Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Pár napja két küllőm szinte "lógósra" lazult hátul, én hülye meghúztam őket, jó volt kb. 2 napig, most megint "lógnak". A kerék egészen "részegen" forog, végül is, kileng oldalra rendesen, használni lehet, holnap meg úgyis megmutatom valakinek, aki még küllőkulccsal is rendelkezik (nekem egy kis láncbontón van csak "szükségküllőkulcsom")

Gyanús nekem, hogy az a két küllő, ami már tavaly is egyszer teljesen kilazult. 74-76 kg körül vagyok, ennyire kevés lenne 36db 2mm-es küllő 3keresztre fűzve, vagy én vagyok a blfsz (nem kátyúzok, nem padkázok, még a rázós utakat is kerülöm) esetleg a felni v küllők a ludasak? Maga a felni nem szegecselt, de kb. 24mm magas "félaero" profilú és elég nehéz (485gr-ra írja a katalógus). A küllők meg sima 2mm-es "N"-el jelzettek. 

Másoknak milyen gyakran kell centrírozni hátsó "dögkereket"? :\ 

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Milyen konnyitesre gondolsz, aminek ehhez koze van?

14-től 17-ig (vagy 18-ig) hiányzik a bordák ~harmada.

A sebesség mindent megold.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

Milyen konnyitesre gondolsz, aminek ehhez koze van?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Re: Campa vs. Shimano test...   Hat nem tudom, en nem latok e ketto kozott 100g kulonbseget, az biztos.

Amit biztosan tudok, hogy alubol Shimano testet csinalni nem jo otlet.   A ultrakonnyu kerekben osszesen volt kb. 300km, amikor megkaptam es mar latszottak a lanckerekek nyomai.

A D/A kazettatesten semmi ilyesmi nem latszik tobb tizezer km utan sem, az titanbol van azt hiszem.

Az, hogy látszik a nyoma, nem jelenti azt, hogy bármi baja is lenne, max bemaródik az alacsony bordáson 1-2 mm-t és ennyi, természetesen tartóbakos sort kell hozzá használni. Ezenkívül meglemezelve még nyoma se lesz a testen. És ha a shimano nem könnyítené feleslegesen a 10-es lánckerekeket a bordáknál, ennyi probléma se lenne.

A sebesség mindent megold.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

Mééé nem szólsz, van itthon új stopli... :)

Meee' ennyi eszem van, látod... :)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Sziasztok!

Új cipő(Speci BG Elite Road )- régi stopli kombóval szívok. A beállításokat nem igazán tudom eltalálni.
Akinek új spd-sl stoplija van, az meg tudná nekem mérni, hogy hol található a stoplin a vonal mondjuk a felső téglalap kivágástól mérve?

Mééé nem szólsz, van itthon új stopli... :)

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

Sziasztok!

Új cipő(Speci BG Elite Road )- régi stopli kombóval szívok. A beállításokat nem igazán tudom eltalálni.
Akinek új spd-sl stoplija van, az meg tudná nekem mérni, hogy hol található a stoplin a vonal mondjuk a felső téglalap kivágástól mérve?

Edited by TripleB, 2014. October 19. - 09:01.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

Ja, most nezem, hogy azt irod, acelbol lenne a Fulcrum Shimano testje?    Es tenyleg, talan nekem is abbol van a regi R3.      Valahogy mar gondoltam arra, hogy acelbol is lehet ilyet csinalni.

• donciccio and Vejne like this

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

Re: Campa vs. Shimano test...   Hat nem tudom, en nem latok e ketto kozott 100g kulonbseget, az biztos.

Amit biztosan tudok, hogy alubol Shimano testet csinalni nem jo otlet.   A ultrakonnyu kerekben osszesen volt kb. 300km, amikor megkaptam es mar latszottak a lanckerekek nyomai.

A D/A kazettatesten semmi ilyesmi nem latszik tobb tizezer km utan sem, az titanbol van azt hiszem.

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,317 posts

Miért egyezne meg a tömege?

Ne feledd, a campa rotor egy agyonnyírbált-hornyolt aludarab, a shimano meg egy majdnem tökéletes acélpalást..

0509236PART.jpg

Könnyebb fémből csipkedsz ki több darabot, könnyebb végeredményt kapsz. Ez a különbség mindig ott lesz a rotorok közt, amíg a dizájn nem változik.http://static.jenson...54/HU307E00.jpg

Sejtettem,hogy minden maradt a régiben csak fulcrum honlapján nem volt info és mondom hátha...de nem :) Kössz!

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Sziasztok! 2015-re a fulcrum quatro shimano rotoros kerékszett súlya megegyezik a campy rotorosal vagy maradt az a kb 100grammnyi különbség?

Miért egyezne meg a tömege?

Ne feledd, a campa rotor egy agyonnyírbált-hornyolt aludarab, a shimano meg egy majdnem tökéletes acélpalást..

0509236PART.jpg

Könnyebb fémből csipkedsz ki több darabot, könnyebb végeredményt kapsz. Ez a különbség mindig ott lesz a rotorok közt, amíg a dizájn nem változik.http://static.jenson...54/HU307E00.jpg

Edited by Vejne, 2014. October 18. - 11:51.

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,317 posts

Sziasztok! 2015-re a fulcrum quatro shimano rotoros kerékszett súlya megegyezik a campy rotorosal vagy maradt az a kb 100grammnyi különbség?

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Itt az elmúlt három nap esős volt, de nem is kicsit. Hétvégére jó idő, meg a hosszú hétvégére is! Utána meg óraállítás.

Télire le lészen téve majd az országúti úgy szinte teljesen. Nem fog változni a felállás, csak felkerül 1-2 dolog a kényelem fokozása végett (hosszabb stucni, más kormány, fokozatmentes nyeregcső, újrahúzatom a nyerget cipőjavítóbácsival, a lánctányérok közé dobálódik némi hézagolás, hogy használhatóbb legyen a 8s rendszerrel, etc)

A bowdenezés jó kérdés, most van 2 csomag bontatlan Jagwire szettem is (igen, a kínai ebayes, amit 2000-3000 ft közt lehet megvenni) de nem érzem romlottnak a váltásteljesítményt annyira, hogy megfontoljam az átkábelezést. Csak hát, ha úgyis kormánycsere-fékváltókar reparálás lesz, akkor a legegyszerűbb ezt kicserélni.. :)

Jövőre talán tényleg jó ötlet lenne egy kerékszett beszerezése még pluszba,enni nem kér, és sosem gond, ha van tartalék, vagy más karakterű kerékszett is a háznál. Amúgy, ha valaki csak téli bringához, vagy edzőbringához keres most kerékszettet, szerintem ez sem rossz:

http://apro.bikemag....t-l255615.html#

serdülő használhatta? Akkor talán nincs legyalázva semmi, szépen forog, és a fékfelület se néz ki rossznak. Imádom ezeket a sötétre anodizált, alacsony peremes felniket (Ambrosio Élite Durex, Open4CD, MA40, WolberTX2.. nagyon adja a megjelenés) 

Csak nekem ez már a gyanúsan olcsó kategória, mert a tricoloros kerékszettek is 25 körül mennek, ez meg 65-ös.. 

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,390 posts

úgy látom jó idő lesz ma,és talán holnap. kiviszem még a hétvégén a Genius-t,aztán jöhet a téli fázis. veszek még ma néhány szerszámnak való anyagot,h legyen mivel elfoglalnom a hosszú téli estéken. :) 

Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm

D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm

Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

Honnan tudtad, hogy ezt tervezem? :D

Ennyire erős? Mégis csak 85 kg-os súlylimit van rá.

Nem tunt torekenynek.  Igaz nincs tapasztalatom kerektoressel.  Meg csak kullot sem tortem sosem.  (kiveve amikor elcsaptak, de az mas)

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 posts

-.-' Zatykó úr ebay profilját majd lesni sűrűn a jövő héten.. -.-'

az elöbb még csak 30ezer volt :D

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

-.-' Zatykó úr ebay profilját majd lesni sűrűn a jövő héten.. -.-'

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 posts

azta :)  http://olx.hu/hirdet...html#f583c22bef

Georgio

Georgio

fórumtag

• fórumtag
  • 22 posts

Én vagyok az aki július végén írtam, hogy hosszú hibernálás után ismét feléleszettem az országúti bringámat. Azóta vettem Campa Veloce új négyszögtengelyes hajtóművet. A kónuszos tengely nem volt jó hozzá rövidebb kellett, olyat már nem kaptam így vettem egy Veloce monoblokkot (ez is utolsó darabok egyike volt). Ezután már nem volt megállás a lejtőn :) . Tegnap jött meg a Veloce fékszett (ma fel is raktam). Most pedig kerékszettet szeretnék venni. Amit szeretnék valami Campa vagy Fulcrum racing 5. A választásban örülnék ha segítenétek, előre is köszönöm.

Georgio

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Tulajdonképpen az lenne a terv, hogy vennék új kereket amin campa rotor van, vennék 8s campa record kazettát így reményeim szerint mást nem kellene venni és ennyiből megúsznám a "modernizálást".

Tkp van eladó dobozos 8s campa sorom, 12-23-as, ajándék 16t lánckerékkel, és megkaphatnád a használt 13-26-os soromat is :D

DE ha komplett 8s kerékszett is érdekelne... Athena agyak-Mexico68 felnik, ez pont 8s ExaDrive. Ha ilyennel szerelt a bringád, de kerékszett kell, szerintem rosszul nem jársz vele..