Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34366 replies to this topic

steveadorjan

steveadorjan

vendég

• fórumtag
  • 117 posts

Azt mondta, "Szia!", de biztos félrehallottam, és "See ya!" volt :)

Nezz ki ma is Varosligetbe, hatha ma Quintana fog edzeni :)

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 posts

Ez komoly? Beszeltel is vele?

Azt mondta, "Szia!", de biztos félrehallottam, és "See ya!" volt :)

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,459 posts

úgy látom jól sikerült a csapatidőfutam ob. :D

Edited by donciccio, 2014. August 19. - 13:15.

• SerpaPerec likes this

Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm

D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm

Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,459 posts

én ilyen frissen szórt, apró kavicsos utakra nem szívesen mennék föl a Bianchi-mal,mert sztem leverné a festéket a vázról. teljesen krómozott a váz,és a festék nem tud annyira megtapadni rajta. másrészről lehet,h behorpasztaná az alsócsövet egy nagyobb kavics. a régi vázammal simán mennék,de ezzel már nem. tudom. nagyon tutujgatom ezt a vázat,de nem tudnék még egy ilyet szerezni.  

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,459 posts

brékó-brékó, szolgálati közlemény donciccio részére:a bottyáni átjáró átjárható.

vettem. köszi. vége. :D

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,262 posts

brékó-brékó, szolgálati közlemény donciccio részére:a bottyáni átjáró átjárható.

• donciccio and Vejne like this

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

steveadorjan

steveadorjan

vendég

• fórumtag
  • 117 posts

Ha kinagyítva nézed az eredeti képet látni hogy ez natúr aszfalt, még nincs beszórva (az éles szélét nézd a kép bal közepén), a már beszórt példán lehet látni ahogy az éles aszfaltszélen kívűl elhalványul a szórás.

Én meg úgy gondoltam hogy mi, bringások járjunk minél többet arra, mert ha erdészeti/gépjárművekkel lesz beledöngölve akkor egyenetlen nyomvonal lesz belőle. Nem troli/buszmegálló féle gyűrődéstől félek hanem attól hogy a nyomvonal szépen kikopik és az ott keletkező töréseket, lyukakat hosszabb ideig hagyják majd a következő turnusban "mert a többi része még egész jó". Olcsó/rövidtávú megoldásnak híg lesz a leve..

Hm, nem tudom, annyira nem tudom kinagyitani, de ettol a kulonbsegtol eltekintve (valoban olyan messzirol nezve mint az aszfalt, tehat viszonylag eles a szele) szerintem ugyanarrol az anyagrol van szo. A chip sealt lehet tobbfele vastagsagban, kulonbozo igenyesseggel teriteni. A roadbikereview forumon olyat is olvastam, hogy valami 7-8 cm mely bitumenre tettek 2-3 centi felso kavicsreteget, amibe siman beleragad a kerek. Nalunk a felverodest tartom nagyobb problemanak (meg egy autonak sem jo az ilyen burkolat, nemhogy egy karbonvaznak).

Nyilvan uthengerrel lenne jo parszor vegiggurulni rajta. Sajnos a forgatokonyved eleg valoszinu.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

>Ha kinagyítva nézed az eredeti képet látni hogy ez natúr aszfalt

Hat ez az!   Ez a foton aszfalt!   Ezt mar nem kell beszorni semmivel.

A chipseal eseten valami igen folyekony valamit spriccelnek ki egy tartalybol, es utana arra ontenek kavicsot.

De ezen a kepen szerintem aszfalt van.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

Jajma, dehogy.   Csak egy orult fannal talalkozott, aki Froome hasonmasnak oltozott.

Ne vicceljunk, Froome csak fizetett kriteriumokon ment sarga mezben a Touron kivul, de ugye azt is csak TAVALY, mert akkor nyert, nem iden.

Isti, es legalabb szőrős laba volt?   ;)

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1,257 posts

Foton tokeletes aszfaltnak tunik, de valojaban ez az aprokavicsos burkolat.

Ha kinagyítva nézed az eredeti képet látni hogy ez natúr aszfalt, még nincs beszórva (az éles szélét nézd a kép bal közepén), a már beszórt példán lehet látni ahogy az éles aszfaltszélen kívűl elhalványul a szórás.

Javasoltam, hogy minel tobbet jarjanak rajta terepjaroval, teherautoval ezert  :)

Én meg úgy gondoltam hogy mi, bringások járjunk minél többet arra, mert ha erdészeti/gépjárművekkel lesz beledöngölve akkor egyenetlen nyomvonal lesz belőle. Nem troli/buszmegálló féle gyűrődéstől félek hanem attól hogy a nyomvonal szépen kikopik és az ott keletkező töréseket, lyukakat hosszabb ideig hagyják majd a következő turnusban "mert a többi része még egész jó". Olcsó/rövidtávú megoldásnak híg lesz a leve..

steveadorjan

steveadorjan

vendég

• fórumtag
  • 117 posts

a szigetre jött csajozni, neki ez a tapering hét. :D

Lehet a Pavera jott edzeni a magyar aszfalton :D

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 posts

ez is csak egy britt: jött olcsón bebaszni :-)

amúgy vuelta előtt ide minek? ismer valakit a sportkorázból, még a régi időkből amikor jól ment nekünk a "sport"? :-)

de tényleg mit keresne itt az év legfontosabb (TDF után történtek miatt) 3 hetese előtt? Ha ezeknél minden annyira ki van dekázva, mint ahogyan azt sokan hiszik akkor valóban nagy luxus lenne itt héderelni pár nappal vuelta start előtt

a szigetre jött csajozni, neki ez a tapering hét. :D

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts

Nem fogjátok elhinni, kivel találkoztam ma a Városligetben... Chris Froome-mal!!!!!

Sárga Pinarello Dogma, sárga trikós (!!!) Sky mez, sárga bukósisak... És tekert mint a veszedelem!

Lehet, a Sky legújabb találmánya, hogy az oxigénhiányos környezethez nem is kell magashegységbe menni, elég a jó szmogos budapesti belváros is! Ha pár héten belül megjelenik több ProTour csapat a belvárosban, hogy utánozzák a Sky-t, elméletem beigazolódik...

ez is csak egy britt: jött olcsón bebaszni :-)

amúgy vuelta előtt ide minek? ismer valakit a sportkorázból, még a régi időkből amikor jól ment nekünk a "sport"? :-)

de tényleg mit keresne itt az év legfontosabb (TDF után történtek miatt) 3 hetese előtt? Ha ezeknél minden annyira ki van dekázva, mint ahogyan azt sokan hiszik akkor valóban nagy luxus lenne itt héderelni pár nappal vuelta start előtt

steveadorjan

steveadorjan

vendég

• fórumtag
  • 117 posts

Nem fogjátok elhinni, kivel találkoztam ma a Városligetben... Chris Froome-mal!!!!!

Sárga Pinarello Dogma, sárga trikós (!!!) Sky mez, sárga bukósisak... És tekert mint a veszedelem!

Lehet, a Sky legújabb találmánya, hogy az oxigénhiányos környezethez nem is kell magashegységbe menni, elég a jó szmogos budapesti belváros is! Ha pár héten belül megjelenik több ProTour csapat a belvárosban, hogy utánozzák a Sky-t, elméletem beigazolódik...

Ez komoly? Beszeltel is vele?

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 posts

• MJani01 and zscs like this

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 posts

UPDATE (telefonos tajekoztatas a szentendrei erdeszettol): 1. Ennyire volt penz (mondjuk ez sejtheto is volt). 2. Bar kerekparosbarat javitaskent kommunikaltak, ez elsosorban erdeszeti ut, nem kerekparos edzoterep (ok, elfogadhato). 3. Ami jo hir, elvileg a hasznalattol az apro kavics idovel valamennyire benyomodik majd az alatta levo bitumenretegbe. Javasoltam, hogy minel tobbet jarjanak rajta terepjaroval, teherautoval ezert :)

ad 3.: A Jánoshegyi úton már sokkal kevésbé pattog a bringára a kavics, mint amikor megcsinálták, szóval tényleg eltűnik a kavics.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

Ezek után nem túl valószínű, hogy nyitnék büfét a Pilisben. Egy energiaszelet-automata viszont pokolgépes lenne

steveadorjan

steveadorjan

vendég

• fórumtag
  • 117 posts

Ez vegulis a chip & seal burkolat? (Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Chipseal )

Amerikaban is eleg sokan anyaznak erre, ott is sok ilyen van, mert hat az aszfalthoz kepest felaron megoldhato a burkolas ezzel a technikaval.

De lehet a Pilisben mas van, nem is lattam.

De mivel a wikipedia szerint a chipseal az "As a rule, chipseal is hated in the cycling circles.", szoval konnyen lehet, hogy errol van szo. ;)

Ez az! Az idezett mondat melle lasd az elozot is: "Chipseal is also very good at ruining bike rides, due to its abrasive nature on bicycle tires".

Edited by steveadorjan, 2014. August 18. - 10:50.

steveadorjan

steveadorjan

vendég

• fórumtag
  • 117 posts

Valami remlik, de nem emlekszem, hogy tenyleg ilyennel burkoltak. Meg ott talan nem voltak ilyen hosszu egybefuggo feluletek. A Janos-hegyi szerpentinen lattam meg mostanaban hasonlo "megoldast", de ott szerencsere csak kis foltokban.

UPDATE (telefonos tajekoztatas a szentendrei erdeszettol): 1. Ennyire volt penz (mondjuk ez sejtheto is volt). 2. Bar kerekparosbarat javitaskent kommunikaltak, ez elsosorban erdeszeti ut, nem kerekparos edzoterep (ok, elfogadhato). 3. Ami jo hir, elvileg a hasznalattol az apro kavics idovel valamennyire benyomodik majd az alatta levo bitumenretegbe. Javasoltam, hogy minel tobbet jarjanak rajta terepjaroval, teherautoval ezert :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

A kavicsok tényleg el fognak tűnni idővel, felénk is szoktak így javítani utakat, viszont a komplett új aszfalt is eltűnik egy-két éven belül, ha sok autó jár rajta.

A sebesség mindent megold.