sziasztok!
sok év montizás után azt tervezem, hogy országútira váltok. szeretek építeni, úgyhogy vázzal-villával kezdeném a dolgot, de komplett bicó is jöhet, aztán legfeljebb utólag módosítgatom.
173 cm magassághoz, 80 cm-es belső lábhosszal milyen méreteket érdemes néznem? különböző mérettáblázatok 53-54 cm körül ajánlanak nyeregcső és felsőcső hosszt egyaránt. ez pl már túl kicsi lenne?
a másik, ami érdekel, hogy hol érdemes használt vázakat, villákat keresni? ha már országúti, akkor valami szépen muffolt (króm)acélt szeretnék
márkákon belül milyen típusokat érdemes keresgélni egyáltalán (azaz pl Colnago-n belül konkrétan mit)?
sok a kérdés, tudom - kezdő vagyok.
köszi minden segítséget, infót!
ha vlmi minőségit szeretnél,akkor a csövekre figyelj oda leginkább. columbus sl,slx,tsx,genius. ezek nagyon jó csövek. kerüld pl az oria tt0,9-et. ez sima acél cső,alsó kategória. a dedának is vannak jobb csőszettjei,de most így fejből nem vágom,h melyik-melyik. guglival megtalálod. reynold 531,és a fölötti csövek is nagyon jók. vigyázni kell,mert az 531-esből több változat is van. abból a legjobbakból készült vázak a te méretedben 1,8 kg körüliek.
vázméretben sztem neked az 530-535 mm körüli felső csöves lenne a jó méret. azért nem írok ülő cső hosszt,mert van olyan gyártó,aki a tetejéig,és van aki cső középig méri. a felső cső hossz legyen a mérvadó.
lehetőleg eredeti villával vegyed meg,mert egy másik villa sokat ronthat a bringa viselkedésén.
ahogy Vejne is írta: az olaszoknál elég kaotikus a vázgyártás. a colnagonál pl nehéz megállapítani,h melyik váz miből készült.