Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34355 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Hmm végül is.. 120-as stucnim van most a Coralon, kicsit hosszabbat még elviselnék, illetve, ha esetleg kompakt kormányra váltanék, akkor kéne egy 130-as. :)

Ma néztem, ha fékváltókar fogásban megyek, akkor nem takarja ki az agyat a kormány, hanem a kormány az agy előtt van jóval. Ugyanez, ha hajlatban fogom, illetve, ha felül fogok az egyenes részen, akkor is a kormány az agy előtt látszik. Egyedül, ha alul fogok és hátul, akkor van "egy vonalban" az agy-kormány.

De nekem ez így elég kényelmes. Ld. kép az aláírásomban. Mind fékváltókar, mind alsó fogásban komfortos, még úgy is, ha hajlított könyökkel megyek alsó fogásban. De jó fogása van, és a nyereg sem nyom sehol.

Igazából empirikusan van beállítva a masina most, de legalább tényleg komfortos.. :)

Ez az agykitakarós módszer kb hülyeség, a régi sötét időkből maradt meg. Egy BG beállításhoz képest sehol sincs, de még az sem garantálja a sikert ha nincs erőd hogy megtartsd magad.

A sebesség mindent megold.

xotom

xotom

vendég

• fórumtag
  • 26 posts

Én úgy szoktam, hogy felülök a kecskére, felveszem a tekerő pozit, kormány szélén a fékkar felett támaszkodom és akkor nézek le. Most, hogy 110-es a stucni, egy az egyben kitakarja az első agyat, kvázi a a kormány egyenes részén forog a kerék. (ha kell egy új matt fekete Ritchey WCS 120-as stucni, szólj ;) )

Köszi. Megnéztem, gyárilag 9cm-es Ritchey kéne legyen rajta., de sztem 10cm-es van. Elvileg 12-es kéne, de fehéret gondoltam. Nézem fehér Deda Zero 100-ast 13e-ért 2014 aluménből. Ilyen a bicanga, 46-os váz. Itt még spd-vel.

20150227_183848k_www.kepfeltoltes.hu_.jp

Edited by xotom, 2015. May 06. - 18:07.

Biztos?

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Én úgy szoktam, hogy felülök a kecskére, felveszem a tekerő pozit, kormány szélén a fékkar felett támaszkodom és akkor nézek le. Most, hogy 110-es a stucni, egy az egyben kitakarja az első agyat, kvázi a a kormány egyenes részén forog a kerék. (ha kell egy új matt fekete Ritchey WCS 120-as stucni, szólj ;) )

Hmm végül is.. 120-as stucnim van most a Coralon, kicsit hosszabbat még elviselnék, illetve, ha esetleg kompakt kormányra váltanék, akkor kéne egy 130-as. :)

Ma néztem, ha fékváltókar fogásban megyek, akkor nem takarja ki az agyat a kormány, hanem a kormány az agy előtt van jóval. Ugyanez, ha hajlatban fogom, illetve, ha felül fogok az egyenes részen, akkor is a kormány az agy előtt látszik. Egyedül, ha alul fogok és hátul, akkor van "egy vonalban" az agy-kormány.

De nekem ez így elég kényelmes. Ld. kép az aláírásomban. Mind fékváltókar, mind alsó fogásban komfortos, még úgy is, ha hajlított könyökkel megyek alsó fogásban. De jó fogása van, és a nyereg sem nyom sehol.

Igazából empirikusan van beállítva a masina most, de legalább tényleg komfortos.. :)

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 posts

Bocsi, ezt már akartam kérdezni, hogy felső fogásban kell nézni?

Ahol vettem a cangát lőttek egy body scanning beállítást, és hosszabb sticnit kellene vennem. Ezt is kinéregettem http://www.competiti...culatorBike.jsp és ez is azt mutatta. A body sc szerint ülés eleje kormány közép 51,15cm-re kellene lenni.

Azért megnézném a tengelykukkolós módot is, ha tudom hol kell fogni.

Köszi

xotom

xotom

vendég

• fórumtag
  • 26 posts

anorche,

fékváltókar fogásban látod az elsőagyat, vagy a kormány épp kitakarja? ha úgy látod a kerékagyat hogy az a kormány előtt látszik akkor túl közeli a kormány

Bocsi, ezt már akartam kérdezni, hogy felső fogásban kell nézni?

Ahol vettem a cangát lőttek egy body scanning beállítást, és hosszabb sticnit kellene vennem. Ezt is kinéregettem http://www.competiti...culatorBike.jsp és ez is azt mutatta. A body sc szerint ülés eleje kormány közép 51,15cm-re kellene lenni.

Azért megnézném a tengelykukkolós módot is, ha tudom hol kell fogni.

Köszi

Biztos?

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Piros-fehér. :)

Van fiókban sötétkék bowdenszett meg bandázs.. a végén még Raynaud-colour scheme lesz a történetből. Más kérdés, hogy ettől függetlenül is oda-vissza vagyok a vörös-sötétkék kettőséért: hideg-meleg kontraszt, kiválóan lehet vele figyelmet fölhívni, részleteket kihangsúlyozni.

Meg fölösleges idióta hozzászólásokat gyártani.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Piros-fehér. :)

• Vejne likes this

A sebesség mindent megold.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Geo? A Speci sloping vázas, a Cannondale hagyományos, körte az almához mind kettő gyümölcs, de nagyon nem ugyanaz. :)

Pontosan. Amúgy hihetetlenül kényelmes a váz. 120-as stucnival és XL-es Racelite kormánnyal (bár aki a "lite"-ot a nevébe vette, szerintem nem látott még kormányt.)

Ha kompakt kormányra váltanék, akkor kéne a 130-as stucni. :)

Speciből amúgy az 56-os kellemes lenne 130-as stucnival. Kéne C'dale is, Speci is, hehe.

Bár nemrég willin láttam 600 euróért 10-es ultegrával szerelt Look555-öst, Ksyrium Elite kerékszettel.. meg akarok halni! XL-es :'( :'(

Edited by Vejne, 2015. May 05. - 14:39.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Igazából a váz dizájn és felépítés / geo szembetűnő szerintem. ;)

Geo? A Speci sloping vázas, a Cannondale hagyományos, körte az almához mind kettő gyümölcs, de nagyon nem ugyanaz. :)

• gren_tamas and Vejne like this

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 posts

csak én látok ijesztő hasonlóságot? 

20150417_162954_www.kepfeltoltes.hu_.jpgspecialized_allez_www.kepfeltoltes.hu_.j

Igazából a váz dizájn és felépítés / geo szembetűnő szerintem. ;)

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 posts

rsz_20150417_114735_www.kepfeltoltes.hu_

Így néz ki készen. Jagwire Road Pro piros bovdenszett, KMC X 10 EL lánc. Ja és én machináltam ;)

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 posts

Köszi! :)

Az agy pedig a kormány előtt van :( Jövőhétre már lebeszéltem egy 120-as kölcsön stucnit, a mostani 100 -as. Remélem jó lesz :)

Ha nem lenne jó, nekem van egy 130-as WCS 4 Axis elfekvőben. :D 

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
Nem extrém a 120s stucni,nekem is az van 55os felsocsohoz

vendég_anorche_*

vendég_anorche_*
  • vendég

anorche,

fékváltókar fogásban látod az elsőagyat, vagy a kormány épp kitakarja? ha úgy látod a kerékagyat hogy az a kormány előtt látszik akkor túl közeli a kormány

Köszi! :)

Az agy pedig a kormány előtt van :( Jövőhétre már lebeszéltem egy 120-as kölcsön stucnit, a mostani 100 -as. Remélem jó lesz :)

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Csak Te.. Ugyanis, ha ugyanaz az ember machinálta volna a cannondale-t is, mint a spesht, akkor most nem kéne azon gondolkoznom, milyen bowdenszettet vegyek, meg cseréljek-e láncot, vagy sem...

edit: remélem, ez így nem gond, hogy le lett írva :)

Edited by Vejne, 2015. May 04. - 18:03.

• donciccio likes this

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 posts

20150417_162954_www.kepfeltoltes.hu_.jpgspecialized_allez_www.kepfeltoltes.hu_.j

Edited by newbiker, 2015. May 04. - 17:25.

• donciccio likes this

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

anorche,

vendég_anorche_*

vendég_anorche_*
  • vendég

Köszönöm a választ neked is, és vittore30 -nak is!

A videót is köszönöm, majd tekerések előtt átmozgatom a segítségével a vállam :)

Plusz itt van 3 kép, ahogy jelenleg ülök a bicón. Az első kép a természetesnek eső helyzet, a másik kettő pedig ahogy próbáltam helyzetet váltani hogy kevesebb súly legyen a vállamon, inkább kevesebb sikerrel. A fehér szigetelőszalagot megpróbáltam combcsontom végére (combcsontfej?) tenni. Jól látható, hogy egy vonalban van nyeregcsővel és a középcsapággyal, vagyis elméletileg a nyereg jó helyen van. A hajtókar 3 óránál, és a térd alá inga akasztós módszer is ezt igazolja, szépen átmegy a tengelyen a kötél.

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.png

+1 kép, a kormány és váltókar beállításomról:

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

Rakd feljebb a kormányt.

Feljebb raktam, a vállamat nyújtottam, lazítottam, de továbbra is fáj :(

Túl közel lenne a kormány? Vagy túl messze? 

Nem jó ez így, hogy elveszi a fájdalom a kedvem a tekeréstől :(

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Nem olyan egyszerű a 8-as kart átalakítani 10-esre. Hidd el, "gúgliztam", és nem olyan szimpla, mint a 9-esbe bepakolni a 10-es mechanikát. Más a kialaktása ezeknek a régi csúcsos ergopowereknek&gömbfejűeknek. :)

Egyébként használtan QS-es (escape jobbos) kart nem vennék. 

Egyébként nincs bajom a 8-cal olyan téren, hogy ad elég variációt síkra, DE alig kapni hozzá alkatrészt, a fékváltókar-hüdi méregdrága és alig van, a váltókar belső mechanikája valamiért nem olyan ropogós még új rugókkal sem (elég lágy a jobbos, nem az a tipikus recsegő-ropogó, hanem inkább PowerShift érzetű)

Naiv kérdés, de nem lehet, hogy tavaly abban a nagy esésben, amiben eltört a kioldókar, kicsit behatóbban sérült a belső mechanika? Mert szépen vált így rugócsere után, de korántsem recsegve. :o Majd ha felpuhul, lehet, megmutatom olyan embernek is a kart, aki már többet szervizelt-javított belőlük.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,368 posts

Itt van mindenki, aki szamit:   NAGYBAN a lenti kep jobban latszik, de nem lehet belinkelni.

CEElH2OWMAAoy-b.png

na ez az. egyedül Voigt ment hasonlót. persze ott más volt a motiváció,mert nála tuti volt a csúcsdöntés. 

Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm

D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm

Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A