtt felhívta rá a figyelmem, de én hülye csak most ejtettem meg a 4!! másodperces műveletet. Szerintem így még tovább nyújtható a rugó élettartama, ugyebár kisebb ellenállás ellen kell dolgoznia a váltókarnak...
bicajozás után megálltam pózolni egy kirakatüvegben, ott persze nagy-2. lánckerék kombón volt a rendszer, csak, hogy amatőrnek tűnjek ![]()
Vejne módosította - 2014. július 10. - 12:31
nekem perfektül vált, hang és tétovázás nélkül,akkor is, ha egyszerre 2 vagy 3 lépést teszek a nagyobb lánckerék felé, vagy hátul többet váltok le 1szerre. Csak nagy humplikon néha-néha elenged egy fokozatot, pedig a szervizes szerint nincs teljesen "felpuhulva" a váltókarban a rugó.
Az a rugó cserélhető, ha elgyengülne, már keresgéltem ilyesmit, és kapható. Te is legkissebb-legkissebb fogaskereken tárolod a bicajt, mint én, úgyhogy annak a rugónak nagy baja nem lesz sokáig. ![]()
Nekem teljesen ki kellett tekernem, így közelebb van a sorhoz a felső váltó görgő, és úgy vált, mint a parancsolat. Míg be volt tekerve, addíg állítgattam a váltót szorgalmasan, mert hülyén váltott... Már majdnem lecseréltem kompletten.
nekem perfektül vált, hang és tétovázás nélkül,akkor is, ha egyszerre 2 vagy 3 lépést teszek a nagyobb lánckerék felé, vagy hátul többet váltok le 1szerre. Csak nagy humplikon néha-néha elenged egy fokozatot, pedig a szervizes szerint nincs teljesen "felpuhulva" a váltókarban a rugó. ![]()
arn:ez volt tárgyalva, a lényeg: egy 30t hátsó lánckeréknél már úgy van kialakítva a legnagyobb, hogy a küllők felé "áll", így kisebb helyre össze tudják zsúfolni a 11 lánckereket. "szűk" országúti soroknál erre nincs lehetőség.
http://bikemag.hu/ma...ubb-technikaval
ld komment:
"Németh Balázs 2014. április 12. at 13:44 Válasz
Információink szerint a szabadonfutótest-kialakítás nem változott. Montinál egyszerűbb a helyzet, mivel a lánc közelebb kerülhet a kerékhez, hisz nagyobb átmérőjű a legnagyobb hátsó lánckerék (nincsenek útba a küllők). Ha pedig leszabályozzák, hogy 40 fognál nincs kisebb lánckerék belül, akkor még beljebb vihető a láncvonal. Országúti rendszernél a 10-es kazettatestre simán fel lehet tenni egy pl. 11-es 12-30-as sort, de a 11-23-ast már nem, mivel a váltókanál a tengelyhez közelebb helyezkedik el, ahol a küllők kijjebb vannak.
Érthető így?"
Ha a csavart kifelé tekerem, azzal alacsonyabb feszességet állítok be. Nos, nálam az a csavar konkrétan csutkára be van tekerve, így most szépen kintebb állítottam, s majd megnézem az úton is, hogy teljesít a rendszer kisebb tenzió mellett.
Nekem teljesen ki kellett tekernem, így közelebb van a sorhoz a felső váltó görgő, és úgy vált, mint a parancsolat. Míg be volt tekerve, addíg állítgattam a váltót szorgalmasan, mert hülyén váltott... Már majdnem lecseréltem kompletten. ![]()
jobb esetben még a kazettatestet is... ejj, a németek, ha csak 200 ftot játszok meg ekkora arányu mészárlásra, most a tenyerem is viszketne...
de a 11s szettnél már más a bowdenhuzás sajna, s a lánckeréksornak is extra hossz kell a szabadonfuto testen... :-( campánál bezzeg....
koszi, akkor megvarom a kovetkezo modellevet, vagy ultegra lesz, de annyit meg nem szannek egy cx bringara. ha ujat veszek, legalabb egyket evig legyen fjucsorpruf.
ha mas a kazettatest, hogy hasznalnak 29er kerekeket?
arn módosította - 2014. július 09. - 21:10
Kis agyeregetés a hideg időre, szakadó esőre való tekintettel.
Donciccio ajánlotta korábban, hogy nézzek utána a rugófeszesség-állítócsavarnak a 8s campag hátsó váltón, mert a tekergetése megoldhatja azt a problémát, hogy nagyobb tempónál huplin vagy vasúti átkelőn való áthaladáskor a váltó spotán ugorjon egyet a kisebb lánckerék irányába.

Ha a csavart kifelé tekerem, azzal alacsonyabb feszességet állítok be. Nos, nálam az a csavar konkrétan csutkára be van tekerve, így most szépen kintebb állítottam, s majd megnézem az úton is, hogy teljesít a rendszer kisebb tenzió mellett.
Sziasztok,
Ezer éve jártam itt utoljára és a bringát is a "szögre" akasztottam egy darabig.
Új bringát építek és egy gyors megerősítésre lenne szükségem!
Adott egy Tiagra 4600 kompakt hajtókar. Ehhez, saját integrált középcsapágyán kívül, használhatok mondjuk egy Ultegra (BB6700) csapágyat ami szintén "angol" és 68mm?
Köszi előre is a tanácsokat.
Igen.
A sebesség mindent megold.
Sziasztok,
Ezer éve jártam itt utoljára és a bringát is a "szögre" akasztottam egy darabig.
Új bringát építek és egy gyors megerősítésre lenne szükségem! ![]()
Adott egy Tiagra 4600 kompakt hajtókar. Ehhez, saját integrált középcsapágyán kívül, használhatok mondjuk egy Ultegra (BB6700) csapágyat ami szintén "angol" és 68mm?
Köszi előre is a tanácsokat.
Sziasztok!
Igaz az,hogy szegecselés nélküli felnibe nem ajánlott az alu küllőanya? Dt swiss championhoz alut adnak alapból,de nekem szegecseletlen a felnim,így nem tudom megfelelne -e... :|
http://www.sapim.be/...es/l1170829.jpg alátét?
Egyébként kicsit nehéz elhinni, hogy alu nippliket adnak sima 2mm-es küllőkhöz
Olyan, mint a régi vicc a McDonaldsban a Light Colával... ![]()
Alátéttel meg már mindegy, az még plusz tömeg. Esetleg alu anyákat eladod, s veszel sima réz küllőanyákat? ![]()
Vejne módosította - 2014. július 09. - 10:44