Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

En is mutatok egy videot.  Az egyik legvagyottabb BP-i KOM egy kulonleges teszten.

• MJani01, gren_tamas és SerpaPerec kedveli ezt

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.184 hozzászólás

Ez az agykitakarós módszer kb hülyeség, a régi sötét időkből maradt meg. Egy BG beállításhoz képest sehol sincs, de még az sem garantálja a sikert ha nincs erőd hogy megtartsd magad.

a BG egy ordas nagy kamu, amit azért találtak ki, hogy ha bejönne egy az alábbi videoban szerelőhöz hasonló kliens, jól körbe lehessen bodyfittingelni. :D pl 7:50 körül  mekkora koncentrációt igényel a művelet :)

...és még pénzt is kérnek érte.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

Sziasztok!!

Tudok valami forrást, Campa hátsó váltóhoz teflonos bowden beszerzésére??

THX!!

Ridley Noah Fast 

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

bakker, ma olyat lattam, de olyat...     Jo, nem lattam jol, de egy lepukkant fixinek tunt messzirol, de Delta fekekkel.  :o   Bakker.

• donciccio kedveli ezt

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Mé', a trekking kényelmes? Ősszel-télen mentem apáméval elég sokat, és kb. fájt rajta a csuklóm, derekam, vállam, kulcscsontom. Ugyebár 2 héttel kulcscsonttörés után már országútival gond nélkül tudtam 50-60 km-eket menni, de trekkinggel még hónap múlva is fájdogált a vállam.

A jól beállított országúti hobbikerékpár kényelmes. Csak, lehet, hogy nem 130mm keskeny nyergekre kéne ráengedni a széles csípőjű srácot, nem 40cm keskeny kormánnyal kéne tolnia a széles vállú izomgyurinak, nem 80mm-es stucnikkal kéne elrontani az 59-es vázak geometriáját és kezelését, illetve, nem combnyi vastag alucsövekből egyenes villával kialakított "erőteljes és merev" vázra kéne ráültetni a kezdőt szigorúan drótos 9 bárra földrukkolt gumikon, magas aero felniken.. 

Végy egy megfelelő vázat, ami nem büntet.

Alakítsd alkatodra a megfelelő nyereggel-kormánnyal-stucnival-nyeregcsővel

Dobj hozzá jó kerékszettet-gumikat.

A szett tegye a dolgát.

Ez a hierarchia akkor, ha hozzám hasonlóan csak tekergőzöl, de nem versenyzel, és, csak kikapcsolódni akarsz, meg jól érezni Magad. hehe.

Kontaktponton és gumin NEM SPÓROLSZ. (vagyis igen.. pl. ha 4800 ft-ért veszed a kényelmes hajlítású és megfelelő méretű kormányt, nem fogsz ötször annyit kipengetni ugyanennek a kormánynak egy drágább verziójára. :) )

Vejne módosította - 2015. május 06. - 19:37

torma99

torma99

vendég

• fórumtag
  • 182 hozzászólás

nem hülyeség,legfeljebb elavult. meg nem hinném,h a sötét középkor lett volna. én sem szögletes kerekekkel kezdtem a bringázást. az megint más kérdés,h felhígult az "országútis társadalom". egy országúti bringa sosem lesz olyan kényelmes,mint egy treking,vagy vlmi egyenes kormányos. csak éppen sokan nem értik ezt meg. már alig várom,amikor lecseng a futár,fixi,hipszter,qrvagazdagvagyokésveszekegytöbbmilliósbringátmutogatnimagam,és társai divat hullám.

Ez nem cseng le, sőt rosszabb lesz. Látunk még abs-t, meg össztelót óutin, ha a marketingeseken múlik.

alkdefohij.png

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.387 hozzászólás

Ez az agykitakarós módszer kb hülyeség, a régi sötét időkből maradt meg. Egy BG beállításhoz képest sehol sincs, de még az sem garantálja a sikert ha nincs erőd hogy megtartsd magad.

nem hülyeség,legfeljebb elavult. meg nem hinném,h a sötét középkor lett volna. én sem szögletes kerekekkel kezdtem a bringázást. az megint más kérdés,h felhígult az "országútis társadalom". egy országúti bringa sosem lesz olyan kényelmes,mint egy treking,vagy vlmi egyenes kormányos. csak éppen sokan nem értik ezt meg. már alig várom,amikor lecseng a futár,fixi,hipszter,qrvagazdagvagyokésveszekegytöbbmilliósbringátmutogatnimagam,és társai divat hullám. 

donciccio módosította - 2015. május 06. - 19:08

• GT_Atee kedveli ezt

Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm

D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm

Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Hmm végül is.. 120-as stucnim van most a Coralon, kicsit hosszabbat még elviselnék, illetve, ha esetleg kompakt kormányra váltanék, akkor kéne egy 130-as. :)

Ma néztem, ha fékváltókar fogásban megyek, akkor nem takarja ki az agyat a kormány, hanem a kormány az agy előtt van jóval. Ugyanez, ha hajlatban fogom, illetve, ha felül fogok az egyenes részen, akkor is a kormány az agy előtt látszik. Egyedül, ha alul fogok és hátul, akkor van "egy vonalban" az agy-kormány.

De nekem ez így elég kényelmes. Ld. kép az aláírásomban. Mind fékváltókar, mind alsó fogásban komfortos, még úgy is, ha hajlított könyökkel megyek alsó fogásban. De jó fogása van, és a nyereg sem nyom sehol.

Igazából empirikusan van beállítva a masina most, de legalább tényleg komfortos.. :)

A sebesség mindent megold.

xotom

xotom

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás

Én úgy szoktam, hogy felülök a kecskére, felveszem a tekerő pozit, kormány szélén a fékkar felett támaszkodom és akkor nézek le. Most, hogy 110-es a stucni, egy az egyben kitakarja az első agyat, kvázi a a kormány egyenes részén forog a kerék. (ha kell egy új matt fekete Ritchey WCS 120-as stucni, szólj ;) )

Köszi. Megnéztem, gyárilag 9cm-es Ritchey kéne legyen rajta., de sztem 10cm-es van. Elvileg 12-es kéne, de fehéret gondoltam. Nézem fehér Deda Zero 100-ast 13e-ért 2014 aluménből. Ilyen a bicanga, 46-os váz. Itt még spd-vel.

20150227_183848k_www.kepfeltoltes.hu_.jp

xotom módosította - 2015. május 06. - 18:07

Biztos?

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Én úgy szoktam, hogy felülök a kecskére, felveszem a tekerő pozit, kormány szélén a fékkar felett támaszkodom és akkor nézek le. Most, hogy 110-es a stucni, egy az egyben kitakarja az első agyat, kvázi a a kormány egyenes részén forog a kerék. (ha kell egy új matt fekete Ritchey WCS 120-as stucni, szólj ;) )

Hmm végül is.. 120-as stucnim van most a Coralon, kicsit hosszabbat még elviselnék, illetve, ha esetleg kompakt kormányra váltanék, akkor kéne egy 130-as. :)

Ma néztem, ha fékváltókar fogásban megyek, akkor nem takarja ki az agyat a kormány, hanem a kormány az agy előtt van jóval. Ugyanez, ha hajlatban fogom, illetve, ha felül fogok az egyenes részen, akkor is a kormány az agy előtt látszik. Egyedül, ha alul fogok és hátul, akkor van "egy vonalban" az agy-kormány.

De nekem ez így elég kényelmes. Ld. kép az aláírásomban. Mind fékváltókar, mind alsó fogásban komfortos, még úgy is, ha hajlított könyökkel megyek alsó fogásban. De jó fogása van, és a nyereg sem nyom sehol.

Igazából empirikusan van beállítva a masina most, de legalább tényleg komfortos.. :)

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 hozzászólás

Bocsi, ezt már akartam kérdezni, hogy felső fogásban kell nézni?

Ahol vettem a cangát lőttek egy body scanning beállítást, és hosszabb sticnit kellene vennem. Ezt is kinéregettem http://www.competiti...culatorBike.jsp és ez is azt mutatta. A body sc szerint ülés eleje kormány közép 51,15cm-re kellene lenni.

Azért megnézném a tengelykukkolós módot is, ha tudom hol kell fogni.

Köszi

xotom

xotom

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás

anorche,

fékváltókar fogásban látod az elsőagyat, vagy a kormány épp kitakarja? ha úgy látod a kerékagyat hogy az a kormány előtt látszik akkor túl közeli a kormány

Bocsi, ezt már akartam kérdezni, hogy felső fogásban kell nézni?

Ahol vettem a cangát lőttek egy body scanning beállítást, és hosszabb sticnit kellene vennem. Ezt is kinéregettem http://www.competiti...culatorBike.jsp és ez is azt mutatta. A body sc szerint ülés eleje kormány közép 51,15cm-re kellene lenni.

Azért megnézném a tengelykukkolós módot is, ha tudom hol kell fogni.

Köszi

Biztos?

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Piros-fehér. :)

Van fiókban sötétkék bowdenszett meg bandázs.. a végén még Raynaud-colour scheme lesz a történetből. Más kérdés, hogy ettől függetlenül is oda-vissza vagyok a vörös-sötétkék kettőséért: hideg-meleg kontraszt, kiválóan lehet vele figyelmet fölhívni, részleteket kihangsúlyozni.

Meg fölösleges idióta hozzászólásokat gyártani.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Piros-fehér. :)

• Vejne kedveli ezt

A sebesség mindent megold.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Geo? A Speci sloping vázas, a Cannondale hagyományos, körte az almához mind kettő gyümölcs, de nagyon nem ugyanaz. :)

Pontosan. Amúgy hihetetlenül kényelmes a váz. 120-as stucnival és XL-es Racelite kormánnyal (bár aki a "lite"-ot a nevébe vette, szerintem nem látott még kormányt.)

Ha kompakt kormányra váltanék, akkor kéne a 130-as stucni. :)

Speciből amúgy az 56-os kellemes lenne 130-as stucnival. Kéne C'dale is, Speci is, hehe.

Bár nemrég willin láttam 600 euróért 10-es ultegrával szerelt Look555-öst, Ksyrium Elite kerékszettel.. meg akarok halni! XL-es :'( :'(

Vejne módosította - 2015. május 05. - 14:39

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Igazából a váz dizájn és felépítés / geo szembetűnő szerintem. ;)

Geo? A Speci sloping vázas, a Cannondale hagyományos, körte az almához mind kettő gyümölcs, de nagyon nem ugyanaz. :)

• gren_tamas és Vejne kedveli ezt

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 hozzászólás

csak én látok ijesztő hasonlóságot? 

20150417_162954_www.kepfeltoltes.hu_.jpgspecialized_allez_www.kepfeltoltes.hu_.j

Igazából a váz dizájn és felépítés / geo szembetűnő szerintem. ;)

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 hozzászólás

csak én látok ijesztő hasonlóságot? 

rsz_20150417_114735_www.kepfeltoltes.hu_

Így néz ki készen. Jagwire Road Pro piros bovdenszett, KMC X 10 EL lánc. Ja és én machináltam ;)

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 hozzászólás

Köszi! :)

Az agy pedig a kormány előtt van :( Jövőhétre már lebeszéltem egy 120-as kölcsön stucnit, a mostani 100 -as. Remélem jó lesz :)

Ha nem lenne jó, nekem van egy 130-as WCS 4 Axis elfekvőben. :D 

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
Nem extrém a 120s stucni,nekem is az van 55os felsocsohoz